Spring naar bijdragen

Kyon

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    405
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Kyon geplaatst

  1. Kyon

    Dry January pact

    Hier gaat het eigenlijk heel goed. Heb geen alcohol in huis en denk er ook niet aan. Komt wellicht ook omdat de horeca dicht is, want bij het uit eten vond ik het soms wel eens lastig. wat betreft avondklok, heb ik ook geen last van want ga eigenlijk nooit de deur uit in de avond. En vooral niet nu toch al alles dicht is. Dus boeien ..
  2. Kyon

    Ik wil er vanaf

    @Les8126welkom. Herkenbaar wat jeschrijft. Ik heb ook een fulltime baan en dronk alleen ‘s avonds, begon met een glaasje wijn bij het eten en dan nog een paar erna. En dat snel iedere avond. Leek onschuldig, maar als je het lang genoeg doet heeft het zeker effect op je lijf en geest. Ik ben gewoon in 1 keer gestopt en dat kan makkelijk. Je hoeft niet perse naar een kliniek hiervoor. Zorg dat je geen alcohol in huis hebt en veel water drinkt. De eerste paar dagen kunnen lastig zijn maar al snel zul je daarna al de voordelen merken . Je voelt je in de ochtend dan echt lekkerder. En het slapen komt vanzelf ook weer goed. En je kunt beter nuchter wakker liggen dan met alcohol inslapen. De ochtend erna voel jij je beter. En de dag daarna wordt je vanzelf moe als je de dag ervoor wakker hebt gelegen en val je wel in slaap Succes!
  3. Kyon

    Dry January pact

    Hier gaat het ook makkelijk. Heb geen trekmomenten. Geniet van mijn frisse hoofd in de ochtend en avond.
  4. Kyon

    Dry January pact

    Een trekmoment laat ik voorbij gaan. Ik bekijk dan wat er gebeurt en eigenlijk ben ik er al langer achter gekomen dat het eigenlijk nooit zolang duurt. Als ik krampachtig allerlei dingen ga doen om het maar niet te hoeven beleven dan blijft het bij mij juist steeds terugkomen de hele tijd en word ik onrustig. Dus uitzitten en rustig afwachten werkt bij mij.
  5. @Smaragd sterkte En wat goed dat je dit nuchter aangaat. Dit zal je zeker gaan helpen bij het verwerken. Ik vind je echt heel erg gegroeid en lees je nu weer graag. Je voegt echt iets toe. Dank je wel
  6. Meld mij ook droog af. @Jopie
  7. Dank je @Cleo66 Nee zijn oudduitse herders.
  8. Kyon

    Jaarpact

    Hoi Bob, ik heb vandaag gedronken. Niet teveel maar toch het pact verbroken.
  9. Kyon

    Dinsdag 10 november

    Veel succes Niks En ik heb ook een dochter die 5 weken te vroeg is geboren. En qua kleertjes niet druk over maken. Gewoon mouwtjes omslaan en straks een paar nieuwe kopen. Geniet ook van de bevalling want het is toch telkens weer een wondertje vind ik.
  10. Kyon

    Jaarpact

    Alweer 9 maanden @Pinkman Dat gaat lekker
  11. @Bor gefeliciteerd met je verjaardag!
  12. Kyon

    De Ketting

    Welkom Joris. En goed dat je wilt stoppen. En bij mij is het zeker herkenbaar wat je schrijft over de grens die je overschrijdt na het 2e biertje. Bij mij is dat trouwens na het 1 e drankje. Ik kan niet stoppen na 1 glas moet dan een 2e, 3e en vaak nog meer hebben. Dus de 1 e niet nemen werkt het beste. En zonder alcohol zijn problemen toch makkelijker te overwinnen of er mee te dealen is mijn ervaring. De alcohol vergroot het juist bij mij. Succes.
  13. Kyon

    Jaarpact

    @Bob @Cleo66 @Lieke7777 dank jullie wel. @SanMiquel wij gaan lekker, op naar de volgende maand
  14. Kyon

    Zondag 4 oktober

    Ik zou tussen de middag plaatsen tussen de voormiddag en namiddag. Denk dat dat ongeveer hetzelfde is als wat in Frankrijk bedoeld wordt. voormiddag is van 12 - 14 uur en namiddag is van 16 - 18 uur.
  15. Kyon

    Jaarpact

    Dank je wel @Bob De helft zit er al op, en als ik terug kijk was het niet eens zo heel moeilijk. Tuurlijk waren er wel eens momenten dat ik dacht nu zou ik wel een wijntje lusten. Maar heel vaak was het gerelateerd aan geconditioneerd gedrag. Zoals tijdens stress, even ontspannen of “uit” willen staan. Maar ik heb ontdekt door het trekmoment uit te zitten en er niet te te vechten of vluchten dat het eigenlijk ook wel snel over is. En sinds een maand of 2 merk ik dat ik veel sneller kan schakelen op mijn werk. Ben echt veel alerter en slimmer geworden. Gek toch hoe dit werkt. Ben ook veel rustiger en geduldiger. Alcohol heeft toch veel invloed op alles, en het herstel duurt toch wel even. Maar ik ga lekker door. Wie weet wat er nog allemaal hersteld in dit oude lijf
  16. Gefeliciteerd @takeiteasy
  17. Wat een schijterd ben ik toch altijd geweest als ik de ervaringen hier lees. Ik heb alleen gerookt (gestopt juli 1997) en alcohol gedronken. Voor de rest durfde ik niks En inderdaad ook geen medicijnen. Wat een mooi vooruitzicht dat we nog een indian summer krijgen
  18. Welkom Bridget. En zo herkenbaar wat je schrijft. Ik merk echt veel verschil als ik periodes had waarin ik dronk en nu. Ik functioneer echt veel beter en ben ook emotioneel veel stabieler zowel op het werk als privé. Succes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...