Spring naar bijdragen

Een poging wat meer uit het leven te halen


Gast

Aanbevolen berichten

Kleine aanvulling na een weekendje weg:

Het gaat er om de omstandigheden optimaal te maken om dronken te kunnen worden. Fijn dat ik niet gedronken heb. Heel fijn dat ik nu niet hoef te drinken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mensen die veel willen drinken zijn de hele tijd bezig die omstandigheden te creëren zodat dat ook goed kan. En zodra dat kan gebeurt dat ook en is er een reden voor. En vervolgens wordt dat omslachtig gevierd en benoemd. Maar het was best ok, al gebeurde er wel vrij weinig. Iets waar ik normaal nooit moeite mee had. 

En dan was er ook nog een tijd dat ik er ook nog bij rookte...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha!

Het gaat eigenlijk al sinds 1 januari de goede kant op! Ik heb tussendoor 18 dagen lang mogen ervaren dat het niet fijn is om wel te mogen drinken. Ik drink dan namelijk elke dag, zelfs tegen mijn zin. De avonden met vrienden, die avonden waarvan ik dacht dat ze onmisbaar waren, drink ik steevast zo veel dat ik niet meer goed weet hoe ik in bed ben beland. Eigenlijk viel het elke dag dat ik dronk een beetje tegen. Ik verwachtte met elke slok een orgastische golf van geluk te ervaren. Dat viel dus tegen. Achteraf al helemaal, als ik met een suffe kop mijn avond overdacht. Dan kwam ik tot de conclusie dat de alcohol weinig positiefs had gebracht. En, heel belangrijk, dat ik de alcohol had kunnen missen.

Ik dacht: ik stop weer helemaal, nu echt voor altijd! Want ik was drie maanden lang veel gelukkiger zonder alcohol. Het is dan ook wel jammer dat ik niet alleen maar heel gelukkig ben nu, zonder alcohol. Ik voel me ook wel eens rot, word toch ook nog wel eens sacherijnig wakker. Geen alcohol staat dus ook weer niet garant voor vanzelf veel geluk. Zo simpel is het ook weer niet. Maar ik heb wel een heleboel voordelen weer terug die ik toch dik twee weken even kwijt was. En dat is heel fijn!

Ik heb afgelopen weekend overleefd. Dat waren een boel mensen en een heleboel alcohol. Dat ging voor mij best aardig. Het draait wel heel erg om de alcohol, maar niet iedereen was zo dronken als ik zou zijn geweest. Te bedenken hoe ik daar had lopen lallen was geen fijne gedachte. Ook de kater heb ik niet gemist. En ik heb me niet hoeven schamen voor mijn kinderen. 's Avonds niet omdat ik niet dronken was, 's ochtends niet omdat ik geen kater had! 

Ik heb me voorgenomen voorlopig 1 x per week de AA te bezoeken, om me ervan bewust te blijven dat dit goed is zo. Dat het ook heel wat is, dit voornemen nooit meer te drinken na een leven met veel drank in een wereld met veel drank. En om er met mensen die het begrijpen over te kunnen praten. Om er even bij stil te staan. En misschien wel gewoon om een schouderklopje te krijgen.

Een zomer zonder alcohol, en ik zie dat helemaal zitten! (En wie had dat ooit gedacht....!!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gestopt op 1 januari, 28 maart toch weer gaan drinken (meteen veel te veel), vanaf 15 april alcoholvrij. En misschien wel voor altijd. Want ik zie zo veel voordelen!! En zoals vaker gezegd, het gaat niet helemaal vanzelf nu, het leven, maar het ziet er wel een stuk rooskleuriger uit. In mijn achterhoofd af en toe wel de vraag of ik toch niet ooit weer eens.... Maar dan denk ik wat ik dan wil. En dat is meer. Stel ik nu bijvoorbeeld, na afloop van iets leuks bijvoorbeeld, voor de gezelligheid een biertje.... en ik ben in gedachten al bezig met nummer twee en drie en wat daarna moet komen. Dus maar niet, en dat voelt prima. Ik heb ook niet meer het gevoel dat ik iets te kort kom.  Ik ben tevreden met hoe het nu is.

