Spring naar bijdragen

Soberbunny31

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    63
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

752 profielweergaven

Soberbunny31's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Hoi Smaezel, Welkom! Ik zag bij een ander draadje dat je had gereageerd op mijn post over gedragingen tijdens het drinken over dat je je herkende in mijn verhaal. Ik ben nu precies 1,5 maand nuchter. Goed dat je bent gestopt met roken en drinken, ervaar je al wat positieve effecten?
  2. @Cleo66 Volgens mij heb ik het eerder gelezen in andere draadjes dat meer forumleden dit boek lezen. Wie weet hebben ze hem ook bij de de bieb hier. Accepteren of moed om te veranderen opbrengen is een lastige worsteling he..
  3. @Bob Interessant, ik ga er eens naar kijken
  4. Vandaag heb ik het moeilijk met mijn gedachten. Normaal zou dit mij richting de fles wijn aanschaffen brengen. Ik Merkte dat ik vandaag meer dacht aan alcohol vooral toen ik in de supermarkt was. Het is een teken dat iets mij bezig houd dat ik liever uit de weg ga. Mijn relatie ben ik dronken ingerold. Ik zat waarschijnlijk aan het hoogtepunt van mijn drankcarrière toen ik mijn vriend ontmoette. Moeilijk om nu mijn leven zo te zien veranderen en steeds meer moeite te hebben om hem nog om mij heen te verdragen. Ik vind dat heel erg kut. Hij drinkt hij rookt hij hangt hier een beetje en kijkt veel tv. Ik haat de tv, ik haat het roken en ik haat de geur van zuur alcoholzweet naast mij in bed. (Hoor wie het zegt) Het verleden trekt aan mij. Hij staat voor het verleden en ik heb iedere dag weer behoefte aan alleen zijn of een vriend die past bij wie ik nu ben. Vervelend. Ik ga hem niet kunnen veranderen en wil dat ook niet willen. Hij is goed zoals hij is. Ik ben heel bang dat ik hem verlies als ik verander, hij is zo lief en een grote steun. Dankzij hem ben ik verbeterd. Tegenstrijdig. Dat getwijfel maakt mij gek. Drank gaat dit getwijfel niet oplossen. Het helpt vooral bij het onderdrukken van de nieuwe behoeften die mij beangstigen. Voor even dan.
  5. Soberbunny31

    En we gaan door

    Hoi Frudge, Welkom! Ik herken veel in je verhaal. Ik lees dat je ook in de horeca hebt gewerkt. Ik zelf ben 31 jaar en heb vaak in de horeca gewerkt toen ik in de 20 was. Het is een kweekvijver is voor uitleefgedrag en wegdrinken vind ik. Als je al jaren gewend bent om je gevoelens te onderdrukken met een verdovend middel kun je verwachten dat het ook een tijd gaat duren voordat je gewend bent aan de nieuwe situatie waarin je niet wegloopt maar gevoelens doorstaat. Je word er vanzelf beter in uiteindelijk. Verwacht vooral dat het lang kan duren en dat je je kut gaat voelen. Het helpt mij heel erg om er gewoon in te duiken en te benoemen hoe ik mij voel, zoals vandaag, Ik voel mij overprikkelt door al die mensen om mij heen en ik vind het helemaal niet leuk om mijn partner te zien bij thuis komst. Mijn vader reageert al twee dagen niet op mijn bericht, misschien vind hij mijn vraag die ik hem stelde onbelangrijk, lees MIJ onbelangrijk. Ik praat dan tegen mezelf zoals ik tegen een kind zou praten die geruststelling nodig hebt: Het is oke om je zo te voelen. Je gevoelens zijn prima en ik accepteer ze hoe lelijk een ander ze ook zou vinden. Ik vind het prima, het zegt niks over je. Je mag depressief zijn je mag je kut voelen je mag iedereen haten het gaat vanzelf weer over en er zit ook geen tijdslimiet aanvast wanneer het voorbij moet zijn. Hierdoor onstaat er juist ruimte voor andere gevoelens Dit is geen slachtoffer gedrag, vaak leren we van onze omgeving dat we er 'hup' weer overheen moeten stappen want het leven gaat toch door? Maar niemand verteld je dat alles wat je onderdrukt gewoon weer naar bovenkomt net als een strandbal die je onderwater probeert te drukken, dat werkt natuurlijk ook niet. Dingen op je eigen tempo verwerken is prima en de juiste mensen geven je daar ook de tijd voor. Veel succes in je procces
  6. Ik vind alcoholvrije drankjes best een goed alternatief. Vooral Jillz 0.0 bij warm weer.. Maar ik hou het meestal ook bij koffie, water of thee. Net als @Lika
  7. Soberbunny31

