Spring naar bijdragen

Ikbenzovrij

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ikbenzovrij geplaatst

  1. Hele goede tips! Verder wil ik jullie wijzen op Https://verenigingafbouwmedicatie.nl Https://taperingstip.nl En een onderzoek van Erik Paling https://www.brijder.nl/probleem/medicijnverslaving/onderzoek-slaapmiddelen Ook mensen die 10 mg diazepam gebruiken kunnen contact met Erik opnemen. Op de site kun je zijn gegevens vinden!
  2. Ikbenzovrij

    afzien

    Dank jullie wel. Gabaplus. Werkt dat niet downregulerend? Ik ga op zoek. Thanks en jullie ook sterkte. Wat een gevecht he! ❤
  3. Ikbenzovrij

    afzien

    Nog even een andere vraag. Ik zit vervroegd in de overgang, moest van de Huisarts stoppen met hormonen. Maar ja, nu dus verschrikkelijke hartkloppingen en transpireren. Wil graag een natuurlijk middel slikken maar ik durf niets meer te slikken na mijn benzo avontuur. Ben bang dat alles aangrijpt en de GABAreceptoren weer plat leggen.. Of maak ik me onnodig zorgen Wie heeft tips?
  4. Ikbenzovrij

    afzien

    Een jaar benzovrij en nog steeds soms nachten van max 5 uur. Deze week weer bal. 3 uur soms 5 uur. Afgelopen zomer ging het juist heel goed. Nachten van soms wel 9 uur. Nu al ruim een week dat het weer heel slecht gaat. Gwn maar blijven liggen. Het zal wel weer beter gaan denk ik dan maar.
  5. Ikbenzovrij

    Een steuntje in de rug

    Www.w-bad.org Zoek op de Ashtonmanual in het Nederlands Sterkte
  6. De meeste anti epileptica zijn ook benzos. Kijk er mee uit!
  7. @Anoniem48 en anderen. Doorzetten allen. Het komt goed. Even kort ik ben er nu 10 maanden van af. Ik heb in totaal 13maanden benzo's geslikt, van alprozolam tot diazepam en alles wat er tussen in zat. En enkel en alleen omdat ik vanwege een vervroegde overgang paniekaanvallen had. Ik begin werden mijn klachten alleen maar erger en ik wist dat het door de pillen kwam. Ashtonmaunual er bij gehaald maar niemand geloofde mij. Uiteindelijk op eigen kracht de kortwerkende benzo omgezet naar de langwerkende diazepam en in 7 maanden tijd afgebouwd. Voor het slapen nam ik mirtazepine. Dat heeft me echt goed geholpen. Deze week sliep ik voor het eerst 8 uur achter elkaar. Dat heb ik in twee jaar tijd niet meer gehad. Ik slaap nu gemiddeld 6 a 7 uur per nacht, ook zonder dus de mirtazepine (ad in lage dosering gebruikt 7,5 mg ook dmv taperingstrips afbouwd). Dus het wordt beter. Ik werk weer fulltime en bij die baan moet ik mijn hoofd er goed bijhouden. Dat is voor mij gelukkig geen enkel probleem, ben niet vergeetachtig, eigenlijk ben ik weer als vanouds, voel me gewoon weer mezelf. Toen ik aan de benzo's zat heb ik vooral last gehad van depressies, akathesia (10 maanden lang), niet kunnen eten, niet kunnen slapen, zeer veel onrust en suicidaal... Dat heb ik in mijn hele leven nooit gehad. Ik ben nooit met de psychiatrie in aanraking geweest. En ik wil ze ook nooit meer zien. Wat een boevenbende, ze stoppen de mensen alleen maar vol met pillen. Ik ben blij dat ik weer de oude ben, enkel en alleen nog spiertrekkingen (trilliingen en mijn rechterbeen doet pijn) maar dat zal ook wel minder worden. zo niet er valt mee te leven. Ik wil iedereen aanmoedigen om door te gaan. Het wordt echt beter.... Zonder pillen... Echt waar!!!!
  8. Super @Angela1945. Ik ga het kijken. Dank je wel.
  9. Ik heb nog even gekeken 80 euro per maand betaald voor de afbouw van 2 naar 0 mg diazepam. Dus voor de taperingstrips. 2 maanden over de laatste 2mg gedaan. Idd schandalig dat ze niet vergoed worden.
  10. @Angela1945 Ik ben zeer benieuwd naar die documentaire. Staat die ook ergens online? Dan kan je de link hier delen. Tja die industrie . Crimineel en de artsen doen er leuk aan mee! Sterkte met alles.
  11. Ikbenzovrij

