Spring naar bijdragen

Vis

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Vis's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Vis

    Dinsdag 24 november

    Jeetje wat veel te lezen hier! Het geeft stof tot nadenken: “hoe werkt dat bij mij, voor mij”. Fijn.
  2. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Zo is het voor mij ook nu.
  3. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Tja, het is begonnen met een ongezonde relatie, althans, toen ging het écht mis. Nu ben ik daar uit en sta ik op eigen benen. Pittig met drie pubers en een fulltime baan. Tijd voor mezelf is er weinig, maar het is me ook wel duidelijk dat het drinken me juist belemmert om dan iets leuks te gaan doen. Je krijgt niks voor elkaar, je kunt niet aan het verkeer deelnemen en ook de dag erna ben je niks waard. Dus het kost me veel meer dan het me oplevert. Vandaag drink ik niet. Ik ga iets leuks doen.
  4. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Tja waarom drink je. Eerst om de ellende te vergeten. Nu is het vooral ontspannen, maar niet echt natuurlijk. Het levert niks op, juist niet....
  5. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Goed zeg liefff, je bericht is erg bemoedigend.
  6. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Dankjewel Cleo. Een proces is het zeker, daar zit ik al langer in en al zeg ik het zelf: ik ben al van ver gekomen. Dus ja, ik besef dat het is zoals je beschrijft en hoop dat het nu lukt. Definitief. Het is geen vergelijking natuurlijk, maar ik heb ook jaren met mijn gewicht getobt. Nu is het me gelukt om 8 kg af te vallen. Het is tijd om aan mezelf te werken. ik kan het. Vis 2.0!
  7. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Morgen doe ik mee.
  8. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Tja wat is vaak, iedere keer is te vaak. ik zorg vaak dat ik druk ben en auto moet rijden. Morgenvroeg auto rijden is vanavond niet drinken. Dat helpt. Niets moeten is ruimte voor een wijntje. En in die situatie gaat het redelijk vaak mis, kan dan geen maat houden als ik alleen ben. Wel als mijn vriend bij me is. Doel: ik moet mezelf niet langer wijs maken dat het best goed gaat. Ik drink veel minder dan een jaar of twee geleden, maar ik drink nog steeds teveel. In je eentje een fles wijn leeg drinken in een uurtje of twee, dat is nog steeds niet normaal. Rekenen wanneer ik kan drinken en hoeveel, dat is niet normaal. Ik functioneer, dat wel. Er zijn redenen geweest om te drinken, niemand denkt natuurlijk kom, laat ik eens gezellig alcoholist worden. Maar het gaat nu goed. Ik heb drie toffe kinderen met wie het goed gaat. Ik heb een fantastisch lieve vriend, een leuke baan en een fijn huis. Ik heb alle redenen om gelukkig te zijn en van het leven te genieten, en dan is dit wat ik ervan maak. ondertussen begrijp ik ook wel dat sociaal drinken heel moeilijk wordt. Stoppen dus, gelukkig zijn. Dat is het doel. ik probeer morgen mee te schrijven op daglijntje. En vandaag drink ik niet. :-)
  9. Vis

    Ook ik moet echt gaan stoppen

    Hallo allemaal, Vis noem ik me maar even, echte naam te spannend. Vrouw, 50 jaar, en sinds een haar of zes/zeven ervaring met drankmisbruik. Verslavingszorg gehad in het verleden en ben nu zover dat ik mijn gebruik redelijk onder controle heb. Maar.... ik glijd nog te vaak uit en besef ook dat de drank mij ook nog steeds onder controle heeft. Gisteren weer uitgegleden, hoefde vandaag toch nergens naartoe, dus het “kon”. Bah... Het moet ophouden, het heeft teveel invloed op mijn leven. Ik wil ontdekken wie ik eigenlijk ben zonder dat vergif... ik hoop hier wat steun en goede moed te vinden. Ik ga ervoor.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...