Spring naar bijdragen

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


shakemarieke

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Het is hier vrij rustig de laatste dagen, hopelijk betekent dat goed nieuws en hebben jullie niet al te veel last van ontwenningsverschijnselen. Ik zelf heb echt slechte en betere dagen. Waar ik momenteel het meeste last van heb is een depressief gevoel, depersonalisatie en lichte angstaanvallen. Ook mijn spieren doen pijn. Loop al drie weken bij de kine, maar merk weinig beterschap. Vooral de spanning in nek en hoofd, waardoor drukkende hoofdpijnen, is lastig. Ben natuurlijk blij dat ik soms iets betere momenten heb! Maar vraag me toch steeds af hoe lang dit nog gaat duren. Het neemt zoveel energie weg! Energie die ik al niet heb, door de ziekte van hashimoto. Ook ben ik hsp, daar heb ik nu een coach voor om hier beter mee,leren om te gaan.

Hoop dat het met jullie goed gaat en nog eens iets te horen van jullie!

Groetjes,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey iedereen,

 

Lijkt hier alsof iedereen het lastig heeft. Ik heb net ook een lastige paar dagen gehad... misselijkheid en hoofdpijn on top. Sta nu al een 7 dagen op 3.14 mg en blijf nog even tot ik weer een aantal betere dagen heb.

Hoe gaat het met elk van jullie  ? Roosje, Jose, Ellendig, Sneeuwhoen hoe gaat het met jullie ? Ik denk dat we gewoon niet meer kunnen doen dan op hetzelfde aantal te blijven staan tot we ons weer wat sterker voelen om verder te gaan.

Sterkte iedereen !

Ik weet hoe rot het voelt !

Liefs

x Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Voor het eerst op dit forum.

Lees al een paar weken mee en vind het erg goed hoe jullie elkaar steunen en adviseren.

Ben nu 15 dagen gestopt met Diazepam. In zo'n 6 maanden afgebouwd met een kwartje per twee of vier weken. En met de nodige ontwenningsverschijnselen.

Nu na het stoppen nog wel tien keer erger. Ben ook hooggevoelig, dat maakt het ook lastiger denk ik. Ben gestopt tijdens een burnout en dat was achteraf niet zo'n goed idee. Want heb zo weinig energie om die ontwenningsverschijnselen te doorstaan.

Zal hier niet iedere dag zijn, want daar ben ik te moe voor en heb ik op dit moment te veel last van de ontwenning.

Hoop wat met jullie te kunnen delen. Heb een positieve gebruikersnaam genomen, om mezelf en jullie moed in te spreken. Dat is af en toe wel moeilijk als ik me zo beroerd voel. Maar ik ben niet de enige heb ik al gezien. Omdat ik ook slecht slaap en me rot voelde dacht ik nu ga ik wat op dit forum schrijven en zit nu om half twee 's nachts te typen.

Sneeuwhoen, jij zit ook aan de laatste mg, hartstikke goed.

Iedereen sterkte gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom moedig,

Knap dat je al 15 dagen benzo vrij bent! De ontwenningsverschijnselen zijn echt de hel! Ik ben zelf ongeveer 81 dagen benzo vrij. En heb sinds gisteren echt een helder momentje. Ik ben wel ineens gestopt, heb niet afgebouwd, wel van een kleine hoeveelheid. Ik nam 5mg tranxene sinds 6 maanden. En de laatste twee weken nam ik ook nog temesta 2,5 bij als ik een paniekaanval kreeg.

Ook ik ben hooggevoelig.

Ik wens je snel beterschap! En knap van je dat je zo positief bent! Want dat is moeilijk in deze strijd.

Groetjes,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel Ellendig.

 

Fijn dat je even wat beter voelt. Dat geeft weer hoop.

Ineens stoppen is wel heftig. Ik ben ooit ineens gestopt met Oxazepam en toen meteen gestart met Citalopram en Alprazolam en Flurazepam om te slapen Toen ben ik ook weken/maanden door een hel gegaan en het kwam denk ik door alles bij elkaar. Want ook de opstart van Citalopram kan klachten verergeren. Ik werd heel angstig toen. Dat heb ik nu weer even gehad met de afbouw Diazepam. Had maar een dosering van 6,25 mg. Maar dat is al veel voor mij. De huisarts had gezegd neem er maar een als de stress toeneemt. Maar dat werkt niet voor mij, om ze onregelmatig te nemen, want ik kreeg tijdens dat gebruik al last van ontwenningsverschijnselen. Daarom toen eerst gestabiliseerd en daarna heel langzaam afgebouwd. Maar daar heb ik toch veel last van gehad. Ik was natuurlijk ook erg uitgeput door de burnout en dan heb je weinig weerstand tegen de ontwenningsverschijnselen.

