Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


Aanbevolen berichten

hallo iedereen,

 

Ik ben na jarenlang slaapstoornis begonnen met slaappilletje omdat ik dacht dat ik hier snel zou door zijn na mijn burnout.  Ik kreeg Lendormin, wist echt ook niet dat ik dit niet te lang mocht nemen en heb het dus 5 maanden genomen Maar mijn lichaam raakte eraan gewend en sliep uiteindelijk maar 3u meer. Nu ben ik aan het afbouwen en zit momenteel van 1 's avonds maar op 1/4 meer met alle gevolgen vandien schele koppijn, hyperventilatie, lichaam voelt alsof er een trein is over gereden, weer slecht slapen. Nochtans bouw ik maar af per 10 d en telkens met een 4de. Daar de angstaanvallen echter te heftig werden kreeg ik Xanax 0,5 retard. Dit neem ik nu wel nog maar gedurende 10d. Huisarts raadde aan eerst slaappilletjes af te ronden en dan de Xanax. Soms verlies ik echter wel de moed. Ik ben namelijk hoogsensitief en ervaar alles in de volle lading. Vandaar dat ik toch wel graag iemand zou hebben die ongeveer hetzelfde meemaakt en/of er af is geraakt en we mekaar hierin een steuntje in de rug kunnen zijn. Ik wil gewoon graag mijn actieve zelfje zijn en weer dingen kunnen doen (danste en gaf dansles 10u per week + halftijds kleuterturnen) en nu zit er buiten een wandelingetje niet veel meer in. Ik wil weer actief zijn maar die neveneffecten maken het me soms echt gewoon onmogelijk. Succes aan iedereen die hier door moet ! Iemand die dit niet meemaakt snapt totaal niet hoe hard het lichamelijk en emotioneel wel niet is.

Groetjes 

Shakemarieke x

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 351
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hallo shakemarirke, Welkom op het forum. Super goed dat je met afbouwen bezig bent. Ik ben net als jij hs. Voor ons is het dus nog iets heftiger helaas. Het is een slopend proces zowel lichamelijk al

Hej Benzoslachtoffer,   Ja hij wou me nu ook niet op een hogere benzo zetten omdat ik maar een hele kleine dosis neem 1x per dag. Dus het afbouwen dacht hij 1/10 te doen over 7 dagen en dit gedurend

Hallo allemaal,   Ik heet Mieltje en ben -met behulp van de huisarts- op drie weken tijd gedetoxed na tien jaar gebruik. Het is alsof ik opnieuw geboren ben. Misschien helpt het jullie, maar ik zie

Hallo shakemarirke,

Welkom op het forum. Super goed dat je met afbouwen bezig bent. Ik ben net als jij hs. Voor ons is het dus nog iets heftiger helaas. Het is een slopend proces zowel lichamelijk als emotioneel en is met geen pen te beschrijven. Ik heb dan ook goede steun aan dit forum gehad. Ik begrijp dat je er elke 10 dagen iets afhaalt? Zal je er niet iets meer extra tijd tussen laten? Het allerbelangrijkste is langzaam afbouwen en je eigen tempo volgen, waardoor je de ontwenningsverschijnselen het beste kunt opvangen. Ook heeft je zenuwstelsel de tijd nodig om tussendoor een beetje te herstellen. Ik raakte op een gegeven moment heel erg gefrustreerd wanneer het over zou zijn en heb voor mezelf een mind set gedaan, ooit is het over waardoor ik mezelf minder druk opleg. Je klachten die je beschrijft herken ik allemaal. Het hoort er echt bij. Ik ben nu 4 maanden gestopt en wordt weer langzaam mezelf. Elke dag heb ik er nog last van, maar klachten worden anders.

Wil je dingen weten of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Het kan en mag allemaal.

Groetjes

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoihoi,

 

Bedankt voor je lieve berichtje ! Het is idd heel zwaar, en soms krijg je 't gevoel dat je wil opgeven omdat je dikwijls zoveel tegelijk voelt. Zoals vandaag nog, had eigenlijk best redelijk geslapen en dan wou ik gaan wandelen met een asielhond, halfweg kreeg ik schele hoofdpijn en begon door mijn linkeroog alles wazig te zien terwijl ik eigenlijk nog een toertje wou doen ben ik dan na 1 rondje maar gestopt (TELEURSTELLING volop. Ik kreeg van mijn huisarts en iemand anders te horen, week per week te minderen nooit iemand gezegd dat het langer moest duren. De overgang van 1 naar 3/4 ging voornamelijk gepaard met veel lichamelijke pijn maar dan 3/4 naar 1/2 was rampzalig.........durfde niks meer, mijn kinderen niet meer ophalen, niet meer alleen buiten komen, niet meer alleen thuis blijven... kreeg het gevoel alsof ik gek werd terwijl ik wist dat dit echt niet zo was. Op aanraden vd huisarts om het voorlopig te kn dragen dan nu overdag Xanax 0,5 retard gekregen om alles even te kunnen opvangen tot ik volledig afgebouwd ben met mijn slaappilletje. Nog 1/4 hierna... Langs ene kant is dat hoopvol omdat ik soms gewoon voel naarmate naar de avond naartoe dat ik weer mezelf word omdat er al 3/4 benzo's weg zijn maar ik ben zo ontzettend bang als ik nadien met de Xanax moet stoppen dat ik alles weer volle laag terug krijg en dat kan ik geen 2de keer meer aan. De angstaanvallen waren ronduit afschuwelijk. Als ik afgebouwd zal hebben heb ik de xanax ook een maand genomen. Ik hoop zo dat dit beter meevalt.. als je ziet wat een slaapmiddel na 5 maanden met je doet, hier begin ik nooit of te nimmer meer aan. 

