Spring naar bijdragen

Genoeg


Aline38

Aanbevolen berichten

5 uur geleden zei Rosee:

Gefeliciteerd! Om trots op te zijn! En die moeheid gaat echt over. Hartstikke goed een maand alweer. Zet m op.:rose: en jij ook gefeliciteerd natuurlijk Sensitief!!

Dankjewel best kort een maand maar ik ben op weg !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren weer een volle actieve dag gehad. Ben nog steeds moe maar voel me geestelijk goed en dat word steeds beter. Ik merk dat over het algemeen mijn leven beter , leuker word. Er is duidelijk een verschuiving gaande. In de avonduren sluit ik me niet meer af zoals toen ik dronk. In mijn eentje drinken, oeverloos op fora rondhangen, piekeren, zwelgen in zelfmedelijden etc. Het is allemaal zo enorm veranderd. Ik heb het gevoel de regie over mijn leven te hebben, plezier te kunnen beleven, bewust alles en iedereen mee maken. Deel uitmaken van het leven er midden in staan, ipv aan de zijlijn stil staan. Er zijn zoveel leuke ontwikkelingen. Mijn leven stroomt weer. De trekmomenten worden veel minder zijn er meestal niet eens. Vandaag weer een feestje daarvoor rust en ontspanning. Maskertje, wandelen. Filmpje kijken. Genieten van de zon. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Yana dankjewel voor jou ook een fijne zomerse dag :sun:

Zet m op weer voor vandaag hou het droog. Ik neem het dag voor dag. Vandaag een feestje waarvan ik al weet dat er veel drinkende mensen zullen zijn. Ik zie er niet tegenop sta er neutraal in merk ik. Mooi weer tuinfeest barbecue. Vroeger de beste ingrediënten voor mij voor een drinkfestijn. Ik voel me opgelucht dat ik dat niet meer ga doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ontzettend leuk feestje gehad. Veel gelachen en gekletst. Barbecue stralend weer. Ik ben er flink van opgeladen. Veel alcohol aanwezig en aangeschoten mensen. Geen trek gehad. Het lijkt wel beetje uit mijn systeem te gaan. De associatie lijk ik niet meer te maken in mijn hoofd. Zei ze voorzichtig. Nuchter naar bed morgen weer een leuke dag voor de boeg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Bob:

Goed is dat, Nina! Dan kun je het dus gewoon leuk meebeleven zonder er last van te hebben als anderen drinken. Want dat ze dat doen hou je toch niet tegen.

Ja dat is echt geweldig inderdaad leuk mee beleven zonder spanning zoals het hoort. Ik had niet verwacht dat dit soort situaties makkelijk zouden zijn. Dat valt me alles mee . Als ik het op een rijtje zet in hoeveel situaties vaak gedronken word. Dat geaccepteerd wordt en als normaal word gezien. In vergelijking met andere verslavende middelen. Is toch eigenlijk bizar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei Pytje:

@Nina, hoe gaat het bij jou? Het is in één keer stil op je draadje.....

Het gaat goed met me dankjewel. Kreeg minder behoefte op het forum te lezen en te schrijven laatste tijd. Druk met leuke dingen doen en beleven. Sinds ik gestopt ben met drinken is daar weer ruimte voor gekomen. Nu eindelijk het gevoel dat ik echt aan het leven ben. Ipv steeds dieper weg te zinken in alcohol. Afsluiten. Want dat gebeurde bij mij. Vluchten. Maar dat zie ik nu pas goed. Heel wat barbecues en terrassen gehad prachtig weer. Geniet daar nu veel meer van want helder hoofd maak alles bewust mee. Dat ongeveer de gehele nederlandse  bevolking wel drinkt valt me nu erg op maar ik heb er geen last van moeite mee. De ochtenden blijven een kadootje, nuchter wakker worden. En ook ik heb zoveel meer aan mijn dag ipv die met hoofdpijn door te komen te verslapen verzet ik bergen werk en kom ik weer eindelijk aan alles toe. Aan leven vooral.  Ik hoop dat het je goed gaat ? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag 40 dagen nuchter. Ik voel me goed. Gisteravond trek gehad , hele flinke. Hungry Tired en Stress. De stresssituatie uiteindelijk opgelost, honger gestild, en rusten. Het duurde wel even voordat ik in de gelegenheid was voor mezelf te zorgen. De trek was hevig en duurde dan ook vrij lang met weliswaar tussenpozen als een golf. Nadat ik mezelf voorzien had van alles wat ik nodig had ging de trek weg. Het gekke is dat ik dan sterke neigingen heb tijdens die trek naar de winkel te gaan om wijn te kopen, maar van binnen weet dat ik dat toch niet ga doen. Daar word ik dan wel nukkig van maar ik moet er even doorheen. Geen prettige momenten. De emoties moet ik nu ten volle ervaren achteraf gezien denk ik dat viel toch mee . Ik was gestresst zoals zoveel mensen dat hoort er soms bij. Het lijkt of er een knopje in mijn hersenen word ingedrukt: dit kun je niet verwerken zonder wijn. Wat grote onzin is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...