Spring naar bijdragen

Wanhopig...


Goedehoop

Aanbevolen berichten

Wat een heerlijk gevoel om het weekend door te zijn gekomen! Het hele weekend bewust mee gemaakt en nu ook fit. Dat is lang geleden. Nee helaas nog geen steun van mijn partner maar ja dat kan ik nu ook nog niet verwachten. Het is te vaak wel eens goed gegaan en het probleem bij mij is, als alles dan weer goed is begint het weer te kriebelen en neem ik toch weer een wijntje. Ik vergeet dan snel dat ervoor een bak ellende is geweest. Daarom denk ik ook goed om hier mee te schrijven zodat ik dat zo nu en dan terug kan lezen. Ik ben echt van plan het deze keer goed vol te houden en dan win ik dat vertrouwen vanzelf wel terug. Deze week 3 lastige momenten op de planning, donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar zoals Mijngerrit zegt, dag voor dag en dat bevalt mij goed. Ik ga niet te ver vooruit denken omdat ik dan paniek zie. Hoe lang zijn jullie inmiddels gestopt Vasja en Singbluesilver? Ik zal der komende tijd even bij gaan lezen zodat ik wat meer op de hoogte ben van jullie verleden…volgens mij zijn jullie nu goe dop weg toch?

Keesje, dank voor je reactie! Ik ga je verhaal zeker lezen!! Ik wil voorkomen dat mijn partner bij mij weggaat en denk dat dit mijn laatste kans is. Heerlijk dat je mijn verhaal zo uit elkaar trekt!! Soms zie je dingen zelf nog niet zo maar nu jij ze zo schrijft kan ik ze alleen maar beamen (een groot deel) . Ja dronken mensen zijn vreselijke mensen…en daarom nam ik dan vaak toch ook maar weer een paar wijn, dan zat ik op hetzelfde level…slap lullen over niets. Met als gevolg inderdaad discussie of ruzie…. Ik heb besloten dat ik dat soort feestjes de komende tijd uit de weg ga. Ik he geen zin om tussen allemaal mensen te staan die dronken zijn en lopen te lallen. Ook heb ik besloten als mensen mij raar vinden omdat ik niet drink, deze mensen veel raarder zijn….. Ik hoop dat ik dat straks ook zo voel en tegen ze kan zeggen… Jeetje Keesje en als ik jou reactie aan mij zo verder lees dan doet dat echt iets met mij…je raakt precies de juiste snaren…… Ik laat dit even bezinken en ga het nog heel vaak nalezen. Ik kom er vast nog op terug, ook na het lezen van al je tips! Enorm bedankt. Hoe lang is het voor jou nu al gaande? Goeie dag allemaal gewenst!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een heerlijk gevoel om het weekend door te zijn gekomen! Het hele weekend bewust mee gemaakt en nu ook fit. Dat is lang geleden. Nee helaas nog geen steun van mijn partner maar ja dat kan ik nu ook nog niet verwachten.

  • Lekker he? Dat had ik ook de eerste weekenden. Fit zijn is de nieuwe kater! Hup eruit, koffie zetten, ontbijtje eten en de was doen, op de klok kijken en zien dat het pas half negen in de ochtend is als je dat gedaan hebt. Waarom deed ik dit niet eerder? 
  • Verwacht voorlopig nog geen steun van je partner, Mijn ex geloofde mij ook niet meer en dacht dat het maar een fase was. Waar ze ook gelijk in kreeg en toen was de relatie voorbij. Als je het vol blijft houden komt dat vanzelf weer terug. Ik zou willen dat ik dat ook eerder had gedaan. Vergelijk het met afvallen, in het begin doe je hard je best en baal je dat er geen resultaat zichtbaar is, zo is het met stoppen met drinken ook. Pas na weken, maanden krijg je zichtbaar resultaat (gedragsverandering) en beginnen je omstanders het te merken en te waarderen. (Heeeeeuy gratis taxi 4 life!!!! Beter!!)

Het is te vaak wel eens goed gegaan en het probleem bij mij is, als alles dan weer goed is begint het weer te kriebelen en neem ik toch weer een wijntje. Ik vergeet dan snel dat ervoor een bak ellende is geweest.

  • Ja daar ben ik ook geweest in die fase. Na een tijdje denk je het gaat wel weer, en voor je het weet ben je weer terug bij af. Vriendin kwam bij mij terug, ik ging al snel weer terug in mijn oude drinkpatroon, vriendin weer weg en bleef weg. Els Noorlander legt het perfect uit wat er met je gebeurd als je na een tijd toch weer gaat drinken. Link naar het stukje staat hier.

