Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Een steuntje in de rug


Aanbevolen berichten

Ik schrijf dit voor iedereen die een steuntje in de rug wil of meer informatie over het stoppen of afbouwen met benzo's.

Laat ik voor opstellen dat ik geen arts ben, maar ervaringsdeskundige zoals de meeste van dit forum. Iedereen ervaart de afbouw anders. Hier zijn geen richtlijnen voor. Ieder mens is anders en ieder lichaam. De een ervaart bijna geen klachten en voor de ander is het een hele zware tijd. Ik kan dus niet zeggen wat je te wachten staat. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring en de informatie die ik gelezen heb. Kennis geeft macht en geeft je meer inzicht in de situatie. Pas hier wel mee op! Je komt ook verhalen tegen die je banger maken.

Wat goed is om te lezen is de Ashton Manuel, meerdere keren vermeld op dit forum. Het geeft je inzicht wat benzo's met je doen, er staan afbouw schema's in en een duidelijke beschrijving van de ontwenningsverschijnselen.

Het belangrijkste BOUW NOOIT TE SNEL AF!

Het lichaam heeft bij elke vermindering van dosering de tijd nodig om te herstellen, de mede leden kunnen dit beamen. De zenuwen zijn een tijd(afhankelijk hoe lang je dit geslikt hebt) onderdrukt geweest.

Wat de afbouw makkelijker kan maken is de benzo die je gebruikt eerst omzetten naar diazepam. Dit heeft met de halfwaardetijd van de benzo te maken. Diazepam heeft de langste haflwaarde tijd. Dit zorgt ervoor dat het stofje langzamer uit je lichaam gaat en het de afbouw makkelijker kan maken. Voor de meeste mensen werkt dit het beste, maar ook hierin zijn uitzonderingen. Dit betekend niet dat je dus geen ontwenningsverschijnselen krijgt, maar ze zijn iets makkelijker te handelen. Diazepam begint na ongeveer 8 dagen uit te werken, na 8 dagen zullen de ontwenningsverschijnselen pas beginnen. Zowel door dokteren als veel sites staat dat de ontwenningsverschijnselen 1 tot 2 weken aanhouden. Houd er rekening mee dat dit echt veel langer kan duren.

Naast de lichamelijke klachten zijn er de geestelijke klachten die de afbouw moeilijk maken. Voor mensen die benzo's zijn gaan slikken voor hun angst op paniek. De klachten die je krijgt lijken hier heel erg op waardoor je denkt dat alles weer terug komt, terwijl dit in veel gevallen niet zo is. Belangrijk om te weten is dat jaren lang of gedurende het gebruik gevoelens onderdrukt zijn. Dus tijdens of na de afbouw kan het zijn dat er bepaalde emoties uitkomen. Wees hier niet bang voor. Zeker als u begeleiding heeft kan degene u er mee helpen. Het is het echt dubbel en dwars waard om te stoppen met benzo's.

Ik heb hier nog enkele tips die mij erg geholpen hebben. Houdt u eigen afbouwritme aan. Als je merkt dat je nog niet toe bent aan de volgende stap dan wacht je een paar dagen of een week. Drink voldoende, het liefst water. Koffie kan meer onrust geven, maar is zeker niet bij iedereen zo. Eet zo gezond mogelijk dus ook voldoende groente en fruit. Ik heb zelf veel baat bij het slikken van een multi vitamine en magnesium. Houd indien mogelijk een vast slaap ritme aan. Zorg dat je er met mensen over kan praten, hier op het forum of mensen uit je omgeving. Ik heb diverse mensen in mijn omgeving een artikel laten lezen, waardoor ze het meer zijn gaan begrijpen. Ik heb heel veel baat gehad bij yoga, waardoor ik goed op mijn ademhaling kon terug vallen en een betere doorbloeding kreeg. Belangrijk is om te doen waar je jezelf goed bij voelt. Wees lief voor jezelf! Begin niet aan jezelf te twijfelen, het is gewoon heel zwaar en weet dat het tijdelijk is.

Ik hoop dat ik er iemand een stukje mee op weg kan helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 261
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik schrijf dit voor iedereen die een steuntje in de rug wil of meer informatie over het stoppen of afbouwen met benzo's. Laat ik voor opstellen dat ik geen arts ben, maar ervaringsdeskundige zoals de

Snoes, wat je zegt, afbouwen van antidepressiva is ook geen feest.   het is hier goed knudde. ik vraag mij af of het ook lastiger word, naarmate je dichter bij de 0 mg komt. de stappen worden natu

Lieve BS. Ik begrijp dit helemaal. Ook dit is een fase in het helingsproces. Neem je tijd en ik weet dat je binnenkort hier weer terugkomt met positiever nieuws.  Heel veel sterkte!   Ik kwam dit l

