Spring naar bijdragen

Zaterdag 28 april


Quinn

Aanbevolen berichten

Heerlijk gesport met sauna en geluncht met oudste zoon. Zo boodschappen en huis poetsen en eind van de middag langs vriendin. De eerste katerloze ochtend na Koningsdag is een feit. Het voelt als een overwinning. @Captcha een fijne vakantie, hoop dat je lekker bijkomt. @Gypsyspannend hoor, hoop dat er iets moois op je pad komt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Lars:

Heeft iemand ervaring met een osteopaat? Ik zou daar heen willen voor mijn nek ben er van overtuigd dat mijn hoofdpijn daar weg komt 

Ik ben ooit bij een osteopaat geweest, hij werkt niet met plotselinge manipulaties zoals een manueel therapeut doet. Bij mij werkte het niet zo goed. Bij de manueel therapeut kom ik echter zeer regelmatig, zij manipuleert mijn rug en nek waardoor ik veel minder pijn heb en mobieler ben. Ik ben inmiddels zover dat ik elke twee maanden voor een onderhoudsbehandeling ga. Het “kreken” van de nek is niet fijn, maar mij helpt het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oeps herkenbaar dat je van veel pijn onzeker wordt. Ik heb wel de indruk dat je op een goede manier op dat punt geduld hebt qua herstel. Liefdevol naar jezelf. Ik geloof dat ik dat nog wat meer moet gaan leren:blush:

sterkte @Jannigje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je.

Wat dat liefdevolle betreft: dat weet ik niet zo goed, ik probeer geduld te hebben en heel erg bij vandaag te blijven. Als ik dat niet doe slaat de paniek toe. Ik probeer niet te vergelijken (met bijvoorbeeld mijn vriendin die 10 dg geleden aan haar heup is geopereerd) en niet te denken dat ik al veel meer moet kunnen. Dus ik probeer het wel, mildheid

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit schreef ik op mijn draadje in een antwoord  aan Kruidenthee. Over jowans laatste bericht. Misschien is het niet iedereen opgevallen, ik vond het zelf heel bijzonder: 

 

........En zo enorm ontroerend hoe jowan in zijn laatste bericht schreef" God geef me de kalmte......

met de t erachter, die zekerheid en daardoor de berusting, aanvaarding...

Dat vond ik heel bijzonder. Een voorbeeld voor ons allen. 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sensitief:

Vertaling 2005

  1. Wij erkenden dat wij machteloos stonden tegenover de alcohol – dat ons leven stuurloos was geworden.
  2. We kwamen ertoe te geloven dat een Macht groter dan wijzelf ons weer geestelijk gezond kon maken.
  3. Wij besloten onze wil en ons leven over te geven in de hoede van God, zoals ieder van ons "Hem persoonlijk aanvaardt".
  4. We maakten een diepgaande en onbevreesde morele balans op van ons leven.
  5. Wij bekenden tegenover God, tegenover onszelf en tegenover een ander mens de juiste aard van onze misstappen.
  6. We waren volkomen bereid om God al onze karakterfouten te laten wegnemen.
  7. We vroegen Hem nederig onze tekortkomingen weg te nemen.
  8. We maakten een lijst met de namen van allen die door ons schade en leed hadden ondervonden en verklaarden ons bereid om dit bij hen allen goed te maken.
  9. Wij hebben waar het mogelijk was dit rechtstreeks weer met zulke mensen goedgemaakt, behalve wanneer dit hen of anderen zou kwetsen.
  10. We maakten er een gewoonte van onszelf te onderzoeken en erkenden direct de fouten die we hadden gemaakt.
  11. Wij trachten door gebed en overdenking ons contact met God, hoe ook ieder van ons Hem persoonlijk aanvaardt, te verdiepen, en baden Hem enkel ons zijn wil te doen kennen en om de kracht die te volbrengen.
  12. Nu deze Stappen ons tot geestelijke bewustwording hebben geleid, hebben wij geprobeerd deze boodschap aan alcoholisten door te geven en deze principes bij al ons doen en laten toe te passen.

Het programma laat zich afgrenzen van (institutionele) religie doordat de deelnemers worden aangemoedigd een eigen, werkzaam concept van de hogere macht te zoeken of te ontwikkelen. Als therapievorm wordt het twaalfstappenprogramma wel vergeleken met rationeel-emotieve therapie (RET).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij de aa kun je ook boeken kopen 12 stappen en 12 tradities. Je moet er eerst geweest zijn Gypsy het voelt als een warm bad. Heb mijn klusjes gedaan. Soms is het best lastig maar we moeten het er mee doen. Ook hier jowan in mijn gedachten 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Bor:

Is het ook Gypsy. Zodra de nacht invalt komen ze bij elkaar rond het kampvuur en dansen ze rondom het vuur en zingen religieuze liederen en eten borrelnootjes en jeneverbessen.

Ja en we dansen dan in onze blote kont 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niks geen sekte.. er staat geen goeroe of wat voor geestelijk leider aan het hoofd. Er is geen lidmaatschap en er wordt geen contributie
gevraagd. Slechts een vrijwillige!! bijdragen om de kosten die een groep maakt te dekken. (huur, koffie en dat soort dingen)
Er zijn die 12 stappen voor de verslaafde om samen en toch zélf aan te werken. Individueel door aktie en samen door de ervaringen te delen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...