Welke med heb jij moeten gebruiken en hoe heb jij dit ervaren ? Moet ik echt nog bang zijn voor het afbouwen met de Xanax na een maand ? MIjn huisarts zegt dat dit allemaal heel goed meevalt en dat het een lichte dosis is dat het ng wel snel zal gaan. Maar na deze ervaring ben ik hier echt doodsbang voor.  Ik moet mijn dagelijkse bezigheden kn blijven doen, sporten, dansen, wandelen met dieren, zelfs zou 'k graag in een dierenasiel gaan helpen. Als ik weer een maand plat lig red ik dit niet.

Ik vind het superfijn voor je dat het je gelukt is ! Het is een zwaar gevecht en voor iedereen in het gezin hard om dat allemaal op te vangen ! Je mag terecht trots zijn ! Ik hoop dat mijn tijd nu ook snel mag komen want wil dolgraag mijn leven terug, niet meer zoals het was maar met een ontzettend grote genietfactor erbij !

Groetjes x 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo shakemarieke,

Het is loodzwaar en je voelt je heel eenzaam in dit proces, omdat het gewoon niet te beschrijven is wat het met je doet. Wat me opvalt is dat je door je arts niet bent overgezet op diazepam. Diazepam is degene met de langste halfwaardetijd. Hierdoor gaat het stofje veel langzamer uit je lichaam en zijn de ontwenningsverschijnselen beter te handelen. In de Ashton Manuel (deze staat op het internet) staan de verhoudingen, zal dit ook voor je nakijken. Je arts had in mijn ogen nooit xanax mogen geven. Dit is kwaad met kwaad bestrijden. Veel mensen willen te snel afbouwen en hier gaat het mis. Neem de tijd en houd je eigen tempo aan. Wat er nu eigenlijk gebeurd is dat heel je zenuwstelsel ontregeld is en deze moet weer herstellen. Artsen onderkennen of hebben er echt geen verstand van wat dit met je doet. Je bent niet gek, dit is wat het met je kan doen! Ik herken heel veel in je verhaal. Ik durfde niet meer alleen thuis te zijn, durfde geen boodschappen meer te doen. Kortom ik herkende mezelf totaal niet meer. Ik vond het heel raar dat ik me op een gegeven moment alleen maar slechter en angstiger begon te voelen. Ik heb 2 jaar lang lorazepam geslikt. 3 MG per dag. Dit is overbezet naar diazepam. Alleen de stap was veel te groot. 3 MG lorazepam staat gelijk aan 30mg diazepam en ik ben op een dosis gezet van 7,5 gr diazepam. Dit was nadat ik in het ziekenhuis was beland want mijn arts liet mij in 4 dagen afbouwen. Vervolgens heb ik 7,5 MG diazepam afgebouwd in 8 maanden en nu sinds 4 maanden vrij, maar ben nog elke dag ziek. Kortom mensen zouden dit niet mogen meemaken en helaas kan je meer van dit soort verhalen lezen op het forum. Ben heel blij dat je de weg naar het forum hebt gevonden. Vraag alles wat je wil , want kennis geeft macht. Ik ben van mening dat wij elkaar hier beter kunnen helpen dan de artsen. Wat ik je als tip kan geven is echinaforce vitaal te gaan slikken. Dit is volledig plantaardig, dit zorgt ervoor dat je iets meer energie krijgt. Werkt bij mij goed. Drink zo min mogelijk koffie en alcohol werkt allemaal op je zenuwstelsel en zorg voordat je gaat slapen je niet teveel prikkels krijgt. Drink genoeg water voor je afvalstoffen. Het gaat echt over, maar dit proces gaat heel langzaam. Hou je taai!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hej, ja dat van de Xanax snapte ik eerst ook niet goed toen ik zag dat er ook benzo's inzaten maar hij zei dat het me voorlopig zou helpen tot ik volledig vd slaapmiddelen zou af zijn. Wat mij wel heel goed helpt is Sedinal druppels om de rebound hoofdpijn wat te verzachten op het uur dat ik normaal mijn slaappilletje nam. Misschien dat dit voor andere mensen ook een hulpmiddel kan zijn want paracetamol hielp voor geen meter.  Normaal gezien als alles meezit ben ik in een goeie 10 dagen afgebouwd van mijn nachtslaappilletjes maar ik wil ook een duidelijk schema voor handen hebben zodat ik het kan volhouden en toch nog een beetje kan genieten al is het maar van 1 dingetje per dag. Dus het zou idd fijn zijn als jij me zo'n schema kan bezorgen dan kan ik dit voorstellen aan mijn therapeute en huisarts. Een keertje hoofdpijn, een keertje spierpijn, een keertje bibberen en gejaagd allemaal ok maar niet eens alles tegelijk en niet meer zo'n angsten waar ik niet over kan. Ik heb thuis ook 2 kids die binnenkort aan de examens moeten beginnen en die hebben dan echt geen mama nodig die begint te flippen. Ik wil heel graag toch nog een beetje controle over mijn lichaam houden. Wat in mijn slaapmiddel zat is brotizolam 0,250g  en dan nu die Xanax 0,5 retard. Maar benzo is toch benzo of je nu af bent van de ene en overstapt naar een andere... dat maakt toch geen verschil. De slaappilletjes heb ik in totaal met afbouw en al dan 6 maanden gebruikt en de Xanax zal een maand zijn ... ik ben er nog niet zo goed in thuis maar bang voor wat nog moet komen. Intussen zit ik ook al aan de voedingssupplementjes  en s avonds l-tryptofaan om mijn slaapschema weer in orde te krijgen. Helpt echinachinea ook als thee want dat heb ik hier eigenlijk thuis staan ? Koffie, alcohol en cola drink ik niet dus dat vormt alvast geen probleem. Leef 100 procent gezond, deed ik voordien ook al, fruit, groenten, water... zucht.... 