Posted Images

Hoi Snoes, ik lees zojuist hetgeen je hierboven geschreven hebt. Heel goed geschreven! Het klopt inderdaad dat als je de verhalen leest dat je wel eens bang kan worden wat er allemaal niet gebeurt zodra je stopt. Ik heb me daar ook een beetje schuldig aan gemaakt. Waar ik inmiddels wel achter ben is dat bij de meeste mensen het afbouwen wel moeilijk is maar zodra ze het goede afbouwschema hanteren en hun eigen tijd nemen, het veel makkelijker te doen is. Bij mij duurt het helaas wat langer omdat ik de benzo's jarenlang gebruikt heb en mijn zenuwstelsel erg lui is geworden daardoor. Bij een klein percentage van de mensen heeft dat een hersteltijd nodig van meer dan een jaar. Op zich is het weten het belangrijkste. Ik weet nu dat het bij mij nog lager duurt dan normaal is, maar dat ik uiteindelijk zal herstellen. En inderdaad komen er emoties los die je al die tijd dat je het gebruikte hebt opgespaard. Ondanks dat het voor mij heel erg moeilijk is en was om te stoppen, ben ik gewoon heel erg blij dat ik er van af ben.    

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gefeliciteerd Gaba, dat het jou gelukt is.

 

Goed geschreven verhaal van jou, Snoes!

 

Snoes, ik blijf minstens 2 maanden of nog langer op een lagere doses hangen.

Het duurt dan wel vreselijk lang, maar dit is dan maar zo.

Slechte ervaringen opgedaan door te snel of helemaal niet af te bouwen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi sneeuwhoen,

Gelijk heb je! Doe wat voor jou het beste voelt. Ik denk dat dat een van de belangrijkste dingen is in dit proces is.

In het begin dacht ik hoe sneller hoe beter, maar dan kom je zelf behoorlijk tegen.

Ik zag dat je ook had gereageerd op een ander bericht van mij over het gebruik van mijn antidepressiva.

Voordat ik hier de dosis van ga verlagen in overleg met mijn arts wil ik eerst dat mijn lichaam en hoofd meer tot rust zijn gekomen van de afbouw van de benzo's. Ik slik nu nog 18 druppels lexapro en 30 MG mirtazapine. Veel te zwaar begin ik nu te merken. Ik slaap meer dan 10 uur elke nacht, wat opzich goed is, maar het is niet natuurlijk. Ben er ook heel duf en moe van. Ben nu mijn druppels s'avonds gaan slikken en dat gaat al beter. Wat mijn arts vertelde is dat als mensen zich weer beter gaan voelen ze meer last krijgen van de medicatie. Ik zie het dan ook als iets positiefs, maar dat neemt niet weg dat ik opzie tegen de volgende afbouw, want ook dit is geen pretje volgens mij.

Hou je taai hè sneeuwhoen! Ik denk aan je en heb je een moeilijk moment je weet me te vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag allemaal,

 

Via via iemand ben ik hier terechtgekomen en heb de meeste verhalen gelezen.  Wat zijn jullie allemaal sterke mensen. Eventjes voorstellen ben een vrouw van 54 jaar uit Brussel. Ben op zoek naar steun en deze wil ik zelf ook geven.  Ik zit reeds 4,5 maanden met zware afkickverschijnselen en er komt maar geen einde aan, wel zijn er al symptomen verdwenen die door andere symptomen vervangen werden. Ben begin dit jaar zwaar ziek geweest en de dokter heeft me toen het volgende voorgeschreven : Sulpiride 200mg (ad), Lorametazepam 1mg en Xanax 1mg. Elke dag gebruikte ik toen Sulpiride 100mg en Lorametazepam 0,5mg en af en toe Xanax 0,5mg gedurende ongeveer 2 maanden. Toen ik beter was na 2 maanden vertelde de dokter me dat ik deze medicijnen mocht stop zetten. Na één week terug naar de dokter voelde mij niet goed en was steeds aan het bibberen. Volgens de dokter lag dit niet aan het stopzetten van de medicijnen gezien de korte innameduur en de kleine hoeveelheden. Maar na vele opzoekingen weet ik nu beter en voel ik mij echt in de steek gelaten door mijn (ex) dokter.

Ik ben enorm boos op hem en op mezelf hoe dom ben ik geweest. Bij deze wens ik jullie heel veel sterkte en hoop dat er een dag mag komen dat we terug zullen mogen lachen.

Symptomen : Hoofdpijn, geruis in hoofd, braakneigingen, zeeziek, spierpijn nek, schouders, rug, armen en benen. En vooral een super rot gevoel ter hoogte van borstkast.  Gelukkig komt elk om de beurt en komen ze niet allemaal op hetzelfde moment.

Vriendelijke groetjes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Benzoslachtoffer,

Welkom op het forum. Ik hoop dat je hier bij ons wat steun kunt vinden.

