Spring naar bijdragen

Krul

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    125
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

2 Volgers

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Krul's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Krul

    Diazepam nico

    Je hoeft gelukkig nog maar een klein staartje tot de 0 mg. Alles wat je beschrijft is herkenbaar. Heb je ook last van onrust en paniek? Komt goed hoor dit. Je moet er doorheen. Aan het einde van de tunnel schijnt licht.
  2. Krul

    voorstellen

    Ja ik weet het, het is echt niet leuk. Ik ben ook al maanden misselijk. Heb van alles geprobeerd, maar kon nog niet echt wat vinden wat helpt. Je kunt gember thee proberen of menthol tabletten, gember tabletten of okugest. Dat laatste helpt mij wel een beetje, ook tegen buikpijn. Hou vol en bouw langzaam af. Veel succes dinsdag.
  3. Krul

    voorstellen

    Heel goed van jou. Je wordt er niet beter van. Je beland eerder van de regen in de drup. Ik vertel mijn verhaal aan vele mensen en mensen schrikken daar ook van, te meer omdat ze het soms zelf ook slikken of hebben geslikt voor de meest simpele dingen als bv pijntjes. Waarom doen artsen dit? Ik word er boos en verdrietig van. Goed dat je er wat van af haalt. Doe dit in kleine stappen en zet door. Je kunt dit.
  4. Krul

    voorstellen

    Ik heb eerst twee maanden oxazepam geslikt, maar deed dus al vrij snel niks meer. Daarna overgestapt naar Lorazepam. Ik zat op 2.5mg, je mag volgens recept 3mg per dag. Ik ben toen in vier weken afgebouwd van 2.5mg. Lorazepam deed ook heel snel niks meer en had het gevoel steeds meer nodig te hebben voor effect. Ik weet niet meer hoeveel Oxazepam ik slikte. In ieder geval niet meer dan wat je op recept basis mag.
  5. Krul

    voorstellen

    Nee dit hebben ze niet gezegd tegen mij, maar het zou goed kunnen. Ik heb het vijf maanden geslikt en ben nu zes maanden verder vanaf 0mg.
  6. Krul

    voorstellen

    Je raakt helaas heel snel verslaafd. Ongeacht wie je bent, iedereen raakt verslaafd. Het is niet eens zozeer mentale verslaving, maar meer fysieke verslaving. Je lichaam vraagt er om om te kunnen functioneren, het is er aan gewend geraakt. Je lichaam is minder ontvankelijk geworden voor zijn eigen GABA neurotransmitters. Dat komt uiteindelijk wel weer goed, maar heeft even tijd nodig. Ja je kunt kijken of je via taperingstrips kunt minderen. Sommige doen het via vijlen en wegen het op de mg af.
  7. Krul

    voorstellen

    Ik ga het heel rustig afbouwen, dus komt goed. Daar ben ik niet zo bang voor. Wat betreft je gesprek met de psychiater, hou er rekening mee dat kennis kan ontbreken en er makkelijk op gereageerd kan worden. Er is namelijk ook bijna geen zorg of hulp voor de afbouw van benzo's. Men is op zichzelf aangewezen, omdat artsen vaak ook niet weten wat ze er aan kunnen doen. Maar als je er doorheen bent, krijg je je leven weer terug. Zoals Dr Jennifer Leigh zegt: "It's not you, it's the drug, keep healing" Nogmaals, luister de podcasts en lees de Ashton Manual. Laat de gedachten over antidepressiva varen.
  8. Krul

    voorstellen

    Dit klinkt zeker weten als ontwenningsverschijnselen van de oxazepam en geen burnout o.i.d. Nee bij mij is het echt gerelateerd aan de benzo's. Ontwenningsverschijnselen van antidepressiva gaan niet in waves en windows en duren ook niet zo lang. Ik weet ondertussen het verschil na mijn ervaringen. Ik raad je echt aan om de podcasts te luisteren. Dan valt echt een hele boel op zijn plaats. Erik Paling, bekend verslavingsarts gespecialiseerd in benzo's, is ook in die podcasts te beluisteren. Je kunt hem ook vaak benaderen voor vragen per mail.
  9. Krul

    voorstellen

    Waarom ga je je antidepressiva verhogen? De klachten die je ervaart komen hoogstwaarschijnlijk door tolerantie voor de benzo's. Anders had je lichaam het wel al lichtelijk gestabiliseerd als het om antidepressiva zou gaan. Het benzo verloop is heel grillig. Dan voel je je weer even goed en dan krijg je weer slechte momenten. Hou hier rekening mee.
  10. Krul

    voorstellen

    Nou na de afbouw had ik geen vermoeidheid meer, eerder het tegenovergestelde. Niet kunnen slapen en in de waak stand staan, maar daar hoeft niet iedereen last van te hebben. Mijn eerste periode was heel heftig. Continue trillen/shaken, extreme onrust, extreme angst, niet slapen, brandend lichaam, heel misselijk en overgeven, hartkloppingen/hartbonzen, suïcidale gedachten, uitval ledematen, in de overleefstand staan. Ik had niet alle verschijnselen tegelijkertijd. Het wisselde elkaar continue af. Sommige mensen ervaren weer bijna niks of in lichte maten. Ze raadde daarom ook aan om het heel langzaam af te bouwen, om de ontwenningsverschijnselen zo minimaal mogelijk te houden.
  11. Krul

    voorstellen

    Hmm nou wel dat ik het nog slikte inderdaad, maar na afbouw niet meer. Je wordt er suf en vermoeid van.
  12. Krul

    voorstellen

    Bouw rustig af en hou vol. Het komt goed.
  13. Krul

    voorstellen

    Ik lees dat oxazepam een halfwaardetijd heeft tussen de 5-14 uur.
  14. Krul

    voorstellen

    Het vervelende van de benzo's is dat je ook niet in een diepe slaap komt. Het maakt je inderdaad suf, maar de REM slaap raakt geloof ik verstoord, waardoor je ook niet verwerkt. Ervaar je wel iets minder onrust?
  15. Krul

    voorstellen

    Het moet zeker behapbaar blijven voor je. En misschien beter om heel rustig af te bouwen. Ik ben heel snel af gaan bouwen, 2.5 mg Lorazepam in vier weken tijd (3mg is de max.), maar dat kwam ook omdat ik al heel snel tolerant was en meer slikken geen effect had. Heeft het bij jou wel effect? Weet dat veel artsen, en daarbij ook psychiaters, geen weet hebben van benzodiazepinen en ontwenningsverschijnselen. Hou dit in je achterhoofd. Ze bagatelliseren het vaak, omdat de kennis ontbreekt. Bij mij gaat het ook weer een stuk beter. De wave gaat weer zakken. Heb je Spotify? De podcasts van Françoise mittertreiner 'De macht van de benzo's' zijn een aanrader om te luisteren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...