Spring naar bijdragen

NU dan echt?


dribbeltje

Aanbevolen berichten

doorgaan met niet drinken Dribbel

en als je een beetje tot rust gekomen bent

een lijstje maken met verbeterpunten.

En als het kan hulp in schakelen voor zoon.

Die gaat de puberteit in en idd er komt een dag

dat je hem niet meer aankunt, maar dan is het al te laat.

Wat er ook achter zit aan diagnoses en buitenbeentje zijn,

er zijn altijd verbterpunten.  Maar op gebied van ad b zijn niet,

daar doe je het fantastisch in!animaatjes-bloemen-56136.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eind oktober staat, na een lange weg al, een intake met de kinderpsychiater! De KP i.o. Heeft hem al gezien en het eea opgenomen op beeld en daarna moesten ze weer een nieuwe verwijzing hebben voor specialistische zorg ( hoe hou je elkaar aan het werk en maak je de zorg duur?) dus dat ze een vermoeden hebben is duidelijk maar hoe en wat? Wij moeten snel weten hoe te handelen met hem. Want dit is gewoon geen gezonde situatie voor het hele gezin. Hoe erg ik mijn best ook probeer te doen. De kinderen zitten nu veel te lang achter de t.v. Omdat ze geen vriendjes hebben en ruzie krijgen bij het buiten spelen en alles wat ik voorstel willen ze niet doen, althans niet samen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vraag me wel eens af als we nu met zijn allen roepen hoe knap het is dat je het droog houdt, lijkt het dan niet een bijna onmogelijke prestatie en krijg je daar juist niet trek van?

Blijf bij jezelf lieve Dribbel. Dat is het belangrijkst in de stormen die je omringen.

Ik hoop voor je dat ze uiteindelijk weer wat afnemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook al is het aan de ene kant super fijn te horen dat het zo knap is het triggert inderdaad wel in de zin van, zie nou wel, het is heel normaal dat ik enorme trek heb en het gevaar daarvan is inderdaad , ze zouden het wel begrijpen als ik nu..... Alsof ik het voor een ander doe en me daarmee stiekem toestemming geef. Ik wil die strijd niet meer aangaan. Ik heb besloten niet meer te drinken om hele duidelijke, heldere redenen en dat betekent dat ik het zo nu en dan (ahum) het er moeilijker mee heb dan een andere keer. Maar dan helpen de trucjes, tips, adviezen misschien nog het beste. Uitzitten, het gaat over, ook dit keer, eet maar iets lekkers, kruip onder de wol ( kan niet overdag bij mij maar toch), ik overleef het wel. Ga iets doen, dat rondje rennen GD en op en neer springen..hihihihihi...

Nu heb ik een zwaar hoofd en voel ik me slecht, ellendig en down. Toch doe ik mijn best want ik heb niet veel te kiezen, de kinderen zijn er en dat is eigenlijk maar goed ook!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterkte Dribbel,

Een helder hoofd heb je nu extra hard nodig. Zoals je zelf zegt: uitzitten..

Wat een moederhart toch lijden kan. Je lijkt me een sterke vrouw!

Kamillethee en een sedinalletje werken voor mij heel goed om tot rust te komen op zo van die dagen, hoe flauw dat ook mag klinken!

Hou vol!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Daar ben ik weer, mijn eerste vakantie zonder alcohol overleefd, wat ben ik trots op mezelf maar wat heb ik vreselijke momenten gehad en wat ben ik mezelf tegen gekomen zeg! Daar later meer over, voor nu even rustig aan doen en opslomen want het was een lange reisdag!

Ga morgen wat bijlezen en bijschrijven als me dat lukt! Ben nog 1 dagje vrij, natuurlijk wel vroeg op want de kinderen moeten gewoon naar school.

Ietje, jij nog droog? Hoop het zo!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, even tijd nemen voor koffie en het forum. Ben weer echt terug, computer heeft er geen zin meer in en tandarts afspraak vergeten.

De was, strijk, boodschappen, regelzaken rondom kinderen, beide voetjes weer op de grond!