    nieuw slachtoffer

    @Tinus goed dat je hier op het forum zit. Afbouwen en de ontwenningsverschijnselen kunnen heel lang aanhouden. Hierbij een paar goede sites die je kan helpen. http://w-bad.org/ http://www.lovedonesguidetobenzowithdrawal.com/ En natuurlijk de Ashton manual, in het Nederlands http://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf Lees dit maar eens goed door. Er is geen remedie, alleen tijd kan alles helen. Maar het komt uiteindelijk goed. Ik ben zo goed als helemaal genezen. En nog een paar bijlagen. In het Nederlands. Heel veel succes! DUTCH-BACK.pdf DUTCH-FRONT.pdf
  12. http://www.w-bad.org Kijk voor alle informatie op deze site. Morgen is het world benzodiazepines awareness day. Er wordt veel te gemakkelijk tegen deze medicatie aangekeken. Heel langzaam afbouwen volges de Ashtonmethode en eventueel de taperingstrips gebruiken. Zie www.taperingstrip.nl Het kost heel veel herstel tijd. Ik ben er al 9 maanden vanaf en nog steeds kamp ik met de neveneffecten. Maar het komt goed. Voel me al weer duizend keer beter dan met de benzo's, die ik nooit heb willen gebruiken... sterkte allemaal.
  13. Er is een nieuwe site mbt de taperingstrips. Speciaal voor 11 juli (world benzodiazepines awarreness day) en voor alle anderen benzoslachtoffers in de wereld is deze site ook in het Engels gemaakt. De taperingstrips zijn nu ook in de UK en in andere landen beschikbaar. Ik heb er zelf hele goede ervaring mee. Helaas worden ze nog steeds niet vergoed door de zorgverzekeraars, wat ik een grote schande vindt. Kijk voor meer informatie op http://taperingstrip.nl Ik roep iedereen op de klacht over het niet vergoeden van de taperingstrips te melden bij de Nederlandse vereniging voor psychiatrie directeur Mevr. N. (Noortje) Sax, n.sax@nvvp.net (030-282387) Vvoorzitter Prof.dr. D. (Damiaan) Denys, d.denys@amc.uva.nl
  14. http://www.jfmoore.co.uk/LTW_episode_24.html Bijdrage van Peter Groot aan W-bad over de strips.
  15. @Kannietmeer ja bij mij gebeurde dat zeker. Het heeft wel lang geduurd maar het wordt echt beter. Ga door!!! Je komt er wel!
  16. Ikbenzovrij

    Benzo in de war

    Je kunt de taperingsstrips op jouw snelheid afstemmen. Van 2 naar 0 in 28 dagen is maar een voorstel. Ik heb daar juist twee maanden over gedaan. Vandaar dat ze zo ideaal zijn. Afstemmen op je eigen tempo. Dat is altijd mogelijk. En het gaat veel geleidelijker. Ipv 0,5 mg in een keer bouw je bijvoorbeeld 0,1 in een paar dagen af. Ook de mirtazepine heb ik via taperingsstrips afgebouwd van 7,5 naar3. Daarna gestopt. Ik ben ook een maand blijven hangen op 5 mg. Als je maar de juiste huisarts hebt die het formulier invult, het formulier is niet meer dan een format. Je kunt er altijd van afwijken. Je kunt het ook overleggen met de apotheker Paul Harder.
  17. Ikbenzovrij

