Spring naar bijdragen

Vrijdag 18 augustus..


Markuana

Aanbevolen berichten

Ik ben blij dat ik deze moeilijke tijd nuchter kan beleven. Met drank was het allemaal tien keer erger geweest. Niet voor niks mijn nickname hier. Het leven is niet makkelijker, wel beter. Maar alles komt ook tien keer harder binnen en dat moet ik leren. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In ieder geval Bor geen idee of je mij bedoelt maar ik ben niet keiziek van andere woonruimte. Ben lichamelijk zo gezond als een vis. Ben wel gespannen ja en dat mag en dat is voor mij wel alcohol gerelateerd want ik zou heel stiekem best wel even willen vluchten. Van de week me hier ook een keer gemeld omdat ik het liefste zuipen wou. Maar hoe gaat het met jou? Met je hoge bloeddruk hartklachten overgang klachten je psychische klachten enz? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag ook een beetje moeilijk. Gisteren is er weer een halve liter bloed afgetapt, totaal zit ik nu op 2 1/2 liter. (dit i.v.m. te veel ijzer in het bloed, zgn. ijzerstapelingsziekte), maar in tussen heb ik wel lichte bloedarmoede. Dat is niet hetzelfde, het is een ingewikkeld chemisch proces, maar als er niets aan gedaan wordt, ga je er aan dood. Ik had al jaren en jaren klachten, hier ook:   moe, moe, hoofdpijn en zo nog eens wat. Het is heel vreemd dat er niet iets mee is gedaan toen er al in 2009 en te hoog ferritiene  gehalte is gevonden want al die jaren gaat dat ijzer in je organen zitten en die functioneren dan niet meer naar behoren.

Maar ik heb wel het idee dat deze aanpak (die de enige is), zijn vruchten gaat afwerpen. Ik slaap heel diep en lang en droom ontzettend veel en echte verhalen. Moeilijk wakker worden. Vandaag had ik een heel moe en leeg gevoel. En dus geen peuken en geen wijn. Een paar keer kwam de gedachte in mij op dat als.............dan zou ik me minder moe voelen. Onzin, ik mag zelfs helemaal geen alcohol, dat heeft de internist me op het hart gedrukt.

Dus heb ik me maar bezig gehouden met allerlei klusjes met lees momentjes tussen door om uit te rusten. Ik heb  allerlei projecten op stapel staan, vooral van doen met video en foto's. Voor degenen die het niet weten, deze vrouw heeft een zeereis (cruise) van 6 weken gemaakt en het fotoalbum is nog niet af. Wanneer dat was?  De winter van 2016.

Maar het  valt niet mee, want analoge en digitale foto's en folders e.d. en dan ben ik echt Pietje Precies. Zelfs Wikipedia komt er aan te pas. Het is bijna af. Dat geeft een goed gevoel, beter dan een fles wijn soldaat maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

43 minuten geleden zei bolletje:

Hé verdorie Kruidje. Er zijn toch genoeg mensen waar je je verhaal kwijt kan? Maar ja als het eenmaal in je hoofd zit moet je heel sterk zijn om dan nog nee te ze

Ja, mensen genoeg, nou nog vragen nom hulp, dat is dus een ding......en het ging eigenlijk best wel goed. Bijna twee maanden...ik pak de draad weer op, ik weet wat ik waar te doen heb. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat voor een wereld leven we toch? Van die aanslagen komen we nooit meer af, geloof dat maar niet.

Kwam even dichtbij toen ik hoorde dat er ook 1 was in Cambrils, mijn zoon woont daar heel dichtbij. Mijn zuster heeft daar vroeger in een hotel gewerkt. Niets gehoord, is niet zo gek, hoor eigenlijk nooit wat, dus zal wel ok zijn.

Ik probeer na jarenlang vruchteloos aan familie te werken, dit helemaal los te laten. Het heeft me niets gebracht, behalve stress gerelateerde gezondheidsproblemen en een gigantisch alcohol probleem. De paar jaar die mij hopelijk nog resten, wil ik rust en vrede voelen, vooral in mijzelf. Tevreden zijn met mijzelf en dat gaat best  goed, want in de grond ben ik een aardig, sociaal persoon die ook nog gezegend is met een goed verstand, dat zelfs al die alcohol heeft overleefd.  Ik hoef niets meer te bereiken, moet gewoon een beetje kunnen lummelen zonder dat mijn calvinistische opvoeding mij schuldig doet voelen. 

Ben ook bezig alle boeken die hier al tientallen jaren in de kast staan, eindelijk te lezen. Dan ben ik in een andere wereld en dat helpt ook.

Ik wilde even iets laten weten, maar stop nu, heb "wegtrekkers" in mijn hoofd en moet nog koken. Lof met kaassaus (over v.d. bloemkool), aard. met gehaktbal.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@kruidenthee67:heart: Kop in de wind en gewoon verder. Rot voor je. 

@Bor Ik denk dat de schrijvers hier over het algemeen de mensen zijn die het forum nodig hebben. En vaak heb je een uitlaatklep nodig voor dingen die niet goed gaan. Mensen die hoef gaan stoppen eerder met het forum, want niet meer nodig.

Niet iedereen, maar een aantal dan toch zeker.

@Lars hoe was het vandaag? Viel het een beetje mee?

@zeilbootbewoner :rose:

Ik rond een eerste alcoholloze zomervakantie af. Kan niet zeggen dat mijn humeur beter was of dat ik overliep van energie. Maar dat heeft te maken met het weglaten van verdoving. Hoort erbij. Zal volgend jaar weer anders zijn.

Wel: genoten van autorijden, geen schaamte en schuldgevoel door alcohol. Meer aandacht voor de kinderen. 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...