Keesje, dank voor je reactie! Ik ga je verhaal zeker lezen!! Ik wil voorkomen dat mijn partner bij mij weggaat en denk dat dit mijn laatste kans is. Heerlijk dat je mijn verhaal zo uit elkaar trekt!! Soms zie je dingen zelf nog niet zo maar nu jij ze zo schrijft kan ik ze alleen maar beamen (een groot deel)

  • Graag gedaan, het is mijn bedoeling om mensen hier te helpen. Door ervaringen uit elkaar te trekken hoop ik dat men sneller inzichten of ideeën krijgt hoe het anders kan. Ik merk dat dit mijzelf ook scherp houdt en ik wil mensen behoeden om in dezelfde valkuilen te vallen als ik heb gedaan. Echter, ik praat uit eigen ervaring dus mijn tips, tricks en advies zijn alles behalve de gehele waarheid, iedereen is anders. 

Ja dronken mensen zijn vreselijke mensen…en daarom nam ik dan vaak toch ook maar weer een paar wijn, dan zat ik op hetzelfde level…slap lullen over niets. Met als gevolg inderdaad discussie of ruzie…. Ik heb besloten dat ik dat soort feestjes de komende tijd uit de weg ga. Ik he geen zin om tussen allemaal mensen te staan die dronken zijn en lopen te lallen.

  • Dronken mensen zijn geen vreselijke mensen, ze zijn dronken en zitten op een ander niveau dan nuchtere. Ik hoorde altijd bij het laatste clubje en vaak was ik de ergste. Dronken mensen die nog slap konden * moesten mij vaak naar huis dragen omdat ik onder de tafel lag. Ik heb veel ruzies en discussies met mijn dronken harses gemaakt en daar werd het niet gezelliger op. 
  • Ga ze niet uit de weg maar ga deze confrontaties aan. Kom je demoon (alcohol) onder ogen en versla hem!

    Ga juist naar feesten, drink zelf niets en observeer 'De Donkaard' alsof je naar een documentaire zit te kijken. Je krijgt zoveel zelf inzicht op zo'n moment. Ik zie nu vrienden waarvan ik dacht dat die altijd nog wel nuchter waren dronken en denk bij mijzelf, wat erg, ik was dus nóg erger. Ik schaam mijzelf als ik naar hen kijk. Dat gevoel weer houdt mij ervan om weer te drinken. ik wil dat nooit meer meemaken. Goed voorbeeld: Afgelopen weekend was ik de bob, na het feest trokken mijn vrienden de hoofdsteunen uit de auto, ramen open en dicht, elkaar uit het raam willen duwen. Willen roken in de auto. Bij mij thuis met de deuren slaan, sleutels over de grond gooien en mijn bier stelen voor onderweg naar het volgende feest. Ik dacht bij mijzelf. 'wow, Ik was precies hetzelfde en vaak nog een slag erger!' Kwaad kan ik niet worden want ik was zelf zo. Het is dé perfecte spiegel om te zien wat voor gedrag je vertoonde. 

Ook heb ik besloten als mensen mij raar vinden omdat ik niet drink, deze mensen veel raarder zijn….. Ik hoop dat ik dat straks ook zo voel en tegen ze kan zeggen…

  • Mensen zijn gewoontedieren, hebben gewoontes, patroontjes, rituelen en vaste routine. Dit doorbreken is lastig en vergt veel tijd en moeite.

    Mensen vinden jou als persoon niet raar maar jouw gedrag. Daar zit een heel groot verschil in!

    Je doet iets wat zij niet gewend zijn en reageren daarop. Wanhoopje=Wijn=Dronken en vervelend. Dat is het beeld wat men van jou heeft. Dat is precies het beeld wat men van mij had. Nu je besloten hebt niet meer te drinken wekt dat reacties op. Helaas is het zo dat wanneer je stopt met roken iedereen je op de schouder klopt en als je stopt met drinken iedereen je een mietje vindt. Ze bedoelen het niet verkeerd. Tip van Flip: Vraag gewoon op de man af als men commentaar geeft dat je niet drinkt;  'Maar werd ik dan echt gezelliger als ik dronk?' Ik denk dat iedereen daar volmondig 'Nee, eigenlijk niet' op kan antwoorden.   

