Spring naar bijdragen

Zondag 26 maart 2017


Aanbevolen berichten

15 minuten geleden zei Lars:

Ik probeer dan te denken dat degene dat kan. Dat ik dat niet kan 1 glas drinken. Snap het gevoel wel. 

Probeer zo weinig mogelijk bezig te zijn met drank bezig, ook niet dat die ander het wel en jij niet kan. Indirect ben je dan toch nog steeds bezig met drank. Dus het helpt niet om zo te denken.

Ik zocht altijd afleiding en wist dat die trek maar zo'n 20 min duurde en dan weer weg ging. Zet er iets positiefs tegenover, en vergeet niet jezelf een schouderklopje te geven. Dat is heel belangrijk;)

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

26 minuten geleden zei lieve:

 

Het is niet gezellig Lieve je krijgt trek en maakt het moeilijk voor jezelf. Gezellig wordt het wel als je er geen moeite meer mee hebt. Mensen kun je ook bekijken op een bankje. Ik denk dat je beter gewoon een hele tijd de drank niet moet opzoeken. Als je je voet verstuikt moet je ook niet 4 dagen daarna weer gaan lopen. Dan val je zeker.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lars waar ben je dan mee bezig? Waar denk je  dan aan? Ben je ook wel eens angstig dat je nooit meer kan? Soms had ik dat heel lang geleden. Toch,  als ik me concentreer kan ik de trek oproepen. Ik hoef dan alleen maar te denken aan die kick die ik er van kreeg. En misschien is dat bij een ieder van ons, iedere keer  die grote behoefte aan die kick, het in je maag voelen glijden het zaaaalige gevoel in je hersenen het vergeten, minder geremd zijn.  Kijk en daar is mijn trek. En daar heb ik helemaal niet veel voor hoeven te doen. Nog in geen 2 minuten heb ik hem opgeroepen.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja drank voor slapen een gesprek voeren, naar de dokter, op een uitslag wachten enz. We dronken overal voor. Maar we hadden niet, tenminste ik, in de gate dat de  problemen juist veroorzaakt werden door de drank. Ja Lars ik heb geen pasklare oplossing. Weet alleen dat een leven zonder drank, voor mij heel waardevol is. Ik voel eerlijke gevoelens en dat is fijn. Hoop dat jij de drank ook uit je hoofd kan zetten.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geduld is ook niet eenvoudig Lieve, zeker als je het moeilijk hebt. Het is ook nogal een klus he! Het klinkt simpel "we nemen de eerste niet", maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Afgelopen vrijdag hadden we generale repetitie voor het concert van vandaag, naderhand liep ik met een paar mensen terug, zij gingen nog even een café in voor een "welverdiend wijntje". Ga je mee? Nee, ik ga naar huis. Niet erg, maar toch even iets van: zij kunnen wel..........
Maar ach, dat was mar een moment.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Lars, ja dat is echt fijn. De laatste weken zijn op zijn zachts gezegd akelig geweest, en daardoor was dit concert extra emotioneel. Maar ooh, wat kan muziek mooi zijn!!!! En wat een feest dat ik dan zelf mee mag zingen. Dat probeer ik me maar elke keer voor ogen te houden als ik de moed weer kwijt ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...