Allereerst je bent niet dom! Als je niet weet wat deze medicatie met je kan doen ga je op goed vertrouwen en advies van je arts af. En hier ligt gelijk het grote probleem. Het wordt onderschat en de artsen hebben hierover vaak te weinig kennis. Eigenlijk wordt je in het diepe gegooid en kijk zelf maar hoe je eruit komt. Ik heb mijn arts hier ook op gewezen.

Het vervelende is dat niemand je kan zeggen hoe lang het duurt. Ik vind dit zelf ook heel erg lastig. Ik ben nu iets meer dan 4 weken gestopt na een afbouw van 8 maanden. Vandaag heb ik ook weer veel last van klachten en kan om alles huilen. Ik vind mezelf soms net een klein kind hoe ik reageer, nou over een tijd gaan we er om lachen!

Mocht je een slechte dag hebben of vragen je bent welkom!

Veel sterkte!

Link naar bericht
Deel via andere websites

hoi benzoslachtoffer,

 

ben het met Snoes eens.

ik ben ook in de zogenaamde wijze adviezen van hulpverleners gestonken.

het is dom van jouw arts.

hij had beter moeten weten.

jij kon het niet weten.

hij heeft jou in de steek gelaten, niet omgekeerd.

na een paar weken gebruik kun je al ontwenningsverschijnselen krijgen.

na 2 maanden ben je eigenlijk al verslaafd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Snoes, wat je zegt, afbouwen van antidepressiva is ook geen feest.

 

het is hier goed knudde.

ik vraag mij af of het ook lastiger word, naarmate je dichter bij de 0 mg komt.

de stappen worden natuurlijk groter.

ik werk met halfjes.

nu nog 4 halfjes te gaan. (2 mg diazepam nu nog per dag)

ik vind het geen doen, maar ja...

ik wil niet meer, maar ja...

ik kan niet meer, maar ja...

nou ja...enzovoorts

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Sneeuwhoen,

Ik hoop dat je een beetje een goede nacht hebt gehad!

De laatste loodjes zijn inderdaad zwaarder, maar je weet ook dat het einde in zicht komt en dat maakt je weer sterk. Mocht je de stappen nou te groot vinden, doe je toch nog wat kleinere stappen? Kijk je hoe dat gaat?

Ik wil niks promoten maar ik heb veel baat bij de bètablokkers, zonder was het voor mij veel erger geweest. Dit zorgt er bij mij voor dat mijn lichaam meer tot rust komt. Misschien iets om in overweging te nemen voor het laatste stukje?

Je bent nu al zover dat je dit gaat lukken. Tanden op elkaar en doorzetten. Dit kan je!

Link naar bericht
Deel via andere websites

dank voor jouw support.

 

kleinere stappen is lastig, in verband met delen.

je hebt alleen 2 mg met breuklijn.

0,25 maken ze niet in de apotheek.

ja, het zal lukken.

ik begin niet aan bètablokkers, hoewel ik weet, dat het helpen kan tegen de hartkloppingen enzovoorts.

we zullen zien...

ja, ik slaap wel op mirtazapine.

ontwaken is vreselijk enzovoorts.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je hebt ook medicijn weegschaaltjes. Hier kan je kleine dosis op afwegen. Het is een idee misschien. En er schijnt iets nieuws op de markt te zijn van valium special voor de afbouw, misschien kan je apotheek je er wat meer oververtellen. Mijn arts vertelde erover.

Ik heb de bètablokkers gekregen voor mijn paniek, wat op een gegeven moment werd veroorzaakt door de benzo's. Maar geld ook voor dat je er weer vanaf moet zien te komen. Dus goed je hier niet voor kiest. Voor mij is het niet anders.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Snoes en Sneeuwhoen,

 

Fijn dat jullie reageren.  Omdat ik door de dokter zijn raad cold turkey ben gestopt kan ik niet weten hoe dat zit met afbouwen. Van welke afkickverschijnselen hebben jullie last ? En wat gebeurd er na het afbouwen ?

Ik zit nu al bijna 5 maanden in deze shit en heb het gevoel dat ik nooit niet meer ga genezen. En dat terwijl ik zo lage dosissen gebruikte, ik snap dit echt niet.

Ik ben bang dat dit niet meer gaat stoppen. En het is ook zeer moeilijk om hierover te spreken met anderen die kunnen dit gewoonweg niet begrijpen.

Hebben jullie ook last van een rot gevoel in de borstkas het is net of dit spul heeft ook mijn ziel heeft aangetast. Heb ook rare gewaarwordingen in mijn hoofd.

Ik hoop van harte dat we hierdoor geraken.

Lieve mensen ik wens jullie heel veel sterkte.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Sneeuwhoen,

 

Ik lees dat jij mirtazapine neemt om te slapen is dit geen benzo ? En slaap je daar goed mee ?

Jij zegt dat ontwaken vreselijk is mag ik daar iets meer over weten ? 

