Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

Ik dacht laat ik een draadje openen over vragen die je hebt over je huisdieren. Velen van ons hebben huisdieren en zitten soms met vragen waar een ander weer antwoord op kan geven. Door ervaringen die we hebben, kunnen we elkaar misschien helpen.

Ook leuke verhalen die je mee maakt met je dieren, kun je hier plaatsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha bolletje,

Ik heb een vraag over het gedrag van mijn hond, nu 1 jaar en 7 maanden. Als ik met hem wandel, en er komt een fietser, jogger, wandelaar aan, gaat hij stil staan drukt zich met 4 poten stevig vast in de grond. Draait zich om, kijkt degene aan totdat deze helemaal voorbij is en wil dan pas weer verder lopen. Als hij de kans krijgt wil hij er ook nog achter aan rennen. Hij is dan volledig gefixeerd op die persoon. Ik kan hem wel meetrekken, maar een paar meter verder, begint het weer opnieuw. Dat is op zich nog redelijk te hanteren. Maar, soms moet hij meelopen omdat er toch iets van gevaar is, en dat doet hij dan niet. Zo had ik onlangs een man achter me aan. Ik ben niet bang uitgevallen, maar ik wil dan wel dat hij gewoon met mij meeloopt. Dat doet hij dan niet, hij blijft maar staan en ik moet hem bijna meeslepen. Ook onlangs in het bos bij de schotse hooglanders. Er was een grote groep en moeders met jongen. Iedereen weet dat je daar afstand van moet houden, want ze kunnen dan gevaarlijk zijn. Dus ik zeg tegen mij hond, mee jij! De koeien zaten al te kijken en stapten al naar ons toe, en hij wilde gewoon niet mee, bleef maar stil staan. Op een gegeven moment heb ik echt een grom gegeven en toen liep hij pas mee. Maar dit kan natuurlijk niet, als er echt gevaar is moet hij met mij mee op mijn commando. Ik snap zijn gedrag niet en ik weet niet hoe ik hem duidelijk moet maken dat hij naar mij moet luisteren en mee moet als ik hem dat commando geef. Hij houdt mij op, zeg maar, ik ben dan met hem bezig ipv met mijn veiligheid en dat kan niet. Ik moet op dat moment geen last van hem hebben.

Nou ik hoop dat het een beetje duidelijk is en misschien zegt dit gedrag jou of een ander wat. Heb ook al gedacht om even een gedragsdeskundige via de vereniging te raadplegen, maar dit is net zo fijn en handig:) Leuk idee trouwens!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Josje heb jij een Border Collie dan? Of iets in die geest? Verstarren kan een paar oorzaken hebben. Jachtinstinkt, het bij elkaar drijven van een kudde, of misschien wel angst. Maar verstijven betekent bijna altijd allert zijn om in de aanval te gaan. Hoe ziet hij er verder uit? Draagt hij z'n staart dan hoog of juist laag? Hij heeft hij zijn oren? Recht op of in z'n nek en duikt hij ineen? Maar als jij het commando "mee "geef zeg maar en hij doet het, beloon je hem dan? Wat zou hij doen als je hem los laat? Zou hij dan achter de (prooi) aan gaan? Als je het commando "mee"geeft b.v. doe je dat met een hoge stem of juist heel laag. En is het dan een kort commando? Want dat is goed. Geen elle lange verhalen. En hoe voel je je zelf? Word je onzeker of niet want dat is juist zo belangrijk. Een dier voelt haarfijn aan hoe zijn of haar baasje zich voelt en neemt dat over.
Ikzelf beloon altijd erg graag i.p.v. me te richten op iets wat niet mag. Bij mij heeft dat altijd geholpen.
Maar Saar is een hondenkenner en train haar honden,. Misschien kun je haar vragen hoe zij het doet.:present:
O en zover mogelijk van het fietspad af gaan lopen. Dus als het fietspad links van je ligt, de hond rechts kort aangelijnd houden.
De hond moet zich fixeren op jou niet op iets anders en dat is aan te leren. Misschien dat Saar ook weet hoe je dat moet doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoihoi, het is inderdaad een jachthond. Om je heel eerlijk te zeggen heb ik hem te weinig geobserveerd. Ik weet niet hoe hij zijn staart en zijn oren dan draagt. Ik ga er absoluut op letten de volgende keer. Hij duikt in ieder geval niet ineen. Nee, hij is heel alert, kop omhoog. Ik beloon hem altijd voor goed gedrag en ook als hij dan een stukje meeloopt, geef hem een snoepje. Maar als hij dat snoepje op heeft, begint het weer opnieuw. Ook bijv. bij de auto van de boswachter, terwijl hij de boswachter goed kent. Hmm, loslaten durf ik niet zo goed. Ik ben bang dat hij naar diegene toerent en opspringt, dat doet hij namelijk nog steeds. Hij heeft geen enkele negatieve ervaring met mensen dus in die zin is hij heel naief. Hij vindt eigenlijk iedereen leuk.