Laat me gerust even weten hoe het werkt volgens dat schema op een haalbare wijze, dan neem ik dat binnen een weekje mee naar mijn huisarts. Bedankt alvast voor al je moeite ! Het doet me goed te kunnen praten met iemand die snapt wat ik doormaak !

Dikke kus x

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi hoi,

Wat je het beste even kan doen is d Ashton Manuel googelen. Er staat een pdf bestand op het internet. Hier staan allemaal afbouwschema's in en informatie omtrent de afbouw. Ik heb hier heel veel aan gehad. Je begrijpt het proces beter en dat geeft weer rust. Rust en regelmaat is voor ons nu heel belangrijk. En zo te lezen doe je dit al. Ik denk dat je te snel wil gaan met de afbouw. Voordat je er wat afhaald zorg eerst dat je klachten weer een beetje gestabiliseerd zijn. Doordat je niet bent overgestapt op diazepam onttrekt het zich sneller en heftiger.

Je zegt dat je veel last hebt van angst. Is dit ook de reden waarom je een slaappillen bent gaan slikken? Je angst wordt heel kort bestrijd met dit soort medicatie, maar neemt het probleem niet weg. Het wordt eigenlijk alleen maar erger omdat wij door de pammetjes meer ziek worden gemaakt.

Ik begrijp heel goed wat je meemaakt. Anderen hebben mij geholpen en ik heb me voorgenomen anderen ook weer te helpen. Het is gewoon heel fijn om met mensen contact te hebben die het proces kennen. Thee kan je allicht proberen, kan denk ik weinig kwaad.

Liefs

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo,

 

Ik was nooit of te nimmer angstig of bang... deed alles, vloog van hier naar daar, zowel voor mezelf als voor de kinderen. Maar sinds september 2014 begon ik ineens slecht te slapen, zowel inslapen als doorslapen kan niet zeggen wat hiervoor de reden was zo ineens na de grote vakantie. Al bij al heeft dit geduurd tot in mei 2015. Alle natuurlijke middelen geprobeerd niks hielp... en in die tijd is de angst begonnen, angst om te gaan slapen, dat het weer niet zou lukken. Ik deed ook alles tussenin verder ondanks het slaapgebrek 10u dansles, halftijds kleuterturnen en tussenin nog een dansshow en hier en daar een vervanging. Na onze dansshow kon ik niet meer en was volledig op. De arts gaf me toen een slaappilletje maar eerlijk gezegd vind ik dat ze hadden moeten zeggen : hier is een dosis voor een week en nadien ga je cognitieve therapie volgen. Dat is niet gebeurd, het werd niet meer opgevolgd en ik voelde het zo gebeuren.. ik voelde dat mijn lichaam meer nodig had om te kunnen slapen, paniekaanvallen kwamen terug maar niemand geloofde me. Een slaappil is een slaappil en dat blijft werken. Gelukkig heb ik er niet aan toegegeven om mijn lichaam meer te geven. Ik heb ook een keer een soort medicatie gehad, weet niet meer wat ook om te zoeken naar een oplossing voor mijn slaapprobleem en daar heb ik heel heftig op gereageerd, dacht dat ik zou doodgaan, misselijk, hartkloppingen, draaiierig spierspasmen.  En zo kreeg ik een ontzettende angst om iets te nemen omdat mijn lichaam zo fel reageert.  Ik wil zo snel mogelijk van al die rommel af ! Ik wil weer mezelf worden.

