Spring naar bijdragen

Sorry voor het storen, val jullie niet meer lastig


Lucky1409

Aanbevolen berichten

Mijn levensverhaal is te lang om zelfs een boek over te schrijven,  dat gaan we niet doen... steekwoorden zijn seksueel misbruik door stiefvader, moeder die haar kop in t zand stak etc. Ik zelf ben naar het buitenland verhuist zodra ik kon. Altijd met alcohol bezig geweest,  vader was alcoholist etc. Maar ik zit daar ergens tussen in. Ik kijk er naar en weet dan alleen maar dat ik nooit zo diep ga zinken , dat is toch een gebrek aan eigenwaarde?? Je talenten zo vergooien, denken dat iedereen je mag vanwege je loyaliteit,  en maar rondjes geven?!

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Cleo66:

Goedemorgen Lucky , een beetje een vreemde titel heb je gekozen voor je openingsdraadje.  Kunnen intelligente mensen niet gecontroleerd drinken ? Ik denk dat de controle verliezen over alcohol zich afspeelt op alle lagen van de bevolking van rijk naar arm van directeur tot vuilnisman .

 

Dat denk ik ook, ik heb best een goed leven en ben best gemiddeld intelligent en toch kan ik niet normaal met alcohol omgaan. Dus eigenlijk geloof ik niet dat iemand het kan. Het is of geheel stoppen of niet 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cleo66:

Kunnen intelligente mensen niet gecontroleerd drinken ?

Volgens mij moet de vraag zijn: kunnen intelligente alcoholisten niet gecontroleerd drinken?
Mijn antwoord = nee.

Ik zal dit maar geen domme vraag noemen, dan krijg ik iedereen weer over mij heen.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Fabienne1985:

Dat denk ik ook, ik heb best een goed leven en ben best gemiddeld intelligent en toch kan ik niet normaal met alcohol omgaan. Dus eigenlijk geloof ik niet dat iemand het kan. Het is of geheel stoppen of niet 

Huh? De meeste mensen hebben geen probleem met drank hoor, die drinken gewoon af en toe eens wat en dat is het dan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo weer, mijn vraag is idd een beetje kort door de bocht,  sorry! Ik bedoel,  na een tijdje hier meelezen,  valt het me op dat jullie beslist niet dom zijn, en jullie gevecht met alcohol heel goed weten te formuleren. En ook weten dat af en toe een drankje niet echt kwaad kan.  Toch schijnt dat voor de meesten een onmogelijke opgave te zijn. Waarom moet die fles leeg? Dat snap ik niet  omdat je donders goed weet dat je daar spijt van krijgt..

Ikzelf heb tussen mijn 25e en 35e er behoorlijk op los gedronken.  Op mijn 36e ben ik 4 maanden in een strenge afkickkliniek geweest waar veel en zware therapieën gegeven werden.  Ik heb daar mn stinkende best gedaan en heel helder gezien waar mijn drinkgedrag vandaan kwam. Ook is daar vastgesteld dat ik borderline heb, logisch na een jeugd vol misbruik...

Daarna heb ik ongeveer 2 jaar niet gedronken. En toen weer af en toe een glaasje wijn bij het eten. Maar het drinken is nooit meer uit de hand gelopen! Zodra ik denk, als ik er nu nog een drink, heb ik daar morgen last van,  gaat de fles dicht, heel simpel hoor! En over op vruchtensap,  koffie of thee, of gewoon water. Zo doe ik het nu al meer dan 10 jaar. Dus het kan wel! Jij bent de baas over de alcohol en niet andersom! Mijn vader is 7 jaar geleden overleden, 68 jaar, had nog een prachtig leven kunnen hebben, en toch verzoop hij in de drank... Dan ben je toch dom? En hij was alles behalve dat. Ik denk dat intelligente mensen meer beren op de weg zien, teveel nadenken over de kleinste dingen en soms hele doemscenario verzinnen voordat een eventueel zich aandient. Mij helpt het mijn wereld klein en overzichtelijk te houden,  niet teveel hooi op je vork nemen en aan de bel trekken als je dreigt te verdwalen in je gedachten. 

Ik vind het gewoon jammer hier vaak te lezen hoe moeilijk jullie het hebben terwijl jullie zelf het antwoord al hebben.

Nu krijg ik natuurlijk veel kritiek  maar dat geeft niet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, gefeliciteerd meid (toch?), goed gedaan. Ben blij voor je dat het jou op deze manier wel is gelukt en dat meen ik oprecht.

Persoonlijk; niet elke fles moet bij mij leeg. Er zijn genoeg dagen dat ik aan een paar glazen genoeg heb om de dag door te komen. Maar geregeld moet ie wel degelijk leeg en de volgende ook, want daarom.

Het verstand weet, de verslaving wint. Niet altijd, maar te vaak wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Okay, je gaat me nou wat te ver. Wat ik zelf heb gedeeld, moet ik zelf weten, maar ik vraag je vriendelijk om uit bovenstaand bericht de meer persoonlijke info te verwijderen. 

Als ik de grond weer stevig onder m'n voeten voel, kom ik wel weer es langs. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...