Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Weer heel veel geschreven hier. Cyclad, ik hoop toch dat je van je uitstapje kan genieten en ontspannen ondanks het slechte weer. Bolletje, wat fijn voor je dat het zo goed gaat!

Vandaag naar verslavingszorg geweest, weer een gesprek gehad en daarin heb ik het gehad over de taperingstrips, ze kende het niet, maar het staat nu bij de afspraak met de verslavingsarts (as dinsdag) ingepland, en dan hoor ik waarom zorgverzekeraars dit niet willen vergoeden.

Mijn cholesterol is opvallend laag, dus ik kan beginnen met de seroquel 's nachts, ik sta verbaasd want ik gebruik geen cholesterolverlagers meer, omdat dat ook spierpijn geeft. Alleen moet ik wel op mijn gewicht letten, niet medisch gezien, maar voor mezelf.

Ik had al een beetje de vrees, als ik op nihil of 0 gebruik zit, zal er wel een leegte komen, dus dagbesteding zal uitkomst bieden. Ik wil van alles, zoals vrijwilligerswerk, maar daar ben ik te moe en te kwetsbaar voor, en m'n zelfvertrouwen is ook minder. Ondanks dat ik zo heb doorgezet. Bolletje en anderen herkennen dat vast wel, hoe gaan jullie hiermee om? Nogmaals met die pillen kwam ik afspraken niet meer na, en zat steeds meer thuis, hoe heb ik dat vol gehouden. Leuke contacten helpen zeker om het allemaal wat makkelijker te maken Bolletje.

Het is niet informatief wat ik schrijf voor de lezers, maar wilde wel wat delen met de afbouwers.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei Anoniem48:

Hoi Kannie,

Ik hoop voor je dat je je snel beter gaat voelen, de windows, en dat je vannacht beter slaapt! Ik denk dat je het beter gewoon kunt accepteren dat je zo verdrietig bent, laat het er maar zijn. Tenminste zo doe ik het, dan ben ik het ook weer kwijt.

Ik probeer voor het slapen gaan te minderen, op de dag lukt nog niet, mijn bloeddruk stijgt dan ook snel. Wel heb ik het al met m'n begeleider gehad over de taperingstrips, omdat het thuis taperen bijna geen doen is. Ik ga er van uit dat ze het doorgeeft. Ik heb gezegd dat veel mensen het nodig hebben om geleidelijk af te kunnen bouwen, en dat de zorgverzekeraar het niet vergoedt. Morgen heb ik weer een gesprek, en ga ik het weer zeggen, omdat het nodig is. Ik moest uitleggen wat het was.

Hi Ano,

Je hebt gelijk dat accepteren deels het antwoord is. Daarnaast probeer ik steeds weer mijzelf af te leiden en daarmee te accepteren en te negeren dat het nog lang duurt voordat ik van de medicatie af ben.

Goed dat je hebt benoemd dat er taperingstrips bestaan. Weet je dat je ze alleen via http://www.cinderella-tx.org/nl/ kan bestellen?

10 uur geleden zei bolletje:

 

Kannietmeer  ik heb nu, ik denk, een week of 4 geen klachten meer.

 

Hi Bolletje,

hoe lang heb je er nu dan in totaal opzitten aan tijd om de benzo kwijt te raken?

4 uur geleden zei Chelle:

Kan niet meer... ik vindt die voedingssupplementen wel interessant. Slik je ze al en hoe voelt het? 

 

Hi Chelle,

ik slik ze en voel natuurlijk nog niks. Wel een beetje van de probiotica. Gaat goed op de toilet en mijn buik  lijkt rustiger en minder onrustig van de medicatie. Lactobacillus Rhamnosus GG  is  de probiotica die bewezen helpt bij het regenereren van de GABAreceptoren, die juist zijn verminderd door de Lorazepam, of welke benzo dan ook.

De voedingssupplementen moet ik denk ik wel een maand geven om effect te geven. Maar dat geeft niet. Ze zijn niet duur en ik probeer het gewoon. Bacopa zorgt dus ook voor de aangroei van GABAreceptoren. Slippery Elm herstelt ook de maagwand en darmwand en er zijn theorieën dat we zo ziek worden doordat onze darmen mogelijk ook beschadigd zijn door de medicatie en 'lekken'.