En ik word op een gegeven moment gespannen en geirriteerd, soms zelfs bang zoals bij die grote kudde die op ons afkwam. Kan het dan niet tegenhouden.

Ik houd hem kort, maar hij fixeert zich te weinig op mij. Ik kan heel moeilijk zijn aandacht vasthouden. Bij mijn vriend vertoont hij hetzelfde gedrag, alleen mijn vriend is veel sterker dus die trekt hem zo mee, en klaar. Ik heb behoorlijk wat kracht nodig, hij is toch ruim 25 kg en ik ruim 50....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Josje! Werd door Bol op je vraag geattendeerd.
Nou ik ben het helemaal met Bol eens hoor.
Meerukken of trekken heeft niet zoveel zin, daar leert hij niets van. Wat jij doet met belonen lijkt mij wel de goede weg. Heeft hij een speeltje (balletje ofzo) waar hij gek op is? Dan zou je kunnen proberen hem daarmee af te leiden en bij je te laten komen. Komt-ie dan natuurlijk uitbundige beloning (desnoods een zak vol brokken haha).
En ga inderdaad eens naar zijn lichaamstaal kijken, is zó belangrijk!
Mijn hond (herder) is aanvankelijk verkeerd ingeschat, ze zeiden dat hij dominant was. Toen ik zelf beter leerde kijken zag ik dat hij juist angstig was. En dan krijg je het gevaar van angst-agressie.
Betekent dat je er heel zorgvuldig en vooral enorm CONSEQUENT mee om moet gaan: jij en je vriend moeten hem dan ook op dezelfde manier behandelen/belonen/straffen, anders snapt hij echt niet wat nu de bedoeling is.
Wees ook niet bang om hem te straffen: als het maar op het juiste moment en de juiste manier gebeurt.
Belonen en straffen hebben bij een hond alleen zin binnen 2 à 3 seconden, daarna weet hij al niet meer waar het voor is. Is hij stout (bijv. weglopen) en komt na een dreigend roepen toch bij je dan mag je hem niet meer straffen; hij is immers gekomen?
Verder ben ik het ook met Bol eens dat de hond feilloos jouw gevoel aanvoelt, wanneer jij bang bent merkt hij dat en zal erop reageren.
Laat eens weten hoe het gaat? Heb je trouwens ook cursus met hem gedaan?
Sukses!!!

P.S. Mijn hond weegt 40 kg en ik ruim 60 hahaha.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi Bol :D da's natuurlijk geen verhouding hè, dat verliest dat arme dier altijd ;)

Maar ff serieus Josje begrijp je waarom Bol vroeg van dat loslaten?
Honden die aan de lijn zitten voelen zich meestal sterker. Laat je ze los en moeten ze het in hun uppie uitzoeken dan blijken het vaak ineens helden op sokken te zijn.
Ik durfde het ook niet, hij nam ook een dreigende houding aan tegen andere honden maar heb inmiddels ervaren dat hij, als puntje bij paaltje komt, het hazenpad kiest........

Nog een vraagje: trekt hij (erg) aan de lijn?
Je schrijft dat je hem "kort"houdt, is dat aan de strakke lijn?
Strakke lijn kan spannningsverhogend werken......
En bovendien bepaalt hij dus op dat moment de looprichting en niet jij, is hij dus de baas en niet jij.
Als dat zo is zijn er wel een paar truukjes om dat eraf te krijgen.

