Spring naar bijdragen

Maaaike

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Maaaike geplaatst

  1. WEEKPACT 30-11-2020 Bol Ikkanhet Roos33 Rapilos SanMiquel Kyon Maaaike
  2. Pact voor de hele maand december, van 1 december 2020 tot en met nieuwjaarsdag 1 januari 2021 Tatum Lika Lieke Bol Niks met mini niks, die slapen niks vindt! Rapilos Roos33 Bob Cleo66 Rapid Kyon Jannigje, leuk, waar gaat de reis deze keernaartoe ? Maaaike
  3. Wat fijn de reacties , geeft Idd stof tot nadenken. Super veel verschillende ervaringen en logisch want iedereen is anders. De tijd zal moeten uitwijzen hoe het bij mij gaat. Ik lees ook dat sommige van jullie niet helemaal gestopt zijn, maar toch af en toe nog drinken. Ik vind het knap... minderen lukt mij dus niet. Bij mij is het alles of niets... als ik eenmaal begin wil ik vaak meer.
  4. @Maverick dat klinkt goed. Ik had hier al over gelezen en had het ook wel verwacht. Het ging te makkelijk in het begin. Gelukkig nog geen echte tweestrijd , maar Idd het nieuwe is eraf. Je hebt het mooi verwoord. Het is ook logisch dat er hobbels komen en gaan. Ik heb mijzelf ook als doel gesteld een half jaar niet te drinken, voor altijd klinkt nu nog te heftig. Hopelijk ben ik dan op een punt dat de behoefte zo goed als weg is.
  5. Je hebt een half jaar niet gedronken. Een half jaar!!!! Ik weet zeker dat je het weer op kunt pakken. Hoop dat je er snel uit komt
  6. Trusten en sorry voor het storen van jullie gesprek
  7. @Lieke7777 Die trek gedachten ken ik. Het is ook nog niet uit mijn “normale” patroon. Ik krijg nu af en toe alleen het gevoel dat ik mezelf iets ontneem, terwijl ik dat in het begin helemaal niet had! Ik had juist het gevoel dat ik mezelf een cadeau gaf door niet te drinken. Ik wil dat gevoel terug. Misschien maar gaan slapen zo en stoppen met de gedachtenspinsels voor vandaag.
  8. Goedenavond allemaal, Vandaag 45 dagen gestopt. Wordt het moeilijker als je langer bezig bent ?? De motivatie lijkt iets minder te worden. Blijft het altijd een strijd, of komt er een moment dat de behoefte weg is? Allemaal vragen waar ik mee zit. Snap dat het voor iedereen anders is. Maar misschien fijn wat ervaringen te lezen..
  9. WEEKPACT 23-11-2020 Bol Rapilos Elkje Roos33 SanMiquel (voor de rest v/d week dan, het moet!!!!) Maaaike
  10. Maaaike