47 minuten geleden zei Anoniem48:

Ik had al een beetje de vrees, als ik op nihil of 0 gebruik zit, zal er wel een leegte komen, dus dagbesteding zal uitkomst bieden. Ik wil van alles, zoals vrijwilligerswerk, maar daar ben ik te moe en te kwetsbaar voor, en m'n zelfvertrouwen is ook minder. Ondanks dat ik zo heb doorgezet. Bolletje en anderen herkennen dat vast wel, hoe gaan jullie hiermee om? Nogmaals met die pillen kwam ik afspraken niet meer na, en zat steeds meer thuis, hoe heb ik dat vol gehouden. Leuke contacten helpen zeker om het allemaal wat makkelijker te maken Bolletje.

Het is niet informatief wat ik schrijf voor de lezers, maar wilde wel wat delen met de afbouwers.

 

Leven opbouwen zal weer een uitdaging zijn inderdaad. Ook voor mij en zie daar best tegen op af en toe. Vrijwilligers werk kan je pas gaan doen als je echt opknapt. Tot die tijd misschien via een buurthuis een hobby doen, of mensen ontmoeten? Of een kerk of vereniging? Ik heb nog  geen idee ook.

En wat ik deel is ook niet altijd informatief en hoeft ook helemaal niet vind ik. We zijn er om elkaar te steunen en door het lijden heen te trekken. Gewoon delen dat we het moeilijk vinden mag ook. Hoe gaat het met jouw symptomen op dit moment Ano? Doe je zelf regelmatig yoga?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kannie, ik zag het zeker als uitdaging, weer energie, genoeg ideeen om te doen, maar eerst herstel idd. Bij dagbesteding denk ik ook aan een buurthuis, maar eerst nog bijkomen. Ik heb nog allerlei onttrekkingsklachten, zonet met koken voelde ik me weer onstabiel op de benen (evenwicht). Te lang die hoge dosis geslikt.

Ja, eten gemaakt voor mezelf, ik heb weer smaak en trek, verder gaat alles langzaam! Ik heb twee maal yoga gedaan, is echt een aanrader, kun je thuis doen, ook als je erg moe bent, erg goed om te ontspannen. En ik heb nu aan app voor de mindfullness, dus altijd bij de hand.

De problemen die ik had toen ik die rotzooi kreeg zijn alleen maar toegenomen, en nu ook hard werken om die weer te verminderen, al heb ik nog geen cognitieve therapie. Vandaag werd er gesproken over een psycholoog, dan over PMT om je weerbaar te maken, dus zelfvertrouwen, maar nog niets van gekomen. In die zin vind ik dat ze chaotisch werken, maar het is geen GGZ.

De benzo verslaafden kwamen er nooit, ik ben een van de weinige, maar zo geleidelijk komen er meer hoorde ik. De meesten hebben dan een multi- verslaving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen mensen,

Lieve Ano,

 Moe en het gevoel kwetsbaar te zijn, zeker het kwetsbaar zijn had ik ook maar voelde ook dat ik dat thuis alleen niet zou kunnen oplossen daarom was ik zo blij met die dagbesteding.  De moeheid en negativiteit verdwenen omdat het kwetsbare gevoel verdween, doordat ik niet meer alleen was, veel complimenten kreeg en iets kon betekenen voor anderen. Als het teveel werd kon ik me terug trekken in de rustruimte en op bed gaan liggen. Kwetsbaarheid verdwijnt vaak niet door alleen thuis te blijven daar heb je anderen voor nodig omdat je je dan vaak het kwetsbaarst voelt. Dan kan je pas echt veranderen. En als je erg moe bent voel je je ook erg kwetsbaar.

En ikzelf ben tot de ontdekking gekomen dat ik veel meer aan kan dan  dat ik had verwacht. Men lijdt het meest door het lijden dat  men vreest, MAAR NOOIT KOMT OPDAGEN en informatieve berichtjes hoeven niet hoor, veel belangrijker is dat je je eigen ervaringen en dingen waar je mee zit, hier deelt.