Elke ochtend wordt ik doodziek wakker en dit duurt dan nog even (1 à 3 uur), heb dan een heel raar gevoel in de borstkas.

Heb braakneigingen, hartkloppingen en zweet.  Dit is afschuwelijk om telkens zo wakker te worden. Gaat dit wel allemaal over gaan?

Ik wordt ook altijd wakker rond 5 uur en ook al ben ik moe ik kan niet meer terug inslapen.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Benzoslachtoffer, Snoes en Sneeuwhoen. Ik had weer een paar slechte dagen. Toen ik begin van het jaar vreselijk veel last kreeg van depressieve gevoelens en opdringerige gedachten ben ik toch maar een AD ( Nortrilen)gaan gebruiken. Ik had al gelezen op het amerikaanse forum dat een AD waarschijnlijk niks doet. Ik weet niet of het wat gedaan heeft maar ik ben nu al weer 2 weken aan het afbouwen. Ik wil uiteindelijk er naar toe om in ieder geval 2 jaar geen enkel medicijn te gebruiken.

Ik weet nu haast zeker dat ik niet geschikt ben voor bepaalde medicijnen. Het afbouwen van het AD is echt niet te vergelijken met het afbouwen van een benzo. Het is veel minder intens. Het is niet leuk en ik voel me dan ook niet zo prettig, maar de waanzin van de benzoafbouw heeft het zeker niet.

 

Al met al en stapje voor stapje gaat het wel iets beter met me. Ik heb het gevoel dat ik nu het ergste achter de rug heb. Dat heeft dan wel anderhalf jaar geduurd. 

 

Een paar maanden geleden had ik echt het gevoel dat ik er nooit meer uit zou komen. Nu heb ik wel weer het vertrouwen dat het uiteindelijk goed zal komen.

Nu nog de allerlaatste 2 mg van Nortrilen wegwerken en dan zit er geen chemie meer in m'n lijf. 

 

Terugkijkend is het zo raar dat ik me het slechtste ging voelen lang nadat ik gestopt was met de benzo. En met name dat het zo vreselijk lang duurt voordat je brein en lijf  weer gaat herstellen. Het is met geen pen te beschrijven wat een tergend slopend proces dit is. 

 

Mijn geheugen gaat weer een beetje normaal doen, de afschuwelijke gedachten die zomaar kwamen opzetten, verdwijnen langzaam aan.

 

Zeer kwalijk is dat artsen nog steeds blijven zeggen dat je na twee weken na de afbouw wel klaar moet zijn. Hierover zou veel meer kennis moeten komen in Nederland. Ik denk dat er erg veel mensen weer opnieuw zijn gaan gebruiken of andere medicatie hebben gekregen, terwijl ze gewoon in een post-withdrawal zaten. Als mensen nou maar weten dat je tijdelijk in de hel terecht komt en dat deze periode vreselijk lang kan duren, dan kun je je daar op instellen.

Alle rare klachten, zowel fysiek als mentaal verdwijnen op den duur. Ik kan hier hele lijsten schrijven met klachten die ik heb gehad zowel tijdens gebruik, de afbouw als na het stoppen. Ze zijn allemaal weer weggegaan.

 

En zo langzaam aan begint het me ook duidelijk te worden dat slechts een handjevol mensen het uiteindelijk lukt om eraf te komen. Ieder op zijn eigen manier en in een eigen tempo. Degenen die het lukt mogen echt trots zijn op zichzelf.

 

Je wordt dus uiteindelijk beter!! 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo benzoslachtoffer,

Allereerst knap van je dat je je verhaal doet, er is zeker veel onbegrip, maar gelukkig begrijpen wij je.

Mijn advies is eerst de Ashton Manuel te lezen. Hierin staat alles heel duidelijk beschreven. Dit kan je op internet vinden. Ik heb er veel aan. Je begrijpt het proces beter, waardoor je jezelf rustiger kan maken.

Ik heb last van de volgende ontwenningsverschijnselen: benauwd, hoofdpijn, misselijk, trillen, warm, koud,beven, pijnlijke spieren, draaierig, soms last van mijn evenwicht, gevoelig voor prikkels, zweverig, angst, paniek, boos, kan niks hebben, huilerig, paniek, hartkloppingen, bang wakker worden en dan de werkelijk niet meer goed zien, tintelingen, vieze smaak in mijn mond, moeilijk concentreren. Ik denk dat ik zo het meeste hebt. dus om je gerust te stellen, je bent niet alleen en het ligt niet aan jou.

De druk op de borst is denk ik een vervolg van je angst. Ik heb hier ook lang last van gehad, zodra ik bang wordt heb ik hier weer meer last van. Ben natuurlijk geen dokter, maar ga uit van mijn eigen ervaring. Angst zorgt ervoor dat je klachten erger worden.