 

Ben vandaag iets rustiger dan afgelopen nacht.

 

Ellendig, ik hoop dat je heldere momentjes lang aanhouden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hen zelf ook ooit sipralexa genomen en idd dit geeft ook serieuze klachten. Ik nam maar een vierde van de startdosis en kreeg al bijwerkingen. Ik ben er toen direct mee gestopt! Heb het later nog eens geprobeerd, met om de twee dagen een vierde te starten en nog ging het echt niet! Angsten eens zo erg, misselijk, raar gevoel in mijn hoofd, eng echt eng!

Heb in het verdere verleden wel ooit fluoxetine genomen, en had hier toen niet zoveel last van. Alhoewel als ik nu terug denk aan die tijd, voelde ik me toch ook niet goed. Ik ben erg gevoelig aan allerlei medicijnen, door mijn hsp? Ik weet het niet. Ik kreeg ooit sulpiride en dacht dat ik in verwachting was, ik kreeg melkuitscheiding. De dokter zei dat dit maar bij een op de zo velen voorkwam. Van alles wat de dokter mij voorschrijft, neem ik meestal maar de helft. En dan nog moet ik opletten. Ook mijn mama heeft dit, ze is ook erg gevoelig voor medicijnen.

Gebruik jij nog iets anders momenteel?

In ieder geval, je vindt hier veel steun op dit forum, mensen die weten waarover ze praten! Iedereen hier weet wat het is om in deze hel te zitten. Ben echt blij dit forum gevonden te hebben!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je ingesteld wordt op citalopram of een ander antidepressivum, is de beginperiode altijd lastig.

Als je jezelf de tijd geeft, om te wennen aan het middel, gaan de meest/alle bijwerkingen meestal wel over.

Het opstarten kan een hel zijn.

En het afbouwen ook.

Vooral met seroxat/paroxetine en met effexor.(met 1 of 2 effen)

Daar hoef je niet hoog gevoelig voor te zijn.

Melkafscheiding is geen zeldzame bijwerking, maar komt vaker voor.

Artsen schrijven vaak gelijk hoge doseringen voor, dit is nergens voor nodig.

Ik ben niet hoog gevoelig en reageerde al goed op 10 mg prozac/fluoxetine.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig ben ik van de Citalopram, Alprazolam en Flurazepam af. De Citalopram afbouwen ging voor mij toen makkelijker dan de Diazepam nu. En de Alprazolam en Flurazepam heb ik toen maar kort gebruikt.

 

Het is heel fijn om steun te vinden op dit forum. Want bijna niemand begrijpt wat dit met je doet.

 

Ik heb ook heel veel lichamelijke klachten. Op dit moment suizen mijn oren heel erg en heb ik last van geluid en drukte. Het belemmert mij nog steeds in mijn dagelijkse bezigheden. Gewoon boodschappen doen in een drukke winkel is al te veel.

Mijn huisarts kwam gisteren langs, mijn bloeduitslag was goed, dus dan zou er niks aan de hand zijn? Mijn klachten worden dan vage klachten genoemd en dat is dat, terwijl het voor mij heftige klachten zijn, die ik toch allemaal maar moet doorstaan. Daar voel ik me dan erg alleen in. Het is geen aanstellerij.

En kennen jullie het dat je het heel benauwd hebt? Dat is ook ontstaan tijdens de afbouw. Het is volgens mij geen hyperventilatie.

 

Aan medicijnen heb ik nu alleen allerlei maagtabletten. Want tijdens de afbouw heb ik ook erg veel last van mijn maag gekregen. En af en toe een Tramadol, die wil ik ook niet te veel nemen, alleen als ik erg veel pijn heb.

 

Ik zou wel een winterslaapje (zomerslaapje) willen houden en dan wakker worden als alle ontwenningsverschijnselen voorbij zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag moedig,

 

Kom gewoon eventjes kijken om je de moed in te praten. Dat gesuis ken ik maar al te goed liep hier maanden mee rond gelukkig is het nu alsmaar minder en minder. Toen ik boodschappen deed (nooit alleen) had ik echt het gevoel van op een andere planeet te lopen en éénmaal thuis sloegen de stoppen door. Het was me allemaal te veel. Heb maanden lopen hijgen en ook last van benauwdheid dit hoort er allemaal bij maar het verdwijnt hoor. Had ook veel last van geuren alles rook tienmaal sterker heel raar. Ik ben nu enkele maanden verder en mag zeggen dat het ergste achter de rug is. De mooie dagen zijn in aanzicht. 