 En dus, gewoon om even lekker bezig te zijn, al die positieve gevolgen van het niet meer drinken eens op een rij:

-Geen kater meer! 
-Ik heb veel meer energie
-Nauwelijks nog glas voor de glasbak
-Opgeruimder huis
-Minder ongelukjes
-Minder bloed als toch ongelukjes
-Ik weet nog hoe het kwam, die ongelukjes
-Ik weet zowiezo alles nog van de vorige avond
-Geen geld meer kwijt aan drank
-Geen zorgen of ik genoeg drank thuis heb
-Geen zorgen dat ik in de kroeg of op een feestje aan genoeg alcohol kom
-Ik kan altijd zonder schuldgevoel en zonder zorgen auto rijden
-Ik heb meer aandacht voor alles, mijn kinderen in het bijzonder
-Ik ben een beter voorbeeld voor mijn kinderen
-Ik zit nooit meer brak aan het ontbijt, om daarna mijn bed weer in te duiken
-Ik sta vrolijker op
-Ik slaap beter
-Ik kan nog lezen als ik naar bed ga
-Ik bel 's avonds geen mensen meer met rare vragen, stuur dan ook geen vreemde appjes en grappige mailtjes meer
-Ik mis 's ochtends geen dingen meer in de koelkast
-De verwarming staat 's nachts laag
-Er ligt geen gebroken glas meer waar dan ook in huis
-Ik weet na een feestje nog wat ik tegen wie heb gezegd
-Ik hoef niet meer te doen naar anderen dat ik alles nog weet van de vorige keer
-Ik hoef niet te doen alsof ik geen hoofdpijn heb
-Ik heb tijd en energie om de plannen die ik maak ook uit te voeren
-Ik raffel gebeurtenissen niet af, zodat ik er een biertje op kan drinken
-Ik kan zonder problemen 's ochtends afspraken maken
-Ik ben gezonder
-Ik heb het idee dat ik er beter uit zie
-Ik ben rustiger
-Ik voel minder zorgen
-Ik ben denk ik een zo veel fijnere vader nu 
-Ik ben gelukkiger
 

Ik ben nog wel veel met het idee bezig dat ik niet meer drink. Waarom ik dat deed, waarom nu niet. Ik ben het leven opnieuw aan het ontdekken. Maar ik ben gelukkig niet meer altijd met alcohol bezig! Zo van, mooi weer DUS straks even lekker een biertje drinken. Dat was (nog niet zo lang geleden) zowat het enige dat telde... dag in dag uit....

bewerkt door Pelle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

SCHOUDERKLOP!!!!

Vooral met dat idee dat je niet meer drinkt bezig blijven. Het zijn juist de onbewaakte ogenblikken die gevaarlijk zijn en blijven.
Het woord 'waanzin' heeft veel te maken met verslaving. Het is waanzinnig om alcohol te nuttigen wanneer het je leven kan verwoesten en tóch
gebeurt het.. laat jou dat niet (meer) overkomen.

blijf gefocust
alsjeblieft
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste allemaal,

Bedankt voor het contact de afgelopen maanden! Ik heb een verzoek ingediend bij de moderator om mijn account op te heffen. Ik merk dat ik hier niet meer vind wat ik zoek. Of ik heb al gevonden wat ik zocht. Dat kan ook natuurlijk.

Ik ben er achter dat ik zonder drank prima kan leven. Dat dat wel de nodige uitdagingen met zich mee brengt, want in onze maatschappij hoort een biertje er gewoon bij. Heel vaak ook. Maar ik heb niet meer het gevoel dat ik wat mis als ik niet drink. Ik bedenk me vaak hoe ik me had gevoeld als ik wel zou hebben gedronken. Werkt goed!

Ik las deze week dat alles hier te googelen is. Ik heb het uitgeprobeerd, het blijkt inderdaad zo te zijn. Ik ben daar een beetje van geschrokken. Vandaar dit toch enigszins abrupte besluit om de boel op te zeggen. 

Ik wens iedereen alle goeds!

Pelle

(Even onder mijn tweede naam, de administrator was opeens wel heel snel!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We zullen je missen, Pelle, maar uiteraard moet je je eigen beslissing hierin nemen. Fijn dat het zo goed gegaan is en ik denk dat je in te toekomst geen spijt zult krijgen van dit keerpunt in je leven.

Ik ben zo vrij je van het jaarpact te verwijderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...