Je arts had je nooit cold turkey mogen laten stoppen. Wat er gebeurd is dat je zenuwen zo'n opdonder krijgen dat het tijd nodig heeft om te herstellen. Dat is de reden waarom afbouwen zo belangrijk is, elke keer hebben je zenuwen tijd nodig om te herstellen.

Elk lichaam en ieder mens reageerd anders, vind het vervelend om te zeggen, maar je hebt gewoon heel veel pech. Gaba een ander forum lid heeft ook een hele lange nasleep. Misschien dat hij eerdaags reageerd. Bij mij geld ook er hoeft maar iets te veranderen in mijn medicatie en heb hier last van.

Ik zag ook je vraag over Mirtazipine. Dit is een anti depressiva, dit helpt tegen het sombere gevoel en wordt voor geschreven aan mensen die slecht slapen. Ik slaap er super goed op, maar ook dit is een medicijn wat langzaam afgebouwd moet worden. Wat je zou kunnen proberen is melatonine, dit is een natuurlijk stofje. Dit kan je gewoon kopen bij de drogist. Wordt ook veel gegeven aan kinderen.

Ik hoop dat ik je weer een beetje heb kunnen helpen. Je kan alles vragen. Onthou het gaat echt over, alleen niemand kan zeggen hoe lang het duurt.

Groetjes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Gaba,

Fijn om van je te horen. Vond het al stil, haha. Vervelend om te horen dat je weer rot dagen hebt, maar ook fijn om te horen dat je je ook weer steeds wat beter gaat voelen. Gelukkig heb je door gezet.

Hoe gaat het met jezelf vertrouwen? Krijg je dat alweer een beetje terug?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Snoes, ja dat gaat ook gelukkig veel beter. Ik merk dat ik al weer beter met mensen en klanten omga. Dat was heel raar wat er gebeurde. Bij elk contact was ik zo vreselijk gefocust op wat de ander van me zou denken en of ze het aan me zouden merken. Heel vreemd was dat. Net zoals zoveel andere rare dingen die gebeurden. Het wordt allemaal gelukkig wat minder. 

Ik ga ook makkelijker weer naar afspraken toe en kom weer wat meer buiten tussen de mensen.

 

Lief dat je het vraagt! En ook erg lief dat je benzoslachtoffer ondersteunt. Wat je schrijft is helemaal goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Snoes,

Heb de Ashton Manuel gelezen en nog vele andere lectuur. Ik denk als je hierin zit dat je honger naar uitleg hier omtrent niet te stillen is. Ik heb het nodig om te weten wat de mensen voelen die nu momenteel tot mijn spijt in deze shit zitten.  Voor mij is het ergens een geruststelling dat mijn symptomen overeen komen met die van anderen, dom hé.  Dit maakt mij minder bang. Maar dit had je al door. Zijn jou symptomen daar constant of met afwisseling of heb je af en toe momenten dat je je goed en normaal mag voelen ? Ik heb een ganse tijd dezelfde symptomen gehad maar die zijn nu bijna verdwenen het ging om pijngolven die ik nu nog wel heel licht aanvoel. Het gevoel in mijn borstkas heeft te maken met mijn maag voel nog lichte kloppingen. Heb geen last van angstgevoelens.  Met die nieuwe symptomen heb ik nu wel het gevoel dat hier nooit een einde aan gaat komen.  En inderdaad ik heb dikke pech. Ik die nooit geen medicijnen in nam heb nu wel mijn les gehad. Toch ga ik terug antibiotica moeten innemen voor mijn maag omdat de bacterie nog niet verdwenen is. Zelfs dat durf in niet meer in te nemen maar ik zal moeten omdat deze bacterie helicobacter kanker kan veroorzaken. Maar ik moet dan wel eerst uit deze put geraken. Wat Gaba betreft heb ik het genoegen gehad met deze kennis te maken op een andere site.

Zijn jou symptomen al verminderd sinds het begin ? Ik hoop van wel. Fijn dat je mij wilt steunen.

Ondertussen had ik het medicijn Mirtazipine opgezocht maar zal dit niet innemen. Een andere dokter heeft mij ZafranPure voor geschreven is een natuurlijke AD op basis van safraan en neem ook 2 x per dag magnesium in. Voor de rest eet ik gezond heb ik altijd gedaan. Neem ook volgende supplementen: D3, Vitamine B complex, vitamine C, Q10, chlorella, l-tyrosine, sole van keltisch zout (mineralen), hennepzaden, vetten zoals olijfolie en kokosnootolie (hersens hebben vet nodig). Soms als de pijnen te heftig zijn durf ik wel heel afzonderlijk Dafalgan in te nemen om eventjes op adem te komen.