    Moeder van 38

    Oh jammer van het maandpact. Nou weekpact ook goed. Super knap van je!!! Dan waren we destijds bijna tegelijk gestopt! Bevalt het je goed en heb je veel moeilijke periodes gehad ? Het gaat mij nu heel goed af, beetje eng goed eigenlijk. Ben er bang voor wanneer het echt moeilijk wordt...
  11. @SanMiquel gaat hem deze week niet meer worden... Succes allemaal
  12. Dat klopt @SanMiquel, dat voelde ik op dat moment ook zo. De reden dat ik dat wou is omdat ik mij zelf nooit meer wil verliezen in drank. Daarmee bedoel ik lazarus zijn / black-outs krijgen etc. Als ik gecontroleerd kan drinken is het voor mij geen probleem en voor mijn relatie ook niet. Ik heb heel erg de hoop dat ik dat gewoon kan. Het klopt wat je zegt @bolletje, ik ben er continu mee bezig . Nu ik er een paar heb gedronken neem ik sneller meer. De grenzen worden al vager en ik stel mezelf steeds meer gerust dat ik er wel 1 kan nemen. Ik droom er zelfs over, maar dan vaak dat helemaal mis gaat. Dit had ik ook toen ik was gestopt. Dit is wel de eerste keer dat ik er zo ontzettend mee bezig ben geweest. Ik hoop dat het op de lange termijn iets uithaalt en ik er bewust mee bezig blijft.
  13. Ik heb het weekpact niet volgehouden. We zijn gisteren op vakantie gegaan en ik heb gisteren een paar drankjes gedronken. In principe was dat ook mijn doel, tot de vakantie niet drinken. Vorige week was ik vastberaden om het door te zetten en vol te houden. Ergens in de loop van de week heb ik een gedachten switch gemaakt en besloten toch op vakantie te gaan drinken. Ik hoop dat ik gecontroleerd kan drinken. Of ik dat echt kan, Ik heb geen idee. Ik ga even niet mee doen met het weekpact en genieten van mijn vakantie. Daarna zie ik het wel. Voor iedereen die het wel door heeft gezet veel respect! En veel succes met de nieuwe week.
  14. Maaaike

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Bedankt @maartje voor je lieve bericht. Je hebt helemaal gelijk dat ik het zelf uit moet vinden. Misschien moet ik Idd een keer op mijn bek gaan. Hoop dat het niet nodig is, maar we zullen zien. Tot op heden nog alcohol vrij, bijna 4 weken. Dat was ook mijn eerste doel... niet meer drinken tot de vakantie. Vandaag ga ik op vakantie. Dus dat doel is behaald. Ik ga proberen gecontroleerd te drinken. Ik ben heel benieuwd of het lukt, vind het zelfs een beetje spannend.
  15. Ook niet van de thee... water , koffie of alcohol vrij Ook nog alcohol vrije jills geprobeerd. Pff die is zoet. Dacht dat ik wel af zou vallen door niet meer zoveel te drinken. Maar lukt niet met al die alcoholvrije drankjes.
  16. De Leffe is lekker @knakker. Vind ook de liefmans lekker. Heb de afgelopen weken al heel veel alcoholvrij gehad, voelt toch alsof ik een beetje mee kan doen. Wiekse witte 0.0 , Liefmans , Leffe, erdinger, radler. De alcohol vrije wijn lijkt me niets...
  17. Wat goed dat het het volhoudt @Elkje ondanks je man die wel veel drinkt. We zijn bijna tegelijk gelijk gestopt. Ik las dat je eerder gestopt bent geweest. Wat is jouw langste keer stoppen? Ik ben wel eens eerder een maand gestopt geweest, maar dat was dry january. En toen had ik niet de insteekt gestopt te blijven maar gewoon een maand niet te drinken... Nu is het anders.... nu wil ik echt even een poos stoppen, omdat ik weet dat ik iets moet veranderen. Mijn man drinkt ook nog genoeg , dat maakt het zeker niet makkelijk... Ik zie behoorlijk tegen de vakantie op. Die is met vrienden en daar wordt veel gedronken!! Wees blij dat jij morgen niet wakker wordt met een kater en je man misschien wel . Morgen wordt vast vast weer een leukere dag samen. En dat je nog wat aan je avond hebt! Ik lag voorheen ook regelmatig op tijd voor pampers ... nou gezellig. Over een week zijn we al bijna een maand gestopt!!! Want dat weekpact gaan we makkelijk halen!
  18. Maaaike

    Moeder van 38

    Dankjewel @Rosee!!
  19. Goedemiddag , 21 dagen alcohol vrij. Ik voel me sterk vandaag! Trots en blij. Ik zet door!
  20. Weekpact Pytje San Miquel Elkje Maaaike (dag 21) Ga het weekpact aan al ga ik volgende week vrijdag op vakantie. Besloten het stoppen door te zetten. Spannend!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...