Spring naar bijdragen

Dylan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    1.705
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    y

Recente profielbezoeken

1.228 profielweergaven

Dylan's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

  1. Dylan

    Jaarpact

    Ja hoor, ik ga door en wandel rustig verder. Hondje helaas sinds ruim een jaar niet meer. Bedankt voor jullie berichtjes en pb. Zal proberen weer eens wat vaker "langs" te komen hier
  2. Dylan

    Woorddomino III

    Deze weegschaal, en dan bedoel ik die, die nu voor me ligt, heb ik gisteren gekocht. Daarmee kan ik maar liefst tot 20 gram wegen. Ik heb er ook eentje die gaat tot 1500 kilo. Zo houd ik op een bepaalde manier de boel toch een beetje in evenwicht.
  3. Dylan

    Woensdag 2 mei

    Goedemorgen mensen, en nu ik toch hier ben, ter ondersteuning: Dagpact: Momentum AlJo Moosje Lars Quinn Harald Dylan
  4. Dylan

    Jaarpact

    Zou zo'n dag toch zo maar ongemerkt voorbij kunnen gaan, ware het niet dat ene @Bob daar, via mijn mailbox, vakkundig een stokje voor steekt . Goed werk, bedankt. En dat nog wel tijdens een vakantie. Veel plezier man! Met mij gaat het overigens uitstekend en we gaan vrolijk verder op deze voet.
  5. Weekpact 6-4-2015 Bol MijnGerrit Blondie Jane Dylan
  6. http://www.perssuppo...schadelijk zijn Studie bevestigt dat e-sigaretten nagenoeg onschadelijk zijn Niveau van schadelijkheid is vergelijkbaar met die van de buitenlucht LEIDEN – Steeds opnieuw beweren gezondheidsinstanties dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is dat de elektronische sigaret een veiliger alternatief voor de tabaksigaret is. De waarheid is echter dat er onderzoeken in overvloed voorhanden zijn en er met grote regelmaat nieuwe studies het levenslicht zien. Een recente publicatie confronteert gezondheidsinstanties en beleidmakers met het onmiskenbare bewijs dat elektronisch roken veiliger en effectiever is. Een onlangs gepubliceerd onderzoek in het Official Journal Regulatory Toxicology and Pharmacology laat zien dat het niveau van de aangetroffen mogelijk gevaarlijke stoffen (HPHC’s) in de damp van een elektronische sigaret net zo laag is als de hoeveelheid schadelijke stoffen die in de buitenlucht worden aangetroffen. Voor hun onderzoek gebruikten de wetenschappers de merken Blu (welke ongeveer de helft van de Amerikaanse markt beslaat) en het merk Sky (ongeveer dertig procent van de markt in Engeland). Ze vergeleken de uitstoot van deze producten met monsters van zowel de buitenlucht als van tabaksrook. De kernpunten die uit het onderzoek naar voren kwamen: • De hoeveelheid van HPHC’s uitgestoten door de geteste elektronische sigaretten zijn vergelijkbaar met de HPHC’s die in de buitenlucht aangetroffen worden. • Elektronische sigaretten bevatten en leveren hoofdzakelijke glycerine en/of propyleen glycol en water. • Het nicotine gehalte in de aerosol van de e-sigaret is 85% lager dan de nicotine in sigarettenrook. • Het aangetroffen HPHC niveau in sigarettenrook is 1.500 maal hoger dan de HPHC’s aangetroffen in elektronische sigaretten. • Er zijn geen significante HPHC groepen aangetroffen in de elektronische sigaret terwijl dat bij tabaksrook evident wel zo is. De auteurs van het onderzoek concluderen: “In plaats van dodelijke gifstoffen bevat de damp van een e-sigaret niet veel anders dan hetgeen in de buitenlucht wordt aangetroffen. De resultaten van dit onderzoek ondersteunen eerdere discussies die door onderzoekers zijn gevoerd inzake het potentieel dat e-sigaretten bieden op het gebied van schadebeperking in vergelijk met sigarettenrook.” Deze studie laat overduidelijk zien dat de elektronische sigaret een veel minder schadelijk alternatief is voor rokers. De E-sigaret is, wetenschappelijk bewezen, schadebeperkend in vergelijk met de traditionele sigaret. In het licht van dit onderzoek bezien kan niemand nog beweren dat e-sigaretten net zo schadelijk zijn -of zelfs schadelijker- dan tabaksigaretten. De brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland benadrukt dat het hoog tijd wordt dat wet- en regelgeving rondom de e-sigaret plaatsvindt op basis van feiten in plaats van emoties. Link naar de onderliggende studie: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230014002505
  7. Daar heb je met het dampen dus geen last van he? Die kilo's.
  8. Dylan

