Spring naar bijdragen

Dinsdag 7 mei 2024


Aanbevolen berichten

Knap @Smaragdiedat zelfinzicht.Je kan dit soort evenementen wel blijven vermijden, maar daar heb je op een gegeven moment alleen jezelf mee.Genieten van iets, kan prima zonder drank.Al die anderen die wel drinken, kunnen daar waarschijnlijk veel beter mee omgaan.Die kunnen op tijd stoppen.Wij schieten meteen in een binge, als we niet uitkijkt.Fijn je hier weer te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank lieve @Spirit Ik weet dat ik het niet kan blijven vermijden maar voor nu wel beter.

Hoop dat alles goed met jou is en de liefde. Jij bent ook knap bezig. Wie had dat ooit van ons gedacht. Ik blijf wel waakzaam, het moet wel. 

Beter gezegd het mag ook wel. Fijne avond nogmaals. 

Drinken is even vergeten maar ik kwam wel beter mijn gevoel. Althans tot op bepaalde hoogte, daarna was het compleet mis. Daarom is niet drinken voor mij beter, dat weet ik wel. Gecontroleerd drinken wat ik altijd wilde zit er voor mij niet meer in en gelukkig maar ook.

Nu ik terugdenk, vond ik de zon en de zee geweldig en ook de lachende giechelende kinderen en honden die naar de zee rende en terug.......heen en weer. Deed ik ook vroeger. Dat is ook een soort vanuit mijn bol gaan.

Het nieuwe uit mijn bol gaan en daar genoot ik zeker van. Puur en echt. Vakantietijd blijft altijd lastig voor mij. 

Nu genoeg geuit. Morgen ben ik zeker trots en geen kater en ziek voelen. Dat is nog het meest geweldige cadeau aan het niet drinken. 

Omdenken moet ik meer!

bewerkt door Smaragdie
Tikfoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed van je @Smaragdie! Dat heb je toch maar mooi gedaan. Haha herken me er helemaal in, want ik zat vanmiddag ook op een terras aan de muntthee tussen drinkende mensen. Had mezelf van te voren maar op het dagpact gezet voor de zekerheid. Dat lege gevoel ken ik ook, kan ook moeilijk bij mijn gevoel komen en alcohol voelde vaak als een soort 'thuiskomen'. Maar het is onecht en dat wil ik niet, wil ook puur en echt en anders ben ik nog liever somber. Hopelijk voel je je snel lekkerder.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De dwergooruil horen wij hier elke avond. Leuk. 
Ik ben nog steeds Gabor Maté ‘Hongerige Geesten’ aan het lezen. Hij beschrijft verslaving heel treffend (en ja, die leegte). 
 

Verder vandaag drie keer in zee gezwommen. Bijna naar huis. Wil ik nooit, maar vind het nu prima. Dat is mooi te merken.

 

bewerkt door Lika
Ik schreef steenooruil ipv dwergooruil
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees dit over dwergooruilen: Dit kleine uiltje heeft twee veerpluimen op zijn kop. Soms zijn die 'oren' nauwelijks te zien, maar bij onraad zet hij ze rechtop. 
 

Ik ben verliefd 🥰 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik mijd zulke dingen vooralsnog ook. Koningsdag/avond... Bevrijdingsfestival wel geweest maar wel met kinderen. Niets gedronken. Savonds werden de kinderen om 8 uur opgehaald. Toen meteen de sauna in en buiten zwembad. Half 10 kwam ik weer, hoorde ik de hardstyle van het feest en dacht... Anders was ik vanavond daar zodra de kinderen weg waren... 

Nu niet en dan voel ik me gelukkig sterk.

Na morgen ook 4 dagen een opgave die ik ga halen. 3 avonden in een 'all in' hotel met de motorclub in duitsland. Mijn pa is ook mee, die weet van mijn verslavingsprobleem. Die drinkt er zelf hooguit 2. Ben wel blij dat hij er bij is, voelt voor mij alsof ik er niet alleen voorsta, op een bepaalde manier. 

Ik drink niet meer, ik wil wel een 0.0. Nee ik rook ook niet meer. Dat zijn de antwoorden die ik al een aantal keer in mijn hoofd heb herhaald. 

De film vooruit spoelen en de eerste niet nemen. Niet roken, niet drinken. 

Ik ben gelukkiger met mezelf op deze manier dan op mijn 'oude manier'. 

bewerkt door Freekie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Reacher:

Wat leuk een dwergooruil! :) En fijn dat het dagelijkse leven je ook weer aantrekt @Lika! Of is je vakantie niet zo leuk? 

Ja, en het grappige is dat je ze niet ziet, maar dat ze hier stipt om 21.00, als het donker wordt ‘aan’ gaan. 

Mijn man is van de vogels: ik niet. Maar vind het wel leuk. Zo zie je de bijeneter wel. Een prachtige vogel!

En de vakantie is heerlijk. Maar ik ben niet zo doodmoe dat ik nooit meer terugwil. Dus topteken. Vakantie is ook iets raars. Ik wilde lang vooral weg. Van de zomer nog niets gepland. Zin om in huis te rommelen. Dat ken ik van heeeeeeel vroeger. Leuk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...