Spring naar bijdragen

Kannietmeer

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.877
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    19

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van miera in Afbouwen met lorazepam en/ of diazepam....   
    Hi. Klinkt alsof je er vertrouwen in krijgt.  Ik ook.  Hopelijk blijft dat zo.
     
    Ik voel me ook beter en was zelfs 4 uur lang op de been.  Dat is echt een enorme vooruitgang vind ik. 
    Als het zo goed blijft gaan ga ik donderdag weer 0.5 naar beneden. Eens kijken wanneer het gaat haperen.    
  2. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Walther in klachten tijdens gebruik benzo   
    ik bouwde 2 mg lorazepam af in totaal. Ik kwam hier doordat ik overal slecht op reageerde en een slechte overstap had naar Valium en de stapjes naar beneden maakte me ook doodziek. Maar sinds 10 december ben ik benzo vrij en ben nu 6 maanden in mijn genezingsproces.
  3. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van ThomasV in Flumazenil   
    @Robbin De ondersteuning van ons hier... daar kan je op rekenen!

    En zoals ik al zei: ik waardeer het zeer dat je je verhaal doet. zodat anderen er wat referentie aan kunnen hebben mochten ze er voor willen kiezen.
  4. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Cyclad58 in Onze H. kamer 19-6-2020   
    Lieve   Karin, het komt echt door de chemie in  je lijf. Heb je de mogeijkheid om met een weegschaaltje af te bouwen en  elke  dag  te vijlen, probeer dat dan, want dat scheelt echt. En verder moet je er   helaas ook echt doorheen.
    Je  kan wel ook magnesium bisglycinaat nemen. Dat helpt mij nu ook bij de venlafaxine ontwenningsverschijjnselen die precies  zo zijn. Stijf  van de stress  in mijn lijf en de spanning loopt soms zo hoog op dat ik in wanhopig huilen uitbarst. Dat lucht dan soms weer op.

    Maar sinds ik de magnesium weer ben gaan nemen is het  beter. Mijn hoofd denkt pas normaler  na 18.00 uur. Voor die tijd ben ik een wrak.
    Ik weet dat jullie me missen moeten, maar ik  komt echt wel weer terug.  Maar nu  even  niet  veel omdat  ik zelf  weer zo ziek ben.

    Morgen komt mijn dochter voor haar opa's verjaardag. Ben er wel een beetje zenuwachtig voor.  Moet  dat arme kind ( 21 jaar) me weer zo ziek aantreffen. Echt niet cool....
  5. Like
    Kannietmeer reageerde op Mientje in Huiskamer 14 juni 2020   
    Wat moeilijk toch allemaal. Het duurt maar en duurt maar, en niemand weet goed wat hij moet. Ik blijf erbij dat jullie allemaal kanjers zijn en ik heb echt bewondering voor al dat gevecht en al dat doorzetten. En dan zijn er ook nog bij die er gewoon om werken. Wat moedig. Ik ben toen van de ene op de andere dag onverwachts zomaar 100% afgekeurd, was eerst heel boos, maar weet nu wel dat ik echt niet meer kon werken. In de afbouwperiode (opname Dimence ) ben ik dus in zes weken afgekickt van de oxazepam via de diazepam. In die zes weken zo goed als nergens last van gehad. Vreemd hè? Maar het eerste weekend thuis ging het meteen al weer mis, dus nu al vanaf half december op nul oxazepam, wel tracydal en Quetiapine. Op de Quetiapine reageer ik heel fel (vind ik rotzooi) en heb hier veel nare bijverschijnselen van,  dus neem ik zo weinig mogelijk.  Kan dat wel zes weken opname en zo goed als helemaal geen last en dan thuis meteen mis,  of zit het bij mij toch tussen de oren? En zijn er meer die zo veel last hebben van de bijwerkingen van de Quetiapine? Wat fijn dat jullie allemaal zo open  en eerlijk zijn, dat stukje eerlijkheid en herkenning blijf ik waarderen. Mientje
     
     
     
