Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

Goedemorgen iedereen:rose:

Dank, dank voor alle lieve berichtjes. Hebben me goed gedaan en ik ben weer helemaal klaar om er tegenaan te gaan !

Zoals iemand aan me schreef: misschien zat het er wel aan te komen.......Ook als ik mijn eigen draadje teruglees, kwam er wat twijfel doorheen sijpelen, was ik aan het wankelen. Naast het niet drinken was ik ook gestart met een gezonde levensstijl en daar was ook de klad in gekomen : veel snacken, in de winkel dan wel niet naar de drankengang, maar bij het snoepgoed, de chips, de noten e.d. stond ik regelmatig te dubben : zal ik wel, zal ik niet...En vaak gaf ik er toch aan toe, zo van : ach, ik drink ook al niet meer, dus dan mag ik wel.......en daar kwamen de eerste scheurtjes:unsure:

Het is bij mij alles of niets !! Dus gisteren alle "lekkers" de kliko in gedaan, mezelf weer even een peptalk gegeven en ik ben klaar !!! Vandaag is dag 2 !! En er gaan er nog velen volgen !!

Zoals al gezegd ik ga overmorgen even een paar dagen naar mijn hutje en ook dat kan/zal helend werken ! In alle rust even overdenken hoe ik een eventuele volgende valpartij voor kan zijn....want hobbels zullen er waarschijnlijk wel vaker komen. Hobbels horen nu eenmaal bij het leven...... Nou heb ik daar op meerdere gebieden de nodige ervaring mee, dus ik had de voortekenen eigenlijk wel moeten zien, maar afgelopen week heb ik er wel erg makkelijk aan toe gegeven, dus een "actieplan/voorzorgsmaatregelen" is/zijn nog wel nodig voor het geval dat.....

Dat gezegd hebbende : vandaag is dag 2 en na het ontbijt eerst maar eens sporten ! Ik heb er (weer) zin in :D

Beatrix:lips:

...............................

:D:D

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen :rose:

Vandaag dag 3 !  Pfff, het lijkt wel alsof ik helemaal van voren af aan moet beginnen. Gisterenmiddag een behoorlijk irritant stemmetje in mijn hoofd dat me bijna naar de Appie trok om wijn te kopen :o Niet gedaan hoor, maar toch...... De deur komt op een kier te staan, je gaat voor de bijl en opeens heeft de alcohol de voet weer stevig tussen de deur gezet. Dus ik moest behoorlijk tegengas geven !! Maar ik ben als overwinnaar uit de strijd gekomen !! :D

Vandaag voorbereidingen voor mijn trip naar mijn "hutje op de hei". Heb er zin in ! Van de andere kant hoop ik ook dat ik stevig genoeg in mijn schoenen sta om weerstand te bieden aan dat getouwtrek van de alcohol......

Ho, stop, niet doen, niet deze gedachtes toelaten, nu op je strepen gaan staan ! Ik bepaal !!

En dat betekent dat ik géén alcohol toelaat !!

Ik weet dat ik weer even door die eerste paar dagen heen moet en ik heb bewezen dat ik het kan !! Dus ik ga het doen !!

Misschien is zo'n valpartij toch nog ergens goed voor..... dat ik nog meer verbeten de strijd aan ga en ik zal, ik ga bewijzen dat ik de baas ben !!

Voordat ik ga, zal ik me nog even melden. Meestal neem ik mijn laptop niet mee, maar misschien nu toch wel handig. Gewoon voor de zekerheid dat - mocht er een moeilijk moment voorbij komen - ik me even hier kan melden, het van me kan afschrijven en weer even extra kracht kan opdoen !

Maar nu eerst ontbijt, koffie en mijn zgn "vakantielijstje" gaan afwerken.

