Spring naar bijdragen

Zondag 7 juni


Aanbevolen berichten

Je rukt alles zo uit het verband @Smaragd Je leest van @Jopie rot op, dat lees je, dat neem je op, en dan lees je het alleen maar dat jij en @Bor op moeten rotten. Het ging erom dat Bor zondag een zin neer zet: ik ben bij mijn dochter en er staat een fles whiskey op het aanrecht ;) Daar kreeg ze bijna geen reacties op, waar ze gisteren haar beklag over doet. Blijkbaar had ze reacties gewild van, laat staan die fles, niet aanzitten enz. Die reacties komen er niet, dus Bor lurkt aan de fles. Zegt daar gisteren het volgende over:

En nu mocht ik oppassen en dan die fles..ik kon het niet weerstaan, melde dat ..was bang dat ik hem dood/soldaat zou maken, dat kan niet met 3 kinderen. Dat kan niet wat betreft mijn dochter en ik..kreeg zo goed als geen reactie en toen heb ik toch wat slokken genomen.

Daar reageerde Jopie op. Er was geen hulpvraag van Bor, alleen maar een mededeling dat er een fles stond met een knipoog. Om dan de volgende dag te zeggen, ik kreeg geen reacties dus heb maar een paar slokken genomen, dan leg je dus eigenlijk de schuld bij het forum neer. Dat is te gemakkelijk, na zoveel jaar hier, zou je dat toch nu eens anders moeten aanpakken. 

Een hetze tegen jullie geloof ik niet in. Wel kan ik me voorstellen dat men niet meer goed weet hoe ze jou/jullie kunnen ondersteunen. Gecontroleerd willen drinken, wat blijkbaar niet lukt. Laat ik het anders stellen: wat zou jou kunnen helpen? Wat verwacht je van ons? Nu niet meteen boos worden en in de verdediging schieten. Maar denk daar nou eens rustig over na. Wat wil je hier halen op het forum? Hoe kunnen we jou ondersteunen? Dat je het moeilijk hebt, is mij wel duidelijk. En ja, ook jij mag hier zijn met je verhaal. Het is mij alleen niet duidelijk hoe we kunnen helpen of ondersteunen. Of wil je dat misschien helemaal niet? Wil je alleen je verhaal kwijt? 


Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Anneflow:

@Yana ik heb dit ooit van een sterren chef geleerd en doe het zelf al jarenlang... Je kan ze gebruiken voor de smaak maar opeten moet je ze niet... Even navraag gedaan ;) Wil niemand vergiftigen.... 

Solanine lost op in kookvocht dus ik weet niet hoor. Het zal vast niet zo'n vaart lopen maar je kunt ook een sterrenchef niet op zijn blauwe ogen vertrouwen. (Er is vorig jaar nog een vrouw overleden nadat ze giftige paddenstoelen had gegeten in een restaurant met een Michelin ster.)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei niks:

 

Een hetze tegen jullie geloof ik niet in. Wel kan ik me voorstellen dat men niet meer goed weet hoe ze jou/jullie kunnen ondersteunen. Gecontroleerd willen drinken, wat blijkbaar niet lukt. Laat ik het anders stellen: wat zou jou kunnen helpen? Wat verwacht je van ons? Nu niet meteen boos worden en in de verdediging schieten. Maar denk daar nou eens rustig over na. Wat wil je hier halen op het forum? Hoe kunnen we jou ondersteunen? Dat je het moeilijk hebt, is mij wel duidelijk. En ja, ook jij mag hier zijn met je verhaal. Het is mij alleen niet duidelijk hoe we kunnen helpen of ondersteunen. Of wil je dat misschien helemaal niet? Wil je alleen je verhaal kwijt? 

 

@niks zijn goede vragen die je stelt en natuurlijk denk ik daar ook over na.

Wat haal ik hier nog?

Scherp blijven en zijn door hetgeen ik lees. Kan mij niet helemaal naar de hel gaan drinken. Dat wil ik ook niet, juist nu niet. Wanneer wel ja. Geheel stoppen gaat mij nooit lukken.

Als mensen mij iets gaan opleggen/beperken ga ik juist heel veel drinken, heel vervelend mechanisme bij mij maar zo werkt dat wel. Dan probeer ik dat ook nog te verdoezelen omdat ik mezelf niet willen laten kennen of anderen triggeren maar ben zo doorzichtig als wat natuurlijk. Ik kan en moet dan niet hier posten, hooguit ik heb gedronken en uitloggen.

Hoe en wat, dat bespreek ik verder met de Brijder, dat ging een tijd goed. Nu zeer zeker niet nee. Dus elke droge dag is voor mij waardevol, dat haal ik hier nu soms. Elke droge dag is voor mij belangrijk, zeker om een binge te voorkomen.Of de binge te kunnen stoppen. Daarin is @Bor voor mij heel belangrijk, zij snapt dat. Het doet pijn als mensen dan zeggen, wij zijn/kunnen geen maatjes zijn. Maak ik/we zelf uit, mag ik hopen. De tijd zal dat leren.

