Spring naar bijdragen

Terug van weggeweest


Sita2

Aanbevolen berichten

Dank je wel Lika. Vannacht enorm over ouder gedroomd. Dat die eigenwijs was en allerlei dingen bleef doen, die dan mis gingen en iedereen had een mening:(. Ongeveer te vergelijken met hoe dingen zijn gegaan, terwijl ze 'gewoon' een ernstig slopende ziekte over het hoofd zagen. Wat heeft ouder gestreden:(

Nu, buiten kop in de wind, proberen te landen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren ging het echt zo vreselijk mis.
Waar ben ik toch mee bezig. Ik heb een plan nodig. Mijn plan was deze week uitrusten en dan aan de slag met mezelf. Zelfs naar de huisarts om me op een aantal dingen te laten controleren.

Drinken heeft ook een plan nodig:
Niet meer overdag drinken. Dat wordt mijn eerste stap.
Tweede stap wordt volgende week weer gaan sporten.
Derde stap wordt dagen niet drinken.
Vierde stap wordt niet meer drinken.

Ik voel me zo ontheemd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom in vier stappen naar niet drinken, Sita? Ik zou het meteen bij stap 1 zetten, en dan stap 2 van het weer gaan sporten daarna,

Dan zijn stap 3 en 4 niet meer nodig want je drinkt al niet meer. Veel makkelijker en dus kansrijker. Als je het zo doet als jij beschrijft weet ik vrij zeker dat stap 3 en 4 weinig kans van slagen gaan hebben. Die zijn dan gewoon te moeilijk en je vindt tegen die tijd vast wel een excuus om het verder uit te stellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sporten gaat ook zoveel beter als je niet drinkt. Je gaat je fitter voelen en psychisch ga je ook beter herstellen zonder drank :rose: maar is allemaal niet gemakkelijk hè. Misschien wat hulpmiddeltjes halen bij de huisarts? 

Sterkte :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O..Sita, wat moeilijk. Ik kan het me helemaal voorstellen hoe het gaat....

Ik kan niet anders dan het eens zijn met Bob. Die stappen lijken logisch, maar volgens mij maak je het jezelf onnodig heel lastig en is de kans klein dat het je zo gaat lukken. De huisarts is een goeie stap. Dan is die op de hoogte van je situatie, kun je je verhaal doen...en dan 'gewoon' helemaal niet drinken. En neem in  je plan op wat je kunt doen om de moeilijke momenten aan te kunnen. De eerste dagen zijn moeilijk...maar je gaat je als snel fitter voelen. Ik kreeg onlangs een mooie uitspraak: als je drinkt heb je 100 problemen, als je nuchter bent blijven er nog 10 over. Ik denk er regelmatig aan als drankgedachten voorbij komen. Sterkte Sita in deze moeilijke tijd.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien kwam mijn reactie op je stappenplan wat bot over, Sita, maar zie het als een aanmoediging en niet als kritiek.

Ik bedenk nu nog een voordeel van mijn alternatief: je kunt je aandacht al vanaf stap 2 op de vervolgfase richten en ziet het stoppen dan niet meer als hoofdthema maar als een voldongen feit en een voorwaarde voor dat vervolg. Behalve sporten kun je daar misschien ook nog andere dingen bij zetten die je weer of nog zou willen oppakken en waar je dan je volle aandacht op kunt richten.

Hoe je het ook aanpakt, ik wens je in elk geval heel veel succes. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...