Maar de vakantie, ik was vastbesloten niet te drinken en de vorige vakanties gaf ik mezelf steeds wel die ruimte, " ik zie het wel" is eigenlijk hetzelfde als " ik ga echt wel drinken". Ik heb het ook direct op dag 1 gemeld en het viel me eigenlijk tegen dat ze niet doorvroegen. Ben ik er helemaal klaar voor, zijn de anderen dat kennelijk niet. Praten ergens over gebeurde sowieso niet, het gaat vaak nergens over en dat heeft me gestoord deze vakantie. Als we het maar "gezellig" hebben met een drankje erbij dan hoeven we het niet echt ergens over te hebben. Wordt wel veel gelachen maar vaak ten koste van een ander viel me op. Voelde me echt een buitenbeentje en dat deed zeer, oud zeer dat boven komt. Opmerkingen komen heftiger binnen als je niet onder invloed bent. Ik ben kennelijk nog niet sterk genoeg om dit patroon te doorbreken, wie weet ooit? Of misschien wel nooit? Wel moet er wat veranderen, ik heb toch een paar keer een opmerking gemaakt over het drankgebruik maar dat was niet slim natuurlijk. Moesten ze bij mij ook niet doen als ik aan het drinken was. Maar zij hebben er geen problemen mee....Zelfs als iemand hoge koorts had werd er toch doorgedronken want het is tenslotte vakantie. Dat zijn voor mij wel hele belangrijke momenten geweest, dat wil ik echt niet (meer)!!

De rode draad in mijn leven, mezelf niet goed genoeg voelen is wel vaak boven komen drijven. Er is echt een patroon ontstaan met opmerkingen naar mij toe en grapjes richting mij en ik heb er altijd hard om mee gelachen of deed zelfs mee, hoe raar kan het verlopen?Maar heb nu echt gevoeld dat ik er klaar mee ben. Ik wil dit niet meer. Dat buig je niet zomaar om, dan moet ik dat hardop gaan zeggen. Wie weet is het echt voelen dat ik dit niet meer wil wel de eerste en belangrijkste stap, soort van voor mezelf opkomen alleen nog niet in uitvoering? Ook in de omgang naar de kinderen en partnerrelatie zijn bij mij de ogen weer meer geopend, ook dit wil ik niet meer zo en daar is de eerste stap al voor gezet natuurlijk. Vraag me wel sterk af of ons huwelijk nog te redden valt. We gaan dit traject nog in en ik hoop van harte dat dit zorgt voor meer begrip en verandering en anders moet ik ook hier voor mezelf gaan kiezen. Teveel eigenlijk om ineens te overzien, en dat hoeft ook niet natuurlijk. Parkeren en stap voor stap aanpakken. Dat kan nu zonder drank.

Heb veel momenten gehad dat ik toch erg dichtbij dat glas was maar omdat ik hardop had gezegd dat ik niet ging drinken bleek belangrijk voor me. Ik wilde laten zien aan mezelf maar ook aan hen dat ik het niet zou opgeven. Heb mijn broer even kort gesproken over de reden van niet drinken toen we in de rij stonden bij de super, echt dagelijks bier kopen! Hardop gezegd dat ik bij hem ook wel iets herken van doordrinken. Hij reageerde niet echt maar hij heeft het wel gehoord. Hij hoeft er ook niets mee, het is ook niet mijn bedoeling om de rest van de drank te krijgen maar ik wil wel dat ze weten waarom ik niet meer drink en dat het niet voor even is.

Hoe er gesproken wordt over de flessen die dagelijks gehaald werden en in de glasbak, ik vond het confronterend in ieder geval. Op "Mijn" vaste drankmomenten, rond een uur of drie ging ik stiekem steeds een stukje chocolade eten, en ook op andere moeilijke momenten had ik dit achter de hand. Niet gezond maar het mocht van mezelf tijdens de vakantie. De weegschaal was ook niet vriendelijk vanmorgen maar vanavond maar naar de sportschool en vanaf nu weer gezond eten. Thuis moet nu een makkie zijn zo na zo'n vakantie, ieder nadeel heb zijn voordeel...;-))

Ga weer even wat doen om straks weer wat bij te lezen!

Dribbel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Respect Dribbel, voor de verandering die je bewerkstelligd hebt en voor de veranderingen die je nog aangaat.

