Spring naar bijdragen

Nun

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    234
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Nun

  1. Op 1-1-2024 om 19:29 zei Artemis:

    Dank je @Bob

    en iedereen hier gefeliciteerd met alle mijlpalen! 

    Gelukkig Nieuwjaar !

    en ja ik ga nog een jaartje door, het bevalt me prima, nooit meer een kater!

    Sluit ik me helemaal bij aan. Gefeliciteerd! Bij mij zit er nog steeds vooruitgang in. Had niet verwacht dat dit zo lang door blijft werken...

  2. Ha Bob, bedankt! Ik blijf erop staan. Ben super trots voor het eerst een heel kalenderjaar en nu alweer twee jaar. Begonnen met Dry January en in mijn achterhoofd om door te zetten. En dat heb ik gelukkig gedaan. En nu twee jaar verder. Wie had dat gedacht? De trek is eigenlijk wel weg. Af en toe komt de gedachte om het toch weer te proberen om sociaal te drinken. Of opeens van daar is ie weer uit het niets. Zo alert moet ik wel blijven. Waar ik vandaan kom wil ik echt echt nooit meer terug. Wakker worden in de cel, niet meer weten wat ik gedaan had,hoe ik daar belandt was. Nee, dankje. Dat alles nu koek en ei is, nu ik niet meer drink. Nee dat is een illusie. Het leven is nog steeds up en down.  Geniet wel veel meer van het buiten zijn. Wandelen en varen. Dat deed ik ook toen ik dronk maar nu ervaar ik het veel bewuster veel echter geen wolk/mist in mijn hoofd. Emoties komen en gaan en mogen er ook zijn. Ben er de laatste tijd mee bezig om hoe verder te komen in mijn proces. Maar hoe en wat weet ik niet. Maar heb het idee dat ik dit eigenlijk niet alleen kan. Weet alleen nog niet hoe en wat..

    En ik zie er een stuk beter uit. Af en toe vallen die heldere ogen me nog steeds op in de spiegel.

  3. Helaas moet ik jullie wel vertellen dat jullie de taart zelf mogen maken.:lol:

    Stappen

    1. Voorbereiden

    Verwarm de oven voor op 170 graden

    Leg een bakpapiertje op de bakplaat.

     

    2. Beslag maken

    Doe de biscuitmix (330 g), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

    3. Bakken

    Schep het beslag op de bakplaat en smeer deze helemaal uit over de plaat.

    Bak de plak op 170 graden in 20-30 minuten gaar en goudbruin.

    4. Vulling maken 

    Smeer het potje lemon curd uit op de biscuit plak. Mix de bavaroismix (100 g), lobbige slagroom (500 g) en het water (125) en smeer dit boven op de lemon curd uit.

    5. Opstijven 

    Rol het geheel op tot een rol. Leg deze voor 12 uur in de koelkast op om op te stijven.

    6. Decoreren 

    Klop de overige slagroom (100 ml) samen met de vanillesuiker (1 zakje) stijf.

    Snij de 2 randen aan de zijkant af en breng een dun laagje slagroom aan om de sprinkles te laten plakken. Spuit met het spuitmondje de overige slagroom (ca. 90 g)bovenop en leg er wat fruit bij ter decoratie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...