Kannietmeer ik weet niet precies hoeveel tijd maar denk toch een paar maanden. Ook denk ik dat mijn lichaam en geest heel lang al vroegen om meer medicatie en ik het daar heel erg moeilijk mee had. Flink somber enz. Dat had mijn psych. heel erg goed in de gate. Dus niet meer tevreden met de medicatie die ik slikte maar veel meer wilde. Ik was verslaafd geworden.:(

Misschien moeten we proberen een bepaalde tijd per dag te besteden aan de afbouw en de medicijnen en b.v. 2 uur of 1 uur aan iets leuks voor onszelf?

Misschien moeten we een nieuw onderwerp aanmaken waarin we alleen positieve dingen opschrijven die we die dag gedaan hebben en waar we, al is het maar een paar sec. een fijn gevoel van kregen. Hoe denken jullie daarover? Zullen we dat doen zonder verplichtingen hé?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel goed idee bolletje! Ik doe mee. Vandaag heb ik ook een slechte dag. Erg depri en veel negatieve gedachtes. Zal vast door de ophoging komen...

Hadden jullie bij een verhoging van je A.d ook dat je ene dag de hele wereld aankan en dan opeens een mindere dag.. Zo extreme pieken en dalen. Zit nu 3 dagen op mijn nieuwe dosering. 

Dat maakt het zo zwaar. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje, dank je voor je advies, en het alleen zijn en er niet uit gaan door mijn vermoeidheid is een vicieuze cirkel. Ik heb er over nagedacht en moet toch die stap nemen, het scheelt wel dat ze mij er kennen bij het buurthuis. En niet steeds met die pillen bezig zijn pffff.

Maar het is wel lastig, ik heb vannacht weer de seroquel gepakt, het begon al na een uur te werken, heftig nu! Ik kon niet anders dan snel mijn bed in, ik vond het niet fijn! Een AD krijg ik niet, omdat ik daar minstens 2 weken ziek van ben, en is geen optie omdat het hoger wordt dan mijn lorazepam gebruik. Wat een gedoe.

Chelle, ik heb lange tijd geen AD gehad...  Ik wens je veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje, ik had de hoop dat 12,5 mg seroquel (is erg laag) mij zou ondersteunen in het afbouwen met lorazepam, maar ik schrok hoe suf ik nu werd van dat middel, dus ik ga het niet meer gebruiken. Verder heb ik gehoord dat mijn cholesterol 0 is! Maanden geleden slikte ik dus nog cholesterolverlagers. Cholesterol is nodig om te herstellen, voor je hersenen etc. Hoe kan dit? Ik heb geen antwoord, uitleg gekregen gisteren. Als de arts zegt dat mijn foliumzuur wat hoog is, verteld hij dat dit door medicijngebruik kan komen, dan ben ik gerustgesteld. Verdrietig ben ik nu niet, ik voel het even niet, wel ongerust .... Ik wil herstellen, zoals velen dat hier doen.

Sorry dat ik nu niet wat positiefs heb, gaat vast weer komen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi @Anoniem48, je cholesterol kan misschien zo laag zijn door je dieet? Klopt toch dat je geen dierlijke producten gebruikt? Die heeft je lichaam denk ik keihard nodig.... je hersenen moeten herstellen en hebben vetten nodig en cholesterol ook. Ik denk dat vragen om een voedingsdeskundige die meekijkt voor jou misschien ook wel een hulp kan zijn.

Ik denk dat je ook toch moet proberen zo snel als mogelijk nu van de lorazepam af te komen, zodat je lichaam echt kan gaan herstellen. Het is niet makkelijk, helemaal niet misschien, maar als je er doorheen komt is je lichaam pas echt echt in staat te genezen. En dat is zo hard nodig. Die Seroquel laten staan vind ik een goed idee. Wat ik er over las maakte me ongerust over dat middel. Beter bij wegblijven. Als je echt 5 dagen niet hebt geslapen is het misschien wat anders, maar verder zou ik proberen er niet aan te beginnen.