  6. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Kismo in Langdurig gebruik lage dosering Alprazolam   
    Beste Bert, ik ben het niet eens met de conclusie van de psychiater. Het is wel schadelijk voor je op de lange termijn, in de fabrikanten informatie wordt het ook afgeraden voor lang gebruik (doen ze om zichzelf in te dekken tegen schadeclaims) en mag je het maximaal 2 tot 4 weken gebruiken. De reden dat mensen hier op het forum terecht komen is omdat er zo slecht voorlichting wordt gegeven door psychiaters, dat er vele slachtoffers vallen van benzodiazepines. Zonder dat je het wist, ben je in de val van benzodiazepines terecht gekomen, zoals velen anderen met jouw. Je kan er niets aan doen dat je er niet vanaf komt zonder ellende, want dat is nou juist het hele eieren eten. Je lichaam gaat in ontwenning als je stopt met slikken en ontwenningsverschijnselen lijken  op ernstige psychiatrische aandoeningen. Zodra jij klaagt over angst zegt de psychiater dat je angststoornis niet helemaal weg is en dat je een onderhoudsdosis nodig hebt. Wat niet waar is!! Je lichaam is puur afhankelijk, je brein is aangepast aan de werking van de medicijnen en kan dus niet meer normaal functioneren zonder. Om je hersenen de tijd te geven te genezen, zal je dus door ontwenning heen moeten en de klachten voor lief moeten nemen. Hier op het forum doen vele mensen het op die manier, want dat is de enige manier die er is op dit moment. Alprozalam is behoorlijk potent helaas. 0.5 mg is gelijk aan 10 mg Valium/Diazepam.  ( weet niet of je dat wist, maar het liet mij zien wat voor een dosis ik eigenlijk had geslikt) . Om af te bouwen is het nodig om in kleinere stappen te kunnen afbouwen en dat kan dus wel met Diazepam en niet met Alprozalam. Het is goed om de Ashton Manuel eens te lezen. Een professor in Engeland heeft benzo bestudeerd en de afbouw daarvan. Omdat niemand ons steunt heeft ze een manual voor ons gepubliceerd die ons kan helpen bij het afbouwen van benzo's. Ik voeg hem toe bij dit bericht. Lees het goed door en je zal begrijpen wat benzo's doen en waarom je moet afbouwen en hoe je ongeveer moet afbouwen. En als het moeilijk is zijn wij hier op het forum om je te helpen. Maar de hulpverlener van dit forum is geen ervaringsexpert en dat ben ik ( jammer genoeg) wel. Dus antwoorden op vragen die hier door hun worden beantwoord , ben ik het vaak niet mee eens, of verdient aanvulling.
    Ik hoor graag hoe het met je gaat en wat je denkt na het lezen van mijn antwoord.
    dutchmanual Ashton.pdf
  7. Like
    Kannietmeer reageerde op karin123 in Huiskamer 14 juni 2020   
    Ah Oke. Ben nog niet veel opgeschoten in die twee jaar. Toen van Oxa naar Dia en weer terug omdat de Dia gemakkelijker afbouwt maar niet fijner is dan de Oxa.
  8. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van karin123 in Huiskamer 14 juni 2020   
    wanneer de balans in je lichaam zo totaal naar de  haaien is, zijn de gedachten in je hoofd ook niet 'normaal' . ik heb dat zelf heel duidelijk gemerkt. Als je depresief bent, dan denk je ook negatief. Gaat de depressie weg, dan denk je anders en doe je ook automatisch anders. Zolang je  lichaam totaal in de war is,  heb je er mee te dealen. Maar  geloof  je gedachten niet altijd. Want  je wordt wel beter en er is leven na de ontwenning. En je gedachten worden dan weer beter, rustiger, vrediger, positiever, etc. Geloof je gedachten niet als ze zeggen dat je het niet kan of dat je er niet  doorheen komt.
  9. Like
    Kannietmeer reageerde op Cyclad58 in Huiskamer 14 juni 2020   
    Sterkte allemaal. Jullie zijn allemaal kanjers, stuk voor stuk. Ieder gaat het gevecht op zijn of haar manier aan en dat is goed. Ik zie hier zoveel vechtlust, dat moet goedkomen. 
  10. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Cyclad58 in Huiskamer 14 juni 2020   
    knappe willy, wat  ben  jij toch een kanjer. Al die tijd heb je jezelf er doorheen gesleept. Heb je ook nog goede momenten te delen?
    ik heb  net mijn avondeten op, en dat is op het moment  een prestatie op zichzelf. Mijn  moeder heeft het gelukkig, voor ze weg ging vanavond aangewezen, maar ik moest wel mijn WIL gebruiken het te doen, want smaak of prikkel om te eten heb  ik al 10 dagen niet meer gehad. Dus hoewel het eten niet genoten wordt, heb ik het wel in mijn lichaam en dat is belangrijk.
  11. Like
    Kannietmeer reageerde op benzonder in Huiskamer 14 juni 2020   
    Jullie horen niet veel van me. Maar ik ga door een hel. Benzovrij is nog lang niet beter zijn. Ik moet doorbijten. Ik kan alle steun gebruiken. Sterkte allemaal. Ik denk aan jullie Liefs Yollie