    zondag 7dec 2014

    Verhip, schiet me zojuist te binnen dat ik mijn eten vanavond ben vergeten. Boerenkool ontdooid in de magnetron en daarna niet meer aan gedacht. Nu geen zin meer in. Hond meldt zich dus voor zo... welterusten mensen.
  9. Dylan

    zondag 7dec 2014

    Hahaha... stout geweest Agnieta? Zie wel dat mijn onderschrift aan vernieuwing toe is. Gelukkig niet voor wat betreft de datum, die staat als een huis. Misschien dat ik van die andere pagina maar eens een damp pagina moet maken of zo.
  10. Dylan

    zondag 7dec 2014

    Voor wie nog wakker is: goedenavond. Even laten weten dat ik nog leef en dat het eigenlijk best goed gaat. Merk ook dat ik, na toch een poosje hier niet gelezen te hebben, eigenlijk weinig te vertellen heb
  11. Voor de goede orde: Ik ben inmiddels een tevreden damper en daar door.. uhh.. even tellen... inmiddels ruim 8 maanden van de sigaretten af. En dat zonder dit zelfs maar van plan te zijn. Na een jaar of 40 roken en een pakje shag per dag zo ongeveer. Verder heb ik me gedurende deze "damptijd" behoorlijk verdiept in één en ander waardoor ik aardig van de hoed en de rand weet momenteel. En zeker ook de feiten en de fabels van elkaar scheiden. Dus mocht iemand vragen erover hebben: stel ze gerust, dikke kans dat ik het antwoord voor je heb.
  12. O,o,o, wat een strijd wordt hier geleverd als ik dat allemaal zo lees. En dat terwijl dat grotendeels helemaal nergens voor nodig is. Stoppen is immers nooit zo gemakkelijk geweest als momenteel met al die goede dampmaterialen die er op de markt zijn? En waarom twijfels over dampen zoals huttula schrijft? Het wordt wel de beste uitvinding genoemd sinds de peniciline. De man die dat bedacht heeft zou de nobelprijs voor geneeskunst moeten krijgen of zo. En die opmerking van kipje over nicotine... da's raar wanneer je in aanmerking neemt dat nicotine ook zit in mais, aardappelen, tomaten etc. etc. Gelukkig wordt nicotine vrijwel meteen afgebroken en dat duurt dus echt geen week.
  13. Dylan

    Zaterdag 17 mei

    Môin mensen, Een stuk dag erbij, zo voelt dat bij mij ook en niet te zuinig. Nuchter op staan is al een heel verschil maar de echt boost kwam pas toen de sigaretten verdwenen. Zou dat echt zo veel verschil maken? Ga nu naar bed met het idee in mijn hoofd: Jeuhh, over een uurtje of 6 MAG ik al weer. Dacht eerst dat het wel tijdelijk zo zijn want weet niet beter dan dat ik 8 uur slaap nodig heb. Maar dit duurt nu al bijna twee maanden. Zal toch ergens vandaan komen. Dus ja, ook hier minstens 2 uur per dag er bij. Gratis en voor niets. LEVE HET DAMPEN.
  14. Dylan

    Jaarpact

    En dan denk je er zelf pas een paar dagen later aan, schaam me er bijna van maar op zich is het ook wel weer een goed teken. Maar nog wel mooi op tijd om Jane te feliciteren met weer een maandje dichter bij haar 5 jaar. En Gerrit, 58 blijkt een beste leeftijd om te stoppen.
  15. Môin, Was aan het bijlezen maar ik stop er maar mee. Even een paar dagen niet opletten en het gaat mij helemaal boven mijn pet. Voor de goede orde: Hier was ik gebleven: Nou vraag ik jullie! Kijk, ik vind een iep best een een leuke boom. Maar om nou een iep te kopen, die top te vinden en vervolgens niet te weten dat je die dingen gewoon in de grond hoort te stoppen ..?? En tja, een iep werkt niet. Dat is nu eenmaal zo. Iepen staan daar gewoon maar een beetje te staan. Het schijnt wel zo te zijn dat er mensen bestaan die er mee praten. Maar dat ze de Iep ook daadwerkelijk zelf aan de praat krijgen? Ik geloof er niet veel van.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...