@bolletjeHi  Bolletje, ik denk dat een pagina waar we onszelf en elkaar vertellen wat er goed ging een leuk idee is. Houd ons bij de les dat het leven minder mislukt is dan we soms denken of voelen.

Die paar maanden klinken voor mij toch best goed en het lijkt erop dat je lichaam redelijk hersteld is. Vind ik erg hoopvol klinken in ieder geval.

@Chelle Tijdens de opbouw van de AD kan men instabiel zijn, kan je bijwerkingen hebben. Ik zou je even niet te druk maken over hoe je je nu voelt, maar pas evalueren na een week of twee hoe je er aan toe bent. Nu is dat nog geen goede graadmeter.  Bij mij was het zo dat ik op de laagste dosis al reactie kreeg, terwijl dat eigenlijk geen therapeutische dosis was volgens de psychiater. Bewijst maar weer dat mijn lichaam wel heel gevoelig reageert en wel prima op mini hoeveelheden medicatie kan functioneren of reageren. Laat je nooit meer iets wijs maken... Het kan WEL kwaad, en is GEEN lage dosis, en het IS WEL moeilijk om af te bouwen.... dat soort ideeën ;-)

Ik sliep goed vannacht. Zeer goed. Maar vanmorgen veel stress in mijn lichaam en druk op de borst en hartkloppingen en zware ademhaling. Elk beetje stress kan ik lichamelijk niet verwerken. Bleh. Maar ik zit wel mooi op van 4mg Diazepam nu op  3.43 mg Diazepam! En dat in 11 dagen micro-afbouwen! Ik ben hoopvol en ga rustig door!

Vanmorgen dacht ik trouwens nog een keer dat ik vermoed dat mijn darmen beter werken dan voorheen door de probiotica en slippery elm.

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

http://www.voedingscentrum.nl

De juiste site over voeding, ik heb hier een lijstje van wat je zoal dagelijks nodig hebt, voor mij veganistisch, daarin ben ik nu zeker niet te streng, dus nu wel wat dierlijk, behalve vlees. Wel de omega 3 visolie, eieren. De melk is dan wel weer plantaardig, de rijstmelk.

Dank je wel Kannie, ik vind het fijn te lezen dat dat het beter gaat met jou! Zo fijn als je weer goed kan slapen en minder last hebt van je darmen.

Ik ga het nog allemaal navragen over dat cholesterol, want 0 is vreemd....Zowel de goede als de slechte waarden.

Nee, de seroquel niet meer, ik heb vandaag 2 maal 0,5 mg lorazepam genomen, dus ik kijk hoe dat gaat. Het is zo lasting met de pillensplitter, er brokkelen steeds stukjes af. Voor de taperingstrips heb ik gevraagd, ook voor mensen die hier schrijven dat het niet vergoedt wordt door de zorgverzekeraar. Ik hoor het dinsdag van de verslavingsarts waarom niet, tenminste ik heb het 2 maal aangegeven dat het noodzakelijk is voor velen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei bolletje:

wat is nu heftig Ano? Ik weet  wel  dat ik veel gehuild heb die tijd. pppfffffttt. Is dat bij jou nu ook? Voel je je verdrietig nu?

Celle ik heb een nieuw onderwerp aan gemaakt. Wil jij starten of ik?

Goedemorgen! Start jij maar bolletje..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

15 uur geleden zei Kannietmeer:

Hi @Anoniem48, je cholesterol kan misschien zo laag zijn door je dieet? Klopt toch dat je geen dierlijke producten gebruikt? Die heeft je lichaam denk ik keihard nodig.... je hersenen moeten herstellen en hebben vetten nodig en cholesterol ook. Ik denk dat vragen om een voedingsdeskundige die meekijkt voor jou misschien ook wel een hulp kan zijn.