Ik wens je veel sterkte toe, dikke knuffels.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken alles wat je schrijft! Winkels doen, is een echte opgave! Idd bloedonderzoeken, waar weinig mis mee is. Ik heb mijn bloed ook laten testen deze week, buiten wat ijzer tekort en cholesterol iets te hoog, was het prima. Ook mijn schildklier staat goed, ik heb hashimoto.

Fijn dat we elkaar hier hebben!!!

Vorig jaar had ik ook constant last van mijn maag, slokdarm, eigenlijk al langer, maar het was niet uit te houden. Ben ontzettend bang van een maagonderzoek, omdat ze me de laatste keer een roesje gaven, waarvan ik totaal ben beginnen panikeren, hyperventileren. Dus ik wou absoluut geen maagonderzoek meer. Ik moest dan maar ab innemen voor een maagzweer. Ook dit wilde ik niet, zolang ze mij niet met zekerheid konden zeggen of ik wel een maagzweer had. Ik kan niet goed tegen ab, en pak het echt pas in, als het serieus erg is. Ik heb toen gezocht voor een maagonderzoek via de neus. Na veel opzoek werk en medewerking van de dokter, dan een maagonderzoek laten doen via de neus. Er was helemaal niks mis met mijn maag, opgelucht natuurlijk! Ook dit onderzoek was niet prettig, maar te doen! Ik heb ook lang maagzuurremmers genomen, maar nu niet meer. Ik zou daar ook mee oppassen, want daar kan je het aan je luchtwegen van krijgen. De dokters geven zo snel medicijnen! Als het nodig is, is het nodig natuurlijk! Ik merk dat ik moet oppassen met melkproducten en stress slaagt ook direct op mijn maag en keel.

Het is echt geen aanstellerij, ik geloof je maar al te goed!

Als je hsp hebt, komt alles eens zo hard binnen. En we gaan dan ook letten op wat er gebeurd in ons lichaam, waardoor we nog meer stress krijgen. En bovenop alles zijn we gevoelig aan medicijnen en geven ze de raarste bijwerkingen die je je kan inbeelden.

Maar de benzo, is het allerergste dat ik ooit heb meegemaakt en nog door ga.

Veel moed, we komen er wel!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sneeuwhoen, Ellendig en Benzoslachtoffer,

 

Bedankt voor jullie geruststellende woorden en begrip. Want ik kan soms zo schrikken van al die rare klachten die ik krijg. Inderdaad die geuren, dat heb ik ook.

Is op dit moment wat minder. Soms denk je dit heb ik gehad en dan komt het de volgende week weer even hard terug.

Voor mij stond volgende week ook een gastroscopie gepland. Ik heb het afgezegd. Ben nu niet in staat om dat te doen. Zie er zowiezo erg tegenop. Had ook gevraagd om een roesje, maar dat zie ik nu al helemaal niet zitten. Weet niet of ze daar Benzodiazepine voor gebruiken, maar dat wil ik nu niet in mijn lijf.

Gelukkig is jouw maag in orde, Ellendig. De maagtabletten die ik neem helpen ook niet. Ik heb gelezen dat je last kunt krijgen van een brandende maag tijdens de afbouw en de apotheker zei: Diazepam kan een luie maag geven en het sluitspiertje van de maag verslappen, waardoor je allerlei klachten kunt krijgen.

Ja, ik let ook veel op mijn lichaam. Dat komt ook omdat ik de hele tijd alleen ben, niks meer kan ondernemen, waardoor er verder weinig afleiding is. En ook dat de klachten soms zo overweldigend zijn, dat je ze niet kunt negeren.

Ik ben heel blij met jullie !

Liefs en sterkte allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap dat je nu geen benzo meer wil ( zou ik ook niet willen!) en het maagonderzoek hebt afgezegd. Maar durf je het zonder roesje, zou ik het wel doen, dan zou je gerust gesteld zijn, wat minder stress geeft. Ik denk echt dat vooral de stress de maagklachten geeft! Zo was het bij mij toch. Ik dacht echt dat er iets grondig fout zat in mijn maag of slokdarm. En natuurlijk begon ik me nog meer zorgen te maken toen. Ik zag ook op tegen het onderzoek, maar was heel blij dat ik het toch gedaan had! Ik heb al 4 keer in mijn maag laten kijken en eigenlijk vond ik het de eerste keren helemaal zo erg niet. Tot ze mij, zonder het me te zeggen een roesje gaven. Ik schoot echt helemaal in paniek. Ze hebben toen ook niet veel kunnen zien, omdat ik beginnen slagen was. Ik werd wakker ergens op een kamertje en wist van niks meer. Achteraf zei de arts dat ik dit gedaan had. Ik schaamde me dood! Maar hij zei dat dit nog wel gebeurd. In ieder geval, is het niet het onderzoek dat me bang maakt, maar de ervaring met het roesje.

