Spring naar bijdragen

Time out


Rosee

Aanbevolen berichten

En toch is het ook mooi om te onderzoeken welke kleuren er tussen zwart en wit zitten. Soms ben je tot meer in staat dan je denkt. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik ook niet weet of dit voor het wel of niet nuttigen van alcohol geldt, misschien gelden daar andere wetten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zaterdag champagne gedronken en een paar gin tonics. (Schreef het net op de dagdraad). Kan er minder goed tegen dan vroeger en gisteren licht katerig gevoel. Voorlopig weer de rem erop,  als ik heel eerlijk ben voegde het ook weer niet zoveel toe. Maar wat nieuw is: ik voel me minder schuldig, waarschijnlijk door al de bovenstaande reacties. Ik heb geen enorme spijt, denk eerder: niet voor herhaling vatbaar, het leidt eigenlijk maar af die alcohol (wat Lika zegt het vertroebelt). Komt misschien over als een soort jojo en, maar toch leer ik hier wel van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 29-6-2020 om 10:42 zei Rosee:

als ik heel eerlijk ben voegde het ook weer niet zoveel toe.

Ja zo gaat het meestal, maar wel goed om te weten. Toch? Of heb je sinds die avond weer onbedwingbare zin in alcohol?

Ik was gisteren uit eten (sjieke smaken en veel gangen en zo) en toen vond ik het wel leuk om weer eens een glas wijn te drinken. Het paste bij de maaltijd en de avond en het relaxte gevoel. Was het echt nodig? nee natuurlijk niet. Wat ik wil zeggen is dat ik af en toe wel drink, maar dan regelmatig denk wat jij schrijft: het voegt niet veel toe. Had net zo goed tonic of thee kunnen drinken. En als ik even 'mee wil doen' is alcoholvrij bier ook prima. Het blijft wel lastig om daar goed je weg in te vinden vind ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Even update op mn draadje zodat ik later kan teruglezen. Na weer 2 weken niet drinken, afgelopen weekend 3 glazen prosecco bij mijn vriend. Had wel zin in meer, maar lukte vrij makkelijk om over te gaan op cola light en na 1 glas cola light ook geen zucht meer. Als ik dit zo voortaan kan, vind ik het prima. Ik hou mezelf in de gaten.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rosee, al plaats je dit een beetje voor jezelf op je draadje, ik vind het fijn om te lezen. Volgens mij hoef je je ook nooit geremd te voelen om over je experimenten te schrijven, want iedereen weet hier over het algemeen erg goed wat voor hem/haar wel en niet mogelijk is. Voor jou is dit de weg en je doet het geweldig:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren bootje gehuurd met vriendin en kinderen. In de namiddag 1 glas wijn gedronken, later tijdens het eten 2. Me niet afgevraagd of ik behoefte had aan meer, want had max 3 met mezelf afgesproken. Het voelt best goed om het op deze manier te doen. Begint in mijn systeem te zitten. Maar moet wel van te voren met mezelf afspreken of ik wel/niet ga drinken en zo ja, niet meer dan 3. Dus wel alert blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 ja, begrijpelijk. Vraag me soms wel af of ik nog een onbevangen relatie met alcohol kan hebben. Het doet niet meer voor me wat het vroeger deed (verdoven) dus heb er eigenlijk niks meer aan. Soms vind ik dat jammer. Maar dat is ook juist wat ik wilde, dus het voelt ook wel weer goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Rosee en waar geniet je dan van? Of wil je van genieten?

 

Ik weet van mezelf dat ik die onbevangen houding die je noemt, niet meer kan hebben.  Ik denk nog wel eens terug aan dat ik kon genieten van de smaakcombinatie, wijn-eten. Of kon genieten van de 'loomheid' die een beetje alcohol bracht. Samen een glaasje...wat een soort gezelligheid met zich meebracht...

Door jouw schrijven realiseer ik me, dat ik inmiddels andere manieren heb gevonden om te genieten.  Verdoven was ook mijn doel geworden.  Voor mij persoonlijk is alcohol ook direct daaraan verbonden en een no go area.  Ik ben niet anti...en ik kan me zelfs voorstellen dat ik zou genieten, van een eerste glas. Maar weet ook waar ik vandaan kom. Dat wil ik nooit meer. 

Ben benieuwd hoe het voor jou gaat werken...en wat Cleo ook al zegt..blijf alert. Goed dat je het schrijft.

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@kruidenthee67 ik vind het sowieso een intrigerende  vraag waar mensen van genieten als er gedronken in cafe, bar, feest, verjaardag.

Wat je omschrijft "een goed glas wijn bij een aangenaam diner" wekt bij mij niet de intensie om te drinken als verdoving. Maar bij die 10 bier in de kroeg om samen met vrienden slap te ouwehoeren heb ik toch een heel andere beleving inderdaad.