Ik denk dat je ook toch moet proberen zo snel als mogelijk nu van de lorazepam af te komen, zodat je lichaam echt kan gaan herstellen. Het is niet makkelijk, helemaal niet misschien, maar als je er doorheen komt is je lichaam pas echt echt in staat te genezen. En dat is zo hard nodig. Die Seroquel laten staan vind ik een goed idee. Wat ik er over las maakte me ongerust over dat middel. Beter bij wegblijven. Als je echt 5 dagen niet hebt geslapen is het misschien wat anders, maar verder zou ik proberen er niet aan te beginnen.

@bolletjeHi  Bolletje, ik denk dat een pagina waar we onszelf en elkaar vertellen wat er goed ging een leuk idee is. Houd ons bij de les dat het leven minder mislukt is dan we soms denken of voelen.

Die paar maanden klinken voor mij toch best goed en het lijkt erop dat je lichaam redelijk hersteld is. Vind ik erg hoopvol klinken in ieder geval.

@Chelle Tijdens de opbouw van de AD kan men instabiel zijn, kan je bijwerkingen hebben. Ik zou je even niet te druk maken over hoe je je nu voelt, maar pas evalueren na een week of twee hoe je er aan toe bent. Nu is dat nog geen goede graadmeter.  Bij mij was het zo dat ik op de laagste dosis al reactie kreeg, terwijl dat eigenlijk geen therapeutische dosis was volgens de psychiater. Bewijst maar weer dat mijn lichaam wel heel gevoelig reageert en wel prima op mini hoeveelheden medicatie kan functioneren of reageren. Laat je nooit meer iets wijs maken... Het kan WEL kwaad, en is GEEN lage dosis, en het IS WEL moeilijk om af te bouwen.... dat soort ideeën ;-)

Ik sliep goed vannacht. Zeer goed. Maar vanmorgen veel stress in mijn lichaam en druk op de borst en hartkloppingen en zware ademhaling. Elk beetje stress kan ik lichamelijk niet verwerken. Bleh. Maar ik zit wel mooi op van 4mg Diazepam nu op  3.43 mg Diazepam! En dat in 11 dagen micro-afbouwen! Ik ben hoopvol en ga rustig door!

Vanmorgen dacht ik trouwens nog een keer dat ik vermoed dat mijn darmen beter werken dan voorheen door de probiotica en slippery elm.

Goedemorgen allemaal,

Weer een nieuwe dag! Hoop dat iedereen goed geslapen heeft... ik opzich wel. Me hoofd voelt beter als gister. Hopelijk blijft dat zo.

Dat valt mij best tegen. Hoe weinig er bekend is bij mijn behandelaar. En soms ook zo makkelijk. Nou neem dan maar een lorazepam in... hallo weet je hoe erg de afbouw is.. dat valt toch wel mee zegt ie dan. Dat vindt ik wel jammer. Weinig begrip.

Wat waren precies jouw klachten kan niet meer? Ik heb ook darm en maagklachten. 

Fijne dag allemaal

Xxx

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen harde werkers.

Kannietmeer die pagina kan ons ook helpen als we het een keer niet zien zitten. We kunnen dan altijd terug vallen op een tijd waarin we ons (even) goed voelde, en ons daaraan vast houden. Weten dat het ook goed kan gaan.:D

Vandaag lekker genieten en rustig aan doen hier. Mag ook wel eens. Hoop dat iedereen lekker geslapen heeft en er vandaag tegen aan kan gaan.

Iedere dag kun je beginnen met een nieuwe start, maar ik niet. Ik doe het vandaag rustig aan.Plaatjes Boeddha

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Chelle:

Wat waren precies jouw klachten kan niet meer? Ik heb ook darm en maagklachten. 

Fijne dag allemaal

 

 

HI Chelle,

ik had droog kokhalzen, verlies van eetlust, diaree, haaruitval, onrust en een zombiehoofd, soort griepgevoel zonder koorts. Behoorlijk ziek van de AD hoor. Maar als het stabiliseert kan het je wel helpen. Die Lorazepam is geen grapje. Zou je direct 10 mg Valium/ Diazepam slikken als de dokter je een pilletje wilde geven om rustig te worden? Als je weet dat er ook 2mg Diazepam bestaat? Nee, die eikels van de zorg denken over dat soort dingen niet na, maar gooien met bommetjes naar je lichaam. De onwetenden patiënt is vervolgens de dupe. 