Mijn herder is bang van koeien en paarden en al helemaal wanneer er jonge koeien mee gaan draven. Hij zet dan alles overeind en gaat er blaffend naar toe maar zal niet bijten. Ik heb hem daarin gekalmeerd door met hem aangelijnd expres erlangs te lopen en rustig door te lopen alsof er niets aan de hand was, ik niet eens koeien zag. Die rust heeft hij gelukkig over genomen. Hij kijkt er nog steeds naar maar dat mag. En inderdaad korte commando's, zo neutraal mogelijk. ( "Kom").

Nou we horen het wel weer.
Hij is in elk geval nog jong genoeg om er mee aan de slag te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi, nou wat fijn die adviezen. Eens even kijken of ik ze kan beantwoorden. Weet je, dit is mijn eerste hond dus alles is nieuw en leren.

Haha bolletje wat grappig:D Jij kan haar wel aan!

* Ja hij trekt aan de lijn, en soms heel erg met name wanneer hij wild ruikt of ziet. Ik ben met hem aan het oefenen naar het boek van de hondenfluisteraar op Ameland. Stilstaan en dan moet hij met mij oogcontact maken en gaan we verder. Dit doet hij nu 100% dus ik moet stap 2 gaan zetten, stilstaan en dan moet hij oogcontact maken en een paar stapjes naar mij toemaken. Ik wist trouwens niet dat honden aan de lijn zich sterker voelen, dat is nieuw voor mij. Als ik hem kort hou is het inderdaad aan de strakke lijn, dwz, hij zet de lijn strak. Ben benieuwd naar de truukjes om dat eraf te krijgen.

* Ik ben denk ik een beetje te braaf. Ten eerste loop ik in een bos waar veel wild is, edelherten, reeen, wilde zwijnen. Je wordt beboet als je je hond los laat lopen. Daarnaast ben ik bang dat hij een wild zwijn tegenkomt en wilde zwijnen en loslopende honden gaat niet samen. Ook ben ik bang dat hij met fietsers en joggers mee gaat lopen. Veel mensen houden hier niet van. En ik weet niet of hij dan komt als ik hem roep. Maar misschien moet ik het toch eens proberen of toch wat vaker naar de losloopgebieden.

* Ik heb de puppycursus en de Elementaire Gehoorzaamheid gedaan. Het advies wat toen nog even te wachten om verder te gaan, omdat hij nog zo speels was. Heb daarna alleen nog maar een cursusje speuren gedaan voor de leuk. Zit soms te denken om jachttraining te gaan doen.

* In losloopgebieden en plekken waar ik hem wel los laat lopen, blijft hij eigenlijk of bij de roedel of hij kijkt wel steeds waar ik ben en laat zich naar me toeroepen. Ik beloon hem altijd als hij naar me toekomt. Als ik hem aan de lijn heb, en er komt iemand met andere honden laat ik hem vaak de ruimte om even de andere honden te begroeten. Dit gaat altijd goed, hij kan heel goed met andere honden, weet precies hoe hij zich moet gedragen.

Nou alvast hardstikke bedankt, is hard werken een hond maar wel heel leuk:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

