Spring naar bijdragen

Vrijdag 18 augustus..


Markuana

Aanbevolen berichten

59 minuten geleden zei lidia:

Wat voor een wereld leven we toch? Van die aanslagen komen we nooit meer af, geloof dat maar niet.

Kwam even dichtbij toen ik hoorde dat er ook 1 was in Cambrils, mijn zoon woont daar heel dichtbij. Mijn zuster heeft daar vroeger in een hotel gewerkt. Niets gehoord, is niet zo gek, hoor eigenlijk nooit wat, dus zal wel ok zijn.

Ik probeer na jarenlang vruchteloos aan familie te werken, dit helemaal los te laten. Het heeft me niets gebracht, behalve stress gerelateerde gezondheidsproblemen en een gigantisch alcohol probleem. De paar jaar die mij hopelijk nog resten, wil ik rust en vrede voelen, vooral in mijzelf. Tevreden zijn met mijzelf en dat gaat best  goed, want in de grond ben ik een aardig, sociaal persoon die ook nog gezegend is met een goed verstand, dat zelfs al die alcohol heeft overleefd.  Ik hoef niets meer te bereiken, moet gewoon een beetje kunnen lummelen zonder dat mijn calvinistische opvoeding mij schuldig doet voelen. 

Ben ook bezig alle boeken die hier al tientallen jaren in de kast staan, eindelijk te lezen. Dan ben ik in een andere wereld en dat helpt ook.

Ik wilde even iets laten weten, maar stop nu, heb "wegtrekkers" in mijn hoofd en moet nog koken. Lof met kaassaus (over v.d. bloemkool), aard. met gehaktbal.

 

@lidia. we "kennen " elkaar nog niet maar je bericht raakt mij diep. Herkenning wat betreft familie, de paar jaar etc etc. Je hielp mij zeker door dit te delen. Dank je wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik verdwijn met marme melk. Ik ga schuilen in mijn huisje. Getsie. Ik had een fijn gesprek met iemand van de 24 uur lijn. Oeps er knalt hier een kogel o mn balkon. Bang. 

bewerkt door Herstel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Fruitvlieg:

Ik mis op het forum de mensen die gestopt zijn en hun leven een andere wending hebben gegeven en daar nuttige dingen over kunnen zeggen behalve dan het eeuwige: doe maar rustig aan...

Ik doe soms mijn best, maar het lijkt soms stroom op roeien.....dat het op me overkomt alsof daar geen belangstelling voor bestaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel, Lars. Ik had bekenden, lieve vrienden en vriendinnen op bezoek, waaronder ook mensen uit de groepen die ik bezoek, mijn sponsor was er. Heel gezellig feest, zonder een drup. Ik had gekookt: zomerse zuurkoolovenschotel naar Italiaans idee, zelf gebakken appeltaart en Cantucci,  overheerlijke gehaktballen erbij, fruit na. En eindeloze geïnteresseerde gesprekken tussen de verslaafden onderling, maar ook zeer geïnteresseerde vragen van de niet-verslaafden die de dingen graag willen begrijpen en in een ander perspectief zien en horen. na tien uur het huis weer voor mezelf. Heerlijke dag gehad.
Minder leuk is is dat ik morgen 67 moet zeggen als men naar mijn leeftijd vraagt.....
Ik voel, denk en gedraag me een stuk jonger dan mijn leeftijd aangeeft. Misschien herkennen meer herstellende verslaafden dat: de tijd dat ik gebruikte telt eigenlijk niet mee in mijn spirituele en emotionele ontwikkeling. Mooi bij-effect dat ik daar nu wel van mag genieten.
Ik sluit deze dag heel dankbaar en uiteraard alcoholloos of.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...