Jeetje Keesje en als ik jou reactie aan mij zo verder lees dan doet dat echt iets met mij…je raakt precies de juiste snaren…… Ik laat dit even bezinken en ga het nog heel vaak nalezen. Ik kom er vast nog op terug, ook na het lezen van al je tips! Enorm bedankt. Hoe lang is het voor jou nu al gaande? Goeie dag allemaal gewenst!!

  • Goed dat het je raakt en dat het iets met je doet, dat betekend dat je er echt mee bezig bent en jezelf wil veranderen. Mijn verhaal en ervaringen spreekt blijkbaar veel mensen aan omdat het heel herkenbaar is. Ik was een man die alles goed voor elkaar had maar door drank de controle verloor en langzaam alles kapot aan het maken was en bijna niets meer over had. Ik trok gelukkig op tijd aan de bel en heb mijzelf gedwongen een andere levensstijl aan te meten.
  • Ik had alcohol niet nodig om te functioneren, was niet alle dagen dronken en leefde niet op de drank. Ik had een baan, een huis en een relatie en toch ging het mis. Vele hier zitten (blijkbaar) in zo'n zelfde situatie. 'High Functioning Alcoholics' worden we genoemd. Een artikel hierover staat hier.
  • Ik ben er voor mijzelf achter gekomen dat ik ook bij die groep hoorde. Ondertussen sta ik al bijna 2 maanden droog. Alhoewel ik het niet droogstaan noem. Dan lijkt het alsof je iets te kort komt. Ik heb een andere levensstijl gekozen. Deze ben ik nu aan het verbeteren en perfectioneren. De alcohol mis ik totaal niet, mijn nieuwe leven bevalt des te beter.
Blijf vooral dit allemaal teruglezen, blijf typen hier en deel je ervaringen en gevoelens. Samen kunnen we dit aan. 

 

Groetjes Kees

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist de presentatie van Els gekeken, indrukwekkend en geeft ook een duidelijk beeld. Keesje ben ook aan jou dagboek begonnen, goed om zo mee te lezen en herkenning te zien. Heb nog maar een paar dagen van je gelezen maar ik voel mij net als jij, nu een week niet gedronken en voel mij al zoveel beter. Voel mij echt lekker en hoop dat ik dat gevoel vast kan houden om door te gaan…. Ja ik moet wel dit allemaal blijven nalezen om bij de les te blijven. Manlief is ook nog niet volledig bijgedraaid dus dat helpt mij er aan te herinneren wat er allemaal aan vooraf is gegaan en waar ik het voor doe. Ik hou vol!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En smart, nee ik durf mijn partner nu nog niet om steun te vragen. Ik hoop dat hij straks (over een aantal weken) ziet dat ik het echt meen en dat hij dan vanzelf met steun komt. Ik wacht met smart op dat eerste compliment maar ben ban dat het nog een tijd gaat duren....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een *..avond gisteren. Nee niets gedronken. Dacht dat manlief een klein beetje was bijgedraaid dus zocht toenadering. Helaas....zodra ik in zijn cirkeltje kom is hij opeens heel druk met andere zaken. Vooral met afwijzen. Vond ik mooi gezegd van Els op you tube, het is de eerste keer niet 4x mislukt om het nu ook weer te laten mislukken. Uit de voorgaande keren geb ik geleerd waardoor het nu wel goed gaat. Ik hoop dat er een dag komt dat hij dat ook gaat zien. Hoewel ik het woord "ex" hier op het forum iets te vaak voorbij zie komen naar mijn idee. Vandaag nieuwe dag, voel mij erg triest dus zal een lastige worden. Nee niet drinken maar om emotioneel beetje op de been te blijven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Keesje ben ook aan jou dagboek begonnen, goed om zo mee te lezen en herkenning te zien. 

  • Top, daar is die ook voor bedoeld! 

 

Wat een k..avond gisteren. Nee niets gedronken. Dacht dat manlief een klein beetje was bijgedraaid dus zocht toenadering. 

  • Zoals gezegd, dit gaat nog wel even duren. Vergeet niet dat manlief jouw vaak in deze positie heeft gezien, vaak gedacht heeft nu stopt ze echt en dat het dan toch weer mis gaat of nog erger wordt. Vergeet daarbij ook niet dat hij vaak degene is de jouw dronken buien, uitspraken en gedragingen mag ontvangen en daar op een gegeven moment wel klaar mee is. Dit is iets wat beter gaat worden, maar zoals al gezegd, dat gaat tijd kosten. Vergelijk het met een hond die je ooit gebeten heeft. Die hond kan daarna altijd super lief een aanhankelijk bij je komen liggen, maar als je hem aait kun je niet anders dan terugdenken aan de keer dat hij je beet. Vertrouwen is iets wat veel maar dan ook heel veel tijd kost. 
  • Focus op jezelf dan komt je partner vanzelf. 