Fijne, droge dag iedereen :rose:

Beatrix:lips:

:D:D:D

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kun je zien wat alcohol doet, het drankmonster in je is wakker geschud. Pfff wat een strijd is het toch. Heb je een plan voor als je trek krijgt? Ga je wat doen op dat moment of heb je iets lekkers als alternatief? Dat dat monster blijft roepen herken ik wel. Zeker met het mooie weer lijkt het wel eens of je opnieuw begint. Kop op he!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

https://www.alcoholhulp.be/thema-alcohol-els-noorlander

even ter herinnering @Beatrix, zodat je weet dat je gedachtes niet je vijand zijn, en er geen drankmonster bestaat.
Het zijn altijd gedachtes die aanleiding zijn, maar de oorzaak zit dieper. En wat wij doen met gedachtes, verleden, verleiding enz bepalen we weer wel zelf. Dus als je in het hier en nu kunt blijven kun je dan en daar ter plekke een ferm nee laten horen tegen jezelf en doorgaan met het goede leven wat je inmiddels hebt opgebouwd.
De natuur is jouw plek straks, laat die haar werk ook maar doen.
En als je twijfelt over je laptop, misschien de app op je telefoon? Werkt voor mij prima. Vertrouw op jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je klinkt als een goed bewapende ridder, Beatrix. Ik ken het gevoel dat je alles moet inzetten om van de drank weg te blijven. En hoe meer je je best doet, hoe harder de rotzak op de deur bonst. Het helpt mij tegenwoordig echt om het vooral geen strijd in mijn hoofd te laten worden, maar het voorbij te laten gaan. Ook als je denkt bijna te bezwijken: dat moment gaat voorbij. Succes! En een fijne vakantie natuurlijk:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Mariann:

Ga je  wat doen op dat moment of heb je iets lekkers als alternatief? Dat dat monster blijft roepen herken ik wel. Zeker met het mooie weer lijkt het wel eens of je opnieuw begint. Kop op he!

Ik heb alternatieve drankjes en theesoorten bij me. En ik zag net dat @lady janeeen link heeft gestuurd met de nodige info. Mocht het lastig worden dan heb ik dat achter de hand en anders onkruid wieden :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Pytje:

Je klinkt als een goed bewapende ridder, Beatrix. Ik ken het gevoel dat je alles moet inzetten om van de drank weg te blijven. En hoe meer je je best doet, hoe harder de rotzak op de deur bonst. Het helpt mij tegenwoordig echt om het vooral geen strijd in mijn hoofd te laten worden, maar het voorbij te laten gaan. Ook als je denkt bijna te bezwijken: dat moment gaat voorbij. Succes! En een fijne vakantie natuurlijk:rose:

Inderdaad, een goede aanpak : de strijd niet aangaan, maar loslaten !!

Ik bedenk me dat Ik nog wat mediatieoefeningen mbt loslaten heb. dadelijk even opzoeken en ook meenemen :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Ik meld me even af. Ben dus een paar dagen "op de hei".

Neem voor de zekerheid mijn laptop toch maar mee, dus misschien meld ik me nog wel even tussendoor. 

Alles is ingepakt, dus nog even ontbijt, koffie, kat knuffelen en dan op naar de rust !!

Tot later!

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen :rose:

En daar ben ik weer !! Paar mooie dagen in de natuur, genietend van zon, vogeltjes, lezen, onkruid wieden etc.etc. Had mijn laptop wel meegenomen, maar niet uit de tas geweest :D Goed teken toch ?

Deze week dus weer in het normale gareel, maar met Pinksteren weer een weekje weg. Yes !!

Ik ben dan wel niet hier op het forum geweest, maar jullie zijn wel in mijn gedachten geweest hoor. Natuurlijk ben ik ook bezig geweest met mijn terugval en hoe ik mezelf nu beter ga beschermen ( tegen de alcohol, maar misschien nog wel beter gezegd : tegen mezelf !! Want ik doe het tenslotte wel zelf......:blush:)

Het is trouwens goed gegaan en ben andere 0,0 drankjes aan het uitproberen, wat ook dus kan resulteren in het door de gootsteen gooien ervan. Wat wordt er toch een bocht verkocht. Althans, dat denk ik dan :P

Maar nu eerst bijlezen, was en strijk, opruimen en alles weer klaarzetten voor volgende week !!

Fijne, droge dag iedereen!