Wat zijn jou klachten als je verlaagt met de Lorazepam Chelle? Word je heel erg ziek of heb je alleen last van angst en niet slapen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb je helemaal gelijk in Bolletje, alleen als ik schrijf dat het goed gaat, is het erna weer mis, niet de bedoeling. Maar je kunt idd terug kijken naar de momenten dat het goed ging, dat ondersteunt wel en geeft weer vertrouwen.

Ik sta 2 dagen op 2,2 mg lorazepam, erg moe weer, maar vannacht 5 uur achtereen geslapen, vanmiddag 1,5 uur. Erna voelde ik me beter, happy met mezelf! Ik hoop dat dit doorzet, meer zelfvertrouwen, lekker genieten van m'n eten, de gezonde vetten erbij. Ja, ik heb meer smaak, heel vreemd.

De ashton methode kan een goede methode zijn, maar niet voor mij, ik werd er hartstikke ziek van. En ik vind de diazepam te hoog, dit klopt volgens mij niet. 2,5 mg kan ik niet omzetten naar 25 mg diazepam ben ik erg suf en misselijk etc. erbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Kannietmeer:

HI Chelle,

ik had droog kokhalzen, verlies van eetlust, diaree, haaruitval, onrust en een zombiehoofd, soort griepgevoel zonder koorts. Behoorlijk ziek van de AD hoor. Maar als het stabiliseert kan het je wel helpen. Die Lorazepam is geen grapje. Zou je direct 10 mg Valium/ Diazepam slikken als de dokter je een pilletje wilde geven om rustig te worden? Als je weet dat er ook 2mg Diazepam bestaat? Nee, die eikels van de zorg denken over dat soort dingen niet na, maar gooien met bommetjes naar je lichaam. De onwetenden patiënt is vervolgens de dupe. 

Wat zijn jou klachten als je verlaagt met de Lorazepam Chelle? Word je heel erg ziek of heb je alleen last van angst en niet slapen?

Precies wat je zegt! De dupe! Mij volgende afspraak bij mij behandelaar ga ik ook anders in. Ik wil meer bepalen het is mij lijf en hoofd! 

Die afbouw lorazepam was echt hels! Ziek van! Vol stress en angst. Kan niet stil zitten. Hartkloppingen, spugen en niet kunnen eten. En dan inderdaad nog het niet kunnen slapen.  

Dus voor mij laatste 0,5 ga ik zeker een taperingsstrip aanschaffen! Hopelijk kom ik er dan beter doorheen.

Weltrusten xx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen Superkanjers:heart:

Goh mensen wat doen we het toch allemaal goed hé?

Hartstikke goed Chelle om zelf te gaan bepalen, maar misschien is het goed om dat hier toch een beetje te overleggen en kijken of het een juiste beslissing is.

Ik heb mezelf gekuld en ben veel te vlug gestopt, dus hoop ik dat een ander dat niet mee maakt. Maar je doet het zooooooo goed.:rose:

Ja Ano. je kan dan altijd terug lezen dat het ook goed kan gaan, dat vergeten we als we ons rot, angstig of gestrest voelen.

Kannietmeer voor jou een dikke knuffel:lips:

Zo mensen ik heb weer eens uitstekend geslapen. Ik ben altijd een hele moeilijke slaper geweest maar (fluisterend) misschien is dat eindelijk verleden tijd. Ik slaap al een tijd erg goed. Vandaag weer naar de dagbesteding. Ik vind dat ik het erg goed heb, zeker nu ik geen Lorazepam meer slik, en gewoon puur natuur leef zonder hulppillen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei bolletje:

 

Zo mensen ik heb weer eens uitstekend geslapen. Ik ben altijd een hele moeilijke slaper geweest maar (fluisterend) misschien is dat eindelijk verleden tijd. Ik slaap al een tijd erg goed. Vandaag weer naar de dagbesteding. Ik vind dat ik het erg goed heb, zeker nu ik geen Lorazepam meer slik, en gewoon puur natuur leef zonder hulppillen.