 

Ik hoop dat er een dag komt dat hij dat ook gaat zien. 

  • Dat komt vanzelf geloof mij! Alleen kun en mag je dat niet verwachten na een week. Kijk eens terug naar vorige pogingen, hoe lang duurde het voor je weer de fout in ging? Vast wel iets langer dan een week. 
  • Zoals Harry Jekkers ooit zong: (Laatste couplet voornamelijk)

 

Hoewel ik het woord "ex" hier op het forum iets te vaak voorbij zie komen naar mijn idee. 

  • Omdat je het ziet. Dit is hetzelfde als een nieuwe auto kopen. Ineens zie je alleen maar 'jouw auto' op de snelweg rijden, er zijn er niet ineens meer of minder het is omdat je er op gaat letten.

 

Vandaag nieuwe dag, voel mij erg triest dus zal een lastige worden. Nee niet drinken maar om emotioneel beetje op de been te blijven!

  • Zoals Els zei, je gaat je eerst veel slechter voelen omdat je erachter komt dat je nog allerlei problemen hebt die je normaal zou 'verdrinken'. Dit is geen reden om weer te beginnen. Tackle jouw problemen 1 voor 1 met als eerste focus jezelf, daarna langzaam naar buiten werken. Zie het als een bullseye. je begint in het midden bij jezelf en werkt langzaam elke keer een cirkel naar buiten. tweede cirkel is partner/familie derde cirkel is vrienden, vierde cirkel is werk enz. 
  • Blijf hier posten. Samen komen we er wel en wij zijn er voor je! 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie reactie. Zit ik hier (op mijn werk) te janken omdat ik dat zo lief vind.... Ik moet ook inderdaad niet in de slachtoffer rol gaan zitten. Het is tenslotte mijn eigen schuld. Dank Lars, die schop onder mijn kont had ik even nodig.

Neemt niet weg dat ik mij natuurlijk nog steeds K.. voel maar ja ook deze dag kom ik wel weer door. Ik zal vandaag veel op  het forum te vinden zijn denk ik. Het voelt goed dat julllie er voor mij zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Wanhoopje... Wat balen zeg dat je je niet fijn voelt, zeker met de strijd die je aangaat. Hoelang heb je al een relatie en hoe gaat je partner om met drank? 

 

Ik weet zeker dat je het kunt en dat morgen het zonnetje wat meer voor je schijnt. Bedankt ook voor je berichtje in mijn topic. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Lieselotje, we hebben nu 5 jaar een relatie en eigenlijk had ik toen al een issue met drank. Mijn vorige relatie is beroerd beeindigd en dat heb ik toendertijd "verdronken". Ik ben helaas niet tijdig gestopt. Door de weeks drinken/dronken we thuis eigenlijk al nooit en mijn partner is echt een gezelligheids drinker, als er een feestje is drink hij bier maar weet prima maat te houden. Als we op vrijdagavond bv eens gezellig samen thuis zaten te eten dronk hij 2 a 3 drankjes en ik nam rustig een fles en soms nog 1.... Als ik drink ga ik door, zit er geen rem op. Mijn partner drinkt dus eigenlijk thuis vrijwel niet, dus daar wordt ik niet door verleid. Hoewel ik daar dan ook weer niet zo veel problemen mee zal hebben. Het is vooral met uit eten, een terasje, de vakantie etc. Al zo vaak geprobeerd om er 2 of 3 te drinken en dan te stoppen of veel water tussendoor. Helaas werkt dat allemaal niet voor mij, het is alles of niets. Ik zal nog veel lastige momenten gaan krijgen maar ben wel vastbesloten het deze keer vol te houden! Laten we elkaar maar tot steun zijn, dat kunnen we vast geregeld gebruiken!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry hoor maar moet nog even zeuren en klagen...kan zo eigenlijk naar huis van mijn werk, heerlijk natuurlijk maar ook weer niet. Dan kom ik thuis bij manlief en moet ik maar weer zien hoe aardig hij deze keer is. Ik heb de neiging om hem te vragen alle uitjes die wij voor de komende tijd hebben maar te cancellen maar ik besef mij ook dat ik dat alleen maar doe omdat ik hoop te horen dat dat niet hoeft en ik dus weer in die slachtoffer rol ga zitten. Geduld is zo niet mijn ding en ja nogmaals ik weet dat het mijn eigen schuld is en ik weet dat het tijd kost maar dat geduld heb ik niet. Ik wil zo enorm graag dat hij inziet dat ik mijn uiterste best doe..... Heb er enorme koppijn door, ben de hele dag al aan het malen in mijn hoofd. Helaas is geduld toch het sleutelwoord..... Ben benieuwd hoe de sfeer straks is als ik thuis kom. Zal zelf proberen sterk te zijn en vertouwen uit te stralen zodat hij daar wellicht in mee zal gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve wanhoopje! Je verhaal over je partner is net als bij mij. Ik kom uit een relatie die niet de beste invloed op me had en waar altijd veel drank in huis was, zijn ex-vriendin was zelf ook alcoholist. Hoewel mijn ex partner niet veel dronk door zijn drukke baan, ging in het weekend de rem er volledig van af bij hem.