Ik kan nu heerlijk genieten van een mok koffie van net gemalen bonen van speciaal soort. Klinkt misschien gek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Gryhe dat van die koffie vind ik niet gek hoor.:) Herken ik ook, meer waarde hechten aan kleine dingen (soms lukt dat minder, maar probeer bewuster te zijn nu. Koffie in de zon, wandeling in het bos, een mooi gesprek zonder dat daar alcohol voor nodig is.  Ik probeer om de grootsheid in het kleine te zien zeg maar.;)Klinkt wat overdreven maar goed. Soms ben ik erg depri, maar ik probeer zelfs dat te voelen. Het grootse en meeslepende van alcohol ben ik wel zat.:blush:

bewerkt door Rosee
Taalfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Rosee klinkt helemaal niet overdreven. Ik geniet enorm van kleine dingen die buiten zijn. Of het idd in bos is of weiland of strand, ik kan genieten van dingen die anderen dikwijls niet opvallen. En een mooi gesprek en iemand die plots diep in een onderwerp gaat vind ik altijd kicken om mee te maken cq. te doen.

Ik (probeer) bij gedoe in gezin altijd de emotie te benoemen. Lukt niet altijd, want ik ben niet perfect en heb na een dag werken bijvoorbeeld geen engelen geduld meer. Ik merk bijvoorbeeld op dat iemand enthousiast is en dat benoem ik in een gesprek als bijvoorbeeld "wat ben je opgewekt, hoe komt dat". Maar ook bij andere emoties,  "ik zie dat je verdrietig bent, kan je het delen? ".  Ik kan me dan veel beter verplaatsen in de ander, maar ook ik snap mezelf dan beter waarom ik bijvoorbeeld depri ben. Dat heb ik ook en wil het dan ook bewust ervaren. De alco-buddy ben ik ook zat. Ik wil niet reguleren, want ik heb het niet nodig. Ik zie bij gebruik de mooie dingen niet meer, waar ik van genieten kan en dat is me veel meer waard.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je beschrijft exact hoe het ook voor mij is @Gryhe. Ik denk de enige reden waarom ik het soms jammer vind dat ik niet (ook niet 1) meer drink, is het gewone gewone met de anderen. Het gewone,zonder na te denken, borrelmoment of de kroeg in. Dat het gewoon en normaal is. Maar dat wordt het nooit meer. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Rosee Off course we do ! 

Het is vandaag mijn 14e onthoudingsdag en zit er nog goed in. Wellicht veranderd dat op een moment en dan doe jij/jullie hetzelfde denk ik. Helpen, ondersteunen, er voor iemand zijn. Dat vind ik heel mooi hier op dit forum.

Ik probeer ook te ontdekken wat mijn triggers zijn, maar ook van anderen te leren wat triggers zouden kunnen zijn, waar ik (nog) niet aan gedacht hebt. Ik zou het vervelend vinden, als iemand mijn reactie zou opvatten als "bemoeizorg". Dat is totaal niet mijn insteek. Primair is denk ik kennis en ervaring delen en kennis en leermomenten van anderen oppakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou het vanzelfsprekende, onbevangene met alcohol ook graag weer hebben, maar dat gaat niet meer. Ik mis de smaak van bv wijn nog regelmatig, maar dat is niet erg. Als iemand wijn drinkt vraag ik vaak of ik even mag ruiken. Je mag proeven hoor. Nee dank je, ik wil alleen graag even ruiken. En dat is dan genoeg. Ik kom er niet meer door in verleiding.

Benieuwd waar je op uitkomt Rosee

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 uur geleden zei bumperjim:

Iemand (ladyjane geloof ik) vertelde mij over de triggers HALT:

Hungry

Angry

Lonely

Tired

daar kan je Zwoel aan toevoegen :) 

Oke , dan krijg je ZAHLT. Als je de triggers kan weerstaan, LOONT het.

Hmmm .... misschien wat tever gezocht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja poëties is anders :) ik had nog een 6e trouwens maar ik weet niet meer welke. Maar met deze 5 heb je eigenlijk elke dag al een goede reden om te zuipen :D 

Je kan ze ook makkelijk zien aankomen.

Zwoel die zie je al een paar dagen lang aankomen via t weerbericht.

Lonely kan je ook wel een beetje uitstippelen met je agenda wanneer die komt.

Tired is aan het eind vd dag niewaar?

Hungry ook

Angry heeft bij mij meestal met Tired te maken

En Hungry vaak met Lonely want dan ben ik te druk (Tired) of te lui om eten te maken.

De moeilijke momenten zijn bijna met wiskundige precisie te voorspellen.

En dan preventief wat anders gaan doen ipv drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De focus verleggen dat helpt wel ja. En die triggers kun je in principe op alle situaties leggen. Zou Lonely dan de trigger zijn, als je bij andere drinkers verleid wordt om mee te doen? Het gevoel dat je 'gewoon' mee wilt doen en samen met anderen wilt drinken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...