Spring naar bijdragen

Gryhe

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    83
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Gryhe geplaatst

  1. Goedemorgen allen ! Mooie eerste vakantie dag voor de boeg. Ik hoop dat het minder warm wordt vandaag. Mijn eerste maand geheel onthouding heb ik kunnen volhouden, op naar de 2e. Daar hebben jullie ook wehl en btje aan bijgedragen, bedankt ! Ik ga door en wie weet komt het jaarpact binnen handbereik. Maak er een mooie dag van ! Liefs m0i
  2. WEEKPACT 08-08-2020 Pytje Adrian Elkje Bol Gryhe
  3. Gryhe

    Woensdag 5 augustus

    Hai Marika, kan je omschrijven wat er slecht is ?
  4. Gryhe

    Opbouwen seroxat

    Hallo Ess, welkom op ADB. Naar dat je met vragen zit en dat je je bovendien verdrietig voelt. Ik wil je zeker steunen en eventueel hulp bieden hoe het werkt. Kan je specifieker omschrijven waar je steun of hulp wilt ? Wil je je verhaal kwijt, een luisterend oor of tips / advies of gereedschap om jezelf los te maken ?
  5. Gryhe

    Gecontroleerd verslaafd

    Welkom Jozef op deze bijzondere plek. Vervelend dat je lichaam je momenteel in de steek laat. Besef wel dat je bij het schrijven van je bericht, begonnen bent. En je intelligentie heb je daarbij gebruikt. Helemaal top lijkt me. De keuze die je hebt gemaakt om te stoppen is één, het daadwerkelijk doen én volhouden is een tweede. Ik heb gemerkt dat hier veel steun gegeven wordt, men hulpvaardig en begripvol is. Er is echter één maar en dat is dat je hetzelf moet doen. Probeer trigger-situaties te onthouden, zodat je voorlopig even uit de weg gaat. Zoek een doel waarvoor het doet. Die is makkelijk te bedenken, je wilt een gezond lichaam. Ik wens je veel succes en sterkte toe !
  6. Gryhe

    Hier ben ik dan; Maartje.

    * sluit zich aan bij de club der ezelen die zich meerdere malen moet stoten tegen hetzelfde voordat het inzicht en besef er komt * Zelf ervaren en zelf ontdekken en zelf de inzichten definieren waardoor je jezelf gaat (her)ontdekken. Ik vind dat een mooi proces bij een mens als je zo uit jezelf gaat denken.
  7. Gryhe

    we gaan er voor.

    @ all Ik lees dat velen het een lastige situatie wordt indien er alcohol huis is of als men het in de winkel ziet. Anderen ervaren een lastige situatie als je er eentje neemt. Wel bijzonder, ik ben iemand die kan het op de aanrecht laat staan en er voorbij het schap kan lopen bij boodschappen doen. Echter ben meer angstig voor ééntje. Ik vermijd daarom ook alco-vrije versnaperingen, want ben bang dat de drempel dusdanig laag wordt om naar real stuff te grijpen. Fijn dat hoor en wederhoor, k voel me gesteund en ervaar respect naar elkaar. Top !
  8. Gryhe

    we gaan er voor.

    Drie weken terug lag er een hondedrol voor de deur. Ik heb er een bordje bijgeplaatst met tekst : "Wil de hond, die zijn trouwe viervoeter zijn behoefte hier heeft laten doen, deze opruimen? ? Indien de hoop blijft liggen, zal ik u belonen met een ingelijste foto van uw trouwe dier". De volgende dag was het weg. Goede tip van de hondentraining, het beloningssysteem werkt idd ook op mensen :).
  9. Gryhe

    Pelle drinkt niet meer

    Nou Cleo, daar dreun je de spijker toch wel zó hard op z'n harses, dat ie er plat van wordt. Ik deel en ervaar het ook zo. Mensen die het hardst staan te schreeuwen en te wijzen dat je drinkt, zullen zich nooit afvragen waarom het is, waardoor het is gekomen en staan niet open wat aanleidingen kunnen zijn. Nee wijzen, schreeuwen en maar kritiek op alle mensen hebben wat ze fout gedaan hebben. Maar het lef hebben om eens spiegel voor zich te houden en naar zichzelf kijken en te bekritiseren, dat lukt ze niet.
  10. Gryhe

    Woensdag 5 augustus

    @all Hallo allemaal, even op de valreep nog hier kletsen. Jemig wat herken ik toch veel situaties wat jullie allemaal vertellen. Vele triggers heb ik vandaag verhinderd en voorkomen dat ze grip op mij zouden krijgen. Het is zo hard vechten, dat je er bijna toch aan onderdoor gaat. Maar ik blijf standhouden, ik wil standhouden en ik ga standhouden. Mijn aankomende ex-partner zit nog steeds onder de duim van haar ouders. Ik vind als je 40+ bent, wel oud en wijs genoeg bent om je eigen beslissingen te nemen. Daar heb je niemand bij nodig. Dat deze mening wordt niet gerespecteerd en kan leiden tot veel gedoe en oneindige discussies, waar je niet uitkomt. Dat zijn één van de wrijvingsvlakken waar een trigger zou kunnen ontwikkelen en als ik voorheen naar drank grijpte om het machteloze en ongehoorde gevoel weg te drinken, staat iedereen nog even te wijzen "kijk, hij zit weer aan de drank !". Ik ga nog even lekker naar buiten en 5km lopen. Ik ben zo klaar met alles, grrrrrr.... mijn gedachte blijven oneindig malen als.een molen waar windkracht 10 opstaat. Ik schrijf zodra op mn lijntje verder. Weltrusten, voor die gaan slapen. Voor de wakkere, houdt stand en blijf staan. Ciao
  11. Gryhe

    Vraag jij je ooit af ...

