Spring naar bijdragen

Dinsdag, 18 augustus 2015


jowan

Aanbevolen berichten

Johan van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een fijne dag hebt. :rose:

 

Plofke ik kom niet uit die link, maar we gaan proberen om mooie foto's te maken en die op marktplaats te zetten. Ik bewaar de link van jou en als hier iemand komt die verstand van pc. 's heeft, vraag ik of hij die link kan plaatsen.

 

Goeie morgen allemaal. Hier ook goed geslapen. Vandaag even vlug poetsen en dan beginnen met het demonteren van de sieraden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal.

Jowan gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van.

 

 

Even een algemenen vraag.

Zoals ik het al in het begin schreef, ik heb een relatie gehad van 11 jaar.

Dit is welliswaar 3 jaar terug geweest, maar ik zit nog steeds met vragen waar ik geen antwoord op krijg.

Het gaat om het volgende, mijn ex-vriend valt nog steeds over het feit dat ik teveel dronk, terwijl hij zelf mee dronk, natuurlijk weet ik nu dat ik in de periode niet tegen drinken kon, maar het blijft toch onterecht dat iemand die mee drinkt zijn eigen fouten niet wil in zien. Hij wijst alleen op mijn fouten,zelfs op financieel gebied heeft hij er een  behoorlijke puinhoop van gemaakt, door rekeningen niet op tijd betalen, en dat allemaal achter mijn rug om.

Ook is het zo dat in de periode dat hij bij mij weg is gegaan ik bleef zitten met zijn spullen, die had ik opgeslagen in de schuur, maar ik wist allemaal niet wat hij allemaal had. Toen 2 jaar terug is er brand uitgebroken bij mij in de schuur, volgens een deskundige die uit moest zoeken wat de oorzaak was bleek al snel dat het ging om een chemische reactie, dat was heel duidelijk. Maar nu wil mijn ex-vriend beweren dat ik het gedaan heb, wat onmogelijk is, daar heb ik geen enkele baat bij. Ik heb toen mijn ex-vriend mij daar van beschuldigde, gelijk contact opgenomen met de deskundige en die heeft duidelijk tegen mij gezegd dat het om een chemische reactie is geweest, wel vertelde hij mij dat mijn ex-vriend hem onder druk had gezet, de deskundige wou ook geen enkele contact meer hebben met mijn ex-vriend, dit zegt toch al genoeg.

Mijn ex-vriend wil niet met mij praten, wat ik natuurlijk wel wil, hij wil zijn eigen fouten niet onder ogen zien, alleen dat van een ander. Nu heb ik toch het volgende voorgesteld. Als hij niet wil praten om dan al onze vragen en frustraties op papier zetten en daar een eerlijk antwoordt op geven. Maar ik denk zelfs dat hij dat nog niet wil.Ik vind het wel jammer maar ja hij sluit zijn ogen daarvoor ik niet.

Maar ik ga in ieder geval wel door met mijn alcohol vrije dagen hoor, ik geef de moed niet zomaar op. Tot zover mijn verhaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Muis,

Ik vind het helemaal niet zo natuurlijk dat je er nog met hem over wilt praten. Het is 2 en 3 jaar geleden. Of wil je nog weer opnieuw een relatie met hem. Of rust je niet tot je je gelijk hebt gehaald. Laat hem toch! Je hebt een alcoholprobleem, ga je daar op richten en ga met jezelf aan de slag. Dat lijkt me veel beter. Je zult zien dat als je je eigen probleem eerst aanpakt dat probleem zich ook vanzelf gaat oplossen.

Suc6 Muis!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren hoorde ik in een TED talk een mooie definitie van schuld. Het is in het Engels;

 

Blame = a way to discharge pain and discomfort (link naar een artikel)

 

@Agnieta

Tja ergens fanatiek niet aan denken is als roze olifanten zien waar je perse de hele tijd denkt ik wil geen roze olifanten zien....Wees blij met taken verdelen, probeer de regie niet alleen op je schouders te nemen, dat is zo zwaar. En huis van kant.....moet het huis dood? :face-icon-small-shocked: Ik let nooit op fouten maar hier moest ik om lachen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@muis

Er spelen 2 dingen door elkaar. Een juridische kwestie over schuld en aansprakelijkheid in juridische zin en schuld als in morele schuld over bij wie leg ik mijn pijn en rotgevoel over de shit veroorzaakt door drank. Voor het eerste punt benader je je rechtsbijstandsverzekering als je die hebt of organiseer je ander juridische hulp om dat op te lossen. Daarvoor moet jij niet met vriend gaan praten. Zeker niet omdat je het nu al vermengt met oud zeer over de relatie en drankproblemen. Laat juristen er naar kijken, want dat is het een juridisch geschil zonder emoties. Over punt 2; je moet in het reine komen met jezelf muis, hier en nu en richting toekomst. Pijn en rotgevoel gaan niet weg als je ze bij ex parkeert alsof het spullen zijn die je in een schuur opslaat. Zo werkt het niet met gevoelens. Jij wil verder en je ex heet niet voor niets ex!

 

Ben het er verder mee oneens dat je een tijdstermijn kan noemen bij rouw want zo zie ik een verwerking van een relatie. Je kan niet zeggen het is 3 jaar, je bent over de deadline kappen nu met die emoties. Volgens mij ben je in gevoel nog verbonden met die ex. Volgens mij moet je werken aan dat gevoel dat je ook diep van binnen voelt dat er geen samen meer is. Daar is geen deadline voor, wel aanleiding nu om aan te werken. Ik was zelf na 3 jaar ook nog niet over mijn ex heen....dat kwam juist door drank en het doorvoelen uit stellen omdat ik dat gevoel niet kon verwerken. En toch moet je er doorheen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen Muis,

 

Het is altijd veel makkelijker om een ander de (schuld) te geven dan te kijken naar je eigen aandeel in het geheel. Een ander de schuld geven betekent vaak dat je niet naar jouw aandeel hoeft te kijken want die ander is de schuld aan alles. De zogenaamde "blinde vlek". Je hoeft dan niet aan  jezelf te werken.

Ja en ik weet niet of het nu zo verstandig is om alles op papier te zetten. Zeker zolang hij niet naar zijn aandeel kan of durft te kijken.

Als jij maar zo verandert zoals hij jou wil zien, misschien wil hij dan wel weer verder gaan met je. Maar zo werkt het niet.

Misschien zou je kunnen proberen om hem los te laten. Niet meer zo afhankelijk te zijn van hem en zijn veroordelingen. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...