Spring naar bijdragen

Clau

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Clau's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Als je iedere 6 uur een dosis neemt, bv 8 uur 14 uur 20 uur en 2 uur in de nacht. Oxazepam is snel uitgewerkt 4 x innemen geeft veel meer rust merkte ik.
  2. Hoi Anja, Wanneer je naar 4 x gaat zit je wel gelijk op 40 mg. Ik gebruikte 2 x 10 en 1 x 5 mg en ben toen ik teveel afkickverschijnselen kreeg naar 2 x 10 mg en 2 x 5 mg gegaan. Toen ik ben gaan afbouwen heb ik eerst de pillen van 10 mg naar 5 mg afgebouwd en toen verder van 4 x 5 mg... was wel een hoop gepriegel met dat afwegen, er zit niet eens een breuklijn op die dingen. Ik ben een enorme contolfreak en voor mij was dit de beste manier. Als tapering ook met 4x per dag inname kan zou dat ook goed kunnen werken natuurlijk maar als je er even doorheen zit is het ook wel fijn om even iets langer op een dosis te blijven zitten. Dat heb ik wel een paar keer gedaan namelijk. Ik was destijds aardig van het pad af maar de oxazepam heeft het veel erger gemaakt omdat ik na twee keer innemen al afkickverschijnselen had. Maar omdat ik niet goed in mijn vel zat heb ik niet gelijk die link gelegd dat het door de oxazepam kwam helaas en artsen weten er echt niet veel vanaf sorry.... ik kreeg aanvallen van hartkloppingen, duizelig, zweten en erg raar in mijn hoofd voelen. Totdat ik dus van de dokter 3 x per dag MOEST innemen toen had ik geen last meer. Toen het weer beter ging, dat was ongeveer 2 maanden later ben ik gaan afbouwen. Voor jou is het natuurlijk wel zonde om naar 4 x 10 te gaan, als ik je mag adviseren dan zou ik de inname in de nacht (om de 6 uur innemen) een halfje proberen dat scheelt weer 5 mg. Verder is het natuurlijk aan jou en je arts wanneer je wilt gaan afbouwen.
  3. Hoi, Ik was dus snel verslaafd oxazepam zodat ik al snel afkickverschijnselen kreeg tussen het innemen in (nam toen 3 keer). Ik ben het 4 keer p.d. gaan nemen en toen heel rustig gaan afbouwen, met een weegschaaltje steeds iets minder gewicht per week ongeveer. In totaal heb ik er 8 maanden over gedaan. Afkickverschijnselen vielen mee vooral hoofdpijn en af en toe overgeven... maar de angst waar ik zo bang voor was viel mee en paniek bleef uit. Nadeel van tapering vind ik dat je niet je eigen tempo kan aanhouden wat bij mij zeer belangrijk was. Diazepam werkt langer maar is ook een zwaarder middel die stapelt in je lichaam. groetjes Clau en succes
  4. Ik zou de ochtend naar 0,25 doen en dan stoppen. Zo heb ik het ook gedaan tenminste. Succes!
  5. Bedankt voor jullie reacties. Ik ben nu een week van de oxazepam af. Het was wel een lange weg, ongeveer elke week een mg eraf. Ik ben pas gestopt toen ik op 2 mg aan gewicht zat, dat is nog minder dan een halve mg. oxazepam. Ik weet nu achteraf dat ik al na een paar tabletjes verslaafd was lichamelijk. De klachten die ik toen had waarvan ik dacht dat het door angst of hartklachten kwam waren ontwenningsverschijnselen. Namelijk zweten, duizelig, snelle hartslag en rode vlekken. Ik heb tijdens het afbouwen verschillende klachten gehad. Ergste was hoofdpijn, verder veel rode vlekken en rood gezicht, huilbuien en soms misselijk, overgeven en angst. Maar daar waar ik bang voor was is gelukkig niet gebeurd nl. paniekaanvallen of hele erge hartkloppingen. Het was een gedoe om alle stukjes pil af te wegen maar het is het waard geweest. Ik vond het wel fijn om met Oxazepam af te bouwen omdat je het echt zelf in de hand hebt. Wanneer je teveel last hebt tussendoor kan je het wat vaker in nemen. Ik ben naar 4 x per dag gegaan. Ik kreeg wel de tip om over te stappen naar Diazepam maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik voel me nu nog niet de oude, voel me gespannen in mijn spieren en kan me slecht ontspannen. Maar dat komt wel weer!
  6. Dank je wel! Ik heb de paroxetine opgehoogd naar 15 mg per dag dat gebruik ik nu 2 weken. Ik heb ooit wel eens 20 mg gebruikt maar daar voelde ik me niet goed bij, echt overdreven vrolijk... dus tegen advies in naar 15 mg opgehoogd. Ben erg eigenwijs met medicatie maar eigenlijk met alles wel ahum... Ben altijd bang hoe ik reageer en nu zit ik met de gebakken peren in de vorm van Oxazepam. Ik denk dat ik pas overga op diazepam als ik het niet meer trek omdat het een wat sterker middel is. En ik ben ook bang om de medicatie te veranderen.
