Spring naar bijdragen

Maandag 26 maart 2018


Lars

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Lars:

Goedemorgen. Vroeg wakker en slecht geslapen. Vandaag voor scan naar ziekenhuis. Zie er niet tegen op maar misschien wel voor de uitslag 

 

Wat voor een soort scan heb je, Lars? Mijn ervaringen met bv een MRI scan zijn dat je wel even op het resultaat moet wachten.
(Ik word steeds een beetje claustrofobisch in zo'n eng tunneltje....dat kán aan de omvang van m'n lijf liggen....)
Veel kalmte, moed en wijsheid!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei jowan:

Uit de krant:
"Eenzaamheid is het subjectief ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan (kwaliteit van) bepaalde relaties." (socioloog Jenny de Jong - Gierveld)

Mooi omschreven. Alleen zit er nogal wat verschil tussen (het ervaren van) een onplezierig en een ontoelaatbaar gemis, en zit daar ook nog van alles tussenin. Ik vraag me daarom af of hier niet beter "tot" in plaats van "of" kan staan.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kohtje: Zou zomaar kunnen.
Ik herken het wel als een duidelijk en zeer pijnlijke eigenschap tijdens mijn actieve gebruik.
En op de groepen en tijdens spreekbeurten in instellingen ervaar ik dat dat bij veel verslaafden een belangrijke rol speelt.

(Dat was voor mij een pluspunt toen de suggestie gedaan werd om 12-stappen groepen te gaan bezoeken:  kom ik eindelijk ook van die eenzaamheid af!)

bewerkt door jowan
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sja.....
Ik voel me juist in groepen - ook in de meetings - vaak eenzamer dan wanneer ik alleen in m'n ateliertje zit. Ik kan een hele tijd doen alsof ik
me prettig voel onder de mensen, maar als puntje bij paaltje komt ben ik altijd weer blij als ik 'op mezelf' ben. Niet dat ik diepbedroefd ben
in gezelschap, tot op zekere hoogte vind ik het wel prettig en ook wel eens leuk, maar me echt binden aan een gezelschap, een groep, een
club, instantie, noem maar op, werkt uiteindelijk op m'n zenuwen en dan kan ik echt snakken naar "allenigheid" en voel me dan niet eenzaam.
't Heeft even geduurd voor ik dit bij mezelf herkende. Want wat ik al zei, ik kan goed doen of ik gezelschap prettig vind.. een beetje ingegeven door
het algemeen aanvaarde beeld dat een mens een 'sociaal dier' is heb ik zelf heel lang geloofd dat ik ook sociaal ben, of -nog erger- dat ik dat moet zijn.
Maar ik kom er meer en meer achter dat ik dat niet ben. Niet van nature. Kortstondig en vrijblijvend: hartstikke leuk, maar géén 'verplichting' alsjeblieft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...