Spring naar bijdragen

Josje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    1.276
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

926 profielweergaven

Josje's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

  1. Goedemorgen! Loop ze, sport ze en luier ze vandaag:present: Ben nog even aan het overwegen vanavond een paar uurtjes naar de Koninginnenacht te gaan, wie weet.
  2. Goedemorgen, kom me even 3 maanden droog melden. Vorig jaar begon ik weer na 3 maanden, dat ben ik nu niet van plan. Het gaat redelijk goed, ik heb wel mijn moeilijke momenten en ben er nog lang niet, maar het begin is er. Fijne dag allemaal en dat klooster klinkt echt inspirerend.
  3. Josje

    Jaarpact

    Ha Jan, ben een beetje te laat maar wil je nog even feliciteren met je jaar gestopt! Knap hoor, zeker met wat je in dat jaar hebt meegemaakt.
  4. Ha, Sha zag dat je naar me vroeg. Alles goed hoor, ik kan alleen geen goede modus vinden om met het forum om te gaan. Elke dag de dagdraad lezen en meeschrijven, daar heb ik geen tijd voor en wil ik ook niet. Maar als ik dat niet doe, heb ik het gevoel dat ik de aansluiting en een hoop informatie mis, vind het gewoon heel lastig hoe ik daar een juiste weg in moet vinden voor mezelf.
  5. Ha Madelief, Dat is grappig, ik ben na een tijdje weer op het forum en het eerste wat ik lees is jouw bericht. En dat is precies waar ik ook tegenaan loop. Ik worstel hier ook mee en heb nog weinig idee hoe ik er mee om moet gaan. Mijn partner zit nu aan zijn derde tequila sunrise en drinkt dagelijks alcohol. Net als jou vind ik het ook hypocriet dat het me irriteert. Ik deed immers ook niet anders dan dagelijks drinken, dat deden we samen. Pas heb ik het er wel met hem over gehad dat ik vind dat zijn alcoholgebruik toeneemt. Toen ik hem leerde kennen, dronk hij alleen een biertje tegen 22.00 uur. Omdat ik om 17.00 uur vaak al een glas wijn nam, is hij dat ook gaan doen. En nu drinkt hij ook een borrel als hij 's avonds nog de nachtdienst in moet. Dat deed hij eerder nooit. Daar heb ik hem wel mee geconfronteerd, dat ik zie dat zijn alcoholgebruik toeneemt. Een collega van hem dronk ook altijd een glas wijn voor de nachtdienst, dus dat heeft hem een soort vrijbrief gegeven om het ook maar te doen. En als hij 's ochtends uit de nachtdienst komt, drinkt hij ook een paar biertjes en rookt een joint. En zit dan in een totaal andere dimensie dan ik, net uit bed en aan mijn eerst kop koffie... Goed hij herkent het allemaal, maar zegt dat hij niet kan stoppen zoals ik, maar dat hij het wel heel goed vindt van mij. Ik vind het heel, heel lastig, zeker vandaag en gisteren weer. Dan zit ik niet goed in mijn vel, heb last van pms klachten en zie hem steeds 'vrolijker' worden, dan ben ik jaloers! Ik wil die roes, dat gevoel ook! En moet heel erg oppassen dat ik niet ga denken: hij mag wel en ik niet! Dat is zo gevaarlijk. Nou voor nu is dit wel weer genoeg..
  6. Josje

    pms

    Bedankt voor jullie reactie. Pebles, ik ga zeker dat forum bekijken. Heb er nu net weer 1,5 week pms op zitten en heb vooral de neiging me terug te trekken. Ik reageer niet op mailtjes, telefoontjes, smsjes en plan zo weinig mogelijk afspraken. Alles kost teveel energie. En ik heb geen zin om afgestompt te raken, AD zal wel bij iedereen anders vallen, maar ik moet er toch niet aandenken dat mijn gevoel afvlakt. Dat is niet echt de oplossing. Tweety, het is niet echt het schuldgevoel waar ik last van heb, maar het onbegrip in mijn omgeving. Wel het feit dat ik steeds mezelf aan het verontschuldigen ben omdat ik niet of laat reageer op smsjes mails ed. Ik hoor telkens: je weet toch waar het door komt, en als je dat weet kun je invloed uitoefenen en je gedrag aanpassen.
  7. Goedemorgen! Ben af en toe wat minder op het forum. Drukke dagen en mooie dagen zodat ik veel buiten ben. Ik ga al richting 2 maanden en dat voelt goed. Fijne en zonnige dag allemaal:present:
  8. Josje

