Spring naar bijdragen

hoi


bumperjim

Aanbevolen berichten

Het blijft een raar gezicht, zo’n stoere viking op zoek naar zn laatste kroontje om toch nog 3 sinaasappeltjes op een rij te krijgen... waarna hij op zn fiets stapt met zo’n kinderachtig helmpje op, ja want oeioeioei straks val je er zomaar af. Is dit nou half Europa binnengevallen denk je dan??

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toevallig zie ik hier in Slovenië waar ik op vakantie ben dat alle kinderen die zelf op de fiets zitten maar ook kinderen achterop de fiets bij hun ouders verplicht een fietshelm dragen. Ik vind het heel verstandig en zou er niet minachtend over willen doen. Voor volwassenen is het hier geloof ik niet verplicht maar de meesten blijven het gewoon doen. Waarom ook niet. Je doet toch ook niet minachtend over autogordels. 

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou klink je als mn vader :D Die kon er nooit tegen als ik vloekte in de kerk. Ik had het wel over volwassen vikingen.   

Ja verstandig is het vast en zeker. Maar als het echt om veiligheid gaat: bij het trap af- en oplopen kan een helm ook levens redden. Of, om op de fiets terug te komen, steunwieltjes, als je aan je kapsel hecht. 

Ik doe zelf alleen een helm op als ik ga mountainbiken helling op helling af over de rotsen. Daar ben ik ook een keer smerig bij gevallen, 10 jaar geleden. Niet op m helm maar toch. 

Als ik over t plat naar het werk fiets doe ik geen helm op. 

Ik doe wel de autogordel om ook al is het om de auto even een meter te verplaatsen. Gaat automatisch. Heb ook mn kinderen ingeënt. 

Ik zei altijd tegen mn kinderen, ik heb liever dat je een keer flink op je plaat gaat 4 jaar oud met je driewielertje, dan straks als je 18 bent op je motor met 160 km/u. Denk dat ze zich goed bewust zijn van de gevaren. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
19 minuten geleden zei Etty:

ik neem aan dat je bedoelt dat dit voor jou opgaat, en niet in het algemeen?   Niet dat ik pretendeer echt te weten wat ik wil hoor:D

Jaja

Alles wat bumperjim zegt heeft alleen betrekking op hemzelf ook al voelen anderen zich aangesproken en elke gelijkenis met echt gebeurde gebeurtenissen is stom toevallig. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bijsluiter lezen en gezond verstand gebruiken. Deze disclaimer zou ik eigenlijk overal onder moeten zetten waar ik iets schrijf. :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Weer eens een update. 

Ik heb de laaste tijd veel pien in de kop. Weet niet of het van de stress komt of misschien moet ik langs de opticien. Ik voel wel de stress. En af en toe dat gevoel van zak er allemaal maar in, ik doe niet meer mee (op mn werk). 

Thee blijft mn medicijn. Paard had laatst zin in whisky, raar, ik ben helemaal geen whisky drinker. Meteen een pot earl grey gezet voor t paard. Was ie nog blij mee ook :) Dat blijft prima werken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cleo66:

Fijn even van je te horen BJ . Geen whisky drinker en toch zin . Niks is te gek voor ons verslaafde brein denk ik dan.  Whisky met zijn grote alcoholpercentage, zorgt dat we snel "de roes " kunnen ervaren.  Ik taal ook niet naar bier of wijn , maar heb "natte dromen" over port, passoa of 43 .

Zou het geen optie zijn BJ  om eens om je heen te kijken en een andere baan te zoeken . Stress is heel slecht hè. Én wat "daar" allemaal gebeurd is niet goed voor het paard . Paard word misschien  gelukkiger in een andere stal . 

Ja weet ik. Kijk ook wel om me heen maar in deze regio is heel weinig anders te doen in mijn sector. En we zitten hier zo lekker, wat al het andere betreft behalve mijn baan. Heb echt geen zin im te verhuizen. En als ik er qua salaris flink op achteruit ga heb ik een probleem. 

Zie je wel ik heb mn eigen gevangenis bedacht :) 

Ik moet gewoon om me heen blijven kijken en in de tussentijd gewoon blijven ademhalen :) en weer gaan sporten, dat staat nu op nul, word ik ook lamlendig van dat weet ik. Wintertijd hè, wordt alles lastiger. Ik ga zo’n schijnwerper halen voor op mn voorhoofd dan kan ik buiten weer doen wat ik wil savonds. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yep daar begint alles mee. En das makkelijk hè, gezond eten, bewegen, seks, je hoeft het alleen maar te doen en dan volgt de rest. Veel makkelijker dan “voel je eens wat vrolijker” en “wees niet zo gestresst” want dat zijn gevolgen, geen oorzaken. 

Zei hij terwijl hij zich zo slap voelt als een vaatdoekje. Tussen de middag maar eens gaan hardlopen of zo. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

43 minuten geleden zei Bob:

Ik wil nog toevoegen dat ook goede afspraken op het werk en tijdig reageren op signalen van oververmoeidheid van groot belang zijn. 

Ja die goede afspraken daar is nog werk aan de winkel. 

Tijdig reageren doe ik al. Maar ik wil richting preventie. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een signaal van beginnende oververmoeidheid was voor mij indertijd dat ik 's avonds en in het weekend in gedachten nog met mijn werk bezig was. Toen ik daarop ging reageren door in zo'n geval wat meer afleiding te zoeken of vrije dagen in te lassen hielp dat erger voorkomen en kon ik het nog omkeren. Dat kun je ook preventie noemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja de stress komt van je eigen relatie met je werk. Zowel je werk (organisatie, ofwel desorganisatie in mijn geval :) ) en je eigen perceptie spelen een rol. Elke baan kan tot stress leiden als je er zelf niet goed mee omgaat. En zo zijn er ook werkomgevingen die de meest koele kikker in het rood kunnen jagen. 

Maar hoe weet je dat van tevoren als je ergens solliciteert? :face-icon-small-shocked:

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dst weet je niet (precies). Sollicitaties zijn zoooo 2014 , maar  het is niet anders. 

Wat wel kan wellicht is detacheren , stage, of een ruil voor een bepaalde periode? Dst verbreedt je perspectief, laat je ervaren hoe het elders is en biedt wellicht een kans te blijven? Zeker leidt het tot verbreding van je netwerk.

Misschien in het kadervan een loopbaangesprek?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...