Je klinkt sterk en weloverwogen en erg realistisch zoals je tegen de toekomst aan kijkt, inclusief alles wat je nog weet tegen te gaan komen.

Ik wens je veel sterkte en succes in deze reis en heb er een goed gevoel over. Niet dat het makkelijk zal zijn.

 

Wat je schrijft over het waarnemen van het drankgedrag van anderen, herken ik heel sterk. Ik heb ervoor gekozen om niemand daarop aan te spreken; dat moesten ze bij mij ook niet doen. Wel merk ik af en toe dat, als ik met iemand in gesprek ben over mijn eigen ontwikkeling hierin, er soms wat ruimte wordt geboden om iets meer te zeggen. Zendingsdrang heb ik zeker, maar ik probeer dat zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

Ik ben in de loop van de jaren door diverse mensen gewezen op, of bevraagd naar, mijn alcoholgebruik. Ook door mijn vrouw en kinderen :blush: . Hoewel ik eigenlijk niets kon ontkennen, heeft het ook niet veel geholpen als ik eerlijk ben. Mijn broer heeft mij eind vorig jaar een keer aangesproken. Heel erg neutraal geformuleerd en heel erg uit zichzelf. Wat het met hem deed ... Die kwam wel door. Misschien was het de tijd er ook voor, ik weet het niet. Er komt misschien bij dat hij het enige gezinslid is, dat over is van het gezin waarin ik ben geboren en opgegroeid. Misschien heeft ook meegespeeld, dat hij dichtbij me staat maar toch afstand hield.

 

Wat mij betreft zie ik een Dribbeltje versie 2.0, dus nu echt een Dribbel.

Ga goed Dribbel, je verdient het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het had mijn verhaal kunnen zijn van de zomer van vorig jaar.

En toch dribbel is er hoop voor jouw relatie. Want ik had ook dat gevoel: redden wij het nog samen.

Als jij het leven en jouw relatie nuchter aangaat komt alles anders binnen dan in verdoofde toestand.

En daardoor is jouw reactie daar ook weer anders op.

Jullie relatie wordt definitief anders en nu lijkt het misschien gedoemd tot mislukken maar neem de tijd.

Jij moet jezelf opnieuw ontdekken en jouw man moet jou ook weer opnieuw leren kennen

Het is bij mij nu meer dan een jaar aan het veranderen en het gaat zeer gestaag ...zo langzaam dat je het haast niet ziet maar als ik achterom kijk zie ik het pad wat we hebben gelopen.

Geef niet op ook niet als het lijkt dat er geen groei in zit.

Het is altijd eerst winter voordat de lente komt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbel, wat een waardevolle vakantie...

Ik lees inzichten, daadkracht, zelfrespect, wijsheid....

Niet makkelijk zo...maar hier groei je van!

 

Vergis je niet in de impact die het niet drinken heeft, op jou in de eerste plaats,

en later ook in je relaties...het komt nu aan op communiceren.

JIJ verandert...en soms is dat confronterend, verrassend, moeilijk, pijnlijk, positief...

De ander heeft tijd en ruimte nodig om te begrijpen en mee te groeien...

Wat Skip ook zegt...het gaat zeer gestaag...

 

Succes Dribbel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad, een waardevolle vakantie! Je hebt je aan je aan je plan kunnen houden, wat goed! Ook al waren er zoveel situaties die je hebben proberen te doen wankelen. Stap verder in het proces denk ik.

Je zal heel het zootje wel anders bekeken en gevoeld hebben, dat is wennen. Ook je partner steeds nuchter moeten zien, voelen, overeenkomen, vergeven en waarderen zal een enorme aanpassing zijn. Irritaties die je niet even wegdrinkt..

Even tijd voor jou en je nieuwe ik, de rest zal gestaag wel duidelijk worden. Geef jezelf wat tijd om ook blij te zijn met hetgeen je nu verwezenlijkt.

En die Weegschaal moet zich niet moeien nu ;-)

Go dribbel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat waardevol toch dit forum, jullie dus! Doet me goed en sterkt me in mijn proces alcoholvrij te zijn en te blijven!

Grappig dat er 2 x geliked is op mijn allereerste posting hier, nu bijna een jaar geleden.......wat sta ik er nu anders in maar wat herkenbaar dichtbij nog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...