Spring naar bijdragen

Lucide

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    558
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    16

Alles door Lucide geplaatst

  1. Lucide

    30 december

    Ik wilde even laten weten dat hier alles oké is. Ik zit inmiddels op 8 maanden en 9 dagen clean en daar ben ik trots op. Nog steeds 3 NA meetings in de week, iedere dag contact met fellows en mijn sponsor, stappenwerk schrijven, bidden, mediteren, aan het eind van de dag een inventaris opmaken van de dag. Kortom, ik heb me volledig gestort op het 12 stappen-programma en ik ga daar goed op. Ik werk nog steeds niet volledig en ga samen met mijn partner nog naar relatietherapie (die zijn vruchten duidelijk afwerpt). Ik voel me beter, minder depressief. Ik kan weer genieten van kleine dingen en de band met mijn zoontje is misschien wel het allermooiste dat zich heeft ontwikkelt. Ik ben er nog niet maar ik heb vertrouwen dat het dag voor dag iets beter wordt.
  2. Lucide

    30 december

    Gelukkig....Het forum bestaat nog
  3. Lucide

    Turning point!

    Goedemorgen lieve frummers, toch maar weer eens kijken of het forum nog bestaat. Gelukkig wel, zie ik! Ik heb niet terug gelezen maar had wel van iemand het nieuws over Kaboutertje gehoord. Onvoorstelbaar! Ik ben blij dat ik haar nog heb mogen ontmoeten op de meeting in Nunspeet. Verder wilde ik toch even laten weten dat ik oke ben. Gisteren heb ik kunnen vieren dat ik 6 maanden clean ben. Daar ben ik trots op maar ik besef me maar al te goed dat ik dat voor een deel aan jullie en mijn fellows bij NA te danken heb. Alleen was dat nooit gelukt. Bedankt voor jullie aandeel daarin! Langzaam aan word ik sterker in mijn herstel en begin ik dingen anders aan te pakken. Laatst had ik bijna een terugval en is het me voor het eerst gelukt om daar doorheen te komen met behulp van anderen. Bellen vond ik altijd lastig maar het is me nu gelukt om fellows te bellen op een moeilijk moment. Mijn keuze om het forum voorlopig even achter me te laten heeft goed uitgepakt. Het lukt me nu om me te focussen op het 12 stappen programma en mijn NA meetings. Dit bevalt heel erg goed. Mijn relatie loopt redelijk. We groeien samen en komen dichter bij elkaar. Mede door de relatietherapie maar ook omdat zij naar AL ANON meetings gaat. We zijn laatst ook samen naar een AA conventie geweest en daar hebben we allebei een kijkje in elkaars keuken kunnen nemen wat meetings betreft. Heel bijzonder om te zien hoe een meeting van de ander er aan toe gaat. Qua werk kwakkel ik nog een beetje. Zodra ik merk dat mijn herstel in gevaar komt doe ik een stapje terug. Dat is vervelend maar ook verstandig als ik wil slagen in mijn aanpak. Nou, dat was het wel zo’n beetje. Hoop dat het jullie goed gaat. Veel liefs Lucide. p.s. Kaboutertje, rust zacht...
  4. Zolang er niets geks gebeurt ben ik er tegen 11 uur ook! Tot morgen ;-)
  5. Lucide

    Turning point!

    Dag frummers, het zal misschien al een beetje zijn opgevallen dat ik steeds minder op het forum kom. Dat zal de komende periode ook zo blijven maar ik leg graag uit waarom. Ik ben nu bijna 5 maanden clean en dat bevalt me heel goed. Wel ben ik gaan nadenken over mijn aanpak. Ik ben een beetje actief op het forum. Ik krijg huiswerk mee van de bedrijfsarts. Ik volg samen met mijn vriendin relatietherapie. Ik wacht nog op de start van mijn eigen deeltijdbehandeling (1 dag in de week). Ik ga naar minstens 2 NA meetings in de week. Ik ben weer gedeeltelijk aan het werk. Dit alles, samen met de zorg voor ons zoontje van 18 maanden is een behoorlijk volle agenda. De hoeveelheid verschillende onderdelen van deze aanpak zorgen ervoor dat ik alles maar een klein beetje doe. Ik sta wel op het dagpact maar lees nauwelijks meer mee. Het huiswerk van de bedrijfsarts raffel ik af. De opdrachten van relatietherapie komen niet af. Ik ga wel naar de meetings maar doe geen stappenwerk met een sponsor. Dat zit mij niet lekker. Het is tijd voor een wijziging in de aanpak en die wordt als volgt. Het belangrijkste voor mij word het stappenwerk van NA. Ik vind dat ik hier volledig voor moet gaan om te kijken wat ik hier mee kan bereiken. Ik vecht nog tegen de overgave aan dat programma maar hoop die te bereiken door er mee aan de slag te gaan. We gaan ook meer energie steken in de opdrachten van relatietherapie. Daarnaast zal ik binnenkort starten met een deeltijdbehandeling om achterliggende problemen aan te pakken. Om voor deze aanpak ruimte en energie te hebben zal ik 2 andere onderdelen laten vallen. Huiswerk van de bedrijfsarts doe ik niet meer. Hij is niet mijn behandelaar. Hij bedoeld het goed maar het helpt mij niet in deze vorm. En dan blijft het forum nog over. Ondanks dat ik heel veel gehad heb aan het forum zal ik mijn prioriteiten ergens anders gaan leggen. Ik ben dus voorlopig niet meer actief op het forum. Voor mij (met al mijn onzekerheden) is het uiteindelijk ook beter om meer direct contact met mensen te hebben en te oefenen. Leren praten, mensen dichtbij laten komen, daarbij mezelf proberen en durven zijn. Bellen en afspreken! Misschien is het tijdelijk, misschien ook niet. De tijd zal het leren. Ik wil jullie bedanken voor jullie steun en wens jullie veel kracht toe in jullie strijd en herstel. Liefs, Lucide
  6. Vandaag is voor mij tot nu toe een hele goede, actieve dag. Die ga ik eens lekker afsluiten met een NA meeting in een stad waar ik nooit geweest ben!
  7. Ppfff. Ik ben kapot. Voor het eerst in tijden weer 2 dagen achter elkaar gewerkt. Het ging aardig maar ik zit nu echt tegen mijn grens aan of er net overheen. Morgen een dag pas op de plaats. Het blijft lastig om mijn grens te leren herkennen en daar naar te handelen. Voor nu welterusten!
  8. Weer droog het bedje in. Truste!
  9. Goedemorgen, Dagpact : Blondie Lucide
  10. Dagpact: jowan Kaboutertje Blondie BillyBob Lucide
  11. Lucide