Wat fijn voor je, bolletje! :)

Dit geeft de nog niet helemaal afgebouwde burger moed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi ik ben Clau, nieuw hier, zie voor mijn verhaal ook de laatste post bij vraag het de hulpverlener.

Zijn er hier mensen die met oxazepam zijn afgebouwd? Ik heb gelezen dat dat heel moeilijk is omdat het kort werkt. 

Ik gebruik het nu een maand. Ik neem het nu drie keer per dag in, voor het slapen rond half 12 ongeveer 5 mg. ochtend om half 10 10 mg. en om 16:30 10 mg.

Elke ochtend zit ik in een soort rebound, krijg vroeg in de ochtend al tintelingen, kan niet meer slapen, zweterig en soms snellere hartslag of hoofdpijn. 

Ik ben dus al echt verslaafd naar mijn idee. Het is erg vermoeiend om van dosis naar dosis te leven niet normaal. en dit wordt steeds erger lijkt wel. 

Ik weet nog niet of ik kan stoppen ivm psychische problemen (onstabiele situatie thuis/relatie) waardoor ik me niet veilig voel dus thuis stoppen durf ik niet. (Verder heb ik geen vangnet).

Helaas heb ik ook hypochondrie en maak me erg zorgen om deze medicatie en afbouwen/stoppen met bijbehorende klachten. Gelezen ook dat angst het allemaal erger maakt de afkickverschijnselen. 

Getver zit echt in de put hierdoor. 

Is het met een langwerkender middel makkelijker om af te bouwen denken jullie? hebben jullie ervaring met omzetten op een ander middel?

Sorry voor mijn klaagzang...

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei bolletje:

Goeie morgen Superkanjers:heart:

Goh mensen wat doen we het toch allemaal goed hé?

Hartstikke goed Chelle om zelf te gaan bepalen, maar misschien is het goed om dat hier toch een beetje te overleggen en kijken of het een juiste beslissing is.

Ik heb mezelf gekuld en ben veel te vlug gestopt, dus hoop ik dat een ander dat niet mee maakt. Maar je doet het zooooooo goed.:rose:

Ja Ano. je kan dan altijd terug lezen dat het ook goed kan gaan, dat vergeten we als we ons rot, angstig of gestrest voelen.

Kannietmeer voor jou een dikke knuffel:lips:

Zo mensen ik heb weer eens uitstekend geslapen. Ik ben altijd een hele moeilijke slaper geweest maar (fluisterend) misschien is dat eindelijk verleden tijd. Ik slaap al een tijd erg goed. Vandaag weer naar de dagbesteding. Ik vind dat ik het erg goed heb, zeker nu ik geen Lorazepam meer slik, en gewoon puur natuur leef zonder hulppillen.

wat fijn bolletje! je gaat echt de goede kant op! geeft hele goede hoop! 

En zeker zal ik het eerst overleggen met jullie, Fijn om verschillende verhalen te horen. en tips en adviezen te krijgen.

Veel plezier op de dagbesteding!

xxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

31 minuten geleden zei Clau:

Hoi ik ben Clau, nieuw hier, zie voor mijn verhaal ook de laatste post bij vraag het de hulpverlener.

Zijn er hier mensen die met oxazepam zijn afgebouwd? Ik heb gelezen dat dat heel moeilijk is omdat het kort werkt. 

Ik gebruik het nu een maand. Ik neem het nu drie keer per dag in, voor het slapen rond half 12 ongeveer 5 mg. ochtend om half 10 10 mg. en om 16:30 10 mg.

Elke ochtend zit ik in een soort rebound, krijg vroeg in de ochtend al tintelingen, kan niet meer slapen, zweterig en soms snellere hartslag of hoofdpijn. 

Ik ben dus al echt verslaafd naar mijn idee. Het is erg vermoeiend om van dosis naar dosis te leven niet normaal. en dit wordt steeds erger lijkt wel. 

