Spring naar bijdragen

Dinsdag 8 december


mark

Aanbevolen berichten

Huilen kan ik niet, of heel moeilijk.

Vaak wilde ik dat ik het wel kon, maar nee gaat niet.

Als ik drink, gaat dat soms wel, en kan heel erg opluchten (bij mij dan he)

Ik krop veel te veel op, zeker nu ik niet meer drink.

Dat vind ik echt niet altijd leuk, want geeft vaak veel stress en soms zelfs een soort benauwdheid.

Maar ja, af en toe te veel drinken is ook niet gezond denk ik

Emoties toelaten zonder drank, zou natuurlijk het beste zijn,

Maar dat moet je dan wel kunnen.!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Om het verdriet van anderen b.v. bij de d.a. kan ik wel huilen maar als het om mijn eigen verdriet is kan ik dat ook heel moeilijk.

Wat mij helpt is dan om veel zelfmedelijden te hebben, mezelf erg zielig te vinden. Dan lukt het wel. In het begin moeilijk maar na een tijdje lukt het me wel om te huilen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoihoi

eindelijk de pc weer opgestart gekregen

met behulp van de computershop.

 

Mark, Jet en wijfie's J

allemaal gefeliciteerd

en hopelijk een beetje feestelijk gevoelanimaatjes-cadeaus-57845.gifin de pakjes heel veel waardebonnen voor een nuchtere en heldere dag per dag

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik huil ook niet makkelijk

ben al blij als ik voel dat ik vol kan schieten nog

drank hielp me ook, maar het was wel degelijk drankjank vaak

me zielig en slachtoffer voelen, schuld bij anderen zoeken

pffffft vreselijk en die kater kwam pas later Smart, bij mij dus.

Nee ik zou nu echt geen legitieme reden kunnen bedenken om weer

te willen drinken, dus dat ga ik ook maar niet doen. Ik hoèf niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind drankjank echt een verschrikkelijk woord! Het keurt af. Alsof er enkel zelfmedelijden in het spel is en een stiekem hoekje om te janken en te zuipen.

Voor mezelf gisteren zag ik het als ontlading die nodig was. Dat had ook zonder A gekund, dat is waar. (ga ik nog ontdekken: misschien even buiten staan en ademhalingsoefeningen doen of zo)

 

 

Goed punt en mee eens. Het lijkt dan ook net alsof de emoties dan alleen maar overdreven sentimenteel en net onder invloed van drank zijn. Terwijl ik juist onder invloed van drank nog steeds de overtuiging had dat op basaal niveau de emoties wel echt waren, het er alleen wat onder invloed uit kwam.

 

Wat ook meespeelt met emoties zonder drank is van mezelf mezelf zielig mogen vinden zoals Bolletje schrijft. Niet mezelf zulke bikkel eisen stellen. Als je maanden iemand gewassen hebt mag ik verdriet hebben als ze zo gepland op de agenda euthenasie heeft en je echt bewust afscheid neemt. Dan hoef ik niet te blijven in altijd de professionele verpleegkundige rol maar ben ik ook maar een gewoon mens. Zo ver ben ik wel maar echt ff huilen en opgelucht zijn lukt nog niet zo. Dat zie ik (vrouwelijke) leerlingen wel eens doen en dat helpt hen. Dat kan ik (nog) niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja hoor. Voor mij:

 

gewoon over de top janken als gevolg van de remloosheid van drank

en dan meteen maar even over alles wat je kunt bedenken 

 

(met grote uithaal: "en nou is de poes van de nicht van de buurvrouw gisteren óók nog overle-he-den"

Kennelijk hoor ik dan (dat wist ik al wel..) tot de gemisbruikers die hun emoties en gevoelens middels drank verdoofden. Dat was heel effectief voor mij. Ik had een pokerface, zeker als ik drank op had. Eigenlijk altijd steeds voortdurend blijvend nimmer aflatend....

Nu ik een poosje gestopt ben kom ik erachter dat iemand al die onverwerkte emoties van decennia voor me heeft bewaard en ze op mijn bordje schudt.

Dat is best heftig want er was nogal eens wat. Er is NOOIT een goede reden om te gebruiken naar mijn mening, maar ik hoefde nooit veel moeite te doen om ze te verzinnen.

