Spring naar bijdragen

Hallo. Doodeng.


Lika

Aanbevolen berichten

Lieve Lika mijn of ons huwelijk was niet goed. Al jaren niet en misschien zelfs wel nooit geweest. Toch bleven we bij elkaar. Of anders gezegd bleef ze bij mij omdat ze de stap niet durfde te nemen. Ik was er niet mee bezig als ik maar drinken kon. Ook toen de kinderen het huis uit waren bleef ze bij mij. Jaren lang voor het gezin gezorgd vaak een moeder en een vader tegelijk geweest voor de kinderen. We sliepen al jaren apart dus nee allang geen seks leven meer. Toen ze 2 jaar geleden toch bij mij weg wilde ben ik boos geweest ik begreep het niet na bijna 30 jaar huwelijk. Nu ben ik blij dat ze de stap heeft genomen. Zodat ik aan mezelf kon en kan werken. Dat ik mezelf kan en mag zijn.  Dat ze zelf haar leven op gepakt heeft een ander heeft. Wat ik heel moeilijk vond maar ik weet dat ze nu gelukkig is. Ondanks dat de kinderen het huis al uit waren voel en zie ik bij hun ook een opluchting. Dingen vallen langzaam op hun plaats. Er komt meer begrip voor elkaar. Wat wil ik hier nu mee zeggen geen idee eigenlijk. Nou ja dat ik hoop dat je ook om jezelf denkt en voor jezelf kiest. Mijn ex vrouw had dat achteraf veel eerder moeten doen :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat lekker en knuffelbaar..... daar zit ik op slot.

mijn man heeft daar geheel buiten mijn weten om een betaalde invulling aan gegeven de afgelopen jaren. En daarover gelogen tegen mij in die zin dat hij geen behoefte had aan knuffels en verder als ik daarom vroeg of een gesprek over voerde. Nu wel. Maar ik.niet. Weet ook niet waar ik dat weer vandaan zou moeten halen. Ben woest.

 

 

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wou alleen dat het niet allemaal mijn leven  was @lady jane....maar inderdaad.  Ik ben dankbaar voor de reacties. 

@Etty mijn man onthoudt zich nu. Heeft Jellinek gedaan ( wist ik ook niet) tevergeefs. Ik heb een hard hoofd in een succesvolle aanpak door hem. Te veel 'verslavingspraat' naar mijn zin en nu geen directe actie. Hij heeft hele slechte ervaringen met allerhande therapiesoorten voor meerdere peoblemen die bij hem spelen. 

ik denk dat ik dat ook moeilijk vind. Dat ik de reden ben om nu wel in therapie te gaan.  Merk dat ik weinig vertrouwen in mijn man heb. En hoewel ik mijn man graag mag, geen aantrekking meer voel. Maar misschien kan dat nog anders worden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lastige hierin Lika, is dat het heel moeilijk loskoppelen voor je zal zijn (ben ik bang); waar kun je je eigen pijn los zien van zijn behoeften? Dit is bijna niet te doen voor een partner. Jij bent gekwetst. Hij waarschijnlijk ook, want ook bij hem staat zijn verslaving voor dempen van behoefte (aan liefde waarschijnlijk). Dus het lijkt een beetje op tegenstrijdige belangen. Aan de andere kant denk ik, dat als er nog liefde is tussen jullie, je het net zo goed bij elkaar mee op kunt lossen en samen oogsten met de kinderen en je eigen zeer erbij. In een eventuele nieuwe relatie neem je immers jezelf mee, en wat zou het mooi zijn, om samen ooit te oogsten, voor het harde werk wat je doet. Dus wat is wijsheid he. Ik heb beide meegemaakt/gezien. Met wisselende gevolgen. Er is geen garantie dat het lukt. En het zou zo maar kunnen , dat jullie beiden naast relatie therapie, ook afzonderlijk met een goede therapeut aan de bak moeten. Want sommige dingen behoeven de veiligheid van beroepsgeheim. Sommige dingen wil of kun je juist met je partner niet delen terwijl toch het helen juist daarvan essentieel is. Voor jezelf, en voor de relatie. Je blijft samen ouders dus het is altijd winst om een deel samen uit te knokken. Ook als voorbeeld en ouder van de kinderen. Die lopen littekens op, maar welk kind niet? En we hebben blijkbaar littekens nodig in dit leven helaas. Om sterker te worden, om te ervaren dat niets vanzelfsprekend is, zelfs als dat wel zo lijkt (bij de mooie relaties die mensen soms laten zien naar de buitenwereld). Wij kunnen zorgen dat die littekens doorbloed blijven. Door onze verantwoordelijkheden te nemen. Door niet op te geven. Door dingen af te maken, af te ronden voor zover mogelijk.♥♥♥

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank!!! Vandaag eerste keer therapie. 

Ik zie vele wegen die naar Rome leiden. Voor mij kan het ook betekenen dat ik uit de officiele liefdesrelatie stap en een andere relatie met mijn man heb. Misschien alleen woon. Misschien is er een opening om samen als liefdespartners verder te gaan. Dat wil hij. Ik niet nu.

Maar we hebben vanochtend alweer fijn gepraat. Dat kunnen we en gunnen we elkaar weer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Therapie gisteren heeft al veel opgeleverd. In ieder geval echt naar elkaar kunnen luisteren, begrip hebben en oplossingsgericht zijn. Wat dat dan ook moge zijn. Er is ruimte.

Mijn man is enthousiast over mijn idee een klein appartementen in de buurt te kopen waar ik kan zijn. De kinderen kunnen erheen komen en ik kan naar het ‘grote ‘ huis. Meer of minder afstand kunnen we heel geleidelijk aan doen. Of niet. Of hij ín dat huis. Later de kinderen...

etc.etc.

Hij kan werken aan zijn problemen. Ik kan mijn behoeftes verder onderzoeken. Samen kunnen we wellicht veel verder komen .

er is iets op gang gebracht, ik voel me heel dankbaar. Heel dankbaar. Ik weet nog niet waar het eindigt, maar we gaan er beiden op vooruit denk ik. En de kinderen daarmee ook. 

Wat een opluchting, ik voel ruimte en verbinding.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...