De arts heeft me verzekerd dat xanax die ik nu tijdelijk neem helemaal niet zo zwaar is dan de slaappillen die ik nam omdat dat een hele andere soort benzo's is en dat ik de xanax makkelijker ga kn afbouwen in combinatie met therapie voor de angsten natuurlijk. Ik hoop zo dat hij gelijk heeft en dat ik het zwaarste bijna gehad heb want het was een ontzettend zwaar jaar en wil zo graag het nieuwe jaar kunnen starten, back to being me ! Ik speel de ashton manuel zeker door naar mijn therapeute en arts.

Bedankt alvast !

Groetjes x

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pff ! Wat een rotnacht weer ! Op de hele nacht hooguit 1 uurtje geslapen, draaien en keren... mijn plannen om vandaag te gaan wandelen met asielhonden moeten laten varen met zoveel hartzeer. Dit is het liefste wat ik doe als ontspanning nu maar mijn lichaam is zo moe dat ik niks gedaan krijg. Hoelang moeten we dit nog volhouden .... ? Ik ben het zo beu, ik wil gewoon weer lekker actief zijn ! 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag allemaal : Snoes, Sneeuwhoen en shakemarieke.
@ shakemarieke

Zat vroeger op dit forum en was toen in dezelfde staat als jij heb dan veel steun gekregen van Gaba, Snoes en Sneeuwhoen. 

Had eigenlijk geen zin om nu terug te komen (wel laters) door een groot gebrek aan energie. Maar als ik jou verhaal lees doet dit pijn en voel ik mij ergens verplicht om jou mijn steun aan te bieden.

Heb gezien dat de twee andere meiden goeie raad hebben gegeven wat zeer fijn is. Inderdaad Xanax is VERGIF heb dit op aanraden van de dokter gedurende 6 weken ingenomen (1mg) af en toe niet elke dag. En dit samen met nog 2 andere medicijnen zeer kleine dosis. Daarom heb ik ook niet moeten afbouwen volgens de dokter. Na het stopzetten ben ik in een hel terechtgekomen onbeschrijfbaar. En nu meer dan 7 maanden later ben ik nog steeds niet genezen. Het ergste is voorbij maar heb nog steeds last van slapeloze nachten, pijnaanvallen, een raar hoofd, depressieve aanvallen en andere shit wel allemaal in veel mindere mate natuurlijk.

En na zo veel maanden slechte nachten heeft mijn lichaam geen reserve niet meer en het weinige dat ik nu doe zoals met de hond gaan wandelen put mij enorm uit. Zou je aanraden om  eens langs te gaan bij een andere dokter. Volgens mij kan je niet afkicken van een benzo door een andere benzo (dit zegt mijn nieuwe dokter ook) dit is gewoon jou hel verlengen. Toen ik begon met Xanax (kende dit niet) voelde ik mij niet goed angsten, hartkloppingen, depressieve gedachten, enz... maar volgens de dokter zou dit wel veranderen na een paar dagen (domme kerel). Ben zelfs op een ochtend wakker geworden en zat niet meer in mijn lijf en op een andere ochtend was ik blind aan 1 oog gedurende een paar uren. En dit was allemaal niet mogelijk volgens de dokter aangezien de kleine hoeveelheid. Heb een vriendin die is ook maandenlang in een ontwenning terechtgekomen door Xanax.

Probeer ook van magnesium in te nemen veel mensen hebben een groot tekort aan magnesium en kunnen hierdoor niet meer slapen en worden depressief, kijk op internet er staat genoeg overgeschreven.

Ziezo shakemarieke hoop voor jou dat je veel hulp zult krijgen en wens je veel sterkte heel veel sterkte.

Maar geloof me het gaat wel weg heel langzaam maar het gaat weg !

Dikke knuffel;

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hej,

 

Bedankt voor je antwoordje en je steun ! Ik krijg nu echt wel de creepers... heb 2 huisartsen en mijn therapeute die me dit aanraadden om voorlopig het zo aan te pakken daar het de retard 0,5 is. Eer ik met mijn slaapmiddel afgebouwd ben zit nu op 1/4 nog .. zal ik de Xanax een 4 à 5 tal weekjes genomen hebben. Moet ik dan alweer de hel door ? Dit kan ik echt geen tweede keer meer aan hoor ....  :(  

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke,

Had even tijd voor mezelf nodig, maar ben er weer.

Als jij dit zo hebt besproken en jij staat hier ook achter dan doe je het gewoon zo. Je moet je eigen gevoel hierin volgen. Laat je niet gek maken of ontmoedigen. Wat ik al eerder met je besproken heb zet de xanax als je gaat afbouwen om in diazepam. Ontwenning blijft maar je kan het makkelijker handelen. En ook al wordt dit zwaar dit kan jij aan. Kijk maar naar benzoslachtoffer en mij. Hoe gaat het op dit moment met je?

@ benzoslachtoffer wat goed om jou hier weer te zien. Knap van je!

