Spring naar bijdragen

Woensdag 29 juli


Aanbevolen berichten

Goeie morgen allemaal. Even een :sun:  voor onze Kabouter. Hopelijk gaat het vandaag weer een beetje beter met je. :lips: Leuke avatar heb je.

 

Joris jammer want je bent al een ervaren forumlid dus weet je dat je er beter over kan praten. Succes voor vandaag.

 

Hier gisteren een heerlijke dag gehad, en schoonzus heeft nog nooit zo weinig gedronken. We hebben het er de vorige keer over gehad dat ze ontzettend veel dronk. Twee flessen wijn per dag was niets.

Nu heeft ze dat in 2 dagen gedronken dus heb ik nog wat flessen over. Dat voelt ontzettend goed en het praat zo veel fijner. We kunnen altijd veel kwijt aan elkaar w.b. de verzorging van onze mannen, en het moeilijk leven dat we met hun gehad hebben.

De drank die ik over heb, blijft hier, dat kan helemaal geen kwaad.

Gisteren ook paling gegeten en weer 2 kg. gekocht. mmmmmmm.

Vandaag zien we wel wat we gaan doen. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok, ik ga me op het pad van een risicovolle (politieke) stellingname begeven.

Omdat ik als ervaringsdeskundige van meer dan een paar dagen hier iets over denk te mogen zeggen.

 

"Comazuipers dienen mee te betalen aan hun hulp."  (Vandaag in het nieuws)

 

Ik denk het wel ja, ik ben het er mee eens.

Niet vanuit Jan de Bemoeial die het in dit land voor het zeggen denkt te hebben uit allerlei soortige onderbuik motieven, maar in dienst van de "verslaafde" zelf. (Verslaafd of verslaafd in wording in gevorderde staat.)

Ik ging pas om hulp zoeken en veel later pas echt vragen toen het water mij tot de lippen of zelfs daarboven stond. Hoe eerder er signalen komen die ertoe leiden dat mensen zich afvragen waar ze mee bezig zijn, hoe beter het is in mijn ogen.

Ook hier geldt: met pappen en nathouden bereik je niets anders dan dat er steeds meer actieve probleem gebruikers bijkomen die steeds langer probleemgebruikers blijven. Zachte heelmeesters.......

Misschien bij andere ziektebeelden, daar ben ik niet deskundig in, maar bij verslaving heeft bij mij de bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid goed gewerkt.

Ik merk het ook bij voorlichtingsbijeenkomsten waar ik mijn verhaal doe.

 

Dus ja, ik ben ervoor dat probleem gebruikers financieel bijdragen aan hun behandeling, voor hun eigen bestwil.

 

 

(Iemand nog iets leuks?)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Solidariteit, In NL is dat de kleingrutter mentaliteit van wat kost dat? Solidariteit met een comazuiper is niet doorlopen maar je handen uit de mouwen. Soms zelfs letterlijk iemand in stabiele zijligging leggen en zorgen dat iemand niet stikt in zijn kots. Dat heb ik toch meer dan 10x gedaan in mijn leven. En dan loopt iedereen voorbij omdat ze die vieze dronkelap niet helpen. Solidariteit is meer dan een aalmoes geven om schuldgevoel af te kopen of om simpelweg overlast weg te houden. Een goede eerste stap in solidariteit is het besef dat het mensen zijn. Do it yourself en steek je handen uit de mouwen in het uitgaansleven. Er is zoveel te winnen als we met uitgaan wat meer letten op en geven om elkaar.

 

En zucht als we het op zijn Hollands toch weer over de centen moeten hebben. Soit. Het zij zo. Volksgezondheid, voor een ieder en iedereen gelijk. Uit me niet graag politiek op dit forum maar hier wordt de socialist in me wakker. En idd helpen is meer dan meenemen in de ambulance en nuchter gelijk weer op straat schoppen en wachten tot het weer gebeurd. Zo ga je niet met zieke mensen om. Verslaving is een ziekte. Volgens mij zeg jij jowan dat altijd. En voor ziekte is er toch volksgezondheid? Of verslaafden zijn zielige mensen en aso's die met dure premies en harde hand eens moeten leren maat te houden.....ik geloof dat het een ziekte is en mededogen met zieke mensen en hen niet als uitschot behandelen.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Joris, komt goed.