  12. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van EefjeJ in Afbouw oxazepam   
    Sorry @EefjeJ en @Alina, ben een beetje  met vakantie en dan kijk ik niet zoveel. Ik mis sowieso vaak de scherpte om dingen goed te  bekijken en ik vergeet dingen makkelijk. Maar ik heb nu Alina geantwoord.
  13. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van EefjeJ in Afbouw oxazepam   
    Omzetten moet je in een paar stappen doen meestal, zodat je het oude middel ook nog een tijdje gebruikt. De overgang is  even vervelend, maar echt te overleven. Als je daar doorheen bent, is het  VEEEEEL rustiger dan de oxazepam en kan je  veel makkelijker in kleine stapjes afbouwen. 
    Als je specifiek advies wilt, stuur me  dan even een PM @Alina.
    Het komt echt goed, maar je moet even weten welke stappen  je moet ondernemen.
  14. Like
    Kannietmeer reageerde op EefjeJ in Afbouw oxazepam   
    @Alina wat ik veel lees is dat je in het begin echt wel behoorlijk onrustig kan worden van de overgang op Diazepam, maar als je het een week of twee weken de tijd geeft dat je je echt rustiger voelt. @doorbijter is zelf ook overgestapt en het was volgens mij ook echt even heftig in het begin, maar later was ze blij met de overstap
    Ik word nu nog steeds vaak wakker 's nachts, ik kan me niet meer heugen wanneer ik een nacht hebt doorgeslapen. Maar het schijnt dat als je gauw weer verder slaapt dat het niet veel invloed heeft op de slaap kwaliteit. Ik droom ook ontzettend veel, nu door de hormonen weer veel meer. Maar tijdens ontwenning had ik hele levendige dromen (vivid dreams zeggen ze in amerika) en ook waren ze soms doodeng. Ik kon ook geen spannende dingen kijken of lezen, dan kreeg ik gelijk hartkloppingen zelfs bij GTST hahaha...
    Zware ledematen of een zwaar aanvoelend lichaam komt ook veel voor, ik had het vooral met mijn benen en armen, maar ook mijn hoofd. Het leek soms alsof hij los op mijn romp zat
    En tuurlijk komen er betere tijden aan, dat weet ik zeker! X
  15. Like
    Kannietmeer reageerde op EefjeJ in Afbouw oxazepam   
    @angstmetbenzos waarom ik zo reageer is omdat het een ontzettend heftige en traumatische tijd is geweest en als ik dan lees (wat ik dus verkeerd heb geïnterpreteerd) dat je van kort gebruik geen ontwenning kan krijgen, word ik erg emotioneel. Sorry voor mijn reactie, maar ik hoop ook dat je het (deels) kan begrijpen, vooral omdat veel mensen waaronder ik echt continue aanlopen tegen onbegrip en weggezet worden als aanstellers. Ik ga ook niet zeggen dat je van heel kort wisselend gebruik geen klachten kan krijgen, ik heb ondertussen zoveel bizarre verhalen en ervaringen gelezen. Op benzobuddies wordt juist gezegd dat ze daar zien dat de duur en hoeveelheid niet uitmaakt, als je pech hebt krijg je een langdurig ontwenningssyndroom. Persoonlijk vertrouw ik geen onderzoeken van artsen of wat dan ook meer, ook geen bijsluiters. Ik heb met een aantal mensen contact die ook maar weken of een paar maanden hebben gebruikt en al langer dan een jaar of twee jaar klachten ervaren, daar vertrouw ik meer op.
    Ik snap jou bericht nu wel beter hoor...maar ik hoop dat je begrijpt dat ik gewoonweg geen vertrouwen meer heb in het hele medische wereldje. Ik heb zelf in de zorg gewerkt met ouderen en daar vlogen de pammetjes je om de oren, nu vind ik het vreselijk wat ik die mensen heb aangedaan...maar ja ik wist toen nog niet beter.
    Bedankt voor je verduidelijking en je reactie...ik hoop dat je mij ook iets beter kan begrijpen nu  

     
  16. Like
    Kannietmeer reageerde op benzonder in Huiskamer 20 mei 2020   
    Ik vind deze leuk. Het doet me goed om niet alleen te klagen maar anderen ook moed in te spreken. Dus hup hier een nieuw plaatje. 