    Woensdag 2 september

    Dagpact jowan Kaboutertje Blondie Lucide
  12. Lucide

    Woensdag 2 september

    Bolletje en Vol, van harte gefeliciteerd!!
  13. Droog mijn bed in. Truste!
  14. Goeiemorgen. Dagpact: Blondie Agnieta Kaboutertje BillyBob jowan Lucide
  15. Klaar voor vandaag. Voel me goed en droog. Truste!
  16. Goeiemorgen. Dagpact: Blondie Kaboutertje BillyBob jowan Lucide
  17. Vlokje, morgen weer dag 1 is uiteindelijk het belangrijkste. Wat verder voor jou werkt zul je moeten ontdekken. Succes!
  18. Potverdorie Vlokje, dat is mooi shit! Je zult je weer moeten herpakken. Het voelt misschien of het allemaal niets meer uitmaakt maar dat is de verslaving die spreekt. We weten wel beter toch?
  19. Erik, leuk om te lezen. Wij zijn toevallig vanmiddag door de modder en het gras wezen lopen bij het blotevoetenpad in Twello. Met blote voeten door modder van 20 centimeter diep is een heel apart gevoel ;-) We gingen vooral voor onze kleine maar die vond het maar raar allemaal, en een beetje wennen geloof ik..
  20. Dag frummers, ik ga sinds ik gestopt ben met gebruiken trouw 2 keer in de week naar een NA meeting. Misschien niet voor iedereen de manier maar mij past het heel goed. Ik ben nu ruim 4 maanden verder maar ben nog steeds niet actief bezig geweest met het stappenwerk. Ik lees er wel over, ik luister naar de ervaringen en sommige punten pas ik toch al wel toe in mijn dagelijks leven. Er eens echt voor gaan zitten stel ik echter steeds uit. Het zit me niet heel erg dwars omdat ik weet dat ik ook nu veel vooruitgang boek. Één ding zat me echter niet lekker. Ik heb zoveel mensen gekwets, voorgelogen en besodemieterd. Als ik met de stappen bezig zou gaan, zou ik met stap 9 proberen om het met die mensen goed te maken. Maar ik ben nog lang niet bij stap 9. En ik vind het ook maar eng. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het goedmaken steeds heb uitgesteld. Zo van; Dat komt wel als ik bij stap 9 ben... Ondertussen zijn er mensen die heel dichtbij me staan, heel veel voor ons doen in deze moeilijke tijd en waar we bijna dagelijks contact mee hebben. Ik ben daar zo dankbaar voor. Zeker na alles wat ik ze geflikt heb. Gisteren heb ik besloten dat het uitstellen afgelopen moet zijn. Mensen hebben het verdiend om oprechte excuses van me te krijgen. Mijn uitstelgedrag mag niet meer ten koste gaan van mijn dierbaren. Gisteren heb ik een langslepend conflict met mijn ouders uitgesproken en uitgebreide dankbaarheid en excuses uitgesproken naar een bevriend stel wat altijd voor ons klaar staat. Pittige gesprekken, moeilijke stappen maar o zo'n opluchting. Hele fijne reacties, een last van mijn schouders en een kans om nu serieus een nieuw start te maken met deze belangrijke mensen in mijn leven. Fijn!
  21. Goedemorgen, Dagpact : Blondie jowan Kaboutertje Lucide
  22. Goedemorgen Dagpact: jowan Blondie Kaboutertje Lucide
×
×
  • Nieuwe aanmaken...