    Benzo in de war

    Even een korte reactie. Ik heb mij vanaf het begin van het gebruik van benzos nooit goed gevoeld. Heel slechts zelfs. Dus ben uiteindelijk gaan afbouwen . Was dood en dood ziek. 10 maanden hel. De laatste 3 maanden voordat ik helemaal was afgebouwd knapte ik stukje voor stukje op. Dus blijf niet te lang zitten op dezelfde dosis. Je voelt je toch wel slecht. Belangrijk is dat je de laatste milligrammen heel langzaam via tapering afbouwt. Doe daar wel wat langer over. Desnoods langer dan de Ashtonmetode. Dat heeft met de farmacologie (werking van de gabareceptoren en neurotransmitters) te maken. Dit heb ik geleerd van Jim van Os, mede initiatiefnemer van de taperingsstrips en hoogleraar en psychiater (eentje die je dus wel kunt vertrouwen)
  18. Beste allen, Ik heb pleit voor afbouw via de taperingstrips. Zie voor meer informatie http://www.cinderella-tx.org/nl/. Ik heb er zelf een positieve ervaring mee opgedaan. Zoals velen van jullie terecht aangeven worden taperingstrips niet vergoed door de zorgverzekeraars. Jim van Os en Paul Groot, beiden wetenschappers, hoogleraar neuroloog etc en verbonden aan deze non-profit organisatie, maken zich al jaren hard voor vergoeding van de strips. Het is ook belangrijk dat de Nederlandse Vereniging van Psychiatrie (NVvP0 van ervaringsdeskundigen zoals wij zijn, horen hoe moelijk het is om van de benzodiazepines af te komen en dat ze dus a) niet moeten worden voorgeschreven en b ) bij afbouw men moet gaan werken met taperinstrips. Je kunt in deze zaak iets doen wat echt kan helpen. Het is de bedoeling dat de NVvP een duidelijke uitspraak in deze zaak doet, maar toe nu zijn ze daar zeer terughoudend in. Als de NVvP zich duidelijk uitspreekt (wat ze al lang had kunnen doen), dan zal dat deze zaak enorm helpen. Met deze zaak wordt verstaan, het vergoeden van de taperingstrips. Door een brief (of brieven) aan het bestuur te schrijven met de vraag waarom zij zich in deze zaak niet duidelijk uitspreken kun je eraan bijdragen om ze in beweging te brengen. Maak daarbij goed duidleijk wat patiënten nu in de praktijk allemaal (moeten) doen om van die benzo's af te komen. Welke onttrekkingsverschijnselen we hebben ervaren, werken met schuurpapiertjes ed. Schrijf namens jezelf of namens een vereniging en gebruik je eigen woorden. Hoe meer brieven hoe beter. Het moet een echte noodkreet zijn van onze kant. Je kunt brieven per email richten aan: - de directeur Mevr. N. (Noortje) Sax, n.sax@nvvp.net (030-282387) - de voorzitter Prof.dr. D. (Damiaan) Denys, d.denys@amc.uva.nl Ik hoop echt dat jullie allemaal een mail cq brief gaan sturen. Ik ga het in ieder geval wel doen. Maar misschien moeten we onze krachten bundelen.
  19. Er is maar één zorgverzekering die het vergoed. Ik weet zo even de naam niet meer, maar dat zou je kunnen googlen. Ik weet niet meer wat ik exact betaald heb, ik denk zo 40 euro per maand? Voor de mirtazepine was ik wel meer kwijt. Helaas wordt het niet vergoed en Jim van Os en Peter de Groot, beiden hoogleraren, zijn hier vel op tegen en hebben ook een wetenschappelijk artikel geschreven. Ik kan dat artikel helaas niet uploaden. Maar kan het je wel mailen. Verder zijn er volgens mij zijn er verder geen kanalen of andere forums (fora?) waar je in Nederland over benzodiazepines kunt praten. Ik weet wel zeker dat heel veel mensen niet weten hoe slecht dit voor ze is en dat ze door psychiaters bestempeld worden als depressief. Dat is mij ook overkomen. Terwijl ik niet eens depressief was (voor benzogebruik, wel tijdens benzogebruik en ook nu niet meer dus). Ik ben bezig met een website en wil graag een Nederlandse chapter oprichten van W-BAD.org. Ik wil een Stichting gaan opzetten. GABA heeft een oproep gedaan om elkaar te ontmoeten. Misschien is dat ook iets voor jou. Ik ben blij te lezen dat je wel goed slaapt. Dat scheelt al weer een beetje...
  20. Dank je wel @Kannietmeer Ik begrijp nu wat je bedoelt. Tja... triest maar ik ben er nog en hoe!
