Spring naar bijdragen

Lotus79

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    57
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Recente profielbezoeken

607 profielweergaven

Lotus79's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Lotus79

    NU dan echt?

    Lieve Dribbel, Heb weinig toe te voegen aan de andere reacties maar wil even kwijt dat ik jou een enorm sterk, fijn formlid vind. Je zet stappen in zorg naar jezelf, dat is niet makkelijk. Blijf het doen, stap voor stap. Ik duim mee ivm met die mammografie, zoals velen hier. Het moet nu allemaal niet perfect zijn. Luister eens naar Marco Borsarsato : vlinder. Vast bekend. Sterkte meid, je kan het echt wel.
  2. Ik wil ook zo'n lieve bastaard met bruine oogjes uit het asiel. Eerst zelf nog wat meer structuur.. En dan heerlijk wandelen in de wind met dat oogcontact tussen hond en mens.. Iedere dag, regen of wind, een trouwe afspraak. Kan niet wachten..
  3. Lotus79

    moet veranderen

    Welkom Lap, De eerste stap is gezet. Je bent niet alleen en kan hier veel oppikken en leren. 35 jaar is een mooie leeftijd om je leven een positieve draai te geven heb ik gemerkt. Succes
  4. Lotus79

    Hallo, nieuw lid

    Dag Monster, Ik lees je bericht nu pas. Terwijl ik toch dagelijks eens kom kijken, het is le ontgaan. Vind jouw bericht wel heel leuk om te lezen. Zo is het ook, en dat besef ik nog niet zo lang. Kan er veel met, bedankt! Op dit moment gaat het goed, maar de angst zit er dik in. Omdat het soms gewoon opkomt, even niet voelen, dus.. Een controlefreak ben ik niet, vraag me af of er veel mensen met 'ons' probleem dat überhaupt kunnen zijn. Want controle verliezen, dat gebeurt er net, als je langere tijd drinkt. Op opvoeding dochter was ik te bang om de controle te verliezen door het co-ouderschap. Nu ben ik daar een stuk rustiger in geworden. Heb het wel moeten leren. Verslaving controleren is wel een groot thema nu, dat wel. Daar heb ik nu wat hulp bij. Voor de rest is het accepteren, accepteren.. Bedankt voor je bericht! En alvast een rustig en droog eindejaar voor iedereen!
  5. Hoi Tomi, Ik herken veel in je verhaal. Wil je veel moed wensen, de weg is hobbelig maar je komt er wel! lotus
  6. Lotus79

    zondag 7dec 2014

    Kastanje, Bezoek bij ouders intensief.. Acceptatie.. Toch een gemis. Wat herkenbaar allemaal.. Acceptatie, een woord dat de laatste tijd bij mij de hoofdrol heeft gekregen in een toneelstuk dat aan redden toe was.. Niet makkelijk en soms lukt het, soms ook niet. Dan waakzaam zijn voOr drank, is mijn gevoel. Hier schrijft men vaak' drank voegt niets toe', ik ondervind: het neemt alleen maar weg. Bovenop al hetgeen je al mist. Maar goed gedaan denk ik zo, van jou vandaag! En toch een positieve ondertoon in je bericht. Vannacht wordt een lekker doorslaapnachtje, het is je zo gegund. En dat geldt voor iedereen! Slaapwel
  7. Lotus79

    Hallo, nieuw lid

    Vandaag was een belangrijke dag. Voor mijn kind (groot verjaardagsfeest) en voor mij. Alles is gelopen, nee, het is beter gelopen dan gehoopt. Het was goed voorbereid, positieve mensen, leuke kids, ... Mijn zelfvertrouwen heeft een boostje gekregen, en dat was welkom. Door niet te drinken de laatste (korte) tijd, is het me gelukt om deze dag tot in de puntjes voor te bereiden, de juiste keuzes te maken, en iedereen aanwezig een onvergetelijke dag te geven. Mocht ik gedronken hebben de laatste dagen, dan had het ook gelukt. Maar niet zoals nu. Dan had ik er maar half bij geweest, in plaats van te genieten van al die leuke interacties, en meer stress dan wat anders gevoeld. En dat zouden de anderen gevoeld hebben. Maar ik besef heel goed, dat ik net als velen hier, slechts 1 glas verwijderd ben van de neerwaartse spiraal. En dat maakt me bang. Want wat wil ik noooooooit meer de regie verliezen, in een nepwereld leven waar chaos meester is. Daarom blijf ik hier lezen, soms schrijven, leren. Een positief bericht in het proces. Iemand schreef hier: 1 glas en je kan in de ellenlange wachtrij voor de achtbaan terug achteraan aanschuiven. Sta nu achteraan, maar er is hoop, toch al wat opgeschoven. Iedere dag een stapje naar voor en op de duur gaat het sneller en sneller en groeien de hoop, het zelfvertrouwen en onmisbare mooie momenten in een leven. Daar gaan we voor!
  8. Lotus79