Toch zouden wij dit allemaal niet moeten meemaken.  Volgens mij zijn al onze dokters helemaal niet op de hoogte van deze afkicktoestanden en en het gevolg hiervan zij geloven  Bigpharma op haar woord. Universiteiten krijgen subsidies van Bigpharma dat zegt al genoeg Ik denk dat de bedoeling is om de meesten verslaafd te houden. Je zou voor minder als je ziet wat deze hel met je doet. Denk niet dat medicijnen gemaakt zijn om ons te genezen.

 

Healing The Elite Way

Is echt de moeite om te bekijken.

 

9789079872138-240x300.jpg?_=8lg8OpJd

 

Heb ik ook gelezen.

Ziezo lieve Snoes ik stuur je vele groetjes

 

Dag Gaba,

 

Spijtig om te moeten horen dat je een paar moeilijke dagen achter de rug hebt. Ik miste je al, zoals je ziet heb ik mijn weg naar hier gevonden. Blij om te lezen dat de afschuwelijke gedachten aan het verdwijnen of verdwenen zijn. En inderdaad het is met geen pen te beschrijven. Denk niet dat een AD chemisch of natuurlijk hier mee kan helpen. Het lichaam zelf beslist hoeveel tijd het nodig heeft om zich te herstellen en spijtig voor ons hebben wij hier het groot lot gewonnen. Maar zovele maanden lang al Gaba dit is onbeschrijfbaar hoe doe jij dat ? Had jij dan ook momenten dat je dit kotsbeu was ? En hoe ging jij hiermee om? Dikke pluim jij mag absoluut heel fier op je zijn. Hoop dat dit nu wel jou laatste dagen zijn. Misschien stopt dit allemaal in één keer op een zeker moment en ga je eindelijk mogen leven.  Daar moet toch ooit een einde aan komen hé. Ik zeg dit elke dag keer op keer en toch telkens komt dit beest terug en voel ik mij zo bedrogen door mijn lichaam. Alhoewel mijn lichaam hier wel recht op heeft omdat ikzelf mijn lichaam 2 maanden volgepropt heb met dit vergif.

Lieve Gaba ik hoop dat je het nog een beetje kunt volhouden het einde is in zicht. Probeer ook zo veel mogelijk fruit en groenten smoothies te drinken jou lichaam kikkert hiervan op.

Groetjes

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi benzoslachtoffer,

Ik begrijp je heel goed en wilde ook zoveel weten en wat inderdaad ook herkenbaar is ik wilde ook precies weten wat iemandanders voor een klachten heeft of had. Ik heb er bijna geen periodes in dat ik me normaal voel, helaas. Heb betere dagen en mindere. Ik ben heel benieuwd hoe ik me straks ga voelen, omdat ik gewoon niet meer weet hoe het is om me normaal te voelen.

Het verschil tussen jou en mij is dat ik elke keer een beetje van mijn dosis afhaalde. Ik noem het fases waar ik doorheen moet. Nu is bij mij het laatste stukje aan het uitwerken en weet ook niet hoelang dit duurt. Ik hoop me eind september wat beter te gaan voelen. Mijn klachten zijn redelijk constant.

Zo te lezen zorg je heel goed voor jezelf. Vitamine B12 is heel goed voor je geest, maar misschien zit dit al in 1 van jou vitamines.

Doe je ook ontspannings oefeningen. Helpen bij mij erg goed.

Liefs

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Gaba,

Wat fijn om te horen! Ik herken het wat je verteld, heb hier ook nog last van. Als of je een beetje in je eigen wereld zit.

Vind het alleen maar fijn dat ik benzoslachtoffer kan ondersteunen, zelfde als wat jij bij mij hebt gedaan. Zo zie je samen komen we er wel! Geniet van je weekend.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ benzoslachtoffer, je wilt niet weten hoeveel duizenden pagina's ik gelezen heb op het internet toen het op z'n ergst was. Ik weet dus heel goed wat je doormaakt. Het is zo belangrijk om te weten dat je hier niet uniek in bent. Misschien zal ik ooit in staat zijn om hier op dit forum het hele verhaal te vertellen.

Je vraagt me hoe ik dit gedaan heb. Het enige dat ik gedaan heb is in leven blijven en wachten op betere tijden. Gedurende die hele lange maanden heb ik een paar momenten gehad dat ik echt dacht dat ik het niet meer zou volhouden. Ik dacht dat ik voor eeuwig mezelf vergiftigd had en dat mijn hersenen zo vreselijk beschadigd waren dat het dementie was geworden. Echt, het enige dat je kunt doen is in leven blijven en weten dat er een tijd komt dat het beter gaat. Het is echt waar, je lichaam en je hersenen zijn wondertjes, ze herstellen na verloop van tijd weer.

