Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Die eerste zin snap ik niet helemaal Bor, de tweede en derde vind ik lief.

 

Het is even lastig. Door dat incident ben ik teruggeschoten in een oude stand. Onveilig gevoel, vluchtneigingen, nog meer terugtrekken. Ze vroegen me gisteren al of ik aangifte wilde doen, vanmorgen nog een keer, maar dat vind ik onzinnig en de moeite niet waard. En misschien is het geheel zelfs wel iets om een beetje dankbaar voor te zijn, als in, het zet wel weer wat in gang. Want juist met bovenstaande oude stand moet ik tenslotte wat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jullie weten niet half hoe blij ik ben dat ik hier bij jullie een uitlaatklep heb. Een veilige plek, zonder harde oordelen, maar met oprechte interesse. Dus, dat.

 

Het staat er inderdaad wat cryptisch. Wat er gebeurde, is dat ik na een snel heftig wordende woordenwisseling een klap in mijn gezicht kreeg van een groepsgenoot. Een letterlijke. Nou vond ik die klap vervelend, maar niet onoverkomelijk, het was vooral mijn eigen reactie die me een (dit keer een figuurlijke) klap in mijn gezicht gaf. Ik deed namelijk niets. Helemaal niets. Terwijl sinds jaren mijn reactie op geweld eenvoudig pareren met meer geweld is geworden. Ik laat me niet aanraken en al helemaal niet slaan. Maar nu haperde de versnelling blijkbaar en viel ik terug in de freeze reactie van lang geleden. Ik deed niets. En dat vind ik het ergste van het hele gebeuren.

 

Liever niet quoten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ontzettend naar Quinn. Fysiek geweld is vreselijk. Kan me erg goed voorstellen dat je hele systeem zich rot schrikt. Dit vraagt hersteltijd. Is er wel streng en rechtvaardig ingegrepen, oftewel voelde je je erkend in de heftigheid hiervan?

Verder denk ik -maar dat ik persoonlijk uit mijn eigen ervaring en mss zie jij het heel anders- dat zowel freezen als reactie als hard terugslaan, eigenlijk hetzelfde zijn. Twee kanten van dezelfde medaille.

 

Een opvallende zin vond ik dat je je niet laat aanraken. Bedoel je ook in de gewone omgang niet, een schouderklop, vriendschappelijke hug, even hand op arm, ervaar je dat soort dingen ook als onprettig? Als aanraken sowieso voor jou een lading heeft, komt zo'n klap helemaal hard binnen kan ik me voorstellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja man, wij ook van jou! Daarom wil ik komen en die ander even heel duidelijk uitleggen waarom hij dit echt niet nog een keer moet flikken, en anders komen wij van het forum wel eventjes enzovoort.

 

Afschuwelijk... ik ken dat machteloze gevoel na freezen. (verbaal dan.)

Dat je glimlachend afscheid neemt en pas daarna, met bonkend hart, de ander scherp van repliek dient, in je hoofd, onder de douche.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja jongens, maak me even aan het huilen. Maar toch, dank.

Nee, niet echt op school. Huiselijk geweld.

Aanraken liever niet nee, behalve op mijn initiatief dan. Als in, onder mijn controle. Tenzij ik dronken ben natuurlijk.

Rationeel denk ik wel de beste reactie, denk ik ja. Ik heb er tenminste geen formele consequenties van. Maar dat ik niets deed, daarvan wil ik weten waarom.

Ik dien altijd ter plekke en direct stevig van repliek, dus dit voelt raar en onplezierig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja man, wij ook van jou! Daarom wil ik komen en die ander even heel duidelijk uitleggen waarom hij dit echt niet nog een keer moet flikken, en anders komen wij van het forum wel eventjes enzovoort.

 

 

Juist!!

 

Liefs en sterkte  :rose:

* laat het verder even op zich inwerken *

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quinn, vroeger was je erg kwetsbaar

als er geweld tegen je was,

later heb je de andere kant gekozen

er overheen, je mannetje staan

verbaal de ander van repliek dienen

kan daar ook onder vallen trouwens,

nu opgenomen, ben je terug erg kwetsbaar

een soort van herbeleving dus misschien?

je oude reactie.

Wat Kore schrijft; je kunt er daar mee om leren gaan

en tussenwegen leren bewandelen,

of hetzelfde doen, maar dan meer uit een vrije keus.

En onverwacht geweld blijft lastig he

de aanvaller heeft altijd het voordeel van de verrassing.

voorlopig hoef je je daar niet te vervelen, benieuwd of je creatieve

therapie iets uit je kan halen wat met het voorval te maken heeft.

Dat soort dingen wil ook het onbewuste van een controlefreak nog wel eens doen ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel te veel om over na te denken, dreig erin te verzuipen. Zou het dolgraag ook letterlijk verzuipen, als vanouds. Buitensluiten, wegdrinken, negeren, vergeten.

 

Edit: naar aanleiding van basta's post over het onderzoeken van de aard van de craving nog veel meer om over na te denken.

 

Want waarom wil ik gaan drinken? Om de golf die weer in volle hevigheid op gang is gebracht buiten te sluiten. Om de emoties die daarbij horen weg te spoelen. Om het gevoel van onmacht en uitzichtloosheid te negeren. En om alles te vergeten.

 

Ik weet wat de resultaten daarvan zullen zijn. Tijdelijk en nooit geheel. En als de roes is uitgewerkt, komt alles in volle glorie terug. Overgoten met een extra porties schuldgevoel, schaamte en wanhoop.

 

Laat maar. Ik neem die eerste niet.

bewerkt door Quinn
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...