  17. Like
    Kannietmeer reageerde op benzonder in Huiskamer 20 mei 2020   
    @Kannietmeerik ben bang dat mijn slaap dan weer helemaal verdwijnt. Als ik beweeg voel ik het ook minder. Maar je kan toch niet de godganze dag op je benen blijven staan. Ik heb 1dagje geprobeerd diazepam in te nemen. 5mg. 5 mg10 mg.merkte helemaal geen verlichting. Sliep 2 u. Nu slaap ik zonder 4 a 5 u.maar elk uur wakker met zweten en trillen. Val dan weer in slaap. Ben als de dood bang om avond weg te gaan en laat thuis komen. Nu moet ik vroeg op bed gaan liggen. Ontspannen dan val ik na een uur in slaap. Meestal na 24.00. Ik ben zo bang om weer tolerant te worden. Ik kreeg in het ziekenhuis 2mg xanax 125 mg imipramine 12mg lorazepam 5mg melatonine en sliep nog niet. Ik ben ook bang weer angst te ontwikkelen. Sta met trilling op en ga er ook mee naar bed. Net als iedereen hier angst dat de symptomen nooit voorbij gaan.
  18. Like
    Kannietmeer reageerde op doorbijter in onze h. kamer12-5-2020   
    Das dicht bij mij in de buurt Ad, haha. 
     
    Hof van Saksen van landal is echt een toppark. Mooiste park waar wij tot nu toe zijn geweest en we hebben heel wat parken gezien. Je betaalt er ook voor trouwens, maar zeker een aanrader
  19. Like
    Kannietmeer reageerde op Cyclad58 in onze h. kamer12-5-2020   
    Luxe huisjes met alles er op en er aan: zoek eens op Marveld Recreatie in Groenlo. Geweldige huisjes en een mooie , rustige omgeving. 
  20. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Cyclad58 in onze h. kamer12-5-2020   
    Thanks Ad.  Wacht maar,  op een dag weten ze dat mannen net zo lijden onder iets anders en daarom soms zulke monsters kunnen zijn .
    Ik vond het vroeger  altijd zo gek en oneerlijk als ze vrouwen met PMS afschilderden als heksen die totaal onbetrouwbaar gedrag vertoonde, gemeen en sjaggerijnig, of dramatisch en depressief.... Nu ben ik 42 en weet ik dat het lijden reeel is en echt diep kan gaan. De karikaturen zijn gemeen en het gaat echt om een diepe lijdensweg die geleid door hormonen door dal en nog dieper dal kunnen gaan.
    Vandaag ben ik ietsje beter, maar duidelijk nog steeds van slag. Maar ik kijk wel uit dat ik mijn vriend daar van de schuld ga geven, want het zit in mij, het ligt niet aan hem


    Fijn dat jij  hebt geslapen zonder hulp. Laten we hopen dat je dat weer langer en langer volhoud en dat je er weer vertrouwen in krijgt dat ook jouw proces vooruit gaat.  Die Jacuzzi klinkt wel echt heel fijn. Ik hoop dat je daar dan ook lekker van kan genieten.

    Jij bent regelmatig links en rechts op vakantie in huisjes. Zijn er plekken die je extra kan aanbevelen, of specifieke vakantieparken of huisjes? Ik zoek luxe en alles erop en eraan het liefst. Ik wil ook jacuzzi, sauna,  als het even kan openhaard of vuurkorf buiten, ik wil water en bootjes, ik wil een regendouche en een  bad en ik wil  ik wil  ik wil. Heb je een tip?
  21. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Sandro in onze h. kamer 28-4--2020   
    HI Alina,

