Spring naar bijdragen

Quinn

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7.937
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    89

Berichten geplaatst door Quinn

  1. 3 minuten geleden zei Lonster1:

    Dat het normaal is om vrouwen alleen op hun uiterlijk te beoordelen.

    Dat begint al veel vroeger. Loop maar eens rond met een klein kind, laat het een meisje zijn. "O, wat een mooi meisje is dat" kirde zo ongeveer iedereen vroeger over oudste dochter. En bij alles wat ze presteerde "wat zie je er goed uit!". Terwijl van zoon dingen worden gezegd als stoer (niet geheel terecht), snel, intelligent. Zoek er maar eens naar; jongens worden geprezen om prestaties, meisjes om uiterlijk.

    Absurd, absoluut, maar gemeengoed.

    Wat @Hadocque zegt, klopt natuurlijk helemaal. Aantrekken, plagen, flirten, totaal niets mis mee en op het moment dat je er geen zin in hebt, moet je dat gewoon kunnen zeggen en gaan we verder tot de orde van de dag. En als dat niet gebeurt of niet kan, zit er een fout in de matrix. 

  2. 9 minuten geleden zei Strijkbout:

    het heeft ook allemaal wel iets weg van een soort zuivering of zo

    Ja, dat maakt het behoorlijk eng en totalitair. Nog even en Reve wordt verboden. Iemands daden en gedrag staan los van iemands professionele prestaties, dus dat cancelen, nee.

    Overigens denk ik niet dat er nu meer van dit soort gedrag is, maar wel dat er meer over wordt gepraat en dat mensen minder accepteren. Maar ook daar mag best wat nuance blijven. There's nothing wrong with being offended.

    En @karin123er is ook genoeg wangedrag door vrouwen en genoeg slachtoffers onder mannen natuurlijk. 

  3. 10 uur geleden zei Oskar:

    Hoe zou het toch met Shane MacGowan zijn? Er is een tijd geweest dat vrijwel iedereen die ik bewonderde alcoholist was. Hier zingt hij een gedicht van William Butler Yeats. Ik weet niet of die ook dronk.

    Jep. Zie "a drinking song"

    Wine comes in at the mouth
    And love comes in at the eye;
    That’s all we shall know for truth
    Before we grow old and die.
    I lift the glass to my mouth,
    I look at you, and I sigh.

     

  4. Op 1-3-2023 om 07:31 zei Reacher:

    Een nieuwe vraag stelling: en eentje die al heel vaak is langsgekomen: dit forum is heel langzaam aan het versloffen.

    Ik heb jaren  terug gelezen en er zijn vaak periodes geweest dat het erg stil was hier. 

    Maar het voelt dit keer anders.  

    Ik heb zelf eigenlijk ook niet meer iets om toe te voegen. 

    Dus. Ik denk dat het terugkerende thema is, wat meerderen hier ook al noemen, het vinden van aansluiting. En ik denk dat daarbij ook behoefte aan die aansluiting hoort. Voor mezelf geldt dat ik op het moment weinig aansluiting vind, zowel hier als op andere plekken. Komt natuurlijk deels omdat ik ziek ben en dan schiet niets op. Dat is één. Maar dan is er nog die behoefte aan aansluiting. Die heb ik hier over het algemeen juist wel, maar op het moment ontbreekt voor mij de veilige omgeving om me open te stellen en daardoor die aansluiting te kunnen vinden.

  5. De allereerste stelling hier was

    Op 14-6-2021 om 17:10 zei Reacher:

    Dus nieuwe stelling: een alcoholverslaving wordt deels in stand gehouden omdat het ons ook iets oplevert op psychologisch  gebied. Voorbeeld: je hoeft minder verantwoordelijkheid op je te nemen als anderen geen verwachtingen van je hebben. En soms is dat ergens ook wel fijn.

    en hier wil ik nog maar eens op voortborduren. Ik geloof niet dat we het al gehad hebben, anders honderd excuses en dat soort. Stelling: als de alcoholverslaving ophoudt, volgt een andere verslaving c.q. obsessie om het gat te vullen.

    Komt u maar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...