Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Morgen moet ik het weekend gaan evalueren, dus waarom niet mijn gedachten eerst hier op een rijtje proberen te zetten.

Zaterdag met de trein naar huis, luxe eerste klas en zonder overstap, dus genoeg gelegenheid om in dat afgrijselijke boek van Yanagihara te lezen. Binnen 200 pagina's al veel te veel herkenning, dus in m'n rugzak gestopt. Dat zal hem leren. Thuis was prettig. Kinderen blij, vriendin ook wel. Met z'n vieren zitten wachten tot 12 uur, buiten gestaan, handen geschud, vuurwerk gekeken. Toen kinderen naar bed om te slapen en wij om niet te slapen. Maar tegen tweeën sliep zij wel en ik niet. Malen. Heb toen m'n fiets gepakt en ben de Stad in gegaan. Was alles zo grondig zat, al dat gepieker dat nergens toe leidt. Mensen die verhalen als het mijne gebruiken voor een bestseller. Vriendin die me niet alleen vertrouwt. En terecht, dat laatste, want ik ging weg om te gaan drinken. Ben ook een kroeg in gestapt. Cola gedronken en whisky besteld. Maar toen raakte ik in paniek en ben vertrokken. Naar mijn vriend, want ik heb voor de opname beloofd dat als ik voortijdig uit wil stappen, ik eerst met hem ga praten. Hij was niet thuis, dat was ik vergeten, evenals mijn sleutels. Dus heb ik op de stoep voor de deur gewacht tot ie kwam, vanochtend vroeg.

Koffie gekregen en warm ontbijt. Bij hem in de auto gestapt en naar huis gereden. Afscheid genomen van vriendin en kinderen en weer hierheen gebracht.

Dus hier zit ik weer, na een ellendig weekend, met opnieuw een rood sterretje bij mijn naam.

Nee, ik ben niet trots, verre van. Maar ergens heb ik het gevoel dat ik dit weekend een moeilijke horde heb genomen. Kom maar kliniek, ik ben klaar voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tjee Quinn. Wat beschrijf je het gebeurde krachtig. Zo dat ik je meteen denk te begrijpen. Je bent er klaar voor. Zo leest het wel idd.

ik wens je alles wat je nodig hebt en daar een beetje meer van.

( enne... dat boek van schrijfster Y. wordt niet vrolijker ... )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je weekend en hoe je erover schrijft

raakt me Quinn. Zwaar en heftig.

Je hebt je aan je afspraak met vriend gehouden

voor jezelf gekozen.

Het zou zo maar kunnen dat het nu iets minder moeilijk gaat worden.

Je bent klaar voor de kliniek schrijf je

ik vermoed zomaar dat je klaar bent voor Quinn.

(enne dat boek, ik ben op blz 305, kom er niet doorheen, dat heb ik zelden met een goed boek)

maar dat boek is niet als bestseller geschreven denk ik, meer als zelftherapie waarschijnlijk.

Misschien is het niet de tijd voor jou om te lezen. Kan altijd nog he, of niet, ook goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een figuurlijk rood sterretje Lars, suïciderisico. Heb tegen mezelf, maar ook tegen mijn vriend, moeten toegeven dat ik meer dan op ben. Morgen weer gesprekken en als ze dan weer aandringen op antidepressiva zal ik ze zonder tegenspreken aannemen. Het wil gewoon niet meer, ik kan het niet meer. Gelukkig zit ik hier al, dat scheelt een hoop geregel. Ik ben niet trots, ik ben bang. Heb ook niet het idee dat ik me zo goed geweerd heb, al heb ik dan niet gedronken. Nee, ik ben weggelopen, naar de enige gelopen die er altijd is en altijd raad weet en vervolgens maar met me laten doen. Of het klaar zijn voor Quinn is, of klaar zijn met Quinn, geen idee. Hoewel, ik ben er nog, dus klaar met is het uiteindelijk blijkbaar dan toch ook nog niet. Het is een grote warboel hier in elk geval.

 

Liever niet quoten. Dat kwetsbare gedoe vind ik honderd keer niks, dus wellicht gum ik het morgen weer uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank. Vandaag geslapen, geprobeerd te praten en er wordt andere medicatie geprobeerd. Kalmeringsmiddelen en anti depressiva. En ik mag er niet mee gaan smokkelen of op eigen houtje gaan stoppen. Dus. Erg moe, erg emotioneel en erg mijn best aan het doen om niet meteen weer dicht te klappen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vooralsnog vind ik het niet echt wat. Mensen die over trauma's praten, voel me erg voyeuristisch bij al die ontboezemingen. Maar goed, ik krijg tijd om eraan te wennen, dus die neem ik maar.

Boek ligt op me te wachten, vanavond verder. Houd niet van niet afmaken.

 

Edit: bladzijde 444. Bizar en angstaanjagend hoeveel iets op elkaar kan lijken zonder hetzelfde te zijn. Intens dankbaar voor de kliniek hier en nu.

 

Edit 2: hoe achterlijk en koppig kun je ook zijn om juist nu en hier een boek te gaan lezen over mishandeling, misbruik en automutilatie. Kudo's voor stompzinnigheid van de dag voor mijzelf.

bewerkt door Quinn
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...