Lieve dames dikke x

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hey Snoes,

 

Ja soms kan tijd voor jezelf 's deugd doen hé ! Ik schreeuw het zo uit van binnen om weer vanalles te kunnen doen. Heeft de afbouw jullie tegengehouden om dingen te gaan doen zoals wandelen, beetje sporten... ? Ik ben bang dat ik door de afbouw mezelf tussen 4 muren weer zet voor een maand. Maandag komt de huisarts en zal ik met hem bespreken dat ik het een beetje leefbaar wil houden, want denk dat hij zal zeggen goh dat bouw je gewoon direct af hoor en stop maar onmiddellijk na 4 à 5-tal weken maar daar ik al ah afbouwen was met benzo's veronderstel ik dat ik dat niet zomaar één twee drie even doe...  Mijn therapeute heb ik jammer genoeg nog niet gesproken en die heb ik nu net nodig om over mijn angsten over te komen van het afbouwen.. maar goed hier kan ik ook wel een eitje kwijt en dat vind ik best fijn.

@ Snoes en Benzoslachtoffer : hoelang hebben jullie de benzo's gebruikt ? Ik slaapmiddel in totaal 5 maanden en toen aan de afbouw begonnen. De Xanax neem ik nu de 3de week.

Ik heb hier thuis 2 pubers lopen en wil niet dat zij mij hieronder zo zien lijden.

Deze nacht heb ik wakker gelegen tot half 1.. weer de lastige pijn vd hyperventilatie onder de ribbenkast, net of er een auto over je is gereden. Om half 1 dacht ik weet je ik sta op en neem mijn ipod en ga wat relaxatie en ademhalingsmuziek beluisteren in bed en ineens was het 2u en had ik niks meer gehoord. Toen mijn 1/4de slaappilletje genomen en geslapen tot 6u, dan sedinal drupjes (natuurlijk) en nog geslapen tot 7u. Dus deze nacht was wel weer beter ! Zondag zou ik mijn laatste kwartje nemen van slaapmedicatie en dan ben ik van deze vanaf. 

Hoe gaat het met jullie op dit moment ?

Groetjes

xxx

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke,

 

Ellende wat jij meemaakt.

Je slikte een kortwerkende slaappil, lees ik.

Xanax retard werkt langer door, maar ik vind het niet verstandig, dat jouw huisarts xanax retard aan jou heeft voorgeschreven. Moet je dat ook weer afbouwen.

Heb geduld, dan kom je er wel.

Ja, ik zou als je aan de xanaxafbouw toebent, het ook omzetten in een equivalente hoeveelheid diazepam.

En dan langzaam minderen, als je wat aan de diazepam gewend bent.

Ik slikte 13 jaar een langwerkend slaapmiddel genaamd flurazepam/dalmadorm.

Ontwennen is een hel, weet er alles van en wens jou dan ook veel sterkte.

Het gaat beter worden, heus, maar het kan een tijd duren.

Ga niet te snel afbouwen, want dan kom je van de regen in de drup.

Wat mij tot nu toe geholpen heeft om wel te slapen is een halve mirtazapine 7,5 mg.

Dit is een antidepressivum in heel lage doses, 't helpt om te slapen, tegen depressies is de dosering te laag.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar bericht
Deel via andere websites

Lieve S,

Vind je het goed als ik je zo noem. Heel dit proces ontneemt je levens vreugde. Het liefst kruip ik weg, maar weet dat ik me daar niet beter van ga voelen. Dit heeft echt met de ontwenning te maken.

Ik zou voor de zekerheid de xanax rustig afbouwen. De valkuil is dat we allemaal zo snel mogelijk van deze troep afwillen, maar ons zenuwstelsel trekt dit niet. Dus voor je eigen best wil rustig afbouwen. Kan het niet vaak genoeg zeggen. En probeer hoe lastig ook deze situatie te accepteren. Hoe meer frustratie hoe rotter je je gaat voelen en dat helpt niet ech in dit proces.

Ik heb geen al te beste dagen. Ik heb verleden teveel gedaan waaronder naar de bioscoop geweest en daar ben ik echt ziek van geweest. Ik heb de afgelopen 2 dagen geen tv kunnen kijken, kon het gewoon niet verdragen. Vanochtend wakker geworden met een gigantisch dik oog dat pijn doet. Deze ontstekingen hebben ook met de ontwenning te maken. Dus ik heb vandaag in de keuken gestaan Om goed voor mezelf te zorgen. Heb een heerlijke salade voor de lunch gemaakt en voor bij de thee heerlijke truffels, maar dan een healty variant.

Ik heb 2 jaar deze rommel geslikt. Waarvan ik er al zeker 1 jaar slechter door ben voelen. In 9 maanden afgebouwd en 4 maanden gestopt, maar nog elke dag beroerd. Ooit is dit over!!!!