    Time out

    Heel herkenbaar, meestal voel ik pas wat ik zelf vind en wil als ik alleen ben. Je eigen grens voel je door het bekende onderbuik gevoel, spanning die zich verzameld in je buik. Ookal heb je je eigen grenzen duizende keren genegeerd, je lichaam blijft het aangeven. Als ik voel dat iemand aan mijn grenzen trekt verzameld dit onderbuikgevoel zich. Het lukt mij ook niet altijd om mijn grenzen aan te geven soms bevries ik. Oefenen.. Oefenen.. oefenen en geen perfectie verwachten is voor mij de key.
  8. Ja zonder drinken komt er veel shit boven. Je bekijkt de wereld op een andere manier. 40 jaar dat is een lange tijd. Het geeft hoop dat je jezelf, zelfs dan, nog kunt herpakken. Vind het bijzonder moedig van je en goed ook dat je aan mindfulness doet schijnt veel mensen te helpen. Ik stoof zelf rechtstreeks op afgrond af met binge drinken waarbij ik 1x op het randje zat van comazuipen dat was echt een hel, vooral de volgende dag. Nooit meer werkt voor mij niet. Ik wil het niet en ik ga het vandaag niet doen, werkt voor mij beter.
  9. Hoi, nee ik heb niet de hele nacht gedronken ik ben nu 27 dagen alcoholvrij. Ik ben wakker sinds 10 uur
  10. Goedemorgen Ik open de dag maar eens want ik heb nog niet geslapen. Nu nog maar eens proberen.. Weltrusten
  11. @Myle Goedenavond Myle, nog zo laat wakker? Net als mij Grappig, ik heb zelf ook op een opname gezeten waar de keuken om tien uur sloot. Toen ik jou bericht las kwam er een herinnering omhoog waarbij ik samen met een groepsgenoot om 5 voor 9 nog even de voorraadkast plunderde he he De bakjes vanile vla met smacks en tosti's met sambal zie ik weer voor me, zoo lekker..
  12. @knakker gek dat ik je bericht nu pas lees. Wat een leuke namen heb je voor mij verzonnen, je zou er bijna een nieuwe account voor aanmaken. Ik heb nu echt geen zin meer om weg te rennen, heeft tot nu toe niets opgeleverd behalve dan op de korte termijn. Sinds ik op dit forum ben is de drang om te drinken heel erg verminderd. Komt door de herkenbare verhalen over probleem ontkenning in de beginfase van het stoppen.. Het uitvoerige verzorgingsritueel is angst dat ik iets over het hoofd zie, iets aan mijn uiterlijk waar anderen mij volledig op kunnen neerhalen. Als ik heel lang bezig ben met mijn uiterlijk dan heb ik het gevoel dat ik het meer onder controle heb, de reactie van anderen. (Wat natuurlijk niet mogelijk is) zie het maar als een dwangneurose onstaan door onzekerheid. Konijnen wat zijn ze leuk he! Inderdaad de enthouisaste sprongetjes en het blije rond hupsen is heel cute. Een binkie, eerste keer dat ik dat hoor.
  13. @niksMooie babykamer! Vrij weinig, ik heb in het gras gezeten, mensen bekeken die boos of blij zijn vanwege de warmte.
  14. Ik begrijp je helemaal Manou! Ik ben net thuis en heb de Airco aangezet. Jammer dat het een goedkope is die niet genoeg koelt
  15. Ik mis op het moment niets aan drank, gelukkig maar! De ernst van de situatie is bij mij goed binnen gekomen deze week. Ik probeer te letten op mijn eigen drankje en alle nadelen op te noemen (in mijn hoofd natuurlijk) als ik iemand zie drinken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...