 

Vandaag las ik een stukje in een krant over een persoon die ik vroeger goed kende. Ik was toen heel jong. Deze man had nadat zijn echtgenote plots was overleden van de huisarts "medicijnen" gekregen om wat rustig te worden. Vervolgens ging het na maanden steeds slechter met hem. Hij is inmiddels 80 en werd opgenomen in een verzorgingshuis met de diagnose dementie. Daar heeft hij een jaar of zo gezeten en besloot zelf met de medicijnen te stoppen. Het krantenartikel ging erover dat hij inmiddels weer helemaal de oude was, kerngezond is en over 2 weken met een cruise de wereld rondgaat.

Ik denk dat er geen dokter ooit het verband heeft gelegd met zijn medicijnen.

Het zou zomaar kunnen dat er ontelbaar mensen in klinieken en tehuizen zitten die ziek(er) geworden zijn van de medicijnen.

 

Ik heb zoveel gelezen over deze problematiek die totaal onbekend is in de nederlandse medische wereld. Nederland loopt hierin ernstig achter. Op youtube vond ik een keer een uitzending van een praatprogramma in Australië. Daar zaten artsen, psychiaters maar ook politiemensen en rechters bij de sprekers. Daar werd inmiddels het verband gelegd tussen medicijnen en criminaliteit, maar ook zelfmoord etc etc. Iedereen was het erover eens dat deze problematiek uit de hand is gelopen en dat dokters zeer terughoudend moeten worden met recepten.

Ach, wat kunnen wij er aan doen? Hier blijven schrijven en hopen dat er veel meer mensen bijkomen. Maar ondertussen elkaar steunen in deze strijd.

 

Misschien moeten we dankbaar zijn dat wij deze informatie met elkaar kunnen delen. Ik ben ook erg blij dat er inmiddels een heel klein beetje leven in dit forum zit.

Als we maar genoeg de namen noemen van de medicijnen en de afschuwelijke bijwerkingen, komt dit forum ook steeds hoger in Google.  ;)

Dus ik schrijf hieronder nog een keer de namen op van de benzo die ik gebruikte.

 

Geloof me alsjeblieft, het duurt lang maar alle klachten verdwijnen uiteindelijk.

 

Rivotril Klonopin Clonazepam Diazepam Valium

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hei Snoes,

 

Bedankt lieve Snoes voor jou steun en raad.

Ik heb eigenlijk ook nog geen normale momenten mogen meemaken. En het rare is dat men wel normaal overkomt bij anderen, denk ik toch. Ik hoop echt dat je je in september beter mag voelen en dat je geen last zult hebben van een verlengde ontwenning zoals bij Gabba en ik. 

Ontspanningsoefeningen kan ik niet aan omdat ik mij niet rustig kan houden. Heb ook acupunctuur en kine gevolgd maar ben hiermee moeten stoppen omdat ik mij niet kan ontspannen. Ik heb nog steeds dezelfde symptomen als in het begin maar zijn al veel afgezwakt. Een heb ik er onlangs bijgekregen zoals nu heb ik hevige brandende pijn in mijn benen. Maar ik voel intuitief dat het einde in aantocht is maar snel zal het niet zijn, de symptomen verdwijnen heeeeeeeel langzaam. Of misschien gaat het dan plots allemaal over. Wat ik ook heb is één dag super slecht en één dag beter ik zit nu al enkele weken in dit patroon. Vitamine B12 nam ik al enkele jaren eigenlijk neem ik al vele jaren voedingssuplementen en ik eet bio. Onze velden in Nederland en België en verder... zijn zo arm aan grondstoffen dat onze groenten en fruit bijna geen mineralen en vitaminen bevatten en doet daar nog eens de pesticiden bij en ons voedsel is als ware dood. En hiermee moet ons lichaam zich voeden, je bent wat je eet.  Vele mensen lopen reeds jaren rond zonder reserves aan magnesium en dergelijke. Hierdoor kunnen de mensen hun dagelijks leven minder en minder aan en bij grote tegenslag storten ze zich op medicijnen. Heb dit ook ondervonden door mijn maagontsteking heb 2 maanden op kippenbouillon geleefd ben 12 kilo afgevallen en mijn lichaam door gebrek aan voeding kon dit niet meer aan. Constante stress en niet kunnen slapen. Vandaar de pillen waarvoor ik nu nog voor opdraai.  Socrates zei laat voeding jou medicijn zijn. Daarom is ons voedsel zo waardeloos ze maken de mensen ziek dit brengt geld in het laadje. Vele depressies bestaan door gebrek aan magnesium en vitamine D. Vitamine D is voor ons zeer belangrijk en dat weten ze ook daarom wordt ons weertje elke dag gesaboteerd door Chemtrails zodat we geen zon krijgen. Snoes je moet mij nu niet geloven hoor maar kijk toch maar eens na op internet ivm chemtrails. 

En laat ons ook niet vergeten dat suiker vergif is en depressief maakt, laat ons ook maar zwijgen over aspartaam.

Oei dit was wel lang hé, maar ik voel mij verplicht om dit allemaal te vertellen "kennis is macht" misschien weet jij dit allemaal al wel dan ben ik blij.