josje je moet alleen bang zijn voor zeugen die jongen hebben, die zijn nog al agressief, maar er wordt vaak geadviseerd om op de paden te blijven. Zwijnen hebben hun eigen paden, diep in de bossen, en mijden contact met mensen. Verder zal een wild zwijn niet makkelijk aanvallen hoor, het zijn prooidieren dus gaan liever op de loop dan dat ze aanvallen,zeker als er een blaffend roofdier bij je loopt, dus geen zorgen. Ze zijn van nature niet agressief.
En als dit je eerste hond is, nou dan neem ik m'n petje voor je af dat je dit al bereikt hebt. Prima meis.:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank Bol! Het is zo'n schatje. Ik wilde al jaren een hond, maar mijn partner niet, heeft erg moeten wennen aan het idee, maar uiteindelijk ging hij overstag. En hij is er nu ook heel blij mee, alhoewel hij wel vindt dat er veel tijd in gaat zitten. We hebben trouwens ruim een jaar een bench gebruikt, hij was er helemaal aan gewend en vond zijn eigen plekje heerlijk, het gaf hem rust.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Josje wat fijn te horen dat een bench zoveel rust geeft aan een diertje. Ik heb er nu zelf ook een bestelt omdat ik gelezen heb dat daar honden erg rustig van worden. Nu nog met het schuldgevoel klaar zien te komen en dan is het een fluitje van een cent als ik haar daar in doe.
Dat is mijn grootste angst. Ik ben zo bang dat ze het gaat zien als straf, maar voor mij is het zo fijn als ik haar b.v. eten geef, dat ik dat dan in de bench kan zetten zodat de katten het niet opsmikkelen, en als dadelijk de tuin verder afgemaakt moet worden, en de voordeur iedere keer open moet, dat ik haar dan niet in bed hoef te leggen maar dat ze heerlijk rustig in haar eigen bench kan liggen.
Ik denk dat hij morgen komt, en ben benieuwd, ze is een bench gewend dus dat scheelt een hoop.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Josje: volgens mij ben jij gewoon hartstikke goed bezig met je hond! Zo te lezen is het een vrolijke, goed-gesocialiseerde maar nog erg onstuimige en puberende hond (is het een reu?). Dat je al 3 cursussen hebt gedaan verdient inderdaad een compliment!
Ga daar lekker mee door, wat let je om eens te informeren en te gaan kijken bij jachttraining? Als je een club gevonden hebt en je gaat kijken kun je ook je hond aan hun laten zien, zij weten je dan wel te adviseren.

Zelf ga ik vaak trainen terwijl ik er tegenop zie (fysiek) maar honden halen zó ontzettend voldoening uit het actief bezig zijn! En daar krijg ik dan ook weer n kick van. Er zijn heel veel takken van hondensport en de kunst is om uit te vissen wat voor jou en jouw hond het best/leukst is.

Over het trekken aan de lijn: moest even lachen want je bent namelijk al met 1 van mn "truken" bezig: het stil staan en aandacht vragen. Helemaal goed. Ga daar maar lekker mee verder, ik heb daar ook goede ervaring mee. Wat ook nog kan, en dat kun je rustig van hem/haar vragen omdat je de Gehoorzaamheidscursus al hebt gedaan, is het plotseling van richting veranderen terwijl je loopt. Hoek links, hoek rechts, of zelfs helmaal omdraaien. Knalt hij dan met zn kop tegen je aan of wordt-ie even omver getrokken: eigen schuld, moet-ie maar opletten hihi. Werkt ook.

Wat loslaten betreft: ik snap je probleem en zou daar zelf ook voorzichtig mee zijn. Dat hij/zij wel bij je komt als je roept in losloopterrein is natuurlijk een goed teken. Maar ja......het IS een jachthond en in het bos zijn nou eenmaal wildsporen.............Mijn herder is een keer achter reeën aangegaan en ben ik toen 2 uur kwijt geweest, heb in doodsangst gezeten...............in dat gebied laat ik hem niet meer los.
Maar: misschien verandert dat wel als hij op jachttraining gaat en leert dat hij niet uit zichzelf mag jagen!!!

Zo dat was ff weer een reaktie.
Wens je veel sukses en hou ons op de hoogte?
:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve, lieve Bol,
dat gaat heus helemaal goed met die bench! En zeker als ze het al gewend was, maak je daar toch niet druk om lieverd. Het is WAAR en dat weet jij ook wel dat honden dat helemaal niet erg vinden, er juist rust vinden en het echt als een veilige eigen plek beschouwen. Het wordt pas erg wanneer je een hond de hele dag in een bench zet, maar daar is bij jou weinig kans op hahaha.
Ik snap je gevoel wel hoor, ik heb het zelfs nog met de buitenkennel, dat ik zo nu en dan ff kijk maar meneer vindt het altijd prima daar.
Zullen die katten even raar opkijken wanneer ze geen eten meer kunnen jatten :D
Ben benieuwd, laat je het nog weten?
:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He hoi bol en sara, leuk hoor om over honden te kletsen. Doen mensen met babies ook, dus mag best.

