Spring naar bijdragen

Even voorstellen


Onbekend

Aanbevolen berichten

2 weken zonder alcohol nu. Gaat best goed. Voel me echt al veel beter. Gezellig weekend met mijn kids gehad ook. Tijdens de bbq een klein ‘oh ja, we drinken hier dus geen rosé bij-momentje’ maar snel een glas fris ingeschonken en dat gevoel was snel weg. 

Komende weken een drukke agenda, zowel zakelijk als privé. Dus even koppie erbij houden en er niet instinken.... 

fijne avond nog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-6-2018 om 13:47 zei knakker:

Goedzo Debz: de eerste  twee weken van de rest van je leven! Ikzelf ruim week zonder, en voel me ook zeer opgetogen. Die momenten zoals bij de 'bbq-zonder-rosé' zullen wel langs blijven komen. Maar hé, wat hindert het als je zo goed bezig bent. Overigens zou ik het missen van een glas rosé geen straf vinden persoonlijk ;-) Verder dronk ik ongeveer alles waar alcohol in zat. 

Die momenten gaan relatief snel voorbij inderdaad en er zullen er nog vele volgen... gelukkig gaat het verder goed en zitten we op het juiste pad! Sterkte ook!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Garuda:

Hoi Debber,

Heb je nog niet welkom geheten, bij deze!   't moet een heftige tijd voor je zijn.. 'uit elkaar' gaan is nooit leuk, ik hoop dat je er het positieve in kunt zien. 

Sterkte & keep it up!

Dank je wel! Het is inderdaad een beetje een rommelige periode met veel veranderingen. Maar gelukkig gaat het goed met me en voel ik me sterk. Dus we houden deze koers maar aan ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Even een update: het gaat allemaal nog best goed. Nog geen druppel gedronken en voel me er heerlijk bij. Productief op m’n werk en gezellig thuis met m’n jongens. Ook weer regelmatig afgesproken met vrienden en ook dat ging me goed af zonder alcohol. Bijna een maand nu. Vanmiddag voor het eerst echt ‘trek’ gekregen. Ik ben ook al een tijd gestopt met roken, maar kreeg aan het eind van de middag ineens zin in een glas wijn met een sigaret :(. Toch niet gedaan, maar zoals veel van jullie misschien herkennen overviel het me toch. Gelukkig snel afleiding kunnen zoeken. Ik slaap overigens weer prima (en best lang in vergelijking met de periode ervoor) maar sta nog steeds niet helemaal fit op. Zal ook tijd nodig hebben verwacht ik zo. Fijne avond allemaal!

bewerkt door Debber
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel! Ja ik heb bewust even stil gestaan bij het moment. En gedacht; Tsjee! Wat gek, waarom heb ik dat gevoel nu ineens? Ik kom er net achter wat het was. Ik moest sinds lange tijd ‘nog even snel naar de supermarkt’ na het eten. Normaal deed ik dat om voor sluitingstijd nog een fles wijn erbij te halen. Nu ging ik voor iets anders, maar mijn hersenen legden blijkbaar de link met een glas wijn. Thuis mezelf dus een stukje chocola gugund bij de koffie en het was weg :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yep...herkenbaar.

En wat mooi dat je dit voor jezelf onderzocht. Daar kun je wat mee. Ik heb ook lang gevoeld dat er linken liggen met plekken, handelingen en alcohol. Zelfs waar je je niet bewust van bent. Sommige blijven hardnekkig..andere verdwijnen. In het begin van stoppen vond ik dat best akelig...ik dronk voornamelijk thuis :blush: 

Goed om je te realiseren dat je op de raarste momenten en of plekken getriggerd kunt worden. Het goede nieuws is, dat je er niet aan toe hoeft te geven! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daad bij die woorden gevoegd. Vanmiddag en een deel van de avond heerlijk staan tennissen! Echt járen geleden dat ik überhaupt een racket in mijn hand heb gehad, maar wat hebben we het leuk gehad! :) Met drank op had ik daar vast de energie niet voor gehad! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja klopt @Pytje, eigenlijk voor het eerst sinds mijn stopdatum. Gewoon die dwaalsporen in mijn gedachten; wat ziet zo’n koud biertje er heerlijk uit, bij deze salade zou een droge witte wijn heerlijk smaken, kan ik nou écht nóóit meer drinken?, dat soort dingen. Maar goed, toch de mineraalwater genomen en eerlijk is eerlijk. Mijn salade smaakte misschien zelfs beter zonder drank erbij... maar er waren zeker een aantal momenten dat het duveltje op mijn schouder zat... heb hem er dus maar af geduwd :P en ben gaan tennissen haha

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hi Debber, wat vervelend voor je! Maar er is nog niet alles verloren, je kunt morgen gewoon verder gaan met niet drinken. Misschien handig om te kijken waarom het mis ging en waarom je dacht dat je wel 1 klein glaasje mee kon doen. Je weet ergens al dat dat niet gaat.... Pak jezelf weer bij elkaar en probeer verder te gaan waar je gebleven was en je voor te bereiden op het volgende moment dat de verleiding om de hoek komt kijken. Heel veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Nou, het is de afgelopen periode flink mis gegaan. Heel erg veel gedronken in de vakantie. Nu weer dag 1 van het stoppen. 

Die alcohol maakt me echt kapot. Ik voel me er zó slecht door. Vanavond moet ik mijn kids weg brengen. Gaan 3 weken naar hun vader en dat vind ik toch zo verschrikkelijk! :(:brokenheart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Debber, ff je draadje gelezen. Balen joh, dat het mis ging. Vallen en weer opstaan. Je weet hoeveel beter jij je voelt als je niet drinkt! Lekker en gezond eten, lief zijn voor jezelf en vooral de 1ste niet nemen!  Go for it!

bewerkt door Roosje01
Spelfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...