Spring naar bijdragen

Terug van weggeweest


Sita2

Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...

Zeker tijd om weer in te loggen. Ik vond het hier weer even te vaak over andere dingen gaan en voelde me niet zo gezien. 

Hoe het gaat? Ik vecht en worstel, en drink. Ook werk ik hard en gebeuren op dat vlak leuke dingen. Rouwen komt en gaat, ook met mooie momenten maar ook met veel pijn. Maar, en de drank moet echt anders.

Goed jullie weer te lezen:heart:

Sita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel. Gisteren ook weer veel te veel gedronken. Mijn hoofd knalt uit elkaar en last van mijn maag. Wat doe ik mezelf toch aan. Vanochtend meldde manlief dat hij deze hele week niet drinkt. Mooi. Houdt overigens in dat hij dat van het weekende wel doet. 

Ik begin bij vandaag. 

Oh ja, en ik kan jullie hulp goed gebruiken!

bewerkt door Sita2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sita, ik reageer hier liever op je bericht van vannacht. Ik schrik er steeds weer van hoe gevangen jij in je drinken zit momenteel.
Ik had het idee een poos terug dat je in de opwaartse spiraal zat. Nu lijk je versneld af te glijden in een uitzichtloze depressieve toestand. Wat je overkomt is erg. En het is begrijpelijk dat je dan oud gedrag vertoont, zelfs al is dat destructief. Maar, en dat weet je natuurlijk al lang, niets wordt er beter door, je zelfvertrouwen zakt onder 0-punt en het wordt steeds moeilijker die rotdrank te laten staan. Je ouder heeft hier ook niets aan en je gezin gaat naar de verdommenis. Heus natuurlijk alleen door jou, maar je laat na om echt alles onder ogen te zien en er alles aan te doen om de situatie en jezelf te verbeteren. Het kost moed meis, maar het ciruit van professionele hulp is echt (denk ik) de enige weg omhoog. Ik gun je zo die moed om spijkers met koppen te gaan slaan. Ik weet uit ervaring dat het er dan even nog moeilijker op lijkt te worden, en tegelijkertijd zal er hopelijk rust komen dat je een deel van je zorgen uit handen geeft. Je gezin kan je best even missen als dat nodig is, mocht je iets van Refusal krijgen, dan is dat ook geen schande, en uiteindelijk komt er weer vertrouwen in jezelf, en ook in anderen. Dat lijkt nu helemaal weg bij je. Ga ervoor meis:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag begin ik opnieuw. Niet drinken, bewegen en gezonder eten. Het klinkt zo voor de hand liggend en simpel. Ik weet dat niets anders waar is, maar dat het vechten (en het drinken) maakt me kapot. En ik trek daar mijn allerliefsten in mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iemand op de dagdraad, Sowhat volgens mij, benoemde het als hard werken. En dat in combinatie met waar ik zelf mee bezig ben geweest in mijn hoofd dit weekend, gaf zonet tijdens het hardlopen zo een ''aha-moment''. Ik ga hiermee aan het werk. Serieus aan de slag.

Mijn werk is nu rustig en wordt nog rustiger de komende weken, dus het ideale moment om het goed aan te pakken. Ik heb net voor mezelf een weekschema gemaakt waarop een paar onderdelen staan die ik belangrijk vind en denk nodig te hebben om weer fit te worden, geestelijk aan te sterken en fit te blijven.

Een soort trainingsschema waarop ik kan afvinken of een aantekening maken. Iedere dag noteren wel/niet gedronken (waar ik dus dagelijks niet invul;)), trekmomenten opschrijven, eten eerste week/ weken opschrijven (ik word daardoor bewust en ga automatisch opletten), bewegen (om de  dag zelf- sportschool), rust nemen (tenminste 2 x per dag) en schrijven (hier tenminste 2 x of bij moeilijke momenten en 10 min per dag in een schrift om van me af te schrijven).

Dit klinkt voor sommigen misschien als veel of als 'moeten', maar dat is het voor mij niet. Het spreekt me aan en geeft me een houvast. Een plan.

bewerkt door Sita2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...