Liefs

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag lieve schatten,

 

Eigenlijk maakt het dus qua afbouwverschijnselen niet veel uit of je lang aan benzo's bent geweest of niet lang. Iedereen zegt hier altijd : je hebt ze niet lang genomen dat valt allemaal best mee.. maar toch heb ik met de verandering van 3/4 slaappilletje naar 2/4 heel erg afgezien. Volgens hen kon dat hup een week 1/4 af, dan een week weer 1/4 af... maar mijn lichaam was het daar niet mee eens. En door wat ik toen meemaakte ben ik nu zo bang voor de afbouw van die Xanax, .. ook al nam ik het maar een maand... @ Benzoslachtoffer : dat soort blind aan één oog had ik de 10de dag van gebruik. Ik ging wandelen en ineens halfweg, kreeg ik een caleidoscoop gevoel in mijn linkeroog, alles draaide werd keifel... heeft een halfuur geduurd en dan was het voorbij. Toen al dacht ik van ja daar gaan we weer, nu geraken we hier weer aan verslaafd. Op de Xanax heb ik niet echt lichamelijke reactie tot hier toe... het enige wat ik wel kan is s middags een halfuurtje slapen en dat doe ik ook voor het geval het 's nachts minder goed gaat. Waar ik heel veel last van heb en dat me tegenhoudt v slapen of me laat wakkerschieten is ademhalen. Heb chronische hyperventilatie met mijn burnout en ik kan met moeite ademen, altijd diep proberen te zuchten, geeuwen en niet door kunnen bewegen. Ik probeer daarom toch overdag wat beweging te hebben zodat ik mijn lichaam weer wat in gang kan houden, zeker omdat ik ervoor 10 à 12u sportte per week. Vannacht toch met 1/4 slaappilletje met op en af slaapjes een 6-tal uurtjes geklopt. Ben 'k blij mee, heb gezellig met de honden kunnen gaan wandelen vandaag en dat doet deugd. Zondagnacht waarsch laatste 4de pilletje afsluiten en maand bezoek vd huisarts... ben 's benieuwd maar volgens mij gaat die ook heel snel willen gaan met de afbouw week per week en huppa op een maand gedaan. Maar 'k hou jullie ideeën in mijn hoofd hoor en ze zullen zeker besproken worden.

Hoe gaat het met jullie vandaag ?

Dikke kus x 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag shakemarieke,

 

Ik denk dat de dokters niet weten waarover ze het hebben. Elk lichaam is anders, volgens die van mij was het ook onmogelijk en ik zit nu nog steeds in de hel na 7 maanden. Heb nu momenteel hevige pijn maar de aanvallen worden wel steeds korter wat dan wel positief is. Ik heb xanax maar 6 weken genomen en dan ook nog niet elke dag. Niemand weet hoe dit allemaal evolueert ik hoop voor jou dat jij er zo vanaf bent. Heb ook een hond en ga 3 maal per dag met hem gaan wandelen. Het is de hond die mij verder doet leven, ik leef van dag op dag durf niet naar de toekomst kijken. Elke avond denk ik morgen is het gedaan en elke ochtend is het daar nog wel allemaal veel minder heftig, maar het duurt verschrikkelijk lang. Gelukkig heb ik veel steun aan mensen die dit ook meemaken of hebben gehad. Mijn andere vrienden die ik heel graag zien kunnen dit niet begrijpen. Ik zou het ook niet kunnen begrijpen hoor.

Dikke knuffel en hoop dat je de kracht zult vinden om hier door te geraken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hej, ja morgen 3 weken aan de Xanax retard 0,5... vanavond mijn laatste slaappilletje afronden, dan ben ik daar vanaf... blijf met regelmaat last hebben van die hoofdpijn, echt lastig, sedinal helpt dan wel een beetje. Ik weet dat het rustig aan moet maar ben echt bang voor die afbouw vd Xanax.. volgens mij gaat mijn arts een andere richting willen opgaan. Hebben jullie echt zo'n verschil in effecten.. als je vertrokken bent van langwerkende benzo in het afbouwen ? Ik heb liever minder af te zien dan de volle laag te krijgen zoals de vorige keer. Hoe zijn jullie ervaringen hier met het afbouwen met langwerkend en trager qua nevenwerkingen dan ipv wat sneller en gewoon minderen met de Xanax ?  Hoe je zo bang kan zijn van iets hé ....

@ Benzoslacht : ik ga ook 4x per week met asielhondjes wandelen ... en idd dat geeft je de moed om door te gaan. Als ik dat niet meer zal kunnen en elke dag gekluisterd zitten aan mijn eigen huis zonder dat ik nog iets kan doen dan hoeft het voor mij niet meer.

Groetjes aan iedereen x 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Laatste halfje vh slaappilletje eraf gelaten vandaag. Redelijk goed geslapen : ga nog steeds slapen met ipod relaxatiemuziek maar goed als dat helpt slaap ik liever zo dan met pillen. Ik voel alweer de spierpijn en de moeilijke ademhaling (hyperventilatie)  Dit voel ik telkens een aantal dagen als er een vierde was afgegaan. Vandaag bespreken ivm afbouw van xanax. Mijn therapeute vond het alvast geen goed idee van over te stappen naar Diazepam. We gingen straks nog even hierover bellen en dan met de huisarts bespreken. Ben echt bang om te moeten afzien. Wil niet dat mijn kinderen dit moeten zien en meemaken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lieve S,

Ik begrijp dat je angst hebt, maar misschien gaat de afbouw van de xanax wel veel beter. Volg hierin je eigen gevoel. Wij kunnen alleen maar advies geven en ons verhaal vertellen. Stap 1 is dat je van die slaappillen af bent. Ieder verhaal hier is anders en is dus moeilijk om jou hierin te adviseren. Zeker als jou arts en therapeut iets anders zeggen. Kijk eerst de komende weken even aan hoe het laatste stukje gaat van je slaappil.

