Spring naar bijdragen

Dinsdag 24 november


ikkanhet

Aanbevolen berichten

Bij mij is t ook geen strijd meer. Maar herken ook de behoefte aan ontsnapping en even uitstaan. Komt tot uiting in andere dingen (eten, netfixen, sporten). Maar mezelf daar bewust van zijn helpt al. Ik probeer dan die gedachten te doorvoelen/te laten zijn. Waarom voel ik me ineens zo rusteloos/ontevreden/gefrustreerd? Dan verdwijnt de behoefte aan compensatie vaak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen ik had besloten was er geen strijd meer. Het is geen optie meer, daarom denk ik. Niet met roken en niet met drinken. 

Maar de behoefte om weg te gaan, de gedachte dat ik het niet aankan, niet goed genoeg doe in mijn geval vaak, ja, die is er wel.

En soms eet of koop ik dan ...ja.Andere keren barst ik in huilen uit en soms zie ik het, voel ik het, en laat ik het. En... het gaat altijd over, maar de drang om iets te doen is vaak groot. De drang om het niet mee te maken blijft... maar ook dat. Het wordt gemakkelijker.

En @bumperjim dát is ook de reden dat wél zelf wil inpakken. Ik ben volwassen en kan dat aan. En ik ben het ook waard om te verhuizen  zónder dozen oude ongesorteerde meuk. Maar mijn neiging is ...kop onder de dekens en wachten tot het over is of tot man in actie komt en dan stampvoeten of huilen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik naar mijzelf  kijk denk ik niet dat ik nu in strijd  ben met wel of niet alcohol drinken .

 Ik  ben in strijd  met de moeilijke  gevoelens  een plek  te geven  ' of ze zelfs eerst maar eens te gaan voelen ipv  gelijk weg te drinken .  Ze aangaan maar evengoed  blijf ik ze wegduwen maar om dat gevoel  zelfs maar te verdoven  komt even geen  alcohol  bij  mij op..   alhoewel  het komt wel op maar ik zet er geen actie  op..  geleerd dit niet  te  koppelen ' tot actie  ..    wel voel ik mij enorm  bevrijd tot het flessen  management  die niet nodig meer is ' mij druk maken  of ik genoeg  alcohol  heb  ' of waar ik het moet gaan  kopen  .   Het zoeken  naar flessen omdat ik weet dat er in huis wat verstopt ligt ..  alles  afzoeken    ... dat is een bevrijd gevoel nu..

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei Bor:

Ik doe echt heel erg mijn best om te begrijpen hoor, al klinkt het misschien niet zo.
Het spookt de hele dag door me kop en lees alles honderd keer over.

Komt omdat dit precies de kern van mijn probleem is waar het hier over gaat.

Ligt gevoelig en ik vind het moeilijk te begrijpen allemaal.
Maar geeft niks, ben blij dat jullie erover willen delen.:heart:
 

Zo moeilijk is het niet Bor. Je hebt een hond waarmee je regelmatig wandelt. Als je met je hond altijd aan het eind vd straat rechtsaf slaat dan weet je hond dat, na een week doet hij het zelf, na een tijdje hoef je m niet eens aan te lijnen, hier gaan we altijd rechtsaf dus hond gaat vanzelf rechtsaf. Geen strijd met je hond.

Als je soms rechts gaat en soms links, weet ie het niet. Of hij stopt en kijkt je aan wat gaan we doen, of hij gaat naar links en dan zeg jij nee rechtsaf, of andersom.

Zo is het met je brein ook. Als je altijd drinkt dan drink je altijd. Als je nooit drinkt dan drink je nooit. Als je alleen in het weekend drinkt behalve als het pasen is of kerst of hemelvaart of bevrijdingsdag of verjaardag of gewoon gezellig of juist niet gezellig genoeg dan ook door de week tenzij als je gisteren al gebinged hebt behalve als je vandaag nog wil verder bingen, ja dan is het dus een strijd. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn de reacties , geeft Idd stof tot nadenken. Super veel verschillende ervaringen en logisch want iedereen is anders. De tijd zal moeten uitwijzen hoe het bij mij gaat. Ik lees ook dat sommige van jullie niet helemaal gestopt zijn, maar toch af en toe nog drinken. Ik vind het knap... minderen lukt mij dus niet. Bij mij is het alles of niets... als ik eenmaal begin wil ik vaak meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...