Mijn hond is een reu ja en inderdaad nog onstuimig. Goed idee om eens te kijken bij een jachttraining. Ik heb het in Belgie gehad, hond rook wild, weg hond, de heuvels in. We waren redelijk dichtbij het huisje en het was al eind van de week, dus we zijn naar het huisje gegaan en ja hoor, 20 minuten later kwam hij als een gek aangerend en wist natuurlijk het huisje te vinden! Gelukkig, want je bent inderdaad in doodsangst.

Gisteravond al geoefend met aandacht vragen met brokjes als hij gefixeerd naar een auto of vrachtwagen kijkt. 'Hier' luistert hij goed naar, hup brokje erin. Kost wel veel brokjes, maar het werkt! Misschien was ik toch wat te zuinig met brokjes. Vandaag met dat miezerige weer niemand tegengekomen in het bos.

Oh en bolletje, wij gaven hem inderdaad zijn eten in de bench. Bij het weggaan, snoepje in de bench. Op een gegeven moment hoefden we alleen nog maar 'slapen' te zeggen of hij ging er al in. Ze vinden het echt niet erg, het is inderdaad je eigen gevoel. Alleen op een gegeven moment wist hij de bench zelf open te maken en kwam er dus uit, vanaf die dag hebben we een lekker kussen voor hem gekocht en ligt hij los in de huiskamer als we gaan slapen. Dat gaat redelijk goed.

Ik houd jullie op de hoogte over de vorderingen, jullie mij ook met verhalen over jullie honden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je meiden voor jullie positieve berichten. ik ga het echt proberen hoor om ze af en toe in de bench te zetten. Ik heb nu ook zo'n .... ja hoe moet ik het zeggen, het is een rond ding van stof, ziet eruit als een soort zak, eigenlijk voor katten bestemd maar daar past ze precies in. Daat gaat ze nu al regelmatig in liggen, dus als ik die als de bench er is, in leg, gaat ze daar makkelijk in.
O het is zo'n drolleke. Het speelt, rent, dolt, en stelt zich gruwelijk aan om maar aandacht te krijgen. Soms blazen de katten en ben ik bang dat ze vandaag of morgen toch een fikse haal krijgt. Maar als ze uitgedolt is gaat ze op m'n borst liggen en het minste geringste dat ze hoort gaat dat koppie omhoog en als alles veilig is, laat ze het koppie echt vallen, ze legt het niet voorzichtig neer. Wat een dier hé? Echt zo'n vrolijk diertje wat helemaal zichzelf is, er is niets menselijks aangeleerd (wat je bij sommige honden wel ziet) maar is puur natuur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk is het heel belangrijk om de hond zelf te laten bepalen Jop. Maar veel dingen voelen we toch goed aan hoor en weten vaak ook met een oplossing te komen voor het dier. Nee blijf a.u.b. jouw ervaringen ook opschrijven want ook met honden heb je verschillende types. En ervaringen zijn vaak veel belangrijker dan wat er geschreven staat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo ist maar net Bol!
Want je ziet meteen dat Jopie dus weer een heel andere hond heeft.
Elke hond is uniek, elke bezitter en ook elke combi is uniek!
Ja Joop heeft een schat van een hond met een heel lief karakter, dat kan ik van de mijne niet echt zeggen. Is van aard en door wat hij in zn eerste 2 jaren heeft meegemaakt geen hond geworden die onbevangen door het leven dartelt. Ik moet dus altijd alert zijn.
Hahaha zie ineens het grote verschil:
Jopie die al prijzend en aanmoedigend over het strand loopt met haar hond
en ik die scheldend en corrigerend door de velden loop :huh:..........
hij rent van ondeugendheid naar ondeugendheid, blaft me de oren van de kop, vraagt veel te veel aandacht, maar...............gelukkig luistert hij wel :) en hij beschermt me. Lief enerzijds, lastig anderzijds. Als mij in huis iets zou overkomen moeten ze denk ik eerst de hond verdoven voor ze bij mij kunnen :o