Ik ben ook tegen betalen. Absurd.

Inderdaad, betaal maar als je dik bent en wordt daardoor ziek, roken, te veel stress...de zogenaamde maakbare wereld.

Je hebt maar heel weinig in de hand dit leven.

Het zijn de brave schoolmeesters met het vingertje.

Betuttelen is wat anders.

Een hond laat je nog niet in de goot liggen.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik miste je al Joris.

Gisteravond nog aan je gedacht en helaas niet zonder reden.

Jammer, nu weer herpakken en doorrrrr...

Al enig idee hoe je volgende keer het rationele kan laten overheersen over je irrationele geest en aan de bel te trekken hier of ergens anders?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag,

 

Vakantiegangers, moed houden, het mooie weer komt eraan. :sun:  :sun:

Straks tussen de buien door de tuin maar weer eens in. 't is niks, maar met al die regen groeit het onkruid me boven de oren.

 

Agnieta, ik miste je ook al, alles goed met je?

 

Vannacht weer eens goed geslapen, maakt toch wel verschil.

 

Blondie, heftig hoor, maar wel met resultaat, goed gedaan  :rose:  :rose:  :rose: geniet van je koffie!

 

Vanavond weer naar de groep, heb er zin in...

 

Misschien tot later, fijne dag verder.

 

Hummer, dag 24

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker niet meebetalen! Op zo'n manier haal je alle verantwoordelijkheid weg bij een maatschappij die alcohol nog steeds als genotsmiddel ziet in plaats van de hard drug die het is, daaraan bakken met geld verdient, in volledig bewuste ontkenning van de gevolgen van dit beleid, de 'alcoholist' stereotypeert als 'de ander', geïnfecteerd door een soort zeldzaam virus, een zwak en willoos geval in plaats van het slachtoffer van een onmogelijke sociale paradox waarin "een beetje gebruiken" de norm is en iedereen net doet of dat normaal is, zo hoort en nodig is om te overleven in diezelfde zieke, bezit-, prestatie- en genotgerichte maatschappij. Zwaar hypocriet en schandalig zou ik het vinden.

 

Zo, zei Yo  :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik miste je al Joris.

Gisteravond nog aan je gedacht en helaas niet zonder reden.

Jammer, nu weer herpakken en doorrrrr...

Al enig idee hoe je volgende keer het rationele kan laten overheersen over je irrationele geest en aan de bel te trekken hier of ergens anders?

 

Om eerlijk te zijn, Nee. Om een start te maken om mezelf wat meer te doorgronden ben ik begonnen met

het boek 'Mijn Brein is niet Jouw Brein'. Immers, iedereen heeft een eigen unieke blauwdruk en gaan we dus anders om met 'minderen' en/of 'geheel onthouden'. 

 

Top! :heart: Dat je succesvol hebt gereanimeerd en dezelfde vragen als Erik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dat onderscheid tussen 'probleemgebruikers' en 'verslaafden' is ook alleen maar tot stand gekomen door diezelfde behoefte aan stereotypering en ontmenselijking van de gebruiker en daarbij totaal niet houdbaar. Aantallen en frequenties zeggen zo weinig; een probleemgebruiker die 1 keer per week binget kan daaraan net zo goed verslaafd zijn als de alcoholafhankelijke kan vinden dat hij geen probleem heeft.

 

En dan heb ik het nog niet over allerlei psychische en sociale stoornissen en trauma's die de oorzaak kunnen zijn van problematisch alcoholgebruik waarvoor de probleemdrinkers ook niet zelf verantwoordelijk zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt jowan want ik weet het nu zeker: ik ga een stichting oprichten ten behoeve van pro-bono, kwalitatief hoogwaardige ondersteuning vanuit een mensgericht, zingevings- en zelfontwikkelingsperspectief voor mensen met een middelenprobleem, mensen zoals jij en ik.

Ooit...

 

En de politieke en maatschappelijke lobby pak ik er ook bij; tegen stigmatisering en hypocriet beleid.

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...