Spring naar bijdragen

Lucky1409

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Lucky1409's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. En ik ben wel degelijk verslaafd (geweest?) anders had ik echt geen 4 maanden in een kliniek gezeten . Maar laat maar, ik heb het al gezien hier! Bedankt voor het onbegrip, zonde van de tijd wat mij betreft.
  2. Pfffff ik ben al weg hoor, ga account opheffen. Het gaat hier toch om ADB? Het is toch niet de AA?? Daaaaag allemaal, ga zo verder!
  3. Tallie onderlegd is met een d... Erg kort door de bocht vind ik je betoog, maar dat is mijn mening. Lady Jane, helemaal met je eens! Ik ken ook genoeg mensen die wel verantwoord met A omgaan. En na een gezellig avondje uit eten, met wat A erbij, daarna gewoon weer dagen of weken niets drinken. Zo gaat het nu met mij ook, A is geen issue meer, en dat is heerlijk.! Ik heb lang geleden besloten nooit meer een kater te willen en dat lukt! Als je écht wilt, kun je op elk moment stoppen, na 1 2 of 3 glazen, dat kun je toch gewoon leren? Je eet toch ook geen 10 boterhammen als je aan 2 genoeg hebt?
  4. Quinn, ik kom niks halen of brengen. Ik mag toch wel gewoon wat filosoferen? Lees mij anders niet, als je je eraan stoort. Have a Nice day
  5. Ja Jim, bij mij is hét, ik mag het gerust van mezelf, en juist daarom hoef ik het meestal niet eens! Wat werkt ons brein tochvernuftig hè? Er ligt totaal geen druk op me wb wel of niet drinken. En ik had dit 10 jaar geleden niet zo kunnen zeggen, maar ik heb het monster feilloos door, en laat me niet meer kidnappen door hem!
  6. Hoi Bumperjim! Ik heb die term van gecontroleerd gebruikt omdat ik hem hier af en toe zie voorbij vliegen. Krampachtig klinkt ook niet echt gezellig... Als ik alcohol drink, overleg ik wel even met mezelf... Voor mij zijn momenten met vrienden en een lekker hapje erbij wel gelegenheden dat ik wat wil drinken, niet perse maar bv. met zn 3en een flesje wijn erbij. Als deserteur een sterke koffie en dan is de trek naar alcohol meteen weg. De gevaarlijkste valkuil voor mij is als ik boos ben...of gefrustreerd, en dan ben ik me er heel bewust van: NU zeker geen alcohol!! Eerst even afkoelen, hond uitlaten, boodschappen doen en dan vergeet het voorval gewoon of zoek ondertussen oplossingen of bel een goede vriend of vriendin.
  7. Moest even opzoeken die blauwe knoop! Wat erg!
  8. Nee, lukt niet Roberto, ik zit niet op pc maar mobieltje... maakt ook niet uit. Hablas espanol?
  9. Titel wijzigen lukt niet.. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat je zou denken dat we hier allemaal slim genoeg zijn, maar dat we er ook van houden om met vuur te spelen, en er heel goed in zijn in onze eigen kromme gedachten te geloven. Voor mij is hét voordeel van ADB dat ik geen kater heb en heerlijk helder en positief in het leven sta. Dat ik juist NU, in een moeilijke situatie écht niet naar de fles grijp. In het kort (Heb eerder bericht gewist), ik zit op mn 52e weer bij moeder thuis, ik woon normaal gesproken in Spanje, maar ben nu reeds 8 maanden in België bij haar aangezien ze sinds een jaar of 2 Alzheimer heeft. Daarbij de hele corona toestanden, ben enigskind dus ik had weinig keus. Genoeg redenen om te balen maar ik weiger daar aan toe te geven. Gelukkig heb ik mn hond meegenomen en ken ik hier ondertussen al een aantal fijne mensen. En daar spreek ik af en toe mee af, en ja, dan we 2 of 3 wijntjes of biertjes en daarna ga ik met een opgeruimd hoofd weer naar huis en ga koken oid. En geen alcohol meer dan! Dus ook geen kater!!!
  10. Kan iemand mijn titel wijzigen? Nieuwe titel voorstel: Waarom kunnen sommigen wél gecontroleerd drinken en hebben jullie daar goede ervaringen mee?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...