Zo zie je maar Josje, het is altijd zelf uitproberen en vooral goed opletten, kijken hoe de hond reageert.
Om tijdens het wandelen aan de lijn zijn aandacht vast te houden heb ik zowat de hele batterij aan "Silly Walks" open getrokken hahaha (of ben jij daar te jong voor om die scenes met John Cleese nog te kennen ;)?). Kon me niet schelen wat de mensen ervan dachten als het maar lukte om hem "bij de les" te krijgen hihi.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jopie, we zijn nu twee keer naar het strand geweest, weekje op Terschelling en een keer naar het Noordzee strand en hij vindt dat inderdaad geweldig, rennen door het zand, hij is dan zo vrolijk en blij. Dus misschien binnenkort nog maar een keer doen. Goede tip, het was even uit mijn systeem. Je moet ws. zelf ook gewoon vertrouwen hebben in je hond dat hij wel weet wat hij moet doen en niet te beschermend. Lekker lijkt me dat als je dicht bij het strand woont.

Ben al druk aan het oefenen, 'hier' roepen als hij ergens op gefixeerd is, en dan loop ik achteruit en dat vindt hij toch wel heel leuk. Hij volgt mij dan en krijgt een snoepje. Ik ga hier zeker mee door, heb er weer nieuwe energie van gekregen. Soms weet ik het even niet meer hoe ik met bepaald gedrag om moet gaan en soms irriteer ik me dan en reageer ik wat bozig. Maar dat wil ik helemaal niet, hij kijkt mij dan ook onbegrijpelijk aan en dan smelt ik weer en voel me schuldig:(

Sara, weten dat hij je altijd zal beschermen is ook een heel veilig gevoel. Hoeveel honden heb jij eigenlijk? Heb je hem of haar uit het asiel?

En bol, hoe gaat het met de bench? Heb je hem al binnen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb m'n bench vandaag binnen gekregen Jos, en het eerste wat ze deed is binnen gaan snuffelen en het dekentje helemaal overhoop te halen. De bench is 44-64 cm. Groot genoeg om er 4 van die kleine droppies in te doen. Dan hebben ze nog ruimte om te spelen.
Nu haar nog zindelijk maken want dat is ze niet. Overal liggen konijnenkeuteltjes:D
Heb jij ook zo'n last van schuldgevoelens? Vreselijk is dat hé? Dat rotgevoel in je maag. Een jaar geleden had ik zeker een paar halve ltr. bier gepakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Josje ik heb 2 honden, 1 herder en 1 kruisinkje, een mannetje en een vrouwtje.
Hahaha pas maar op met al die snoepjes straks issie te dik om nog te rennen.
Nee maar zonder gekheid: in de tijd dat ik met lekkers beloonde waren dat de gewone brokken en die trok ik dan ook van het normale eten af!
Da's mede een reden waarom ik vroeg of hij gek was van een speeltje. In de africhting proberen we de honden zo gek mogelijk op hun balletje te maken, dat blijft dan ook altijd de beloning voor elke prestatie.

Fijn Bol dat ze er zelf in gaat.
Volgens mij wordt Puck lekker vertroeteld, of niet? ;)
De bench kun je trouwens heel goed gebruiken in zindelijkheidstraining hè.

Weet je wat de ellende is met schuldgevoelens? Je wordt er inconsequent door naar je hond toe.
Je bestraft hem (terecht), ziet zijn ogen, smelt en..........tja zo leert hij er natuurlijk niet van.
Net als wanneer een hond iets doet wat niet mag maar op dat moment is het grappig, je lacht dus denkt de hond dat het voortaan goed is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Sara, ik besef het me ook. Hij is ook onlangs gecastreerd, dus hij krijgt al wel wat minder eten, maar ik wil inderdaad niet dat hij te dik wordt. Tja, is lastig een speeltje. Als we alleen met hem zijn, in huis, of alleen aan de wandel, vindt hij een stok leuk maar ook een pluche beestje en een piepbal. Maar andere honden, fietsers etc. zijn altijd interessanter. Het enige wat dan interessanter is, is een snoepje. Maar goed, ik kan wel weer eens wat uit gaan proberen. De bal met een piep erin vindt hij wel heel leuk, ik zal hem morgen eens meenemen op de wandeling.