    Dinsdag 13 maart 2012

    Goedeavond! Gefeliciteerd Jopie met je huis voor jou en jouw dochter. En 1 april is best heel snel! Dat zal weer een stukje rust geven. Emma, ik kan precies voelen hoe het zou zijn als je met watten in je hoofd op je werk verschijnt. Dat heb ik in mijn werk ook wel eens gehad, zo vervelend. Je niet kunnen concentreren, de helft gaat langs je heen en dan werd het voor mij tijd uitzitten.. pfff, nee wees blij dat je helder en fit bent!
  9. Jopie, dat is waar. Komt ook bij dat ik iemand ben die niet oneindig veel aankan, mijn grens is snel bereikt in dingen doen en mensen zien. Ik neem het mee, goed dat je me even op mijn grenzen wijst. Ik ben ook niet voor niets met allebei mijn vrijwilligerswerk gestopt, juist omdat ik weer ruimte nodig heb voor inderdaad werk en thuis. Dank je:present: Soms ga ik alle kanten uit, pff...
  10. Goedemorgen, Ik meld me heel even. Ik heb niet bijgelezen, misschien ga ik dat straks nog even doen, maar mijn hoofd zit zo vol, dat ik al die informatie niet kan verwerken, het kan er even niet bij. Ik ben vandaag van plan veel zaken van mijn to do lijstje af te werken, zodat er weer wat ruimte komt. Ik heb afgelopen vrijdag een goed gesprek gehad met een ervaringsdeskundige over het stoppen met alcohol. Zij gaf aan: jouw volledige focus moet nu liggen op het herstellen van een verslaving. Dat heeft me geraakt, het is niet iets wat je zomaar even doet. Verder gaf ze aan dat het goed zou zijn om me verder te ontwikkelen, anders is de kans zo groot dat je op een onbewaakt moment weer in oude gewoontes vervalt. Ook heel waar, dus ik zit een beetje te denken hoe ik dat aan ga pakken. Fijne dag allemaal!
  11. Josje

    aangenaam kennis te maken

    Welkom Henry, allereerst wat goed van je dat je al zo'n tijd gestopt bent. Dat kan ik nog niet zeggen;) Maar ik weet niet of het uitmaakt hoe lang je gestopt bent, volgens mij gaat het bij iedereen om de zwakke momenten, de momenten waarin je verdrietig, boos of met andere gevoelens te maken hebt, , die je vroeger verdoofde met alcohol. Of je wilt ontspannen maar je weet niet hoe, want ook daar had je alcohol voor nodig. In ieder geval ben je hier op de goede plek, er zijn mensen die al jaren gestopt zijn, er zijn mensen die onlangs gestopt zijn en er zijn mensen die nog aan het worstelen zijn. Bij ditjes, datjes, dagdraad, de zgn. huiskamer zijn altijd wel mensen te vinden waar je mee kunt praten als je dat zou willen, soms is de sfeer serieus, soms wordt er gedold. Ik hoop dat je op het forum kunt vinden wat je zoekt:present:
  12. Josje

    pms

    Ik ben hier dus niet de enige... heel fijn. Gaby het helpt zeker om het bij te houden, dat doe ik ook al geruime tijd. Soms lukt het me daardoor ook om wat 'beschouwender' naar mezelf te kijken. Om wat meer afstand te nemen van mijn labiliteit of negativiteit. Maar ik herken zeker de ruzies en verwijten die je niet in de hand lijkt te hebben. Heb gisteren een gesprek gehad en het advies is toch acupunctuur. Daar schijnen toch goede resultaten mee bereikt te worden. Ik heb dat natuurlijk al gedaan, maar moest ook eerlijk bekennen dat ik daar vaak met een kater zat:$ Tja, en dan werkt het dus niet zoals het zou moeten werken. Ik ga dit wel serieus nemen en zoeken naar een goede acupuncturist die hier ervaring mee heeft. Hannah, dus jij raadt ook AD af. Ook slechte ervaringen hiermee? De pil werkt bij mij ook niet, heb diverse soorten uitgeprobeerd maar volgens mij is alles wat ik aan hormonen binnenkrijg, niet goed voor mij. Ik krijg daar weer andere klachten van.
  13. Josje

    naamswijziging

    Hallo Mari/ Dusty, het duurde even voordat ik het doorhad maar ik zie dat je je eerder aangemeld hebt. Ik hoop dat het goed gaat met 2 accounts. Ik dronk ook alleen 's avonds, nou ja namiddag, vanaf een uur of 17.00. Ik gebruikte het om te ontspannen, nu mag het, ik heb de hele dag van alles gedaan en nu mag ik genieten. Ik ben nu ruim een maand gestopt en ben nog heel erg op zoek naar manieren om me te ontspannen zonder drank. Ik wens je veel succes in het ADB worden:present:
  14. Josje

    donderdag 8 maart

    Het beweegt zeker Jopie, en dat alles sinds ik gestopt ben met drinken.. hmm, noooooit vergeten. En jouw huis komt ook, ik weet het zeker. Ja, dat blijkt wel weer Albertien, jij bent helemaal het voorbeeld: opeens is het er!
  15. Josje

    donderdag 8 maart

    Goedemiddag, Ik ben er doorheen, 14 pagina's.. en nu weet ik niet meer waar ik op moet reageren, zucht:huh: In ieder geval Albertina! Geweldig een nieuw huis, van harte gefeliciteerd!:present: Verhuizen is zo leuk, vind ik dan. Lekker fantaseren over kleuren en inrichting. Ik heb vanmiddag een gesprek gehad bij een werving en selectiebureau voor een functie. Zij hadden me benaderd via linkedin. Zo grappig dat dat werkt. Nou in ieder geval liep het gesprek heel goed en gaan ze me voorstellen bij de opdrachtgever. Volgende week hoor ik daar meer over. Tja en die andere functie, waar ik al aangenomen ben, heb ik nog niets van gehoord. Ik zit zo maar stiekem te denken: straks kan ik kiezen! Oh, wat arrogant:$
×
×
  • Nieuwe aanmaken...