Spring naar bijdragen

Muffin1956

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    270
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.139 profielweergaven

Muffin1956's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Denk een combinatie van beide. Eigenlijk is het iets dat me plotseling overvalt en waar ik dan niets tegen doe. Noem het een craving waarbij ik de gevolgen minimaliseer.
  2. Thanks Harp, was idd goed bezig zinds 16/08 maar hier was zoveel aan de hand toen ik aan kwam in Belgie 01/10, teveel om uit te leggen, en heb de vrouw moeten bjspringen in het restaurant, dag en nacht werken, surrounded by boose en op en bepaald moment , in de nacht, na hard werken, dacht ik, foert: een biertje kan geen kwaad. Niet dus .... En het is zo stom, je begint te drinken, slaapt slecht, wordt moe, besluit terug te stoppen maar dan na drie dagen komt er dan weer iemand eten die je goed kent (en veel drinkt). En dan ga je je drankprobleem weer minimaliseren, vergeet je de nadelen en hopla, weer vertrokken ... Een vicieuze cirkel waar ik maar niet uitkom blijkbaar.
  3. Hi Herstel, het lijkt wel of we samen op en neer gaan. Heb zelf een heel moeilijke periode achter de rug en ik weet wel dat er geen redenen goed genoeg zijn om te gaan drinken, maar toch .... Als ik hier ben is de verleiding er langs alle kanten, zit er midden in. En ik heb een heel alcoholische geest en begin ook steeds meer te drinken, tot ik echt ladderzat ben (zoals mijn vrouw het zo mooi kan zeggen ...) Moet zelfs geen reden meer hebben, alleen al het zien van de alcohol is genoeg om al mijn goede voornemens door de gootsteen te gieten. Maar goed, vandaag terug dag 1 .....
  4. Muffin1956

    never ending story

    Hi Harp, Bedankt, heb een slechte periode achter de rug, maar heb vandaag besloten om me trachten te herpakken. Omstandigheden zouden nooit een reden mogen zijn om te drinken, maar soms ben ik blijkbaar toch ni sterk genoeg. En eens het eerste glas binnen, is het naar de vaantjes, op zijn Vlaams gezegd. En dan wil je de dag nadien meer en zo gaat het dan verder naar af. Met alle gevolgen vandien. Maar ik ben mij bewust van mijn probleem en ga op 02/11 terug naar Panama en hoop van daar meer rust te vinden.
  5. Thanks @lady jane en @bolletje en alle anderen. Ik ga het vandaag proberen droog te houden en morgen zien we weer verder. En ik zal proberen zo lief als maar mogelijk te zijn voor mijn lieve vrouw ....
  6. ik weet het echt niet meer, ik zit in een zwart gat en geraak hier zelf niet uit, en ik wil mijn o zo lieve vrouw helpen en steunen maar dat lukt me niet. En net nu zitten we twee ploegen in huis die bezig zijn met de nieuwe ramen en het nieuwe dak dus rust is er ook zeker en vast niet.
  7. Hi allemaal, weer een slechte dag gehad, niet droog kunnen houden, tot 3 uur vannacht in het restaurant gezeten met klanten. En nu is mijn vrouw, door de vele problemen in en rond het restaurant in een depressie gevallen en wil ze zelfs niet meer het bed uit. Wat moet ik nu doen? Ik geraak zelf niet voor- of achteruit, het is nu zover dat ik tegen zwarte gedachten moet vechten, wou vannacht zelfs naar het hospitaal omdat ik schrik kreeg van mezelf. En nu ligt ook mijn vrouw, het arme mens, in haar bed, zwaar depressief. Hoe moet ik nu verder? Ik kan niet meer.
  8. Thanks iedereen voor de steun, voel me ontzettend rot, helemaal leeg eigenlijk. Maar, we pakken het vandaag terug op en binnen een paar dagen zal het wel beteren hopelijk.
  9. Morgen iedereen.Slecht weekend achter de rug. Heel wat tegenslagen te verwerken gehad, moeten inspringen in het restaurant omdat de mensen niet zijn komen opdagen. Zaterdag ging het nog goed tot 01:00 in de ochtend en dan ging het plots mis, eerst half biertje gedronken, daarna nog halfje en dan paar glazen wijn. En zondag was het feest voor mijn moeder haar 90 ste verjaardag. Weer veel te veel gedronken en gisteren gewoon door van 's ochtends tot 's avonds, wie weet hoeveel flessen wijn er doorgedraaid zijn. Dus nu weer terug naar af met de zekerheid dat ik wel degelijk een zware alcoholist ben, weet nu even geen raad meer. Weet alleen dat ik niet mag drinken, ga nu vandaag trachten droog te blijven, wordt een zware dag. Met daarbij de wetenschap dat die twee droge maanden eigenlijk gewoonweg uitgeveegd zijn door dit stom weekeinde.
  10. Das dan het goede nieuws @spirit, en de rest is historie. Vandaag drink je niet, wat gisteren was is verleden en morgen is toekomst. Wij verslaafden moeten leren te leven in het "nu". Nu drinken we niet en morgen zien we wel. En als de boef terug komt, bel je de politie.
  11. Dagpact: jowan Lars Kohtje Reacher Ajna Muffin Aan iedereen een zalige, droge, vruchtbare en gelukkige dag gewenst.
  12. Muffin1956

    hoi

    Welkom BJ!! Het is wel erom sterk dat je alleen in het weekend (met mate) zou kunnen drinken, dat is weinigen van ons gegeven.
  13. @Sowhat, zoek hulp, bel iemand, zoek afleiding, blijf op het forum en probeer te stoppen met drinken, het is de moeite echt niet waard. Ik ben zelf al een paar keer van de hemel naar de hel gegaan en terug, dus kan er over meespreken.
  14. Dagpact: jowan Lars Walrus Francoise Kohtje Muffin Hoop dat ik onderweg niemand overgeslagen heb. Is nog ochtend voor mij. Vanavond gaan we richting Belgiƫ, tot 13/10. Zal mijn AA clubje missen hier in Panama. Is niet hetzelfde in Belgiƫ maar ga toch af en toe een keertje op bezoek. Is wel moeilijker voor mij om het droog te houden ginder dan hier maar goed, vorige keer heb ik het "overleefd" dus hoop ik dat het me deze keer ook lukt. Zit in ieder geval dichter bij jullie ....
  15. Dagpact: jowan Lars Kohtje Francoise Mootje Muffin in de hoop dat ik onderweg niemand overgeslagen heb ...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...