Haha bolletje, ik zie het al voor me, 4 van de kleine hondjes in die bench. Gezellig!:D En ja die schuldgevoelens, als ik al iets minder lang met hem ga wandelen, voel ik me al schuldig. Vreselijk gevoel. Maar ik snap wat Sara zegt, daardoor ben je soms inconsequent. Net nog even de dogwhisperer gekeken, jeetje wat die man kan met honden. Het ziet er zo simpel uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Jos, als een dier gecastreerd wordt, wordt z'n hormonenhuishouden een beetje in de war gebracht.
Maar als hij ook groenten lust met b.v. een heel klein beetje jus, kan je hem dat zo veel geven als je wilt. Vooral boontjes. Die vullen wel maar zetten niet aan.

Ik heb vanochtend onze Puck in de bench gedaan. kwam terug en zag dat ze toch geplast had. Het is denk ik pure angst hoor. Anders moet ik maar eens met haar naar de dierenarts en kijken of ze niets aan haar blaas heeft.
Verder loopt ze me overal achterna maar net in de keuken liet ik per ongeluk iets hard vallen en weg was ze. Toen is ze in een van haar mandjes gaan liggen en is niet mer boven in de keuken gekomen. ( ik heb van een opkamertje de keuken gemaakt dus moet altijd een trapje op).
Dat vind ik wel weer knap van haar. Heb ook knakworstjes gekocht en als ze buiten een plasje gaat doen, krijgt ze een iniminstukje.
Probeer haar zo maar te leren.

Ik probeer wel consequent te blijven Saar, maar dat is o zo moeilijk. Een hond met grote ogen en oren is funest voor schuldgevoelens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet je wat ook kan bol, dat de bench te groot is voor haar. Wil je niet op kosten jagen hoor;) Maar toen wij de bench kochten, heb ik van allerlei kanten gehoord dat we hem, toen hond nog puppie was, kleiner moesten maken omdat hij anders zijn nest zou gaan bevuilen. We hebben er toen een schot tussen gezet. Totdat hij groter gegroeid was en de hele bench als zijn mand zag.

Ja mijn hond eet groente, broccoli, bloemkool, boontjes krijgt hij soms een beetje. Met wat olijfolie of wat brood door de brokken. Wist niet dat hij niet dikker wordt van boontjes. Goed plan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Josje dat ken ik ook, dat je een bench niet te groot moet hebben wanneer de hond nog niet zindelijk is.
Maar Puck is geen pup meer..........dus vind ik het wel een goed plan Bol dat je haar even aan de dierenarts laat zien, je weet t bij teefjes maar nooit.
Fruit kan ook een alternatief zijn? Mijn hond is gek op appel :P. Maar beslist geen druiven geven hè, die zijn helemaal niet goed voor honden, kunnen ze erg ziek van worden.

Haha Bol, ja ik snap het helemaal hoor, grote ogen en oren......
die van mij kan zo'n komische kop trekken kijk maar:

">http://img228.imageshack.us/im...882/img0008sx.jpg*aanp.: na 6 pogingen nog steeds niet gelukt met de foto, sorry....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Josje er bestaat geen kleinere bench. Dit is al zo'n kleine. 44-64 cm. of zoiets.
Maar ze loopt me niet meer de hele tijd achterna. Als ik nu naar de w.c. ga doe ik de deur dicht, en kom pas weer binnen als ik geen piepje hoor, en als ik m'n bed op ga maken mag ze niet meer mee dus ook de deur dicht.
Dat was wel even moeilijk voor haar omdat ze s'avonds wel mee mag maar ook dat weet ze nu.
Het is zo'n wijze dondersteen, nadat ze twee x buiten geplast heeft, heb ik haar een kleins stukje knakworst gegeven. Nu wil ze iedere keer naar buiten. Ik dacht straks goh wat leert die toch snel maar weet nu dat ze naar buiten wil voor een knakworst. Mmmmm wat ben ik toch een knakworst hé?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...