Mijn huidige partner drinkt soms een wijntje of een biertje that's it, alleen als hij er echt zin in heeft en bij mij gaan er dan meteen 2 flessen wijn in, soms dagelijks. Eerst was vodka red bull mijn valkuil, daarna bacardi cola maar enkele maanden geleden ben ik dus gestopt met sterke drank om mezelf voor de gek te houden dat wijn beter is. Alle drank op bier (wat ik niet lekker vindt) is nu dus ook de deur uit. Bij jou ook?  

 

Is het een idee om je gedachten op papier te zetten voor je partner? Als hij niet met je wilt praten wil hij misschien wel lezen, wellicht op een lief kaartje met een kleinigheidje die hij leuk vindt erbij? Als je al 5 jaar samen bent en hij kent je als alcoholist lijkt me toch wel dat hij veel van je houdt maar even het vertrouwen kwijt is. Schouders omhoog inderdaad, kook een lekkere maaltijd vanavond en samen eten.

 

Sterkte! Just do it <3 Toi toi toi  :rose:  :rose:

bewerkt door Lieselotje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieselotje, goed idee om mijn gedachten op papier te zetten. In elk geval voor mijzelf. Helaas heb ik al mijn troeven op dat gebied denk ik al verspeeld, mooi verhaal op een kaart, lekker diner thuis, mooie lingerie, lieve kadootjes helaas die heb ik allemaal al eens ingezet en is hij nu niet meer gevoelig voor. Het enige wat nu nog telt is het echt laten zien en tja dat kost tijd. Ik heb hem van de week een heel lang verhaal gestuurd en daarin het een en ander uitgelegd, ook heb ik daarin aangegeven dat ik mij hier heb aangemeld. Ik weet niet eens of hij het heeft gelezen.....ik krijg er geen reactie op. Toen ik laatst vroeg of hij alsjeblieft normaal wilde doen gaf hij aan dat hij het absurt vond dat ik dat nog durfde te vragen. Dus ik moet inderdaad de schouders er onder en laten zien dat ik het kan! Neemt niet weg dat ik het erg fijn vind om je antwoord te lezen, dan weet ik dat ik er niet alleen voor sta! Dank je wel! Met zijn allen kunnen we het! Over een tijd gaat ook het zonnetje voor ons weer schijnen :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er is maar één troef hierin die telt Wanhoopje; je belofte waar maken. Natuurlijk is het fijner als je partner je onvoorwaardelijk zou steunen, maar op enig moment is dat vertrouwen op en moet je dat langzaam terugverdienen. Door je aan de afspraken te houden, eerlijk te zijn en je gedrag te veranderen. Het tempo waarin dat vertrouwen weer groeit, is aan hem. Intussen wel blijven aangeven wat je van hem nodig hebt, zoals bijvoorbeeld niet drinken, maar dat niet als vanzelfsprekend verwachten te krijgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook bij mij werd er lange tijd niks gezegd. Het hoognodige ivm de kinderen alleen functionele zaken zeg maar. Het duurde voor mijn gevoel heel erg lang. Maar langzaam begon hij ook te praten en te vragen doordat hij zag dat ik echt niet meer dronk. Het kost helaas tijd.

Daarna is hij een keer meegegaan naar behandelaar en die gaf allemaal uitleg over verslaving en ook (niet om iemand de schuld te geven) maar dat ook hij onderdeel is geweest van het i bv standhouden daarvan.

Toen gingen zijn ogen open hoe moeilijk dit is. Zo'n verslaving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...