  21. Hoi @KannietmeerIk reageer maar direct. Ik wil graag anderen helpen omdat ik vind dat er te weinig aandacht is van de artsen, de media etc. We worden genegeerd. Het is echt crimineel. Maar goed dat is mijn frustratie. Daar heb jij ook niets aan. Mijn overstap van Lorazepam naar Diazepam was in het begin ook niet echt fantastisch, alhoewel ik direct bij de eerste weken dat ik benzo's gebruikte al last had van gewenning.. Gedurende mijn hele benzogebruik voelde ik me zoooo slecht en ik wist dat het door de benzo's kwam en niet door mijzelf.... Ik heb inderdaad de Ashtonmethode gebruikt. Toen ik eenmaal diazepam gebruikte heb ik 0,5 mg diazepam afgebouwd per 2 weken. Dus in totaal er 7 maanden over gedaan over 7 mg diazepam. De laatste 2 maanden, 2 mg, heb ik via taperingstrips afgebouwd: 0,1 mg per drie dagen. Doordat ik op een gegeven moment Mirtazepine ben gaan slikken ging ik ook weer slapen. De ongelooflijke depressive gevoelens, mijn ongelooflijke angsten, mijn depersonalisatie, mijn zenuwen (die waren het alle ergste, ik kan het niet uitleggen) zijn vorig jaar zomer verdwenen. Heel langzaam ging het beter. 21 september 2016 was ik benzovrij!!! Ik nam de diazepam altijd savonds. Het is langwerkend waardoor je minder schommelingen hebt in je bloed. Dit duurt even maar ik voelde me echt na verloop van tijd beter. Zelfs in juli vorig jaar, toen was ik nog aan het afbouwen voelde ik mij al beter. Ik zou dus inderdaad de twee momenten omzetten naar een moment: savonds voor het slapen gaan. Mijn verhaal staat overigens ook op www.w-bad.org. Ik raad iedereen hier aan om zijn/haar verhaal er op te zetten. Dit kan anoniem.
  22. Ik ken Citalopram niet. Ik hoop dat het geen benzo is. Ik weet alleen dat Mirtazapine echt help voor slaap. Alleen tijd kan onze receptoren weer helen. Verder helaas niets.. Als je kijkt op youtube dan vind je veel filmpje, in het Engels, hoe benzo's werken op de GABA receptoren. En ga je ook begrijpen dat alleen tijd de werking van de GABa receptoren ten goede komt. Ik ken het niet slapen. Ik heb in een Cold Turkey periode 18 nachten niet geslapen, maar dan ook niet, toen weer begonnen aan de lorazepam, omgezet naar diazepam en volgens de Ashton methode afgebouwd. En nu dus 8 maanden benzovrij. Het herstel van slapen duurt ongeveer 2 jaar, maar ik sliep na een xaantal maanden ongeveer 4 uur per nacht. Dus heel langzaam wordt het nu beter. Het is verschrikkelijk maar ik ben blij dat ik vol heb gehouden. NU dus ongeveer 6 uur per nacht. Soms iets meer. Vele anderen slachtoffers hebben mirtazepine gebruikt om te slapen. Ook al slaap je in het begin niet veel het helpt echt zeker. Maar ook dit middel moet je langzaam afbouwen. En liever niet langer dan een jaar gebruiken en niet meer dan 7,5 mg. http://w-bad.org/aboutbenzos/ Op deze pagina kun je lezen hoe benzo's werken en dat zie je ook in het simpele filmpje. Kijk ook op wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine Succes @Anoniem48 en @Kannietmeer Oja @Kannietmeer 1 mg lorazepam is echt 5 mg diazepam. ik heb ook lorazepam omgezet naar diazepam.
  23. Hoi @Kannietmeer Nee dat is het ergste. Dat je niet weet wat voor je ligt. Probeer te leven. Doe zoveel mogelijk! Het is een groot misverstand dat er mensen zijn die er makkelijk van afkomen... dat willen de hulpverleners je graag doen geloven. Laten ze zelf naar langer dan 2 weken benzos gaan slikken. Maar dat doen ze niet... Niemand ontkomt er aan. Echter mensen worden vaak fout gediagnosticeerd waardoor er nog meer pillen in worden gestopt. En door onwetenheid van de slachtoffers kunnen zij ook geen weerstand bieden.. Voor meer info kijk op http://w-bad.org Deze site heeft ook een facebookpagina. Hou je vast aan degene die het gered hebben. Dat kan jij ook!!! Ik ben ok door een gel gegaan maar voel me weer goed. Voor 80%genezen! Probeer als je van de benzos af bent en hersteld bent ook van de andere medicatie af te komen. Ook deze veroorzaken chemische onbalans in je hersenen. Google maar eens op Peter Breggin! Maar first things first. De benzos eerst. Just keep walking!!! Xx
  24. Het komt echt goed. Stapje voor stapje afbouwen en het kost gewoon veel tijd om te herstellen. Het komt goed. Hou vol!!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...