  7. Hoi allemaal, Omdat ik minder ellende wil opzoeken zal ik hier wat minder zijn. Ik had me van de week een paar dagen goed gevoeld en goed geslapen. Waarschijnlijk toch stress en nadenken wat er doorheen komt. En ik denk dat ik veel last heb gehad met het ophogen van mijn paroxetine. Ik zit nu sinds drie dagen op 27 mg. per dag. Daarvoor wisselend op 30, 28 of 29. Mijn weegschaal was niet accuraat van bol.com heb hem terug gestuurd en heb er nu een van Breinler. Iets duurder maar zeer nauwkeurig. Aanrader dus. Waar ik nu last van heb is soms wat snellere ademhaling / wat snellere hartslag en soms beetje nerveus. Maar dat komt ook door onderstaande denk ik..... Ben uit mijn doen omdat mijn magnetiseur heeft gezegd dat als ik zo doorga met mijn angst en verlatingsangst( heb extreme verlatingsangst door relatieproblemen) dat ik borderline kan worden. Nou heb ik idd veel kenmerken daarvan maar niet alles. Ik ben namelijk extreem introvert. Wel heb ik zowel bindings- als verlatingsangst en ben nu bang om mijn enigste steunpilaar te verliezen. Ik zou mijn angsten vooral zelf moeten aanpakken maar weet niet zo goed hoe. De ggz wil eerst mijn angst en agorafobie aanpakken en daarna pas naar mijn persoonlijkheid kijken. Heb gezegd dat ik dat niet logisch vind maar zij vinden van wel...mijn grootse angst is om alleen komen te staan en ik voel geen veilige basis in mezelf. Maar goed, volgende week eerste behandeling en dag erna bij een arts over mijn medicatie. Ben benieuwd wat die gaat zeggen. Fijn om even mijn verhaal te doen ook al is het misschien een beetje off topic. Lieve mensen iedereen hier succes met afbouwen en hoop dat we met zijn alle ooit veel rust en liefde mogen ervaren Tot de volgende keer
  8. Dank je wel lieve Kannietmeer Voor de bemoedigende woorden. Wat goed dat jij zo goed gaat!!! Goede tip als je even wat voelt aan wat anders denken. Ik zie wel wat komen gaat en als ik er dood aan ga ben ik ook overal vanaf. Ik moet me vooral minder druk gaan maken overal om. Gister en eer gister 1 mg van de dagdosis af, vandaag 1,5 mg en morgen 2 mg. Slaat misschien nergens op maar het is toch wat. Misschien durf ik straks wel iets sneller af te bouwen. Nu goed opzoeken hoe met angst en paniek om te gaan.....xxx
  9. Hoi Kanniet, daar heb je wel gelijk in ja. Mijn arts denkt dat het niet kan, poh ggz denkt dat het angst is die er door heen komt. Mijn magnetiseur/paragnost denkt dat ik nu langzaam moet afbouwen, heb een weegschaaltje inmiddels. heb er vanmiddag 1 mg afgehaald. Ik heb nog niet meer angst tussen de dosis in maar wel angst voor de angst. (ik ben een enorme control freak). 20 jaar geleden hele heftige paniekaanvallen gehad....ik ging dan naar de seh. Ik ga een zoeken op je tips over ademhaling en hanteren van paniekaanval. Waar ik vooral bang voor ben is dat ik hem niet onder controle krijg door de veranderingen in je hersenen.....Bedankt voor je advies Is bonzende hoofdpijn ook een ontwenningssymptoom of je weet?
  10. En lorazepam? Kan je met diazepam sneller afbouwen denk je en heb je dan echt minder last van ontwenning? Weet niet of het samen met paroxetine kan. Waarom gebruik jij geen diazepam meer?
  11. Pff nu helemaal bang. Heb een weegschaal besteld. Benzo bang dat het me niet lukt maar het moet. Beter oxa minderen of over op diazepam?
  12. Slik nu ruim een maand. Heb last van duizelingen (bij uitwerken), heel slecht slapen, extreem moe, hoofdpijn, gevoel van hoge bloeddruk (ben ik bang voor) soms wat snellere hartslag, tintelingen, niets kunnen hebben, nergens zin in en spierpijn. Gebruik ook seroxat die ik heb opgehoogd. Ik ben vooral erg bang dat mijn hart of bloeddruk het niet trekt als ik ga afbouwen...ik was hiervoor al zo stress gevoelig...Maar er zit ook een hoop stress in mijn lijf heb veel problemen psychisch die ik ook nog nooit eerder zo erg heb gehad (geen veiligheid in mezelf voelen en verlatingsangst) Als je tolerant bent stabiliseert dat dan weer of wordt het alleen maar erger? Dan is in kleine stapjes afbouwen misschien ook niet te doen.... morgen toch maar weer een kruimel afbreken van mijn pilletje... zijn er ook supplementen die je samen met een benzo kan/mag innemen? bv. l-theanine, melatonine of andere suggesties?
  13. Clau

    Gewenning Oxazepam

    Ik heb een intake gehad, volgende week weer terug. Ik ga me helaas steeds slechter voelen en slaap ook erg slecht.
  14. Blijven die klachten dan zo of wordt het steeds erger? Brrr vind het zo eng
×
×
  • Nieuwe aanmaken...