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Beatrix 

fijn om je weer te horen en te lezen dat je genoten hebt ! 
 

ik zou toch ook zo graag eens op een hutje in de hei willen zitten, en de hele dag alleen maar boeken lezen en mij daar in laten mee slepen. Helaas heb ik erge hooikoorts dus dat lijkt me geen goed plan :p 

mag ik zo brutaal zijn om te vragen welke “middelen” je hebt uitgevonden om jezelf beter te beschermen tegen een terugval?

en welke 0% drankjes je hebt uitgeprobeerd ? Ik ben erg fan van de Sir James mocktails, en op een zeer zonnige dag kan ik wel een warsteiner 0% drinken, gek genoeg vindt ik dat het enige lekkere biertje. Maar het allerliefste drink ik eigenlijk gewoon Spa Rood met of limonade of met fijne gin-kruiden erin / munt / Citroen. 
 

fijne middag !

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen:rose:

"onkruid kleeft aan mij":unsure: Was ik vorige week de hele week "op de hei" het onkruid aan het bevechten, nu gisteren dus thuis weer... waarom staat het onkruid van de hele straat bij mij ??:unsure:  Moet ik hier een les uit trekken, is dit een "boodschap" voor mij...... In principe is het wel ontspannend hoor, maar minder goed voor mijn rug......

Vandaag dus verder hiermee. Komende week ga ik weer naar mijn tweede stekkie en ik weet het nu al als ik terugkom, ja hoor daar staat het weer :o. Ach, alles beter dan drinken. Toch ??:D:D

Ja, dat drinken, het blijft toch wel weer in mijn hoofd rondzingen... Alleen al daarom is een terugval eigenlijk zo vermoeiend. Je "geniet" maar even ( eigenlijk alleen de eerste paar slokken....) maar daarna weer die eeuwige discussie ...... Ben dus van plan een tweede terugval niet te laten gebeuren, want zoals gezegd : het is wel erg vermoeiend.... En het ging eigenlijk zo goed, dus waarom dan toch?? Oke, het zal wel een les zijn ! Nou, ik heb weer wat geleerd : denk niet alleen aan dat kortstondig "genot" maar veel meer aan de gevolgen daarna en dat je weer van voren af aan moet beginnen en die strijd kost tijd, veel tijd en energie, veel energie en die kun je toch veel beter aan iets anders besteden ( nee, niet aan onkruid!!) en GENIETEN !!!

Dus dat ga ik vandaag doen ! Genieten van mijn tuin na gedane arbeid. Lekker met een theetje !!

@SoberMummy Ik heb een gemberdrankje gevonden (Pimento) die ik naast de bekende 0,0 drankjes erg lekker vind. Verder ben ik allerlei thee-varianten aan het uitproberen. Ben eigenlijk meer een koffie-mens, maar het begint te wennen:D De alcoholvrije wijnen die ik heb uitgeprobeerd, zijn over het algemeen bocht, dus die giet ik vaak toch na een paar slokken door de gootsteen.......

Wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen :rose:

Vroeg wakker, en deze keer is dat prima, want heb nog het nodige te doen. Morgen ga ik weer een weekje naar de hei. Deze keer gaat er een vriendin mee, dus gezellig samen van de  omgeving genieten ( wandelen, fietstochtjes, dorpjes bezoeken, terrasje pakken, BBQ-en etc). 

Het niet-drinken zal geen probleem zijn, want deze vriendin drinkt niet. In het verleden deed ze wel eens met me mee ( nou ja, één glaasje dan voor de gezelligheid....:unsure:) Ze heeft hier helemaal geen behoefte aan ( wat lijkt me dat toch zalig !!!) en ik heb haar al gezegd dat ik nu met haar mee doe :D!

Afgelopen dagen is het prima gegaan !

Als het al in mijn hoofd "zingt", dan denk ik ( zoals ik de vorige keer al schreef )aan  de gevolgen van het weer inschenken van alcohol en de energie die het me weer zal kosten om er keer op keer weer los van te komen. Dit is een aanpak die op moeilijke momenten wel het gewenste effect heeft en de behoefte aan dat glaasje wijn verdwijnt dan gelukkig snel !!

We gaan ook op de gezonde toer : geen snacks, niet snaaien ( mag wel, maar dan tomaatjes :D) dus ik hoop dat de weegschaal ook weer eens wat beweging laat zien, want dat schiet ook niet echt op. Vaak 2 stappen vooruit en weer 1 stap terug (of zelfs net andersom 1 stap vooruit en 2 stappen terug :o)

Maar het wordt hopelijk vooral GENIETEN !!