En zoals je zegt, het letten op je lichaam, het maakt alles eens zo erg. Ik ben ook veel alleen en dat is idd een boosdoener!

Ik hoop dat jij ook snel beterschap mag ondervinden! De moed niet opgeven! We komen er allemaal!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel voor jouw ervaring met het maagonderzoek Ellendig. Voor nu laat ik het even bezinken.

ik schreef over het sluitspiertje van de maag, dat moet zijn het maagklepje.

 

In mijn vorige bericht zei ik nog dat ik minder last had van geuren, nou, dat is nu ook weer terug. Alles ruikt tien keer zo sterk. Ook in huis vreemde geuren en mijn bodymilk ruikt ineens ook heel sterk, bah.

Ik ben over en overgevoelig. Als beneden een deksel van de kliko wordt dichtgegooid schrik ik. Zelfs als de poort beneden in het slot valt hoor ik dat veel harder,

het is heel onrustig. Het lijkt of de mensen heel hard praten. Ook licht en kleuren zijn veel feller.

Ben blij met de vroege ochtend en de nachten dat het stil is.

Ik lees gelukkig van Benzoslachtoffer dat dat ook allemaal minder wordt met de tijd.

 

Liefs Moedig, we houden de moed er in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms word ik er wel moedeloos van.

Vandaag weer een heel branderige pijn in mijn lijf.

Ik merk als ik wat spanning heb of drukker ben, ik ook meer last heb van de ontwenningsverschijnselen.

Vanochtend meteen gaan wandelen. Gelukkig is het nog rustig op de zondagochtend.

Ik zou ook graag weer mijn oude zelf voelen en weer genieten.

Ben blij dat ik hier mijn hart kan luchten en helpende en steunende reacties krijg.

 

Hoe gaat het met iedereen?

 

Sneeuwhoen, hoe gaat het met de 1 mg per dag?

 

En Ellendig, jouw bloeduitslag was ook goed.

Mijn cholesterol is ook wat te hoog, maar ik ga er nog geen medicijnen voor nemen.

Ben het op het moment een beetje beu al die medicijnen. En heb vaak het gevoel dat ik niet beter van word.

 

Voel me even niet zo moedig, maak er maar weer een rustig dagje van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi moedeloze Moedig,

 

Ik vind het lastig, hoor, op 1 mg.

Wandelen doe ik ook en veel en vaak ver.

Volgens mij, helpt wandelen mij nog het beste.

Heb geduld moedeloze, gewoon geduld.

Dat is iets wat je nodig hebt, tijdens ontwennen.( maar dit wist je al)

Je hoeft niet iedere dag moedig te zijn.

Nou ja, je bent sowieso moedig, ook op rustige dagen.

Take care !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sneeuwhoen,

 

Bedankt voor je lieve, ondersteunende woorden. Dat helpt me de dag door.

Bij mij helpt wandelen ook het beste. En veel meer kan ik ook niet.

Een kennisje mailde mij net om eens langs te komen. En dat kan ik gewoon nog niet, dat is te druk aan mijn hoofd, dan wordt ik duizelig en

misselijk, krijg hartkloppingen en oorsuizingen.

Op zich ben ik niet zo'n geduldig mens, en zeker met dit soort klachten van ontwenning is dat nog moeilijker.

De hele tijd er tegen vechten helpt ook niet, maar dat doe ik wel. Ik kan het moeilijk accepteren, ben nu al zo'n half jaar hier thuis en

kan niet (normaal) functioneren. Heeft ook mede te maken met de burnout waar ik nog niet uit ben.

 

Erg ook dat 1 mg van een medicijn zoveel klachten en ellende geeft. Ik hoop dat je er vlug weer wat rust mee vindt en het wat beter gaat voelen.

Ze zeggen ook dat de laatste stapjes het moeilijkst zijn.

Eerlijk gezegd vond ik alle stapjes moeilijk.