Ik ben zo kwaad op al degene die met onze gezondheid spelen waardoor fijne mensen zoals hier op de site zo afschuwelijk moeten afzien en dat enkel en alleen omdat levens alleen geld moeten opbrengen. Dit gaat er bij niet in.

Lieve groetjes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Gabba,

 

Fijn om te lezen dat je je leven terug opeist en toenadering zoekt naar andere mensen. En klanten opzoeken is niet niks in deze toestand. Dat jij dit zolang hebt volgehouden is toch een teken van sterke wil met af en toe zwakke momenten. Ik zelf ben ook een sterke persoon,  maar durf hierbij wel te zeggen dat op sommige momenten na lange dagen en nachten van pijn dit niet meer zag zitten en bad tot god (ben niet gelovig) om mij te komen halen. 

Fijn voor jou oude kennis van 80 jaar dit zie ik als een overwinning en hoop dat hij enorm van zijn cruise mag genieten. Misschien heeft deze man ook wel moeten afzien. Verzorgingshuizen zijn ook goeie klant bij bigpharma als je die oudjes bekijkt zijn allemaal zombies.  Idem voor gevangenissen deze mensen worden volgepropt met medicijnen.  Dat de dokters minder gaan voorschrijven zou mij verwonderen dan krijgen ze geen snoepreisjes of dergelijke niet meer. Neen de verandering ligt niet bij hen maar bij ons.  Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen en eventueel het alternatieve opzoeken zoals de Chinese geneeskunde. Als wij niet naar de dokters gaan kunnen zij ook geen pillen meer voorschrijven.  Bij ons is het al even droevig hoor velen gebruiken medicijnen maar weten niks van afkicken.  Zit ook regelmatig op Franstalige sites (Frankrijk) en daar is het ook heel erg, overdreven velen zitten daar aan de psychotropes. 

Maar wij moeten de wereld niet redden maar kunnen al beginnen om hier voor elkaar te zorgen en éénmaal genezen onze ervaringen aan mensen die het horen willen vertellen. En er bestaat ook nog Facebook waarmee vele mensen bereikt kunnen worden.

Bij deze wil ik je graag nog eens bedanken voor alle steun en wens je veel sterkte.

Groetjes

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ben terug voel mij zo slecht en probeer het van mij af te schrijven. Mijn zoon is thuis heeft woensdag een herexamen anatomie en ik wil niet dat hij mij ziet wenen. Maar toch is het van dat. Kan zelf niet uitleggen hoe slecht ik mij voel ooit heb ik een gedicht gevonden van een ander slachtoffer. Dit gedicht vertelt alles over mijn en onze toestand :

Pain

There’s nowhere to hide when the pain comes
Nowhere in the world safe to be
No-where I can go for protection.
As this dark cloak engulfs me.

 

 

 

It’s inside and outside all over
It’s everywhere on my body it seems
It devours my strength and my mind
It twists and turns and stabs till I scream.
My bones feel like they are broken.
My muscles ache like red raw.
Even the roots of my hair hurt.
From outside to inside I am sore.

There’s nowhere to turn when the pain comes.
It runs so much faster than me. 

But all around me just stop and stare.
For inside the hell they can’t see.

To spend one minute in my shoes.
To tell those horrors I feel.
Perhaps only then would they understand.
That the pain is so terribly real.

With nowhere to go when the pain comes.
Then surely they would all see.
The struggle I have and the effort I make.
To live my life simply as me.

 
 
 
 
 
 
 
 

    

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oeps, verkeerde toets. Snap niet waarom dit steeds terug opflakkert en zo een pijn met zich meebrengt.  Hoe kan hier een einde aan komen als het steeds terugkomt? Beenpijn is verdwenen nu hevige en barstende hoofdpijn en pijn aan mijn mond (tandvlees). En het ergste is dat eeuwig rot gevoel binnenin mijn lichaam of ziel of weet ik veel. Buiten is het een mooie zonnige dag één van de zovelen waarvan ik dit jaar niet heb mogen genieten. Ik ben zo moe en uitgeput deze ochtend op van 5uur. Hoe kan een lichaam dit volhouden ? Hoelang gaat dit nog duren ? Heb het gevoel dat hier nooit een einde aan komt.

Hoop dat het met jullie veel beter gaat.  

Ik wens maar één ding en dat is mijn gezondheid terug krijgen want dit is het allerbelangrijkste in het leven. Op 12 september zit ik reeds 5 maanden in deze shit, dag in dag uit. Hoop dat ik tegen dan genezen ben. 

Snoes hoe ga jij hiermee om als ik dit vragen mag? En hoelang ben jij al aan het afbouwen?

Nu hevige pijn in de armen, doet me denken aan de film Alien heb het gevoel dat deze in mijn lichaam zit.

Ziezo lieve mensen sorry voor mijn geklaag ik wens jullie het beste.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...