Ik meld me morgenvroeg nog even en dan "zien" jullie me over een weekje weer :D

Ik wens iedereen een fijne, droge week toe,

Groetjes Beatrix:lips:

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen :rose:

Ook nog even hier me afmelden:D

Zo, ben klaar om te vertrekken ! Alleen heb ik pas over een uurtje afgesproken dat ik mijn reisgezel ga ophalen:D. Normaliter was ik nu in de auto gestapt en vertrokken. Dat is het voordeel dan wel weer van alleen-zijn:P

Maar ik heb er heel veel zin in om de betreffende vriendin een weekje mee te nemen. Er ontstaan tussen ons vaak heel interessante, niet verwachtte en diepgaande gesprekken. En dat is dan wel weer een voordeel van samen-zijn :rose:

Overigens kunnen we ook slap OH-en hoor ;)

Het komende uur dan maar de kat knuffelen, die overigens een hele fijn oppas heeft en niets tekort zal komen !

Nog even over het niet-drinken : mijn terugval is denk ik ook wel goed geweest ( en gelukkig heel kort!!) Ik ben niet meer zo controle-gericht bezig. Deze en/of gene zal misschien al zijn opgevallen dat ik geen smileys meer bij hou, geen dagelijkse afspraak met mezelf meer neerpen.....

Het was toch een continue ermee bezig zijn en nu ik dat heb losgelaten ( heel bewust hoor. Ik ben gewoon nog zoekende wat de beste aanpak is voor mij !) allemaal rustiger in mijn hoofd. Door de dag hier te beginnen met een afspraak en smileys was ik er al vanaf wakker worden mee bezig en voelde ik me aan jullie "verplicht" me hieraan te houden. 

Nu voelt het meer als een cadeautje voor mezelf. En ja, natuurlijk zijn er ook wel eens moeilijke momenten, maar die kan ik - tot nu toe - eigenlijk best wel makkelijk aangaan en weer loslaten. Ik weet waar ik het voor doe voor mezelf !! 

Ik wens iedereen hier een fijne en droge week:rose:

Beatrix

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, hier ben ik weer:D

Gisteren thuis gekomen en natuurlijk meteen wassen, strijken en opruimen :rolleyes:

Dank je @Yvonne voor je mooi berichtje hierboven. (Las het net pas, dus daarom ook niet eerder gereageerd).

Mijn vakantieweekje op de hei was echt zalig !!!!! Mooie fietstochten door de bossen, leuke plaatsjes bezocht en gewoon ook lekker in de tuin gewroet en lekker ontspannen genietend van de natuur !!

En zoals al aangegeven geen druppel alcohol en wat geeft dat toch een rust:D Geen behoefte aan gehad !

En nu weer (heel even) terug naar de routine thuis. Over 1,5 week wil ik weer die kant op gaan ( de plantjes moeten tenslotte ook water hebben ;))

Ik ga hier bijlezen, maar vandaag ook genieten van de tuin en het zonnige weer:sun:

Tot later

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Goedemorgen !

Dank je @Pytje voor je belangstelling in mij:lips:

Ja, hoe gaat het met me......

Ik zie dat ik al een tijdje  op mijn eigen draadje geen update heb gegeven. Dus daar gaan we :

De afgelopen tijd diverse keren naar mijn hutje op de hei geweest en elke keer weer enorm genoten. En ja, ook van een wijntje........

En weet je, ik voel geen schuldgevoel of zo. Het is goed zo !

Als ik kijk naar dit jaar dan heb ik een enorme vooruitgang gemaakt. Bijna geen moeite gehad om de wijn te laten staan, ik had mijn nieuwe alcoholvrije pad gevonden maar sinds een paar weken zo nu en dan iets gedronken. Nee, geen dagen achter elkaar, gewoon 1 of 2 wijntjes als uitzondering en niet dwangmatig !!

En misschien is dat mijn nieuwe pad wel ( zal dat de komende tijd verder "onderzoeken"). In principe drink ik niet en dat bevalt prima. Ik geniet van de natuur, de omgeving, de mensen in mijn omgeving en ook zo nu en dan van een wijntje !