Nu ik het leven neem zoals het komt met alle middelen en mogelijkheden die in mij zitten (geen externe spullen, dus) kom ik erachter dat ik bij tijd en wijle de vaardigheden om met emoties om te gaan mis. Ze zijn niet ontwikkeld, verwaarloosd of slechts rudimentair aanwezig. Daar is dus nog wel wat werk. Werk wat ik met plezier doe, zoals ik vroeger op de lagere school ook plezier had in het verwerven van nieuwe vaardigheden. Ik zeg steeds dat het bij mijn leven hoort, mijn leven is.

Het is nu wat "minder" lees: beter in overeenstemming met wat de maatschappij van een oudere man verwacht. En dat is niet bij een HA kassajuf de tranen over de ogen laten bengelen op ieder willekeurig moment. Uiteraard, straf spul, die F-friend of die verse uien...

Ik kan nog steeds snel geraakt en ontroerd raken, zowel van leed als van plezier. Daar ben ik blij mee, net als met mijn tien vingers.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erg herkenbaar; me rot voelen zonder duiding met drank. Pas als de oorzaak weg was een o ja dat was het. Buikpijn, somber zenuwachtig, verdrietig en toen kwam ik op een afdeling waar ik het wel naar mijn zin had en en waren die gevoelens weg. Ondertussen je omgeving de schuld gegeven, eetpatroon en buikpijn, somber omdat ik wel eens eenzaam kon zijn. Blijkt het het effect van het werk te zijn. Nu voel ik veel fijner hoe iets voelt en waar het vandaan komt. Nuchter is het doorvoelen ook te trainen en idd verbinding kop lijf hart....en in mijn werk in de zorg zo cruciaal dat dit juist goed functioneert. Zo cruciaal dat ik voor mijn werk nuchter blijf. Heel snel zou ik met drank weer een puinhoop hebben van kop lijf hart. Weg met de fijgevoeligheid van empathie naar de ander en naar mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een stukje beter dan gisteren, wel van die plotselinge verdriet vlagen en huilen. Ik laat het maar gebeuren als het kan. Vanmiddag de hal gesausd. Wat geboord en straks naar Brabant voor de laatste spullen die ik daar bij iemand op zolder heb staan.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo slecht is palliatieve thuiszorg helemaal niet Wijffie. Een hospice is niet perse beter, een hospice heeft heel veel vrijwilligers en daarmee handen aan het bed. Zij kunnen 24/7 zo ongeveer aan het bed zitten waar de thuiszorg of jij alleen dat niet kan. Maar J is thuis wel in zijn vertrouwde omgeving en dat is ook wat waard. Mijn raad is, geef de zorg en de regie totaal over en doe de dingen met hem die jij als echtgenoot alleen maar kan. Sta naast je man en geef hem liefde. Verpleging dat doet de terminale thuiszorg wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

nee Erik

die verpleging doet de wijkzorg

de t.t. hoeft er in wezen alleen "te zijn"

en als er iets gebeuren moet

dan doen we dat

maar we zijn vaak niet geschoold in de zorg

Straks bij de nieuywe bezuinigingen

willen ze dat wel van ons verwachten

en dan worden we net als de mantelzorg

geacht meds. te geven, zetpillen, injecties

en wat nog meer? Maar zover is het gelukkig nog niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er zijn ben ik bang verschillen in begrippen LJ die in de zorg vaker voorkomt. In de regio waar ik werk bestaan er specialistische thuiszorgteams die er zijn voor palliatieve thuiszorg. Dat zijn verpleegkundigen die de handelingen doen en er voor de sociaal psychologische begeleiding zijn. Er bestaan ook terminale thuiszorg teams die naast de wijkverpleging werken en dat zijn idd mensen die net als de vrijwilligers in een hospice de taak hebben er te zijn (sociaal psychologsche begeleiding te doen) Dat zijn het soort teams die jij denk ik bedoelt. Die nieuwe discussie van hoe ver mag een vrijwilliger gaan met handelingen als medicatie ken ik LJ en ben daar bezorgd over. Niet omdat een vrijwilliger het niet kan maar omdat diegene het niet moet willen. Dat vergelijk is met de vrijwillger die bij ons komt schoonmaken maar er is voor een 1:1 gesprek aan bed. Die vrijwillgers zijn zo onmisbaar en doen werk waar ik in de bezuinigingen bijna niet meer goed aan toekom. Als jullie ook zorghandlingen gaan doen dan wordt de verpleegkundige meer en meer overbodig en hebben vrijwilligers helemaal geen tijd meer voor een gesprek of hand vast houden.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...