Spring naar bijdragen

Zaterdag 20 maart 2021


Smaragd

Aanbevolen berichten

6 minuten geleden zei Bor:

Ik weet wanneer hoe te moeten reageren op hem en andersom idem en dat scheelt een hoop geruzie en gedoe. Ook blijven we communiceren in vooral onze wensen van elkaar waardoor het niet zo belastend voelt maar we net zo vrij zijn in ons doen en laten als hiervoor. 

Elkaar de ruimte geven/ gunnen is heel belangrijk nu denken wij. En dat gaat erg goed vind ik en hij ook. 

Bijzonder @Bor, en fijn dat het zo is voor jullie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 minuten geleden zei Lonster:

Nou wat leuk Jannigje, dan hebben we samen gezongen vanmorgen. 

Ik vind dat hij het goed doet. Heel aanstekelijk en ik word er tegelijk verdrietig en vrolijk van.

Hij doet het inderdaad goed.

Ik vind het wel elke keer lastig als hij het over “de verbinding voelen heeft”, ik voel dat niet en heb dan steeds het gevoel dat ik tekort schiet, iets basaals niet kan/voel. Dat stemt me dan wel treurig. 
Maar ik blijf wel meedoen.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Bor:

Ja kijk. En dat vooruitzicht wat @ikkanhetzegt.. Dan kan ik wel janken want dat wil ik niet. Eventjes, oké. Maar voor altijd?! En dat idee.. Want zo is het, zo zal het gaan.. Inclusief achteruitgang van z'n gezondheid.

Godsamme.. Zeg me dat het niet waar is 

Ik val weer ff stil, weet geen goed antwoord op het moment behalve heel veel sterkte en liefs :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Bor:

Ik zou mezelf de grootste lafaard op deze aardkloot vinden om hem nu te verlaten. Dan zuip ik me dood door schuldgevoel. Ik heb nl in voor-en tegenspoed beloofd. Nu claimen we elkaar niet maar dat zal ook veranderen. Ik ga nog nodig zijn. 

Mag ik vragen waarom jullie beiden thuis zijn @ikkanhet

Ik kan door mijn gezondheid niet werken Bor en mijn man is een stuk ouder en met vervroegd pensioen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en anders.

Voorheen vond ik het geweldig om samen te wonen, zeker toen de relatie nog goed was. Elkaar aanvullen, bijstaan en soms aanspreken/scherp houden. Als dat al jaren niet goed loopt en je het gevoel hebt dat jij alleen nog er bent  om de boel te redden om het in stand te houden(voor de buitenwereld en bang om alleen te zijn en je eigenlijk ook denkt dat de ander het niet alleen kan) Dan is het zeker niet fijn meer. En ja heb er niet voor niets jaren over gedaan om dit te besluiten. Maar ik kan iemand niet redden en helpen was alleen nog maar de mantelzorger en andersom dat is niet gezond meer.

Vorig jaar toen hij het huis ook letterlijk uit moest, heb ik het heel moeilijk gehad terwijl ik wist dat het niet anders kon en beter voor mij zou gaan zijn. Dat werd het na een paar maanden ook en toen kon ik ook heel makkelijk stoppen met drinken. Dat is echt een hele goede tijd voor mij geweest. Met hem ging het ook beter en hij kwam weer af en toe eten bij mij en was lief, leuk en aardig zoals ik hem de 25 jaar ervoor ook heb gekend. Leek wel een soort lat relatie en dat was voor ons het beste wat kon gebeuren Toen overleed hij en viel dat alles in duigen. Kan er heel slecht over praten zonder drank en het uitleggen. Heb het wel geprobeerd nu. 

En voor de rest de katten kunnen er niks aandoen, die staan gewoon vrolijk op, ik niet :rolleyes::D Na een half uur ben ik altijd bijgetrokken en dan slapen zij alweer. En ben ik de vervelende en maak ik ze wakker om te spelen. 1 van de katten kan daar dan weer geïrriteerd op reageren en daar herken ik mij dan weer in als ik net opsta haha. Katten zijn ook wel beetje mijn redding. Stapelgek op die beesten. 

Ik ga weer door hier, gaat goed.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Musashi:

Mijn zus komt ook vanmiddag...benieuwd of ze wijn wil drinken (zoals normaal). Heb nog 2 flessen staan, wil ik wel een openen voor haar maar zal toch moeilijk zijn om zelf dan geen glas te pakken dan...ze moet het dan wel helemaal opdrinken of rest meenemen best...

Hier moest ik nog even op reageren. Geef het maar mee of giet het leeg. Je weet wel hoe het werkt, kan zeker in het begin heel lastig zijn. Weet zij dat je gestopt bent?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom wilden ze dan toen al niet @Quinn ?

Vanwege je gebruik? Of vanwege je karakter? Wat? Als het te persoonlijk is ook goed, wil het gewoon weten.

Vind het zielig voor jou maar misschien is dat niet terecht. Ik lees ook bijna een verongelijkt klein jongetje(niet denigrerend trouwens, bijna aandoenlijk lief)

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

O nee, dat had eigenlijk niets met mij te maken. D en c wilden allebei gewoon graag hun eigen plek, sfeer en woonruimte houden. En dat snap ik ook wel, een commune achtig bestaan is voor de meeste mensen niet echt geschikt. Ik had gewoon graag alles onder één dak gehad.

Best lastig soms hoor, omdat ik wel gewend ben m'n zin te krijgen.

Goh...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Bor:

Haha:D Ik denk niet dat er vaak gevraagd wordt hoe het met Jezus gaat, dus Hij waardeert dit vast wel denk ik. 

Zeker niet door mij nee. Slip of the fingers.

@Smaragd natuurlijk hoort dat erbij, maar het is echt fijner om het wel te krijgen. Nou ja, ik had toen dus twee thuizen. Als ik dat terug zou krijgen, zou ik al ontzettend blij zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...