Spring naar bijdragen

Hallo, ik ben Tientje


Tientje

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Tientje:

Nou, daar ben ik weer. Poging 346 inmiddels :( Elke keer gaat het een paar weken goed en daarna val ik weer terug in het weekendgedrink. Afgelopen zaterdag was het weer raak helaas en heb ik weer veel teveel bier gedronken. Vrijdag was ik vrij was ik lekker gaan fietsen en dat ging zo goed dat ik besloot om zaterdag weer 100 km te gaan fietsen. Eenmaal weer thuis gekomen scheen de zon volop op mijn balkon en vond ik het wel een goed idee om een paar koude biertjes te gaan halen om mezelf te belonen. Uiteindelijk belandde ik s'avonds weer in de kroeg en weet ik amper nog wat te herinneren van de avond :( Nu zit ik weer met zo'n leeg, depressief en brak gevoel achter de computer. Ik ben er zo klaar mee maar toch lukt het me niet om er definitief vanaf te blijven. Ik moet echt iets gaan verzinnen want met de zomer in aantocht wordt dat drinken alleen maar verleidelijker en ben ik straks elk weekend weer dronken en dat wil ik echt niet. 

Het lijkt me inderdaad nodig dat je echt iets gaat verzinnen om er definitief vanaf te blijven. Met wat je tot nu deed heb je al wel goede ervaring opgedaan om je in de toekomst beter te kunnen wapenen, dus dat helpt zeker, maar het is kennelijk niet voldoende om het steeds weer terugkerende patroon te doorbreken. Wij willen je echt graag helpen, maar je moet het uiteindelijk toch zelf doen. Heb je al eens gezocht naar boeken of cursussen die ingaan op de achtergrond van je gedrag en de bijbehorende manier van denken?

Je schrijft bijvoorbeeld: "een paar koude biertjes (...) om mezelf te belonen" en "met de zomer in aantocht wordt dat drinken alleen maar verleidelijker". Een beloning en iets verleidelijks, zolang je op die manier over alcohol blijft denken zal het inderdaad altijd moeilijk blijven. Denk daar eens over na.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tientje, je zult toch echt van het idee af moeten stappen dat na een paar weken niet drinken een paar koude biertjes halen een goed idee is.
Als je remblokjes wat drinken betreft kapot zijn, dan zijn ze kapot. Onherstelbaar. Onvervangbaar. Als je een paar weken niet gedronken hebt en
die remblokjes dus niet nodig hebt gehad, vergeet je wellicht die kapotte remblokjes. Maar zodra je weer begint met maar één biertje kom je er al snel weer
achter dat die remblokjes niet meer werken. Je zult je dus moeten inprenten dat zelfs maar één koud biertje NOOIT een goed idee kan zijn.
Ook niet na jaren... die remblokjes zijn en blijven kapot. Zelfs wilskracht kan die blokjes niet vervangen. Op wilskracht kun je het misschien
lang volhouden, maar in een noodgeval ben je gesjochten. Ook de noodrem werkt (niet) met diezelfde (kapotte) remblokjes...

De simpelste remedie, hoe moeilijk misschien ook maar wél duidelijk, is die eerste NOOIT te nemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als 346 keer op eigen kracht niet lukt

is het geen schande om er tijdelijk Antabuse/Refusal bij te halen hoor tientje

die slik je ook op eigen kracht en dan word je weer geloofwaardig als je schrijft, ik heb het zo gehad (the day after); dan gaat de knop om en mag je eindelijk op eigen kracht oogsten van al die eerdere pogingen. Het getuigt van kracht om hulp te kunnen vragen een aanvaarden, meer dan jezelf iets te moeten bewijzen wat niet te bewijzen valt uiteindelijk. sterkte voor nu en ik gun je een echt krachtig besluit met goede afloop♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal voor de reacties, dit doet me oprecht goed :)

Ik heb er eens goed over nagedacht over hoe ik dit het beste kan gaan aanpakken en ik heb besloten om iedereen in mijn omgeving te vertellen dat ik er definitief mee wil gaan stoppen. Voorheen hield ik het voor mezelf en wisten alleen m'n naaste familie en hele goede vrienden het. Daarnaast ga ik me weer veel bezig houden met hobby's die een beetje in het slop zijn geraakt. Ook ga ik de komende tijd weer antabus nemen, want ik heb nog een voorraadje liggen. Het is even niet anders maar voor de eerstkomende periode lijkt me dat wel verstandig. Ook zal ik me voor het weekend gaan melden voor het dagpact, misschien is dat ook wel een zetje in m'n rug. Jullie horen nog van me hoe het allemaal gaat :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed plan! Het hoeft misschien niet eens zo nadrukkelijk. Je kunt het ook van te voren oefenen hoe je het gaat zeggen. Bijvoorbeeld: "Nee dank je, ik drink geen alcohol meer. Heb je ook thee?" En als ze dan vragen "hoezo?" dan zeg je iets als "Het bevalt me eigenlijk wel. Ik voel me er prima bij".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eerste weekend overleefd zonder enige vorm van trek gehad te hebben :) Normaal zijn de vrijdag en zaterdag toch wel de dagen waarbij ik het lastig heb als ik weer aan het stoppen ben maar vreemd genoeg heb ik er deze keer helemaal geen last van gehad. Het zal ook mede door het weer komen en omdat ik me bezig heb gehouden met andere activiteiten welke al een tijdje op de planning stonden. Ik voel me goed en ik hoop dit nog héél lang vol te houden zo. De eerste stap is in ieder geval gezet. 

Fijne pasen iedereen!

bewerkt door Tientje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Allereerst de beste wensen! 

Ik heb al een tijdje niet meer geschreven hier zo te zien ;) Maar het gaat goed. Ik heb al meer dan 3 maanden geen druppel gehad. Zonder hulp, zonder antabuse, ik heb gewoon zelf de knop omgezet. Ik heb eind 2015 begin 2016 ook eens een langere periode drooggestaan (5 maanden) maar dat was met behulp van antabuse. Nadat ik daar toen mee gestopt was ging ik alweer snel in de fout. Deze keer is het anders. Ik hoef het gewoon niet meer. Ik ben zo blij dat het me na al die jaren van tobben gelukt is om zolang droog te staan zonder hulp. Ik heb zelfs nog bier in mijn koelkast staan waar ik geen seconde trek in gehad heb. Dit jaar ga ik voor een compleet jaar nuchterheid :)  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat mooi dat géén bericht je succes voor ons verborgen hield. Niet dat verborgen houden zozeer, maar je succes is mooi.
Ik wens je een compleet 'droog' 2018. En vertel hier af en toe wat.. vooral het laten zien/horen dat langer droog staan best prettig kan zijn
is wat sommigen hier nodig hebben om over de angst voor het alcoholloze heen te kunnen komen. :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...