 

Heel veel sterkte ook en natuurlijk iedereen hier !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het blijft doorzetten.

Vandaag veel last van spieren, brandend gevoel in heel mijn lijf, kortademig, benauwd, last van geluid, suizende oren.

Gelukkig even bezoek gehad, dat geeft wat afleiding.

Nu drie weken gestopt. En een week zal het nu uit mijn bloed zijn. Vorig jaar juli ben ik begonnen met Diazepam, dus al

bijna een jaar van ellende. Al vanaf het begin ontwenningsverschijnselen!

 

Veel meer dan rustig aan doen lukt niet.

Ik wandel wel iedere dag een stukje, soms twee keer.

En lees hier op het forum, wat veel steun geeft.

 

Hoe gaat het met de milligram Sneeuwhoen?

 

En Benzoslachtoffer en Ellendig hoe gaat het met jullie?

 

Liefs,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moedig,

Ik heb een aantal goede dagen achter de rug, helaas sinds gisteren terug depressief, wat angstig en huilen om niks. Ik hoop dat dit weer niet te lang duurt. Want was zo blij met de betere momentjes! Ik weet niet of dit een wave is, zoals ze zeggen of dat dit komt omdat ik zondag twee martini's gedronken heb. Alcohol schijnt uit den boze bij ontwenning benzo. Ik drink bijna nooit, maar een keer in de maand, durf ik al eens een cava, wijntje of cocktail drinken. Nooit meer dan 2 of 3. Want ik kan zo al niet goed tegen alcohol. Ik hoop echt dat dit maar tijdelijk is!

Goed dat je buiten komt! En idd afleiding kan het een beetje verzachten. Hoop dat je snel wat beter bent!

Moed houden!

Hoe is het met al de rest, shakemarieke, snoes, ... ?

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie avond allemaal,

 

@ Ellendig

Ik zou geen alcohol drinken,  dit heeft een enorme invloed op de ontwenning. Hoe dit komt weet ik niet, blijkbaar heeft het te maken met de gabareceptoren. Op nieuwjaarsavond had ik een klein glaasje witte wijn gedronken. Op het moment zelf had ik geen last maar toen ik wakker werd zat ik in de hel. Voelde mij zo depressief, droevig en superslecht. Was toen blij dat er familie blijven slapen is want had ik toen alleen geweest dan had ik dit misschien niet overleeft. Zo een rot gevoel (duivelsgevoel) was echt bang van mijn eigen. Nu ben ik super bang geworden van alcohol denk dat ik nooit meer nog iets ga drinken. 

Veel goeie moed.

@ Moedig

Het brandend gevoel waar jij over spreekt heb ik ook heel lang moeten verdragen, had het gevoel dat al mijn organen in brand stonden. Heb ook hevige spierpijnen gehad, net messteken. Heb ook maandenlang moeten lopen hijgen en suisende oren heb ik nog steeds (maar wel veel minder). Maar weet je Moedig op een dag zal alles verdwenen zijn. Ook al denk je hier komt nooit een einde aan,  toch wel alles verdwijnt traag maar zeker.

Wens je veel sterkte.

@ Sneeuwhoen

Blij te mogen lezen dat jij deze zomer benzovrij gaat zijn. Nog eventjes geduld en je bent er !

Aan alle anderen veel moed en sterkte. 

Aan alle anderen een snelle beterschap.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig,

 

Wat fijn dat je nu toch enkele goede dagen hebt gehad. Ik begrijp dat die steeds meer gaan komen en langer aanhouden.

Hou vast aan die goede momenten.

Van alcohol tijdens ontwenning weet ik niets af. Twee glaasjes lijkt me niet zo veel, maar misschien ben je daar toch gevoelig voor.

Volgens mij staat er wel iets over op de website recovery-road.org  maar ik kan het nu niet direct vinden.

 

Veel sterkte Ellendig en die goede dagen gaan weer terugkomen !

 

Ik wacht nog op de goede dagen en ben blij met afleiding door een bezoekje of wat te wandelen.

 

Liefs,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Benzoslachtoffer,

 

Gelukkig drink ik al zo'n vijf jaar geen alcohol meer, dus die combinatie heb ik nu geen last van.

 

Dankjewel dat je aangeeft mijn symptomen ook te hebben gehad. Ik word er af en toe zo akelig van, ze zijn zo overheersend.

Ik kijk uit naar de dag dat ze verdwijnen. Zal al blij zijn als ze wat verminderen.

Zit nu met oordoppen in achter de pc.

 

Voor iedereen een goede/rustige nacht toegewenst,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...