Steun liever dan ik zelf gesteund kan/ga worden maar er zit een woede in mij. Daar kunnen jullie idd niets aandoen en mag je mij ook op wijzen. Graag zelfs. Dat is de trigger om soms door te schieten. En ja klopt, dat verdienen jullie niet hier. Maar soms door een in mijn ogen cynische opmerking, zelfs belachelijk makende opmerking, kan ik exploderen. Klopt en dat moet/mag/kan niet hier. Daarom ga ik voorlopig alleen even nederig meelezen. Muziekje plaatsen of een klein steunend iets naar iemand toe. Maar meer ook even niet. Niet goed voor mezelf en niet voor anderen dan. Dank je wel voor je vragen, daar heb ik wel wat aan. Geniet van je zwangerschap:rose: 

Fijne avond allen, niemand uitgezonderd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor je antwoord @Smaragd. Dat waardeer ik echt heel erg. Ik hoop dat je langzaam aan toch in een wat rustiger vaarwater komt, man ik gun je dat zo! Even wat vrouwenpraat dan maar, ja ik geniet van mijn zwangerschap. Donderdag weer naar de verloskundige toe, bijna 12 weken dan. Misselijkheid gaat stuk beter gelukkig. Heb weer wat meer energie. Maar goed, ik klaag niet, krijg er wat moois voor terug straks, of wij. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Bor:

Hallo Maverick, 
Ik bedoelde niet de persoonlijke ervaringen van verslavingsgedrag, ik bedoelde de eerste 4 pagina"s waar op @Smaragd gedoeld wordt. Dat dat aanleiding kan zijn om je eigen ervaringen erover te delen is alleen maar mooi en waardevol, dat vind ik ook. Maar ik vroeg me gewoon af waarom hij niet bij z"n naam genoemd werd dan. Het antwoord daarop was me al vrij snel duidelijk. Wat ik daarvan vond en vind liet, en laat ik ook nu in het midden want dat doet er verder niet toe, het was gewoon een vraag.

Wat ik schreef over die whisky op het aanrecht..ook zoiets. Ik vertelde dat gewoon, het was geen hulpvraag. Het was gewoon vertellen hoe absurd ik het vond, bizar gewoon, zeker omdat later bleek dat het ook nog voor mij bedoeld was.. Ik was op dat moment niet in de gelegenheid om uitgebreid hier te lezen of zelfs de reactie"s a te wachten, vandaar dat het geen hulpvraag was. Ik zat met kinderen, kinderen in een leeftijd die kunnen lezen die kinderen horen hier niet,hoeven dit niet te zien wat hier geschreven wordt lijkt me. Moeilijk vond ik het wel, die fles..maar ik heb ook connectie"s inmiddels voor zulke gevallen, het enige wat ik dan hoef te doen is m"n mobiel pakken. Maar het is bij een paar slokken gebleven en ik zit daar totaal niet mee,sterker nog ik vind het knap van mezelf want ik kan me niet meer veroorloven in zulke situatie"s naar de drank te grijpen. Dat mag niet en dat wil ik absoluut niet,daar heb ik mijn redenen voor om dat zo te vinden. 

En ik had het forum niet gelezen nee,de bewuste dagdraad niet omdat ik zoals ik al aangaf kinderen bij me had. Dus ik brak zomaar in, klopt. Pas gister las ik deze dagdraad "even" bij, toen ik tijd en gelegenheid had. Dat bij lezen doe ik altijd. om "bij" te blijven. Dat woord "even" ging ook alweer een eigen leven leiden, alsof ik niet serieus, begrijpend, zonder oordeel gelezen had, nou..ik heb het net nog eens gelezen allemaal en ik zou niet weten wat ik gister anders las dan vandaag.

En verder geef ik niemand de schuld van mijn drinken. Waar die onzin vandaan komt..als er iemand hier altijd verkondigd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor m"n drankgebruik net als iedereen dat voor zichzelf is, dan ben ik het hier wel volgens mij. Maar ook hier...1 zinnetje door mij geschreven op waarschijnlijk een niet goed Nederlandse manier waardoor het anders gelezen wordt en ik mag meteen oprotten. En door 1 simpele vraag van mijn kant was het hier weer heeeel lang gezellig.

Dank je wel @Bor voor je reactie terug op mijn bericht. Ik denk dat er voor nu ook wel genoeg over gezegd is. We hebben iig nu met elkaar eens van gedachten gewisseld en dat alleen al vind ik leuk.
Wat betreft de oppas-whiskey fles daar heb ik niets over gezegd, ook niet toen je het melde. Je zit denk ik al lang genoeg in het heksenspel om te weten dat hulp aanbieden als je het niet wilt toch geen zin heeft, zoals je zegt je hebt daar zelf inmiddels wel je hulptroepen voor. Je zal mij ook nooit horen zeggen dat iemand niet moet gaan drinken, wie ben ik om het een ander te verbieden.

 Ik kan het hooguit zielig vinden voor die fles, die heeft er ook niet om gevraagd jou tegen te komen. Voor hetzelfde geld had je hem direct z’n nek omgedraaid terwijl een ander wel van hem had kunnen genieten. Wat dat betreft vind ik het knap en barmhartig  van je dat je hem maar een klein beetje hebt misbruikt, in ieder geval leeft ie nog;)

Dat iemand jullie bij elkaar heeft gebracht die herken ik maar al te goed. Ik was een paar maanden uit de kliniek, nog zo wiebelig als de pest, drukt mijn moeder mij twee flessen wijn in mijn handen met de vraag of deze nog wel te drinken waren. Dit omdat ik er zo’n verstand van had. Ik heb nog zo iets gemompeld van dat het beter was niet te gaan voorproeven en nog had ze niets in de gaten. Je mag gerust weten dat ik achteraf boos was, niet op die twee flessen, die konden er dit geval ook niets aan doen, het is je niet begrepen voelen, dat deed mij het meest zeer. Achteraf neem ik het haar niet eens kwalijk, doe ik dat wel dan heb ik alleen mijzelf ermee. Ik probeer dan maar de rust en kalmte te bewaren over dat wat ik niet kan veranderen...

Of het een gezellige zondag was valt misschien over te twisten,  ik vond hem iig heel interessant en leerzaam en daar was jij zeker ook debet aan. 
 

 

 

 

bewerkt door Maverick
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...