Ik weet nog niet of ik kan stoppen ivm psychische problemen (onstabiele situatie thuis/relatie) waardoor ik me niet veilig voel dus thuis stoppen durf ik niet. (Verder heb ik geen vangnet).

Helaas heb ik ook hypochondrie en maak me erg zorgen om deze medicatie en afbouwen/stoppen met bijbehorende klachten. Gelezen ook dat angst het allemaal erger maakt de afkickverschijnselen. 

Getver zit echt in de put hierdoor. 

Is het met een langwerkender middel makkelijker om af te bouwen denken jullie? hebben jullie ervaring met omzetten op een ander middel?

Sorry voor mijn klaagzang...

 

Hoi Clau,

sorry hoef je niet te zeggen. Het is gewoon zwaar, Allemaal hebben we het moeilijk. Soms goede en slechte dagen. Maar uiteindelijk komen we er wel!!

ik kan je helaas niet veel zeggen over de oxazepam.. slik deze niet.  Ik denk dat het afbouwen met kort of langwerkende middel even zwaar is maar goed ik ben geen expert... gelukkig!

Ben je wel onder behandeling van dokter/psys.. ?Iemand die met je meekijkt... Heb je al gesproken met hem over hoe je je voelt?

xxxx

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja de huisarts snapt er niet veel van. Hij adviseerde om 10 mg om 8 uur en 15 uur  te nemen en een halve  om 22 uur en 12 uur. Maar dan komt er wel weer 5 mg bij. Maar ja als ik me in de ochtend zo rot voel schiet ook niet op maar misschien helpt het niet....ook last van tolerantie... Volgende week heb ik een intake bij de Ggz. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Clau:

Hoi ik ben Clau, nieuw hier, zie voor mijn verhaal ook de laatste post bij vraag het de hulpverlener.

Zijn er hier mensen die met oxazepam zijn afgebouwd? Ik heb gelezen dat dat heel moeilijk is omdat het kort werkt. 

Ik gebruik het nu een maand. Ik neem het nu drie keer per dag in, voor het slapen rond half 12 ongeveer 5 mg. ochtend om half 10 10 mg. en om 16:30 10 mg.

Elke ochtend zit ik in een soort rebound, krijg vroeg in de ochtend al tintelingen, kan niet meer slapen, zweterig en soms snellere hartslag of hoofdpijn. 

Ik ben dus al echt verslaafd naar mijn idee. Het is erg vermoeiend om van dosis naar dosis te leven niet normaal. en dit wordt steeds erger lijkt wel. 

Ik weet nog niet of ik kan stoppen ivm psychische problemen (onstabiele situatie thuis/relatie) waardoor ik me niet veilig voel dus thuis stoppen durf ik niet. (Verder heb ik geen vangnet).

Helaas heb ik ook hypochondrie en maak me erg zorgen om deze medicatie en afbouwen/stoppen met bijbehorende klachten. Gelezen ook dat angst het allemaal erger maakt de afkickverschijnselen. 

Getver zit echt in de put hierdoor. 

Is het met een langwerkender middel makkelijker om af te bouwen denken jullie? hebben jullie ervaring met omzetten op een ander middel?

Sorry voor mijn klaagzang...

 

Dag Clau, 

Ik slik zelf geen Oxazepam, maar mijn partner wel (alleen zonodig). 
Oxazepam is veel minder potent dan Lorazepam en vooral Clonazepam en Xanax, maar daardoor zeker niet minder verslavend. 

Jij hebt het nu een maand en dan kan de tolerantie al ontstaan. In dat geval is afbouwen de beste remedie, in je eigen tempo. Omzetten naar Diazepam (werkt langer door, waardoor de onttrekkingsverschijnselen minder zouden kunnen zijn) is een optie.

Als je nu al van dosis naar dosis leeft is dat inderdaad een sein om in te grijpen. 
Ik begin steeds meer te geloven dat het niet eens zoveel uitmaakt of je een middel nu lang of kort gebruikt, de verschijnselen zijn bij een ieder vergelijkbaar. 

Sterkte met alles en als je hier je verhaal kwijt wil zou ik zeggen: doen! 
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen elkaar steunen! 

 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...