    Thx Lady Jane & Lika ! @Lonster de tester heeft te maken met beschuldigen dat ik problematisch alcoholgebruik vertoon. Lang verhaal en en ben er nog niet aan toe om dat hier te delen. Als er weer een twijfel is of een beschuldiging komt, kan ik deze direct ontkrachten zodat er geen discussie/herrie/ruzie ontstaat. Daar komt het een beetje op neer.
  12. Gryhe

    We beginnen toch maar opnieuw!

    Hai Forza, welkom. Veel sterkte en motivatie toegewenst ! Heb je je laatste alcoholische versnapering ook daadwerkelijk op 31-07-2020 genuttigd of begin je vanaf vandaag ?
  13. Gryhe

    Liefdes verdriet of alcohol gemis

    Een schrale troost, ik zit in het zelfde schuitje. Mijn scheiding is nog niet rond, maar woon nog met geheel gezin in één huis. Mijn toekomstige ex-vrouw gaat vaak weg, laat mij achter met de kinderen en gaat op een manier cohabiteren met een vriend van vroeger. Het is zo lastig en de verleiding naar alcobuddy is zo groot maar ik doe het niet. Ik wil een goede papa zijn, die door alcobuddy veel van kindertijd heb gemist. Ik voel het gemis van troost van alcobuddy, maar ik ben sterker en trots dat ik doe en lukt. Ik voel het gemis van warmte van mn vrouw, maar besef dat dát al lange tijd er niet meer is. Door drank was m'n levensbeeld irreëel, het belemmerde m'n zicht. Kep veel verdriet van de situatie momenteel, maar zie héél in de verte een positief licht. Hou vol en sterkte !
  14. @Renaldo61 toch wel heel even naar buiten geweest om buitenlucht te voelen en in te ademen ? Vooral de buitenlucht na een plensbui. Sterkte ieder geval !
  15. Gryhe

    Mijn naam is Sophie

    Hai Sophie, welkom ! Ik ben vanaf 18 juli hier en vandaag 25 dagen onthouden. Ik ervaar hier op ADB veel steun en begrip van anderen. Ze snappen wat je door kan maken of waar je tegenaan kan lopen bij het stoppen. Tips, luisterend oog, fijne community hier. Veel succes en lees graag hoe jij het gaat ervaren om geheel te gaan onthouden.
  16. Gryhe

    Vraag jij je ooit af ...

    Hallo lieve mensen, @Sandro als we "goed" definiëren als "onthouden van alcohol", dan gaat het goed. Het is vandaag de 25e dag :-). Ik ben een poosje afwezig geweest. De reden is denk ik zoals @SanMiquel op 28 juli in omschrijft : Het gevoel dat er is, komt denk ik overeen met een eindeloos gevoel hebben over m'n huidige levenssituatie (@lady jane thx voor deze mooie diepzinnige omschrijving). Het lijkt alsof ik steeds meer van mezelf ontdek en gewoonten moet aanpassen om mezelf te beschermen. Ik ben zo naïef en laat zo over me heen lopen. Ik ben denk ik zo geworden, omdat ik me zo schaamde dat ik gedronken had. Dat ik de keuze had gemaakt om in een machteloze situatie naar alcohol te grijpen, zo stom. Dat heeft veel gekost. Respijt, schaamte, machteloosheid, het gevoel dat je er niet mag zijn, je mening niet mag geven en je overbodig voelen.
  17. @Marika veel sterkte en steun. Als je hier bent, ben je niet alleen en mag je er zijn. Ook in de schaduw, maar blijf alsjeblieft hier. Hopelijk vind je hulp en zie je heel in verte, hoe ver weg en hoe klein ook, een lichtpuntje * zet ff lekker Green Day hard met headphone op *
  18. Gryhe

    Time out

    Héééééél lang gelee had ik het inzicht, dat het gevoel bij sex intenser zou zijn. Ik ben wat ouder en wellicht iets wijzer om te beseffen dat het niet het geval is ;).
  19. Zeker, dan ben ik ook weg en het ziet er goed uit. niet te warm en niet te koud én droog !
  20. Goedemorgen allemaal, Maak er een mooie dag van ! Sterkte en geluk voor hen, die het nodig hebben. Het wordt voor mij een werkdag met hopelijk wat buitenwerk i.p.v. binnen zitten. Nu eerst lekker bakkie. Ciao !
  21. WEEKPACT 01-08-2020 Pytje Elkje SanMiquel Gryhe (hopelijk niet te laat)
  22. Grapje van 19 juli jl. op pagina 152 op de vraag of ik het vorige weekpact goed had gedaan om mee te doen. Verder geen betekenis.
  23. Laatst kreeg ik een handleiding voor mijn vrouw ... cabaret mensen ... cabaret...
  24. Gryhe

    On the way up

    @Sandro dank je wel. Het lijkt alsof het nu "makkelijk" af gaat door enthousiasme of de nieuwsgierig welk nieuw pad ik ben ingeslagen. Ik besef dat, als ik jullie ervaringen lees, dat er weldegelijk moeilijke momenten gaan komen. Ik vraag mezelf nu al af wat op dat moment goed is om te doen. Soms heb ik euforische momenten ook een daar geniet ik even op dat moment van.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...