Ik zelf heb geen kinderen, maar begrijp dat je niet wil dat ze jou zo zien. Kan je goed met ze praten en het uitleggen? al is het moeilijk uit te leggen.

Liefs

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hej Snoes,

 

Bedankt voor je lieve antwoordje ! Vandaag weer een iets mindere dag, ganse nacht geen oog dichtgedaan, hoofdpijn volop, alles lijkt veel te fel.. en dat maar met 1/4 te stoppen.  De arts heeft aangeraden om de xanax dus nog even verder te nemen tot na de examens vd kids, dus nog een weekje of 3, zodanig dat ik de tijd heb om af te bouwen vd laatste slaappil. Dus terwijl velen de feestdagen invliegen zal ik dus starten met afbouwen. Hij raadde aan om telkens met een heel klein beetje af te bouwen. Dus de eerste week van 0,5 naar 0,450 en zo verder naar 0,400 en zal er dus in totaal een goeie 2 maandenhalf over doen. Mijn therapeute beloofde met dat het nooit erger zal worden dan wat ik al meemaakte met mijn slaappilletjes omdat die kortwerkend waren. De xanax werkt langer en 'r gaat maar een klein beetje af per keer dus hoop zo dat ze gelijk heeft. 

Mijn zoon dat valt allemaal goed mee, die kan ik denk ik het allemaal wel nog goed plaatsen wat er gebeurt en gaat er op een hele andere manier mee om.  Mijn dochter is ook hoogsensitief en dat is iets anders. Ze zegt niet zoveel maar trekt het zich wel aan. Ze slaapt soms ook slecht, ze is sneller moe, sneller ziek. Zij is ook een magneet en trekt zich ook dingen aan van anderen. Vandaar dat ik ook al gezegd heb, probeer in de kerstvakantie maar zoveel mogelijk dingen te plannen en leuke dingen te doen voor jezelf want ik weet dat ik op die moment neit echt het feestbeest van de week zal zijn. Ik zie mijn kids doodgraag en nu zien ze hun mama dan ineens veranderen van een energiebrok naar een ellendig hoopje en dat wil ik niet. 

Hoe gaat het met jullie allemaal ? 

Dikke kus 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is alleen maar goed dat je heel langzaam gaat afbouwen. Beter te langzaam als te snel. Heb er vertrouwen in.

Ik heb ook geen al te beste dag, weer werkt nu ook niet mee. Ik heb gister voor het eerst weer wat verder gereden en bij een vriendin op visite geweest en daar moet ik nu de tol voor betalen, maar blijf doorzetten. Wees lief voor jezelf!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Sh. Ik ben hier ook lang actief geweest op het forum en had een tijdje helemaal afstand nodig. Vandaag is het voor mij 1 jaar geleden dat ik stopte met de benzo's. Aan de ene kant een feestje waard vanwege het stoppen maar zo voelt het nog niet. Ik ben wel inmiddels voor het grootste deel genezen maar zo af en toe komt het weer opzetten. Het komt dan in golven maar gelukkig worden die steeds minder. Inmiddels ook enkele weken gestopt met roken en dat gaat me prima af. Als je de benzo-hel gehad hebt, is stoppen met roken piece of cake. Wel merk ik dat zodra ik ook maar iets verander in m'n chemie, het meteen weer fout gaat.

 

Ook ik had de Rivotril en ook nog in een erg hoge dosis. Bij mij duurde de afbouw 6 maanden en ik ben bang dat dit zelfs nog te snel is geweest. Ik kan je dat niet genoeg benadrukken. Neem echt je tijd ervoor, desnoods duurt het een jaar. Ieder mens is anders natuurlijk maar ik heb de afgelopen 2 jaar duizenden berichten gelezen op forums in het buitenland en duidelijk is geworden is dat een uitermate voorzichtige afbouw van de medicatie kan voorkomen dat na de definitieve stop er een post-ontwenningssyndroom ontstaat en dat is echt iets afschuwelijks. Dat heb ik dus gehad.

 

Ik wilde op het laatst zo vreselijk graag weer de oude worden omdat de afbouw zo afschuwelijk was, dat ik het laatste stukje te hard ben gegaan. Ik weet het niet zeker maar ik heb het vermoeden dat ik daarom nog zo lang last heb gehad.

 

Op youtube kun je intikken 'withdrawal Klonopin' en dan zie je erg veel over dit heftige medicijn. Ook veel mensen die een soort getuigenis afleggen. Het blijft raar dat het hier in NL zo onbekend is. 