En dat is terugkijkend gewoon een enorme winst. Was er eerst sprake van dwangmatig drinken én zeker niet van genieten, nu ben ik ontspannen, geniet ik van het leven met daarbij allerlei alcoholvrije versnaperingen en als het zo uitkomt schenk ik een wijntje in. En ja, natuurlijk moet en wil ik alert blijven en mocht er toch sprake zijn van een afglijden dan sluit de deur weer.

Maar de norm is dus : ik drink geen alcohol en daarom wil ik ook op het dagpact blijven komen ( als dat mag ;))

Over 2 weken vertrek ik weer richting de natuur. Ik merk dat ik hier de laatste tijd veel meer ontspannen ben, veel meer geniet van alles om me heen en ik ben gewoon blij. In de tussenliggende weken ben ik thuis, doe de noodzakelijke dingen, verplichtingen die voorbij komen en natuurlijk geniet ik ook, maar de natuur doet toch iets speciaals met me. 

Ik weet dat ik hier maanden heb volgehouden dat ik nooit meer wil drinken en dat voelde ook zo, maar het lijkt nu alsof ik in een nieuwe fase terecht ben gekomen. Eindelijk na jaren van vechten tegen niet alleen  de alcohol, maar tegen echt alles, het verwerken van langdurige trauma's, de begeleiding die ik heb mogen ontvangen, voel ik me eindelijk oprecht beter. En nee, natuurlijk is niet alles weg en  verdwenen, maar ik heb het wel een plek kunnen geven. Ik lijk de controle over mijn leven weer in eigen hand te hebben en kan daardoor weer genieten. En komen er mindere dagen voorbij (gebeurt natuurlijk ook ) dan weet ik wat me te doen staat er mee aan de slag gaan !! En elke keer voel ik me trots !!

Dus @Pytje en anderen : Het gaat goed met me !!

En nu wordt het tijd om hier bij te lezen en te lezen hoe het met jullie gaat ! Maar eerst even melden op de dagdraad :D

Ik wens iedereen hier een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Beatrix:

en als het zo uitkomt schenk ik een wijntje in.

Hoi Beatrix,

Ik heb jou de laatste maanden stilzwijgend gevolgd. Wij stopten namelijk ongeveer rond dezelfde periode met drinken (na de kerst van 2022). Alles wat je schreef was erg herkenbaar voor mij, volgens mij stonden wij er hetzelfde in. Maar zo zie je maar, iedereen is anders. Voor mij zou dat ene glas wijn een hellend vlak zijn. Een wijntje zou nu ook prima kunnen voor mij. En ik zou het in eerste instantie moeiteloos kunnen laten bij 1 glas bij een gelegenheid. Totdat het er weer 2 worden, 3 en vervolgens elke weekend, elke dag en voordat je het weet zit ik weer op de dagelijkse fles wijn plus extra en ga ik weer liegen, flessen verstoppen, mezelf vergiftigen, bagatelliseren, et cetera. Ik ken mezelf. En dan moet ik weer van voor af aan beginnen met stoppen. Nee, dat doe ik mezelf niet meer aan.

Maar we zijn allemaal anders en hopelijk ben jij een van de weinige uitzonderingen die kan matigen met alcohol. Fijn dat je blijkbaar een manier hebt gevonden om  af en toe iets te drinken. Ik zou er niet aan moeten denken. Voor mij is die rust in mijn hoofd en de duidelijkheid zo enorm bevrijdend. Ik hoef niet meer te drinken. Ik heb volgens mij ook echt een aversie jegens alcohol gekregen, in ieder geval tegen het beeld van alcohol dat het erbij hoort, gezellig is en ontspannend. Dat is wellicht ietwat generaliserend, maar voor mensen als ik is het verwoestend.

Ik heb jouw eerste post hier nog eens gelezen en daarin schreef je 'daar toch weer steeds die val/struikelpartij'  wanneer je minder probeerde te drinken. Ik hoop echt dat dit de juiste keuze voor je is....

Groet Maarten

bewerkt door Maarten82
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach Beatrix.... op een of andere manier denk ik dat dat er zo een is die dat wel kan, leren van een uit de hand gelopen zuipperiode, en het voortaan 'netjes houden'. Ik heb er ook het beeld bij als een keurig iemand, heel vrolijk en positief en zo, niet al te veel noemenswaardige issues die de voedingsbodem van een drankverslaving vormen. Dus dat loopt wel los. Is mijn gevoel er iig bij.

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...