    Even voorstellen

    Knap van je! Iedere dag eentje bij!
  9. Lotus79

    Joy, niet nieuw

    Ook van mij, heel veel sterkte Joy! Nog een maand en we sluiten 2014 af, let the last chapter be the best one ;-)
  10. Jen, ik hou ook veel meer van honden ;-) Gunn.. Kan je morgen naar zee gaan? Wandelen langs de kust.. Even op adem komen in een Zeelands strandhuisje met een thee, dan weer terug? Lekker uitputten.. Ik heb mijn laatste uitglijder zo verteerd. Gewoon stappen, stappen.. Dag erop bezig blijven, opruimen als een maniak. Dag 3 ging veel rustiger. Ik ken jouw verhaal niet, maar wens je het allerbeste. Denk niet aan die trillende handen, want dan zijn ze er des te meer. Pavlov... Been there.. Kan er zo weer zijn, dus hang niet de wijsneus uit.. Maak een plannetje en dan ben je vertrokken... Spring de trein op... Slaapwe
  11. Moet je werken moren Gunn?
  12. Hai Jen en al de rest. Gunn, fijn dat het gesmaakt heeft. Welterusten. Waarom misantroop Jen?
  13. Hey frummers, Ben van plan om ook hier eens af en toe te luisteren, en schrijven. Hier zit zowat alles: succes, pijn, gewoon, falen, genieten, ... Het leven dus. Ik ben na een herval, nog niet zo lang droog, maar wel heel erg gemotiveerd. Nu ja, dat was ik voorheen ook, dus best bang. Even meekletsen hier lijkt me zeker de moeite en vooral gezellig. Al wie drinkt nu, en hier zit: dan ben je toch al ergens ( in je hersenen) TERUG bezig met stoppen? En dat is erg positief. In ieder geval, niemand is alleen hier he? Ik sluit af met Camillethee met lavendelhoning ;-)
  14. Lotus79

    NU dan echt?

    Lieve Dribbel, Kortgeleden heb ik een hoofdpijn gekregen. Van hoofdpijn had ik nooit last, ook niet toen het ervoor een avondje kappen betrof. Ik kreeg het om 06.30 toen ik het ontbijt aan het klaarzetten was en terwijl, een bericht van school, beantwoordde via mail. Het was verschrikkelijk.. Mijn lichaam zei : stop. Stop! En nu ga je stoppen! Heb me toen ziek gemeld met veel moeite. Dacht een dagje of misschien twee.. Ondertussen zit ik al twee maanden thuis, het is een burn out. Vreselijk om te aanvaarden dat er iets wezenlijks, lichamelijk En psychisch hapert.. Die krak, zal ik nooit vergeten. Ik begon te huilen, trillen, zweten..( had toen zeker een maand niet gedronken) Wanneer je daar zit, is het hard werken naar boven. Gelukkig kan het wel. Ik ben er nog niet, nog lang niet. Maar werk wel aan herstel.. Ik hoop dat je jezelf toelaat om rust te nemen, vrede te nemen met gemiste afspraken en niet steeds blijft vinden dat je 'er had moeten staan'. Want niemand, en al zeker je lieve kids hebben veel aan je, als je niet genoeg aan jezelf denkt. Grenzen bewaken, cliché genoeg, ik weet het.. Cut yourself Some slack.. Wil je gewoon meegeven wat er bij mij gebeurde, in de hoop dat je er iets uit kan halen. Veel sterkte en liefs, lotus79
  15. Lotus79

    Hallo, nieuw lid

    Hey iedereen, Even een update mag wel. Zelf schrijven, daar had ik niet zoveel zin in de laatste tijd, meelezen deed ik wel nog trouw. Het gaat terug 'goed'', lees droog. Heb mezelf even de tijd gegeven om de triggers goed te onderzoeken, met het nodige verdriet maar ondertussen durf ik toch voorzichtig zeggen dat de 'kosten-baten' analyse duidelijk is. Met die cognitieve therapie (beginstadium hoor) lukt het me om gewoon toe te staan dat bepaalde gedachtes er zijn. Ze moeten niet weg, maar misschien verdienen ze minder, of andere aandacht. We moeten niet af van negatieve gevoelens om een beter leven te creeren. En daar zit het drinken bij mij: de druk om positief, gelukkig en succesvol door het leven te gaan. Door deze druk even weg te nemen, is de nood aan verdoven bijna weg. To be continued.. Sterkte aan iedereen die het nodig heeft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...