Spring naar bijdragen

Zaterdag 3 juni 2017


Aanbevolen berichten

42 minuten geleden zei bolletje:

Lika probeer het toch een te doen.  Ik bedoel op het   forum  te komen, dan kun je daarna toch nog kijken of je wel  of niet  wilt drinken, maar dan heb je alvast één stap gezegd.

En dat zou al heeeeeeel erg knap  zijn  meis. Dat drinken in dat geval zou voor een keer maar bijzaak zijn. Belangrijk is het melden en delen:rose:

Like of ik?

En ik ben het natuurlijk met je eens. Ik zal hier proberen eerst te komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Sowhat:

Sita,dat je verdriet hebt om overleden ouder mag,maar je bent nu zelf ook ouder dus heb je bepaalde verantwoordelijkheden tegenover jouw kinderen.

Dronk je ook al toen je nog in Nederland woonde?

Ja. En ja.

De schaamte is om die reden zeer groot. Ik als de moeder die altijd al het beste voor haar kinderen had en deed, beschadigt ze nu.:blush::blush::(:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schaamte is nog nooit helpend geweest,wat er is gebeurt kun je niet meer terugdraaien,wat je wel kunt doen is stoppen met drinken zodat je je niet meer hoeft te schamen en er zeker van bent dat je je kinderen niet verder beschadigt.

Maar als je in Nederland ook al een drankprobleem/verslaving had dan kun je niet zomaar verwachten dat het door verhuizing naar buitenland en overlijden ouder zomaar over is,daar zul je heel hard voor moeten werken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gezellig draadje vandaag :D Ik wil ook pioenrozen en creatieve spullen en ijsjes. :) Net te laat, de winkels zijn dicht. 

Wat in 't vat zit.. 

Goede bezig vandaag Mazzelaartje! En Sita.. Schaamte heeft alleen zin als je daardoor iets in je gedrag aan gaat passen. Niet als je daardoor gaat drinken :rose:

Ik heb met mijn verkering besproken hoe het straks moet op vakantie. Hij wel drinken en ik niet. Afgesproken dat hij mij niets zal aanbieden. 'Ben je gek', riep hij opgewekt. 'Des te meer heb ik voor mezelf'.  Kijk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bol: wat heb jij toch een geweldig plaatje bij je naam! Mag je nooit veranderen hoor!

Even terugkomend op mijn berichtje van gisteravond: dat was met een knipoog hoor.... absoluut geen serieuze discussie dus!

Heb net de tuin gesproeid want het blijft nog even droog hier.
Best leuk karweitje!
Fijn dat het onweer wegblijft hier... heb daar zooo de pest aan!

Nog een fijne avond verder; ik ga es even een toets doen... :huh:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zal me eigenlijk worst wezen wie wat en waarom van het dagpact vindt :):) (denk er een blijmoedige toon bij). Ik meld me droog af, want dat helpt me. 

Morgen de hort op, teveel thuis is ook niet goed voor me.

Sita, er komen nog heel veel dagen dat het wél gaat lukken. Morgen bijvoorbeeld...zullen we dan samen op het dagpact? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alcoholisme wordt vaak gezien als een familieziekte, aangezien het niet alleen de alcoholist treft, maar ook iedereen om hem of haar heen. Het gezinsleven rondom een alcoholist kan beschreven worden in termen van disfunctioneel en onstabiel tot ernstig misbruik en kinderen in deze gezinnen ontwikkelen persoonlijke eigenschappen en gedrag gebaseerd op de vaak traumatische gebeurtenissen. ‘Volwassen kinderen van alcoholisten’ is een term die verwijst naar volwassenen die als kind opgegroeid zijn in een alcoholistisch huishouden (met alcoholistische ouders).

Bor,volgens mij verstaan wij niet hetzelfde onder alcoholisme als familieziekte.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik moet ineens denken aan hoe vaak ik tegenwoordig let op "verzet" bij andere mensen; qua taal, het re-actieve, maar ook het destructieve ervan.
Sja hoe leg ik dat uit (verzet is dus gewoon een eigen thema...)...
Ik herken dan dat er autonomie te halen is, maar ook wel de verontwaardiging bij alles (zo'n beetje) over alles. Maar hoe dan ook, hoezeer het nekt.... en tegenwerkt. Heb dat zelf aan den lijve ondervonden. En nu noem ik dat dan maar fout gebruikte energie.
Zonet een mooi artikel gelezen over Hoop en het zinnige van geweldloze acties. En kijk, dat soort van verzet daar word ik dan wel weer warm van, Mooi!
(Correspondent van gisteren)

Niet aangemeld, maar niet gedronken.

Welterusten!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...