    Ik had zware AD ontwenning doordat mijn AD plotseling ermee opthield. Een vorm van AD tolerantie had ik. Toen werd ik op Lorazepam gezet. Ik heb therapie gedaan voor mijn eigen onzekerheid die ik nog bespeurde, maar verder was er niets mis met me.
    Dat je angst hebt om te slapen, moet ook opgelost worden met Therapie, niet met medicatie. De ontwenningsklachten bij afbouwen of bij tolerantie hebben daar in feite niets mee te maken. Het ene is huiswerk dat je zelf te doen hebt, misschien trauma dat je moet verwerken, en het andere is iets waar we allemaal mee geworsteld hebben of nog mee worstelen. De vermoeidhied is pijnlijk en zwaar en het enige wat je daar momenteel tegen kan doen is accepteren. De benzo's beschadigen niet alleen je gaba-a receptoren, maar ook je mitochondrië. Die kunnen echt pas herstellen als je klaar bent met afbouwen.
    Adviezen waar je niets mee kan, zijn pijnlijk voor iedereen, en dat is dus ook zo herkenbaar. Veel van mijn clienten horen dit van hun naasten, en hebben er verdriet van.
    Je hoofd verwerkt nu blijkbaar ook bijna geen informatie meer door de ontwenning ( heb ik ook gehad) en daardoor is alles te veel. Licht en geluid en geuren.... tv, radio, computer, bezoek..... alles. Ik lag daardoor ook grotendeels alleen, want ook zitten en lopen was vaak vermoeiend.

    De manier waar ik er mee omging was totale acceptatie van de tijdelijke staat van zijn. Ik begreep dat ik als een rups in mijn cocon moest, dat ik niet moest peuteren aan het coconnetje en dat ik geduld moest hebben. Zitten en afwachten. Rust was een zegen. Stilte een zegen. Geen pijn hebben was ik dankbaar voor. Dat mijn moeder me kon helpen bij het douchen was ik dankbaar voor. Een schoon bed, geen paniekaanvallen, geen depressie, geen ruzie, vrede om me heen, een warm huis, een zachte deken, een vriend die aan mij dacht..... alles was voor mij reden om dankbaar te zijn en door te gaan. Zo deed ik het. En intussen las ik regelmatig op internet wat benzo ontwenning nou precies was, hoe het werkte, wat je moest doen en wat niet, en steunde ik mensen die door hetzelfde heen gingen, omdat ik merkte dat ik er zo goed mee om kon gaan dat het anderen ook hielp om met me te praten.
    Daarom ben ik nu ook voor mijzelf begonnen als coach om mensen hier door heen te helpen.
    Ik begrijp echt goed waar je tegen aanloopt, en het is echt benzo-ontwenning. Je slaapangst zou je kunnen aanpakken met IEMT, EFT of EMDR ( en in die volgorde). Een coach die IEMT kan toepassen is genoeg waarschijnlijk.
    Ik heb zelf nog geen opleiding gedaan om dat met je te doen, maar dat hoop ik wel zelf toe te kunnen passen in de toekomst. Waarschijnlijk moet ik daarmee wachten tot na het corona tijdperk helaas.
     
  22. Thanks
    Kannietmeer ontving een reactie van bolletje in Huize kamer 30 april 2020   
    snap ik wel hoor. Het is wel iets dat ik geleerd heb toen ik doodziek was. Om hulp vragen was noodzakelijk en mensen bleken het juist heel fijn te vinden en niet lastig. En nu moet ik zeggen dat ik me ook vaak juist goed voel als ik iets voor mijn medemens kan doen. Misschien dat dat idee je kan helpen. Hoe zou jij het vinden als een buur je vraagt een pak melk en een brood etc mee te nemen omdat je zelf niet kan gaan zonder scoot?
     
  23. Like
    Kannietmeer reageerde op Meisjeamsterdam in onze h. kamer 28-4--2020   
    Dankjewel @Kannietmeer! Jij hebt me destijds ook geadviseerd om te kijken of herinstalleren zou helpen, dank daarvoor!
  24. Like
    Kannietmeer reageerde op bolletje in Huize kamer 30 april 2020   
    K.N.M.  Ik heb zo''n moeite mensen lastig te vallen met vragen. Dit zijn ook mensen die al oud zijn. Maar als het goed is krijg ik hem vandaag. Dadelijk weer even bellen.
  25. Like
    Kannietmeer ontving een reactie van Meisjeamsterdam in onze h. kamer 28-4--2020   
    gefeliciteerd hoor! Echt goed gedaan.  Op naar volledige genezing.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...