 

In ieder geval ben je op weg om weer jezelf te gaan worden. Er is veel moed en kracht nodig om door dit proces heen te komen. Vertrouw meer op je eigen gevoel dan wat de dokters je vertellen. Ik stuur je in gedachten een zonnetje en hoop dat die een beetje licht over je schijnt in de donkere dagen  :sun:

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gefeliciteerd Gaba met je benzovrije jaar !!!  Als ik het zo lees komt iedereen 'r wel door hé met vallen en opstaan. Maar zoals velen ben ik gewoon nog bang waar ik nog doorheen moet.  Soms al is het maar met het weglaten vh slaappilletje krijg ik weer zo even een glimpje van aja zo voelde de oude mij zich ... dat duurt maar eventjes maar dan denk ik stel je voor als alles uit mijn lichaam zal zijn kan ik eindelijk weer vanonder mijn stolp en ik heb het dan nog maar 6 maanden genomen. 

Ik heb het gevoel dat hier ook heel veel vechtertjes zitten maar 't is echt niet gemakkelijk en krijg ook het gevoel dat het niet veel verschil maakt of je het nu jarenlang gebruikt of maar enkele maanden.... En het meest rottige gevoel is als je erin gerold bent zonder het zelf te willen... nu zit je lijkt me vast aan iets waar je zelf niet om hebt gevraagd. Het zou gewoon niet meer worden voorgeschreven worden ... er zijn andere manieren... Dat maakt mij enorm gefrustreerd ; sommige mensen hebben hier baat bij ja maar licht dan genoeg voor... niet langer dan twee weken een voorschrift dan niet gebaat andere oplossing zoeken.

Veel succes iedereen... x

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hej,

 

Toen jullie afbouwden met de benzo's : volgde jullie lichaam dan een beetje een bepaald patroon ? Bedoel of het een beetje voorspellend was wat er zat aan te komen ? Ik ben nu de stop van mijn laatste lendormin dag 5 ... en bij gaat het nu tussen hoofdpijn en moeilijk kunnen ademen, steeds moeten zuchten of gapen om meer lucht te krijgen .. normaal gezien stabiliseren de symptomen zich meestal na een dag of 10 à 12.

Binnen een week of 2 begin ik dus aan de afbouw vd Xanax  0,5 mag volgens de huisarts dus met minderen met 1/10 over een dag of 7 of ik mag ook 10 à 12 kiezen als dat beter voelt voor mij. 't Was niet nodig om naar een langerwerkende benzo te gaan volgens hem omdat ik al aan een hele lage dosis zat 1x dag. Maar ik ben zo bang voor de angstaanvallen die zo levensecht zijn en het moeilijk kunnen ademen. Zijn dit ook dingen die na enkele dagen voorbijgaan of is dit iets dat ik constant 3 maanden moet dragen tot de afbouw ? Als ik weet dat zo'n aanval ook weer voorbij gaat ... zal ik misschien rustiger zijn maar als ik hier 3 maanden door moet.. 

Hoe gaat het met jullie allemaal op deze zonnige dag ? Buiten het moeilijk kunnen ademen toch nog een fietstochtje gedaan vandaag... nu er nog maar even van genieten nu het nog kan...

Dikke kus

S x

Link naar bericht
Deel via andere websites

Shakemarieke,

 

Ik zou je graag willen geruststellen maar dit is onmogelijk en ik begrijp ook de nood aan geruststelling want dit hebben we allemaal.  Hoop voor jou dat jou dokter gelijk heeft. 

Bij mij is het slecht afgelopen volgens hem moest ik niet afbouwen gezien de kleine dosis 0,5mg gedurende een 6tal weken (en niet dagelijks).

Of je nu veel neemt of niet je zenuwstelsel wordt hierdoor aangetast. Ik heb na 7 maanden nog steeds last van hijgen (slecht ademen) maar nu enkel nog s'morgens bij het opstaan, daarvoor was het gans de dag door. Dus alles komt op zijn plaats maar het vraagt enorm veel tijd. Die angstaanvallen komen door het zenuwstelsel die over zijn toeren gaat. Gemakkelijk gezegd maar je moet hier niet bang voor zijn deze zullen met de tijd verminderen en ook minder lang duren. Probeer van je te concentreren op je ademhaling zodat jou lichaam rust kan vinden. Neem ook magnesium in dit is belangrijk. Wat er te verwachten staat kan ik jou niet zeggen ieder lichaam is anders. Probeer ook om zo veel mogelijk te wandelen en water te drinken zodat jou lichaam de gifstoffen zo vlug mogelijk kwijt geraakt. Ik heb het gevoel dat jij je druk maakt over wat gaat komen maar dat weet niemand en misschien zit het allemaal wel mee en ben jij iemand van de gelukkigen bij wie het vlug gaat stoppen. Probeer te leven van dag op dag zonder na te denken van wat gaat er gebeuren, het mentale speelt ook een grote rol bij de genezing. Een mens kan zich ook ziek denken hoor vergeet niet de kracht van de gedachten.

Hoop dat je mij een beetje begrepen hebt momenteel heb ik last van mijn hoofd en kan ik moeilijk uit mijn woorden.

Ziezo ik wens je veel sterkte en blijf positief ook al is dit zeeeeeeeeeeeeeer moeilijk in deze hel. Uit ervaring kan ik jou zeggen dat het voorbij gaat maar heel heel traag, maar dit is mijn ervaring en hoeft niet persé deze van jou te zijn.

Knuffel

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...